- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Mini PC
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szállitó
senior tag
válasz
yakuza.tora #792 üzenetére
már igy is nagy a zaj... amugy 37-39 között megy 1215 óra után 96/96% os a Hddlife pro szerint de egy gondom azért van nem találok kb 15GB ot a 250böl lát a gép 244et a win 233 at eddig ez oké DE kb van 6GB rajta és a gép/taotál szerint 20 a win szerint 21 Gb holmi van rajta én meg nem látom hogy mi és ez idegel. esetleg tud valaki tanácsot ? vagy valaimilyen progit ami felfedi a nem látott anyagot...?
pls ... -
Tomi 16
őstag
válasz
yakuza.tora #796 üzenetére
lehetséges hogy Winfos alapjáraton volt de szerintem elég valószínű hogy Game után melegedett fel ennyire
-
Dani_kp
addikt
Mikor átmentem haveromhoz quake 4-ezni akkor a 40 gb-os maxtor winyója 55 fokos volt!
-
szállitó
senior tag
nekem nincs hütve a vinyom eddigi max értéke 47fok volt általában 37fok körül megy (hitatchi 250es)
-
Tomi 16
őstag
válasz
yakuza.tora #789 üzenetére
A sínbe bele van rakva a Wincsi és szemből fújja rá.
jó mondjuk nálam 30-31 fok van a szobában meleg van nagyon hogy ne fázzak de azért látszik hogy ott a 14cm-es művelkedik. -
Tomi 16
őstag
válasz
yakuza.tora #786 üzenetére
Az enyémet meg az Extreme Engine 3T 14cm-első ventilye fúlya.
átlag:29fok. -
yakuza.tora
addikt
válasz
Deathmaster #785 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a gépem 10.00-tól be van kapcsolva, és a Hitachim most 25 fokos...
Szerintem dobálj rájuk ventiket! Az enyémet egy 92-es AC legyezgeti! -
Deathmaster
csendes tag
Hello!
Nah ehhez mit szóltok 250Gb-os Maxxtor Maxline Plus II (Sata 150): Active Smart kiakadt 70 fokon másolás közben. S.M.A.R.T. hiba: ''Rellocated Sector Count'' és lassan meghal. Szerverben dolgoznak lassan egy éve 4db ilyen. De kezdenek kihalni kb.: 60 -65 fokon mentek 1 évig. -
nfsu17
veterán
Hi!
A mostani samu vinyóm a rackben (everest szerint) 44 fokos, terhelve.
Gondolom nem a legmegfelelőbb ez a hőm., de nincs kedvem most szétszedni, és lejjebb rakni. Hamar megfogja magát adni így? -
tökfey
tag
Samsung SP1613N 160gb...még nem ment 41celsius fölé pedig ritkán van kikapcsolva a gép és nincs. Most 33fokos.
-
Niquis
aktív tag
Seagate 4200-es Momentus, 60GB: 57 fok eddig a max. Ekkor már elég ijedt voltam, és megkértem kistesómat, hogy hanyagolja a Titan Quest nevű szarságot a notebookomon. Valami félelmetes terhelést ereszt a rendszerre, ráadásul a kinézet/működés alapján indokolatlanul. Ja és ennek a vinyótípusnak 55 fok a specifikációban szereplő maximum határ. Notiban meg a hűtés sem annyira egyszerű...
-
Tomi 16
őstag
Beköszöntött a tél lassan és bekapcsoltam a fűtést.
Lol most már nem 27-28 fok hanem 31-32 fok ennyit számít ha még szobahőmérsékleten is változtatok. -
Dani_kp
addikt
Hi! Most vettem egy Western Digital caviar WD3200JD-00KLB0-át idáig olyan 27-28°C volt!
Egy 120 mm-es vent hűti oldalról!
[Szerkesztve] -
wid22
aktív tag
Sima egy ventillátoros müanyag rack. Hátha kiveszem a winyot és berakom fixen elvesziti a lényeget a rack. Azt hogy vihetem mindenhova ez a lényeg filmeket zenéket tudjak hozni máshonan.
-
wid22
aktív tag
Tudnátok valamit javasolni hogy a mobil rackbe levö vinyot mivel hütsem? Mert eddig semmi használható ötletet nem kaptam. Alapbol 48-50 fokos terhelve mégtöbb lehet azt nem tudom nézni csak annyira forro hogy nem lehet megfogni. Leis kapcsol a gép állandoan ami bosszantó
Kösz a segitséget -
Stylewars_kp
őstag
Hát még újoncok vagytok...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Stylewars_kp #772 üzenetére
Jó, de maguktól is rájöhettek volna, hogy mi a helyzet, s akkor nem kellene itt erőlködniük!
-
Stylewars_kp
őstag
Hát ez eléggé egyértelmű volt, hogy ők ketten nem kamuznak hanem csak egyszerűen
kinyiffant walami érzékelő és ezért mutat az everest ilyen hihetetlen értékeket!... -
yakuza.tora
addikt
Hát igen. Szerintem is szenzor hiba lehet az oka ennek a lehetetlen hőfoknak.
-
Calogero
addikt
válasz
yakuza.tora #768 üzenetére
Tökmindegy hogy mivel hűtik. Ha a senzor hibás akkor sem fog nem reális adatot adni, akrámit is tesz alá/elé/mögé/fölé
CSak hogy On is legyek
Az én forrófejű Maxtor D10-sem alapon 30 terhelve 38 fok körül szaladgál.
Egy 5 Volton üzemelő 9cm-es venti fújja le róla a meleget
A vinyó előtt úgy van elhelyezve a venti, hogy a venti motorjával van egy síkban a vinyó. -
Dani_kp
addikt
Már 2 szer írtam hogy SEMMIVEL SEM HŰTÖM!!!!!!
-
polip
addikt
ennyit témázni egy ilyen orbitális baromságon....hát gyerekek
inkább ünnepeljetek vagy mittudomén.... -
Calogero
addikt
válasz
yakuza.tora #752 üzenetére
Persze hogy nem gömbölyű, egyszerűen rosszul mér, hibás a szenzor a vinyón, nem valós adatokat küld.
Mert aki elhiszi hogy ~2x fokos szobában ténleg 6 fokos a vinyó speciális extra hűtés nélkül, az elég kevés fizika órán volt bent a suliban, vagy ha bent volt akkor feleslegesen.
[Szerkesztve] -
Stylewars_kp
őstag
Nah hidjétek el daninak hogy 6 fokot mutat az everest neki!!!
bár sztem csak az everest tökölődik nem pontos adat sztem tönkrement walami érzékelő! -
Dani_kp
addikt
Napster01 volt osztálytársam!!! És én sem értem hogy miért nem lehet elhinni! ez van nem tok vele semmit csinálni!! És már mondtam hogy SEMMIVEL sem hűtöm!!!!
És jobb dolgom is van a hazudozásnál ugyhogy ilyenre nincs is időm!!!
Én csak leírtam hogy hány fokos!!
-
Napster01
tag
Nem értem miért nem lehet elhinni, h aképek is vannak, miért hazudnánk, nem hiszem h bárkinek is ez lenne a napi elfoglaltsága,
Ha nem hiszitek a ti bajotok, nézzétek meg jobban a 2 képet, de ne mondjátok h hazudunk!!! kösz -
Dani_kp
addikt
És mit nem hiszel!
-
Dani_kp
addikt
Íme a 6 fok!! Most mértem!!!![link]
-
Napster01
tag
válasz
yakuza.tora #748 üzenetére
-
Napster01
tag
Én már csak azt csodálom, h nekem is samsung van és most 38 °C-os
-
Dani_kp
addikt
Íme a kép a kételkedőknek!!
[link]
[Szerkesztve] -
Napster01
tag
Én elhiszem neki, mivel én már láttam a képet, és én az ő Everest Ultimatején még 20 foknál többet csak képen láttam amit mutatott, asszem 27, de nem vagyok benne biztos.
-
yakuza.tora
addikt
Uraim!
Tudom, hogy nem hdd, de ha ma már a hőfokokról beszélgetünk, akkor önöknek is feltenném e kérdést!
Felszereltem egy Tt Sonic Tower hűtőt a procira, és az a gondom, hogy úgy az Everest, mint az alaplap - ASUS Probe 2 - érzékelőjén fel-le ugrándozik a hőfok. 23-ról 36-ra, majd visszaesik 26-ra, s utána ismét 36 feletti hőfokot mutat. Ha megterhelem a procit, mondjuk játékkal, akkor ugyanez az ugrándozás figyelhető meg, csak magasabb hőfok tartományokban.
A Hűtőbordán egy adda venti van és 2000-en forog!
Ha van valakinek ötlete, hogy mitől van ez, akkor azt köszönettel várom!
Üdv! -
Dani_kp
addikt
Most mértem rá az Ultimate everesttel és most is csak 6°C-os! Pedig már 2 órája megy a gépem!!! Egy Raidmax Ninja házba van benne és nem is oda raktam a winyót ahova kellene mert ott egy 120-as venti van ezért 3,5 colos helyén van most a winyó!!!
-
-
Dani_kp
addikt
Nem hűtöm a vinyót semmivel, mert fölösleges!!!! 3-4 óra játszás és egyéb dolog után is csak max. 10-20 °C-os nem több!!!!!
-
Shadows
senior tag
seagate 160-as ST3160812AS sata winyó itt megy kb 3-4 órája és most
29 fok Hard disk sentinellel mérve
29 with speedfan
Everest ultimate edition 3.01.777 béta 30fok
na most ki hazudik -
Warnen
tag
válasz
yakuza.tora #736 üzenetére
Folyékony nitrogénnel, vagy fagyasztókamrában gépezik.
-
Dani_kp
addikt
ha nem hiszitek küldök képet e-mailon!! később fel is töltöm a képeket!!!
-
Dani_kp
addikt
hi! Nos nekem egy samsung SP0411N-em van!!! min. hőmérséklet 3°C volt (nem viccelek)
max. hőmérséklet 30°C-os volt és még jó, pedig 3 év van meg! -
domi007
őstag
Hy,
Akkor egyértelműen megállapítom, hogy eddig, tudomásom szerint a Samsung melegedő szériája (gadamer, és saját tapasztalat szerint is)...aZ SP16** széria.
Ha másról tudtok, küldjétek el.
Tehát mindenki, akinek ilyen vinyója/i vannak, várhat arra, hogy melegedni fognak.
Eddig azonban a kegyetlen hő sem tudta megdöntenii a samsung vinyók megbízhatóságát(nálam legalábbis nem), de azért érdemes egy vinyóhűtőről gondoskodni.
Brutális tuningosoknak, a legjobb hűtésre vágyóknak (hűtőszekrény helyett): ajánlom a decemberi hónapot. Én mindensetre kifogom vinni a gépen, azt meglájuk, -5 fokon mennyit lehet húzni a gépemen
CSÁ!
DOMy -
Tomi 16
őstag
válasz
Stylewars_kp #731 üzenetére
Szerintem eggyértelmű Kék színben lesz a winyó nem piros.............
-
Stylewars_kp
őstag
szerintetek ha kirakom a gépből a vinyát külső házba akkó melegeb or hidegebb lesz-e?
-
bonyolult
tag
válasz
hdsentinel #727 üzenetére
Ez tényleg jó 5let...közvetlenül bekapcsolás után emlékeim szerint 38-40 fokos szokott lenni a HD a 23 fok körüli szobában ami szerintem mindenképpen magasabb érték mint ami az igazság..
-
hdsentinel
őstag
válasz
bonyolult #722 üzenetére
Hello !
A WD-nek volt egy szériája, amely valóban 15-20 fokkal is magasabbat mutatott a valós hőmérsékletnél (más tekintetben nincs gond vele).
A SAMSUNG meghajtók pedig a tapasztalat szerint jó 7-8 fokkal kevesebbet mutatnak a programok szerint, mint a valós hőmérséklet.
Ha van lehetőség, érdemes megmérni egy külső hőmérővel (infrás hőmérő, előlapi panel, stb). Némely merevlemez figyelő program támogatja, hogy ha ilyenkor összehasonlítod a SMART hőmérsékletét az általad mért értékkel, a különbség beállítható és így a későbbiekben már a program is a valós hőmérsékletet fogja jelezni.
Ha a mérés nem lehetséges (a számítógép háza nem bontható meg) akkor megoldás lehet az, hogy bekapcsolás után közvetlenül megnézzük a program által kijelzett hőmérséklet értékeket és azokat a környezet (szoba, iroda) hőmérsékletével hasonlítjuk össze. Ilyenkor mivel a processzor, videókártya és a többi egység még nem melegedett be nagyon, számottevően nem befolyásolják a merevlemez hőmérsékletét. Természetesen ez csak abban az esetben igaz, ha a számítógép előzőleg lehűlt a környezet hőmérsékletére, tehát nem volt bekapcsolva órákon keresztül. -
bonyolult
tag
válasz
Stylewars_kp #724 üzenetére
Az 5let valóban nem rossz, én is gondoltam már ilyenre de a pici szobai, bárszekrénybe építhető vagy akár a 12 V-ról autóban is használható hűtő lett volna az alap
Csak a kérdésemre nem találtam még meg a választ, de nem aggódom...azért ezek a vinyók szerintem úgy vannak kitalálva hogy bírniuk kell az igénybevételt hosszú távon zár házban is.
Gondolom ezt pl. az alapján hogy a cégnél a gépek gyakran hetekig mennek folyamatosan a nem éppen huzatos asztali fekvő házakban és évekig bírják a vinyók. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
bonyolult #723 üzenetére
wan egy elvetemült ötletem mégpedig az hogy a gépházból kivenni a sztámítógépet és beleoperálni a hűtőbe!!! figyi nem olyan hülyeség gépházat eladod egy szutyok orosz
gyártmányú hűtő 3000 huf ért már megkapod! átvested feketére festesz rá pár db. lángnyelvet és máris lesz egy hihetelen nagy gépházad és egyben egy jó hűtésed!
bár lehet hogy a kábeleknek nemtenne jót meg a tápnak.... :DDD :D ;] :W :DDD
szabadalmaztatom! made by simi féle hűtés! -
bonyolult
tag
válasz
Stylewars_kp #721 üzenetére
Na akkor ennyit a SMARTról
-
bonyolult
tag
válasz
Stylewars_kp #720 üzenetére
Nekem WD 200 gigás SATA vinyóm van. Everest szerint alapjáraton 42 fokos, ha kenem a száját akkor fölmegy 51-54 fokra.
Az érzékelő mér fölé vagy valóban ennyire melegedne?
A házam egy chieftec torony (nem Dragon de hasonló) extrém jó szellőzéssel, alul ahol a HD tartók vannak, van 3 szellőző rács, ha odateszem a kezem, lehet érezni ahogy áramlik befele a levegő, tehát van huzat rendesen. Volt ott 1 ideig egy 9 centis ventillátor direkt a HD hűtésére de max 3-4 fokot jelentett.
Most nem tudom kinek/minek higgyek, ez a valódi hőmérséklet? Mi az az érték ahol már el kell kezdeni aggódni?
Valahol találtam egyszer egy leírást, asszem vmi Seagate-es oldalon ahol az egyik vinyóhoz az volt írva hogy : Max. operating temp: 60 Celsius'' de nem derült ki hogy ez a HD elektronikájára, a belső hőmérsékletére vagy a környezetre (amiben a HD működhet) vonatkozik... -
Stylewars_kp
őstag
válasz
bonyolult #719 üzenetére
Szerintem nem kell attól tartanod hogy pörgő/mozgó alkatrészek tágulnának wagy
bármi bajuk is lenne mert max. 35-38 foknál nem fog meghajlani egy vinyó belső alkatrészei,ha meg annál nagyobb a hőfok akkó sztem már bajok wannak mert akkor leég wagy mitomén.Sztem egy átlagosan 30-35 fok a normális.Amit mutatnak a programok azok csak naggyából igazak wagy eggyáltalán nem! énszerintem a csippet érdemes hűteni,
deviszont szerintem ha wan a gépedben 7-8 ventillátor az bővenelég minek még a vinyóra is
deha zárta gépházad akkó nemártana rá egy vinya hűtés, főleg ha 5-10 órákat megy a gép. -
bonyolult
tag
Sziasztok, szerintem kizárt hogy pl. 21 fokos legyen a vinyó ha mondjuk a szoba hőmérséklete 22-24 de akár 20-21 fokos. Eleve nem lehet hűvösebb mint a szoba, ráadásul fűt is még akkor is ha csak idle pörög és nincs hajtva. Ott tehát az érzékelő tutira hülyeségeket mutat.
Ai számomra nem teljesen világos az az, hogy a merevlemezen mit kell hűteni, az elektronikát vagy a mechanikát!?
Mivel a chipek szabadon vannak, kapnak annyi huzatot hogy normális hőmérsékleten működjenek. Szerintem inkább a belső hőmérséklet emelkedés lehet a veszélyes, nemtom
a hőtágulás mennyire jellemző a pörgő/mozgó alkatrészekre de én inkább attól tartok hogy emiatt lesz vmi baja, pozicionálási hiba, súrlódás megnövekedése, ilyesmik miatt. -
Stylewars_kp
őstag
Walaki tudna olyan progit amivel normálisan le tom mérni a vinyóm,alaplap stb. hőmérsékletét? home everest kivételével! köcce!
-
ZakRob
senior tag
Kicsit lehűlt a levegő kint is és bent is a szobámban, most ahogy nézem a hőmérsékleteimet a maxtorom 27, a samsungom, pedig 21 fokos.
Ez a 21 fok nem kevés egy kicsit ? -
fap333
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Van nekem egy 80GB-os Samsung vinyóm. Elötte van agy 8cm-es venti egy kissé leszabályozva. Az Everest erre a vinyóra azt írja, hogy 32-38°C, de az alján lévő chipeket melegebbnek érzem, de azok sem lehetnek többek 50-55°C-nál. Szerintetek érdemes rájuktenni egy-egy kis bordát? Illetve lehete valami problémája, ha túl alacsonyan tartom a hőmérsékeltét?
Előre is kössz a válaszokat. -
Akheron
senior tag
WD2000JD + 8 cm-es venti: 30-38 C°
WD360ADFD + Nexus DiskTwin + 12 cm-es venti: 30-38 C°
Beírom a művemet is, hátha valakinek érdekes/hasznos:
A ventilátorokat műanyag kábelkötözőkkel fogattam a HDD-k alá [link]; a 3,5 hüvelykes helyre 8 cm-es, az 5,25 hüvelykes helyre pedig 12 cm-es ventilátort tettem. A kötözők átvezetése igényel némi bűvészkedést, de cserébe teljesen ingyenes, és mégis hatékony megoldást kínálnak (mivel így semmi sem takarja a ventilátorlapátokat, magasabb fordulatszámon is szinte hangtalanul járnak). -
matyee
őstag
nekem egy 120-as maxxtor van Silentmaxx-HD-ben és alapból ~35 fokos, ha másolgatok felmegy 38-ra. Ha eléteszek egy 12cm-es ventit akkor 27 fokos lesz. A venti minimál fordulaton megy ~700rpm. Konklúzió ha van egy venti akármilyen lassú fordulaton a hdd-k előtt (így csendes is marad a gép) az nagyban hűti a winyókat.
-
domi007
őstag
gadamer ime egy regebbi hozzaszolasom
Hi eb,
Szóval van nekem egy Samsung SP1614C-SATA vinyóm. Nincs is vele semmi baj, csak éppen az everest szerint (az újabb 2.20 ast, illetve a régi 1.50-est is kipróbáltam) 42°C fokos. Szerintem ez túl magas. Szerintetek?
na, remenykedjunk, vki segit. en beraktam egy hutoventilatort, de semmi nem valtozott.
Varjuk a segitseget.
Domy -
Thommyboj
aktív tag
most már kicsit késő van de amint tudok utánanézek, de azt hiszem van egy pár samsung és maxtorban a diamond 9 es széria az tutira melegedő de az már más vinyo. majd samsungokban a satasok között megnézem melyik széria is az.
de jobb a melegedés mintha mondjuk a forgatómotorral vagy éppen a fattáblával lennének gondok. -
gadamer
tag
-
Thommyboj
aktív tag
én is kíváncsi vagyok bár a samsungokban van olyan széria ami elég jól melegszik, alapon ilyen 44 fokok, annak kell adni egy jó kis hütést azt nem lesz gond vele, mert jó tápnál nem láttam még olyat hogy a vinyo több feszt kapott volna.
sata-s vinyo, hogy kap áramot, normál sata tápcsatival vagy átalakítóval?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest