- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haok
tag
nade ez sem lenne rossz....még link nics csak adatokat (ár...) találtam
Mobile Rack Alu 1 vent ATA-133 ST-133 6.392 Ft 7.990 Ft -
Haok
tag
Hehe
szép is lenne , ha annyi idő alatt kimúlna
Csak annyi gáz van ezzel, hogy nekem a normál wincsim az elég jó hőmérsékletű, annyira nem melegszik fel drasztikusan.
A Rackben lévő is eddig max 54 volt asszem, de azért azt leszeretném hűteni.
Ezt a hűtőt egy kis barkácsmunkával alá tudnám szerelni, node ott van a műanyag ami felfogja a hűtést..
hameg alácsavarozom a rack alá (mert a műanyag kiképzáése olyan, hogy engedné), de akkor meg nemtom betenni a gépbe. Mind1, valamit kitalálok a rackre...
Arra is kíváncsi lennék, hogy mennyire menne fel hasonló körülmények között, egy 3 ventis rackben. -
-
moonman
titán
válasz
Ricsipower33 #193 üzenetére
vagy dtemp. ha mindkettő 70 fokot mér, borulj le kelet felé és kezdj imádkozni...
-
Trak
addikt
válasz
Ricsipower33 #193 üzenetére
Szedd le az előző linkelésemről a programot, és nézd meg azzal is.
Az általában eléggé biztosan mér. -
Ricsipower33
csendes tag
Nekem azt irja ki a speed fan, hogy 70-fokos a vinyóm Segítsetek? Lehet hinni a speed fan-nak?
-
vegh
tag
Kösz a Heplet és a linket!
-
Trak
addikt
-
vegh
tag
Köszi!
Megmodom őszintén,hogy nem mert modem-es netem (az ADSl nem elérhető)
És honnan lehet letölteni őket? -
vegh
tag
Üdv!
Tudnátok valami megbizható vinyó hőmérsékletmérő progit mondani?
Maxtorhoz kellene.
Előre is kösz
[Szerkesztve] -
moonman
titán
na ilyenkor kell elmenni aludni, mert életveszélyes leszek...
jóéjt! -
Trak
addikt
LOL
Mint moonman is írta, eléggé normálisan szóltam, és smiley is volt benne.
Kb 10-15 percet kell szakítanod a drága idődből arra, hogy végigolvass 130 hozzászólást.
Nem töltöm a fél életemet a gép elött, de általában végigolvasom a topicot mielött írok bele. Veszem ezt a fáradtságot, ha már az elöttem válaszolók is megtették ezt. Mégha egy több száz hsz.-es topicról is van szó, mert legalább nem csak arról fog szólni a topic nagy része, hogy az emberek ugyanazt ismételgetik.
Ezt most ne vedd magadra, mert nem rád értettem, nem tettél semmit amivel ezt kiérdemelted volna, csak jóélesik kiírni -
Haok
tag
http://www.station.hu/akcio.php?item_id=4025&dealerid=135
4 ventis Rack;) -
Haok
tag
azért ezsem rossz HDD hűtő...
http://aruhaz.guga.hu/termek.php?cikkszam=02835&csoport=H%FBt%F5ventil%E1tor&page=1 -
asturel
őstag
azer nem irok hofokot mivel ebbe meg nincsen hosensor. a saegaten most nyaron az emeleten ojan 34fokos 28-29fok szobahon.. ya alatta van 1 venti is deha pl tavasz/osz van akkor ijen 24-25fok
-
asturel
őstag
hello all
van egy 60g-s maxtorom kb 3 eves.. mobile rackba van es nem lehet megfogni a mobile rack teteje is sut! nemtom ez mar nemhiszem h normalis homerseklet.. parszor mar elejtettem nem birtam az asztalra letenni ojan meleg volt -
luiz187
tag
Na egyre jobb lesz. Esetleg még lejjebb valaki? Nagyon várom már, hogy valaki áttörje a 0 fokos határt!
Télen kiteszem a vinyómat egy estére, azt majd megmérem, hátha én nyerek. Sőt! Most kiveszem és beteszem a fagyasztóba! Remélem a nem működő állapot is ér. -
gLes
őstag
Maxtor 120GB 7200RPM benn a gép alatta kis vinyóventivel átlag 21-23 °C nyári melegben, mikor a padláson a levegő hőmérséklete az 50-et súrolja, bent a Maxi max 30-ig megy föl...és eddig jól bírta...habár vannak csúnya zajai (melyek sztem vmi hardverbizgentyű miatt vannak...az előző Quantumom is csak az új gépben kezdett el zajongani...) de leálláskor páratlan szimfóniát dúdol...
Ja...most kb. 25 °C...
[Szerkesztve] -
luiz187
tag
Hát én 3800rpm-et, meg 28dBA-t olvastam. Lehet, hogy nem lehet hallani, de a zalman venti meg 20 dBA-s, és más is kap a levegőből. Majd megpróbálom úgy betenni a ventiket, hogy a tetejéről és az aljáról is lefújja a meleget, így nem kell rágódnom, hogy melyik lett volna a jobb.
-
luiz187
tag
Már láttam korábban is, hogy te ebben a kúlerben utazol. Ez most csak átmeneti állapot, kicsit brutál, viszont nagyon fúj és ingyen volt.
Amúgy nem tudom melyik megoldás a jobb, de én valószínűleg sima ventiket rakok majd a házba, így minden kap egy kis levegőt. Bár azt se tudom, hogy az alját vagy a tetejét fújassam velük. De a tied is hasznos lehet, bár kicsit magas a zaj meg az rpm értéke. -
Hitachi 160/7200/8 mega Zalman keretben 26-27 fokos...
-
ponti_ak
addikt
Akkor az enyém ugy látszik egy hibás darab volt (valami céges gépbontáskor szereztem, ki tudja hogy bántak vele azelőtt...
)
Hogy necsak offoljak:
A vinyó hűtésről: gondolkodtam egy Titan hűtőről (kb 3 kilós benga hűtőborda, meg 2 kicsi venti ~ 3500 pénzt kértek volna érte..), amit 5,25-ös helyre lehet szerelni, de aztán meggyőzött a SilentBlade topic...., és inkább vettem 2db 8cm-es házhűtőt, így legalább nem csak a vicsi kap friss levegőt, hanem ''mindenki más is odabenn...''Tényleg sokat számít, hogy nem csak a szegény tápventi erőlködik!
...ha meg nagyon melegszik a Maxtorka, akkor még ráapplikálok valahogy az aljára egyet a már említett 12 cm-esből... -
ponti_ak
addikt
Na jó, nem gyors, de megbízható (...lassan járj, tovább élsz...
)
Húú, egy Trailblazert (800 megásat) most szedtem ki pont abból a régi gépemből, mert olyan csörömpölést csinált nekem, mintha valaki egy húszkilós láncot húzott volna végig a szobámban...Neked nem hangos?
PS: tetszik az aláírásod -
ponti_ak
addikt
Üdv!
Maxtorom van, ugyanilyen, hűtés nélkül nekem is 44 fok terhelve(anélkül 38-40), 28 fokos szobában...
Hűtés ugyanez lesz, (12 cm-es ventivel, 5 V-tal), csak G-tech Silentblade-del.
Maxtor jó (főleg, merthogy nekem is ilyen van) és kész. (Igaz, ''kicsit'' meleg, de legalább lehet hűteni...)
(Na jó, ennél a mostaninál már csak a 10 éves 640 MByte-os Quantum Fireball vinyómat kedvelem... az nem melegszik, csak teszi a dolgát...)
-
moonman
titán
válasz
Kérdező2 #139 üzenetére
Bővebben: link ''KKC HD-01B (közvetlenül a HDD-re szerelhető, golyós)''
vagy Bővebben: link
HÛTÕ
HDD PRIMECOOLER PC-HDA CSÚSZÓHÛTÕ
HDD PRIMECOOLER PC-HDA GOLYÓS -
moonman
titán
akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi megoldást
2000 pénz körül van és csendes meg minden. Bővebben: link Bővebben: link
-
luiz187
tag
Hát ja, ha a kezet nem égeti, akkor már nincs olyan nagy baj. Ha olyan 30-40 között tudnám tartani, az ideális lenne szerintem. Én is csak azért raktam mellé egy ventit, mert már 50 fok volt akkor is, ha nem csinált semmit. Egy kis játék mellett meg folyamatosan ment feljebb, és én kezdtem megijedni. De most kap a pofájába rendesen. Egy 220v-os 12 centis ipari venti van a ház mellé állítva, ami az egész házat átfújja+még én is kapok belőle, ami a nagy melegben nem is rossz. Eszméletlenül fújja a levegőt, de hangja is van, az biztos.
-
Tithian
őstag
Nálam a jó öreg D740X nyugodtan: 45-48C, terhelve: 50-62C. Már nem sokáig, ha továbbra is ilyen hanggal működik
Egyéb Maxtoraim:
6Y080P0: 25-30C
6L120P0: 35-45C
Egyedül a D740X-et tartom túlzottan melegnek, régebben venti nélkül sem ment 55C fölé, ma pedig 62C sima másolásnál két perc alatt levett oldallappal...
Lehet, hogy hamarosan utódja lesz. -
Pentax
tag
Van egy kis progi,ami csak ezzel foglalkozik a Dtemp
http://private.peterlink.ru/tochinov/ Innen letölthető,ha valaki nem ismerné
Aranyos kis progi csak ajánlani tudom
amugy 3 seagate van a gépben 38(Rack)36 és 34C
[Szerkesztve] -
moonman
titán
hát ha pont ott van az a szenzor, ahová a venti fúj, akkor megértem, hogy alámér, mindenesetre nem vagyok ideges, mert kézzel is jónak tűnik. innentől szerintem tökmindegy.
-
UHHH
őstag
Nalam
maxtor 120G 7200 rpm: 38 C,
ibm 80G 7200 rpm: 41 C.
Abit nf7: 31 C, Amd Barton2500+ 48 C.
Venti lassu fokozaton... -
luiz187
tag
Ben Cseng megmondta a frankót! Ha a szoba 27 fokos, akkor legjobb esetben is 27 fokos levegőt fúj a venti a vinyóra, így az sehogy se lehet ennél kevesebb. Plusz erre még rájön az, hogy a belsejéből ennél melegebb levegő jön ki + a vinyó a gépbe van => többi cucc is fűt még egy kicsit a házban. Persze elhihetem, hogy a progi ennyit mutat, de gondolom ott a mérővel vannak gondok. Mondjuk azt se igazán tudom, hogy hol méri ezeket a hőmérsékleteket. Gondolom az lenne a legjobb, ha a vincsi belsejébe mérne.
-
Kérdező2
csendes tag
namármost csak az ellen kellene nekem megoldás, hogy mit tegyek a monitoromra szálló, muslica nagyságú állatkákkal, mert elnyomom én őket a monitoron, de aztán megint takaríthatom le alkogholos ciffel...
-
Kérdező2
csendes tag
én is elkezdtem töredezettségmentesíteni 160 asból 1 partíció (amin a windows van, meg a progik..), de egy fokot nem emelkedik, egyik progi szerint sem
-
moonman
titán
nemtom, én most elkezdtem defragolni és mindhárom progi kb egyszerre és egyformán mutatta, ahogy felment egészen 28 fokig
na nem vitatkozom, talán szerencsés vagyok -
zsolt501
nagyúr
Saját tapasztalatom illetve az ismeretségi köröm is mellékeli a progit mivel mindenkinél elégé furcsán mért mivel sok esetben ha a rendszer illetve a vincsi le volt terhelve akkor elég furcsán mért egyik pillanatban 60 fok felett másikban meg szoba hőmérsékletet mért szóval elég érdekes eredményeket tud produkálni terhelés alatt.
-
Trak
addikt
Nem, szerintem annyira 23 at akarsz látni, hogy az agyat azt is látja
Amit belinkeltél kép, azon meg retusáltad gyorsan, de az agyad kitörölte, nem is tudsz róla, hogy hozzányúltál volna
Vagy menjek inkább aludni, mielött elkezdek összesküvés elméleteket gyártani?
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Elmondom mindenkinek hogy a Dtemp nevű progi bizony nem pontos és összekavarja a SMART adatokat elletve hibásan kezli ha jó és aránylag pontos adatokat akartok akkor töröljétek ezt a progit és az EVEREST nevű progit használjátok az téved a legkevessebbet.
-
Trak
addikt
Nem hiszem, hogy az a jó gép amihez szobaventi kell
Alu rack már jelent pár minusz fokot, alu rack 2 ventivel pedig elég is lehet -
Kérdező2
csendes tag
muszáj a rack, mert sok adat mozog nálam, 160 as, 2 120 as meg 1 40 es winyóm van, és haverok is hurcolásznak cuccokat, aztán fene sem akar szerelgetni....
de értem mit mondasz...majd meglátom mitlehet tenni, hogy minél jobban hűtve legyen arack, mert azért jönnek a meleg napok rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest