Új hozzászólás Aktív témák
-
Trak
addikt
55 ig nincs gond. Afölött érdemes már sűrűn nézegetni, és ha tovább melegszik akkor elgondolkodni a dolgon
Hűtési kérdésekben szerintem ne itt kérdezz, van rá sok topic.
Nekem mint ahogy a 84-es hozzászólásban írtam is, 63 volt a legtöbb amit egy Maxtoromon mértem. Persze rohadt melegben, hűtés nélkül, elég nagy másolgatás közben. Amint befejezte, kapcsoltam is le. -
Kérdező2
csendes tag
nah jó, én végül is azt akartam tudni, hogy mikor felment olan 52 re a 120 as winyóm a rackben az normális e, illetve, hogy menyi a max, amivel még érdemes működtetni, és mennyinél érdemes pihentetni...én ezt szeretném tudni
mellesleg , most azért a levegő is lehűlt jóval, az ablak meg nyitva, szal azért mehet most 44 -27 fokon a 2 -
Trak
addikt
Szerintem vlamit félreolvastál, az enyémből nem jöhetett le az, hogy nem mindennapi a DC, mert pont azt írtam, hogy nekem ha mást nem is csinál a winyó, akkor DC ről fel-, vagy letöltést-t igen.
A szövegemből amiben azt írtam, hogy nem hiszem el a rack es winyókat ilyen alacsony hőmérsékleten, kihagytam, hogy venti nélkül, mert feljebb vlaki azt írta, hogy neki anélkül hideg.
Ventivel elhiszem. -
Kérdező2
csendes tag
Nem, csak a te hozzászólásod tűnt úgy, mintha a dczés, olyan nem mindennapi dolog lenne
1 venti van a rackben, már féltem is, hogy nemmegy szal beledugtam (leszedtem a ház oldalát), egy kis papírt, és hallottam, hogy ''pödri'', szal működik
most pl 45 fokon megy a 120 as a rackben, 27 fokon + a 160 as -
TeeJay
félisten
oké értem én hogy 8-9fokot is tud ugrani percenként a fok
de legalább látnám hogy azé melegedett mert istentelenül tölti az adatokat nem pedig netezés közben meg se moccan
pl most alig villant pár másodpercenként egy halványat
szóval nem értem akkor hogy miért ilyen sok ha ez soknak mondható???
meg majd megnézem miért ugrál a sebesség -
Trak
addikt
Kössz a megsúgott infót
Ez a DC beírás most kb úgy hangzott mintha bármely része is kuriózum lenne
Na mind1.
Rack hűtve van? 1 venti sincs benne? Hányas winyó volt az?
Nálam 4 venti van (elöl 2, hátul 2), de a gép standard magassága miatt a rack felül, elöl van, a ventik pedig alul keringetik a levegőt. A rackhez is jut persze vlamennyi, de nem sok.
Ajánlom a nagybetük használatát
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
Nekem fura pár dolog
Én is feltettem a Dtemp progit és hát furrcsálok pár dolgot
Nekem Maxtor 80Gb 6L080J4 vinyóm van
érzésem szerint golyóscsapággyla még
na de viszont ami tök furi
hogy netezek épp másfél órája
és nézegetem
hogy 5perce 57fok volt a vinyó
most meg 42 aztán 42után egy percre meg megint 54fok.
Lehet ez igaz???
Szerintem ez már téves info.
A házam lehet meleg
a vinyó bennt van gumibelsővel fogatva hogy ne remegjen
amúgy semmi hűtést nem kap
de így megy 2és fél éve és semmi baja nincs
az a fura még
hogy játék közben amikor fullon megy 50fokos volt
msot meg netezés közben
57és épp most ugrott 48 fok ra
szóval nem értem én ezt -
Kérdező2
csendes tag
megsúgom, hogy nálam is megy a DC. 2 külföldi hubról szedek most olyan 48 kbyte/seccel, töltenek is fel tőlem, de azt trükkösen lassíttom...
3 napig ment folyaatosan a gép...szedett le vagy 7 gigát, és olyan 50 re ment fel a hőfok a rackben...a másik meg olyan 30
de vimizsont a gépházamban alapból van 3 venti....egy hátul, kettő oldalt alul ami sztem elég sokat rátesz, hogy bent friss levegő legyen
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Már írtam egyszer. Nekem 29 volt akkor a 120 as maxtor, most 31. Közvetlenül elötte van egy 8cm es Glacialtech Silent Blade. Alatta is van egy házventi, az is éri. Viszont amit írtam előrébb Maxtor winyó az akkor 58 volt, annak a legtöbbje 63 volt azóta
Rack ben, hűtés nélkül. Semmi baja, azóta mondjuk elcseréltem nagyobbra.
Azt viszont nem hiszem el, hogy vlakinek rackben egy 80 asnál nagyobb Maxtor, vagy Seagate ilyen melegben kevesebb mint 50 fokos...
(Samsungról nincs tapasztalatom, az lehet) -
moonman
titán
egyszerűen jó ez a hűtő
-
Ben Cseng
tag
Na, átkötöttem egy Zalman ventit 5V-ra és beépítettem a winyók elék. Így ~1400-as fordulaton nem hallani és most a 23 fokos szobahőmérséklet mellett az alaplap 35, a Samsung 38, a Maxtor pedig 44 fokos. Terhelés alatt a winyók hőmérséklete ~ 8 fokot emelkedett.
Mellesleg az a pozitív hatása is megvan, hogy a táp is csökkentette a ventik fordulatszámát, mert hűvösebb levegőt kap. -
Kérdező2
csendes tag
tudomisén...majd lemérem....kicsit meleg...
mér szerinted ezek az értékek jók vagy mi? -
Kérdező2
csendes tag
hm....az írásom pillanatában a 120 as winyóm (maxtor) 34 fokos, a rackban lévő 160 as winyóm meg 52 fokos....
lehet beszerzek egy több ventis racket, mert ezt kicsit soknak találom...a 120 as is 30 körül szokott mozogni -
moonman
titán
25 fokos a 7200-es 120 gigás maxtorom. Bővebben: link
-
luiz187
tag
Hát én nem tudom ki mivel hűti a vinyóit, de akinek 30 fok alatt van a hőmérséklet, az nagy varázsló lehet. Ez talán akkor hihető, ha nem egyszerű léghűtésről van szó, vagy esetleg pincében, vagy télen erkélyen. Hűtés nélkül meg egyenesen hihetetlen, főleg a kétlemezes, 7200-asoknál. Bár az is lehet, hogy az én alaplapom mér rosszul, de azért az itt megadott adatok se semmik. Mondjuk az igazat megvallva alaplap csere után lecsökkent a cpu hőmérséklete 10 fokkal, de azért annyira félre nem mérhet. Most a 120-as satás seagate-re ír 30 fokot, ami korábban 50 körül volt netezés közben is. És ezt is úgy sikerült elérni, hogy egy 12 centis ipari ventillátor hűti 220v-ről. Ez kb hihető is, mivel kézrátétellel hasonlóan meleg, mintha ki lenne kapcsolva a gép, és a bekapcsolás után megnézve is ennyit ír ki kezdő hőmérsékletnek az everest.
-
zsolt501
nagyúr
UP
-
TexT-BoY
addikt
nekem a maxxtorom 21fokos és 3db 8cm-es venti hűti
1előröl 1 alurol és 1 felülröl...
ja és nagyon féltem a kicsikét mivel a bolt ahol vettük megszünt (PC Direct rula)
ja a 3venti Öszesen pörög 3000ret -
mr_ricsi
veterán
''Hát ezt valahogy nem tudom elképzelni''
Tessék, egy kis segítség:
Bővebben: link
(Az 1-9 hozzászólásokat érdemes végigolvasni.)
[Szerkesztve] -
luiz187
tag
Azért gondolom hosszútávon nem tesz jót a magas hőmérséklet. Mégse tojássütésre akarja használni az ember. Gondolom valamennyivel tovább bírja, ha egy normális hőfokon dolgozik, és nem csinál szaunát a házban.
-
Ben Cseng
tag
Minden adatomról mindig van friss mentés függetlenül a hőmérséklettől, ez ökölszabály.
A hőmérséklet miatt meg cseppet sem aggódtom, a régi 13 gigás winyómon rántottát lehetett volna sütni és mondom, soha nem volt vele problémám, mint ahogyan a régebbi 4 gigásokkal sem. Bárki megnézheti a tv-készüléke vagy a CRT monitorja hátulját, szabad kézzel is be lehet lőni, hogy általában 45 fok fölött van.
Ez az egész para a winyókkal csak pár éve kezdődött, mióta az Intel és az AMD gigahertz versenye miatt agyon kell hűteni a procikat, azelőtt a kutya sem figyelte.
Az Intel procimat pedig feszemeléssel hajtottam több mint 10 órán át torture teszten úgy, hogy folyamatosan 68 fokos volt a proci és 52 fokos az alaplap (Asus P4P800). De kipróbáltam már extrémebb moddingokat is a házzal, volt úgy, hogy a proci torture teszten elérte a 72 fokot, az alaplap pedig a 60-at. Igaz, nem akartam a határokat túlfeszíteni, ugyhogy csak pár percig teszteltem így.
A szenzoraim egész jól mérnek, mert reggel, bekapcsoláskor az alaplap, a cpu és a Maxtor hőmérséklete megegyezik a szoba hőmérsékletével (csupán a Samsung mutat 9-10 fokkal kevesebbet).
Amúgy utána lehet nézni a winyók speckóinak, az ''Operating Temperature''-t általában 5 és 55 fok között szokták megadni, ami azt jelenti, hogy működés közben a KÜLSŐ, környezeti hőmérséklet eme két érték között kell legyen. A ''Non Operating Temperature''-t pedig -40 és +70 fok között szokták megadni, ami a kikapcsolt állapotra vonatkozik.
Ja és mégvalami: a winyóim gumikábelre vannak felfüggesztve, hogy ne adjanak át rezonanciát a háznak, de persze ez azt is jelenti, hogy hőt sem képesek leadni a foglaló keretnek. Ezzel együtt a Maxtor most 56 fokos, a Samsung pedig 47.
Azt viszont megigérem, hogyha netán tönkremenne valamelyikük - akármi is legyen az oka - beírom ide. -
Sultan
tag
A szobában 25-26 fok van a vinyóm 23 fokos!
-
Furky
őstag
Nekem egy Sata Seagate 120GB 7200.7 vinyóm van,és van rajta egy Vantec vincsiventillátor kék alumínium hűtőbordával, és a közepén 2 darab 4 centis 5000 fordulatos ventivel, kb 2000 Ft a mistralban, és olyan hideg a vincsim, mint ha nem is használnám, szóval olyan szobahőmérsékletű lehet, ami kb 22-23 fok... Ez nem túl alacsony? Nem kellene valami magasabb, ami az üzemi hőmérséklete? Ja mégvalami: a vincsi tetejénél van egy 8 centis rendszerhűtő ventillátor, és a vincsi felett küldi az alaplap felé a levegőt. A ház Feel V... Nem túl jó a szellőzése, mert az előlapi ventillátor alig kap levegőt...
-
dam
tag
-
Alex91
félisten
Nekem kozvetlenul egymason van ket HDD (mashogy sajnos nem fer a hazba). Egy Maxtor es egy WD. Na most ezek kozott mar bekapcsolasnal is vagy 8 fok elteres van, pedig ugy azert egymast futik jol
. Szoval szerintem ezek ossze-vissza mernek. Meg azert az se semmi, hogy a tobbseg fridzsidert csinal a HDD-jahoz, mert a szoba homerseklet ala vinni ezeket... A legjobb ezekre a hofokokra addig nagy ivben tenni, mig nincs valami bibi. (Nekem kb. 2 eveg hibatlanul, extra hutes nelkul ment a a Maxtor HDD, most a WD miatt azert betettem egy also hazventit, azt ennyi.)
-
G@ben
addikt
IDE-kártyán levő vinyó hőmérsékletét hogy tudom megnézni? AIDA nem látja, DTemp nem írja ki.
-
emre33
addikt
egy 160 Gb samsung sata winyónak a hőfokát milyen porogival tudom megnézni egy via kt600-as lappban ?
-
Sultan
tag
Nekem egy Maxtorom van (120Gb+8Mb) egy 12 Cm-es venti hűti elölről és így SOHA NEM MENT 30 Celsius fok felé!!!
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Ben Cseng #35 üzenetére
Én a már mentenék mindent a wincsiröl
Mindenesetre a wincsik nem bírják hosszútávon ezt a meleget.
Amit meg a ASUS PcProbe megad 72-75 fokot azt totál biztos hogy a proci nem fogja bírni mikor az Intel procik 60 - 65 fokig bírják hivatalosan szóval lehet próbálkozni bírni fogja e de én nem reklámoznám ezt. -
Ben Cseng
tag
Én ezt a parázást egyszerűen nem értem. 16 éve foglalkozomk szmt-vel, volt már elég sok winyóm, köztük olyan amelyet nem lehetett megérinteni, olyan tűzforró volt használat közben. Lekopogom, még soha nem szállt el egyik sem, és adatvesztésre sem igen emléxem. Amelyik hibás volt, már rögtön az elején az volt, vittem is vissza cserére, hogy a SMART közeli meghibásodást valószínűsít. Mível csendmániás vagyok, a gépemben egy 1400-an prögő 7000-es AlCu-n kívül nincs más venti (csak az Enermax tápé), a ház rései pedig le vannak szigetelve belülről szivaccsal. A 80 gb-os SP0802-em hőmérséklete idle állapotban kb. 47 fok, a Maxtor 160-as SATA-é pedig 52 fok, az alaplap 43 fokos, a proci 34.
Amikor ráengedtem órákra a disk-defraget a Maxtorra felmegy a hőmérséklete 58-59 fokra is, az alaplapé pedig 52-re. Egyébként gyakran használom tv-felvételre, ilyenkor 1-2 óra alatt 3-4 gigát lementek, de csak egyszer volt lefagyásom, aminek millió+1 oka lehetett.
Amúgy ha valaki megnézi az ASUS PcProbe gyári határértékeit, láthatja, hogy 72-75 fokra van belőve a proci és az alaplap jelzése, szerintem egy winyónak is bírnia kell legalább ennyit. (Ez az én véleményem, de azért óvatosan a kisérletezgetésekkel, főleg mentés nélküli winyókkal.) -
luiz187
tag
Akkor mondok én is egy meleget. Már néha félek bekapcsolni a gépet is, nehogy szénné váljon a vinyó. Egy 120as satás seagata dolgozik állandó 50 fokon, akár netezés közben is. Terhelve nem is tudom mennyi lenne. Van egy régi 30as maxtor a rekkben, amiről csak egy hátsó venti húzza le a meleget, az max 40 körül szokott mozogni. És van egy 120as patás maxtor egy elsőventis rekkben, de az se olyan meleg, ált 45 fok. Hát az viszont igaz, hogy a házban semmi szellőzés nincs, ezért is szoktam inkább levenni az oldalát. A szobában mondjuk max 25fok szokott lenni tűző nappal is.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
duracell89 #32 üzenetére
Az biztos sokat számít mármint a friss levegő de ha az a friss levegő is 30 fok felet van nem hiszem hogy sokat javítana.
-
MarKoo
addikt
Nekem alapon 20°C, használat közben pedig max 24°C.
-
HM21
tag
A samsungot nemtudom meghallani...
Viszont tényleg érdekesen állnak le a különböző vinyók:
Van egy IBM Deskstar 120 XGP 120 gigás vinyóm is, (de ez nincs a gépben, biztonsági mentéseim vannak rajta) az kb 10 másodpercig hallhatóan forog, és folyamatosan lassulva áll le. A maxtor ezzel ellentétben Kb 2-3 másodperc alatt hirtelen leáll, mintha valami fék lenne benne... -
Trak
addikt
válasz
duracell89 #13 üzenetére
Silent Blade nem sokat ér?
Nekem 2 winyót fúj, és mindkettő legalább 10 fokkal hidegebb azóta.
Amúgy: Maxtor 120GB/2mb DiamondMax plus9 - 29 fok
Seagate Barracuda V - 120/2 35 fok
Mostani adatok.
Legkevesebb ami volt: Maxtor : 25 fok. Seagate 30 fok
Van még egy 60 -as Maxtor rack ben, hűtés nélkül. Most épp 50 fokos.
Múltkor másolgatás közben 58 fokos lett, elkezdtem fújni tűdőből, mert féltem, hogy elfüstölTúlélte
-
Admiralis
csendes tag
Samsung SP1213N (120GB) jelenleg 31 fokos. 25 fokos szobahőmérsékletnél.
-
zsolt501
nagyúr
Azért meglátszik hogy más csapágyakkal dolgozik a Samsung és mással a Maxtor
-
HM21
tag
válasz
duracell89 #22 üzenetére
Szerintem nem mér félre, ha rárakom a kezem, langyosnak érzem, úgy, hogy 1 darab venitllátor nincs a közelében sem..., viszont a Maxtor hűtés nélkül elég meleg szokott lenni tapintásra.
-
Dufresne
addikt
80as Hitachi-m hűtve most 20 fokos
Samsung 120as-é pedig mobilrackben extra hűtéssel most 27 -
HM21
tag
Hi!
Maxtor Diamondmax Plus 9 120 giga - jelenleg 26 fok, 12 centis venti alatta 5 volton (Coolink 12V@1100 rpm ---> 5V ?rpm-- alig indul el....).
Hűtés nélkül eddig max 44 fokos volt.
Samsung SP120N3 120 giga - Most 34 fokos, hűtés nékül. Nem is kell neki semmilyen hűtés.
De én akkor os a maxtort szeretem -
Loretto
veterán
hát kihűlni nem fognak
de sztem már 52-55 fok felett már ajánlott hűteni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
duracell89 #13 üzenetére
Attol hogy még fújrá levegőt az egy dolog de az is amit fúj az is szoba hőmérsékletű levegő szóval szoba hőmérséklet fölött kéne hogy legyen és nem alatta.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
duracell89 #10 üzenetére
Azt ne feled hogy ami a test hőmérséklet alatt van 1-2 fokkal azt már hidegnek érzed a test hőmérséklet meg általában 36 fok
A szoba klimatizált??
Azt meg nehezen tudom elképzelni hogy ez a vincsi a szoba hőmérséklet alatt dolgozik
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
nekem nincs hőmérő a vinyómba (40G Maxtor, békebeli), és baromira örülök hogy nincs benne
pont az hiányzik már csak még egy plusz melegedő dolog ami miatt idegeskedjek
a procimat is ugy kell leimádkozni 60 fölül néha már
-
zsolt501
nagyúr
válasz
duracell89 #8 üzenetére
AIDA vagy EVEREST mind a 2 progi kiírja de nállad szerintem pontatlanok az értékek
-
duracell89
senior tag
nekem terhelés alatt max 30-35 C idle: 21 C
szntem qrva kevés, lehet hogy ennyire félremér, vagy ezek valós értékeK?
winyó: Samsung SP0802N 80GB 7200rpm
ti mivel méritek? én speedfan 4.13 nevű progival -
joergie
őstag
nekem volt ojan 2* is, hogy a 120-as maxtorom 50 fokra felment, ki kellett kapcsolni a gépet.
Amúgy átlag 44 fokon megy, ugyhogy nagyon sürgősen szükségem lesz egy hűtőre.
a winyó az :''Önnek ezt nem ajánlom'' kategóriába tartozik -
Docci
senior tag
Nos nálam a szoba jelen pillanatban:26 fokos.
A Maxtor 30Gb 7200/2MB-en nincs hőmérő ,kb 40-50 fok.
A Samsung 80Gb 7200/8MB sata vinyo jelen pillantban:33 fokos.
Hűtés nuku.
Én is szoktam bénázni,de ennyire azért nem(vagy igen : ) ):
''Az érdekelne hogy ezek a hömérsékletek mennyire jók illetve másnál mi a hejzet.
''
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Nos azt szeretném itt leírni hogy van két vincsi a gépemben a szoba hőmérséklet 25 fok álandó klíma megy
ST3120026A átlag 29 °C max 34
Maxtor 4R080L0 átlag 38 °C max 45-50 ez a vincsi mobil keretben van.
A max értékek természetesen terhelten értendő és nem hűtöm semmivel csak a szoba van hűtve.
Az érdekelne hogy ezek a hömérsékletek mennyire jók illetve másnál mi a hejzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest