Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Fali konzol lapos tévékhez
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #9293 üzenetére
Senki sem ismeri? A Bosch oldalán van ilyen kézikönyv letöltés funkció. Ott kér valami e-number-t. Na én már mindet megpróbáltam ami a képen van de egyikre sem dobott semmit.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
batagy
őstag
válasz MrSealRD #10869 üzenetére
Én is használok ilyen vízszűrő kancsót.
A kancsóm Brita Marella XL, ez 3.5L-esnek van írva, de szerintem annyi víz nem megy bele, talán 1 -1,5 liter. De a kancsó igazából teljesen mindegy, hogy milyen, a legegyszerűbb is jó, a lényeg hogy milyen kompatibilitású. A Brita Maxtra betét és a Laica Bi-Flux kompatibilisek egymással. Én ezért a Laica Bi-Fluxot szoktam venni bele, egyszerűen azért mert az kapható itt a Sparban is. 1 betét 1 hónapig elég.
De van egy szűrésszám korlát is a betéthez. Ezen a kancsón van egy számláló felül, de olyan nehezen hajtódik, hogy inkább egy cetlire szoktam rovátkákat húzni, a betét indításától, mikor teleengedem.
A másik fajta betét a Brita Classic és a Laica Classic. Régebben olvastam ezekről, elvileg a Maxtra/Bi-Flux rendszer annyiból jobb, hogy a szűrő alját víz lepi el szándékosan 1 cm magasságig azért, hogy ne pangjon el benne a baci, ugyanis tán ezüst fertőtlenítő van a szűrőben.
Annyit érdemes tudni biztonságügyileg, hogy a leszűrt vízben mivel nincs klór, ezért a bacik elkezdenek szaporodni benne idővel. Ezért célszerű hűtőben tárolni. De én pl nem bírom a hideg vizet, ezért csak sima szobahőmérsékleten tartom a kancsót. Így viszonylag hamar meg kell inni, mondjuk 6 órán belül. Ha hosszabb ideig állt a szűrt víz, érdemes lemosni az edényt. Ha pedig a szűrő is állt pár napot, akkor én át szoktam engedni 1 adag vízzel, amit kiöntök még.
Én elégedett vagyok vele, finom vizet gyárt!
-
Antonio
senior tag
válasz MrSealRD #18169 üzenetére
Bosch az egyik legjobb márka kis háztartási eszközökben. Nincs közvetlen tapasztalaton de nem lőhetsz mellé
Viszont tudni kell hogy a legtöbb kis háztartási eszköz főleg az alacsonyabb árkategóriásak lehet ugyanabban a gyárban ugyanazon a soron készülnek Kínában. OTS (OfTheShelf) termékek azaz nem is márka fejleszti ki hanem odamegy beszállítóhoz és kiválaszt egy terméket a polcról ezt kérem ilyen olyan módosítással. Nagyobb márkák (nagyobb megrendelés) jobban tudják érvényesíteni minőségi elvárásaikat stb. mint egy nevesincs kisebb márka.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz MrSealRD #18171 üzenetére
Aldi/lidl párosban is gyakran van ilyen cucc, ha nem sürgős. Korrekt ár, 3 év garival. A másodikat nyúzzuk, mert az elsőnek sajnos elrepedt a tálkája. Mondjuk pont mostanában akarok majd venni asszonynak vmi komolyabb, botmixerrel kombinált cuccot.
(#18172) CineDOG1
A végével maximálisan egyetértek.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
balazs1956
senior tag
válasz MrSealRD #22708 üzenetére
Nekem erre nagyon bevált, a Lidliben időnként kapható villany konvektor, ami 1500-2000-2300 vattos fokozatokba, ventillátorral, vagy anélkül, és időzítőórával is használhatsz.
Mindezt távirányítóval vezérelve.
Pillanat alatt ontja a meleget.
A családban 3 db is van belőle,kiválóan működik mindhárom -
balazs1956
senior tag
válasz MrSealRD #22710 üzenetére
Évente 1-2 szer. és amit legutóbb vettem az 16000 körül volt.
Az újabb dizájn, már a lapos tetejű, nem az ívelt.Ja és kijelzi a hőmérsékletet is, meg, az aktuális infókat is.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz MrSealRD #24633 üzenetére
A klímával ha hűtesz pont úgy működik mint egy fagyasztó.A hideg oldal van a beltériben ezen forgatja át a szoba pevegőjét.Az a rész amely a hűtő hátulján a fekete rács az van a kültériben.Nem viz hanem egyfajta hűtő közeg kering.Persze majd szakik szakszerűen elmagyarázzák.Szellőztetésre valóban alkalmatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zeki
nagyúr
válasz MrSealRD #24636 üzenetére
Nem.
Ugyanis ha kint 40 fok van, akkor neki a kinti 40 fokot kell állandóan hűteni, mikor beszívja, és befújja. Aztán a sok befújástól már akár túlnyomás is lehet bent, és akkor már bentről kezd el kiszivárogni a sok energiával lehűtött, befújt levegő.Sokkal gazdaságosabb, ha zárt térben hűtesz, már eleve nem 40 fokról indul, és egyre lejjebb hűl a hűtés folyamán, míg végül mondjuk 28 fokos levegőből kell neki 20 fokost csinálni, amivel 25-re hűt, ha annyira állítottad be. Így sokkal energiatakarékosabb.
Egy klíma van csak, ami kintről szív be, de az egy vagyon.
-
krx21
nagyúr
válasz MrSealRD #24640 üzenetére
Semmiképpen nem akartam lekezelő lenni...
Amúgy ugyan ezekkel a problémákkal küzdök én is: Ha kinyitom az ablakot, akkor az alattam lévő kiáll az erkélyre cigarettázni és még hangosan köhög is hozzá...A füst meg ömlik be mert az felfelé száll. Van olyan szomszéd is, aki időnként party teraszra haszálja az erkélyt, ahonnan még a suttogás is behallatszik. És a lakóépületek előtti kiabálást is keményen büntetném, mert rengeteg a bunkó ember... Te nem egy helyen lakunk???[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz MrSealRD #29461 üzenetére
Szia!
Feleségemnek én vasalom a haját. Félhosszú, de nagyon dús/erős haja van. Előtte egy vékony lapos BabyLiss vasalója volt, azzal utáltam vasalni, azt hittem soha nem végzek.
Egy éve kapott egy ilyen széles fejű Remingtont. Nagyon tuti, ezzel már haladós a vasalás és nagyon jól dolgozik. Digitálisan beállítod a kívánt hőfokot, gyorsan melegszik, és használat után a hőálló tasakba azonnal elrakható. Én ezt szívből ajánlom, éljenek a szélesebb hajvasalók
-
MrSealRD
veterán
-
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz MrSealRD #41276 üzenetére
Az egyben gépet ha lehet kerülni kell, én is próbálkoztam keresni megfelelőt, de a "Takarékos működés" fogalma ekkor kilőve, mert nincsen belőlük hőszivattyús csak kondenzációs (pár kivételtől eltekintve, amik 400 ezer fölött kezdődnek).
Ebből az összegből (vagy 70-80%-ból a mosógép kijön), de értelmes szárítógép és mosógép (külön meg pláne) nem!
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
válasz MrSealRD #41281 üzenetére
"meg ugye akkor a nehéz elérhetőség is gond..."
Ezt nem értem. Mit nehezebb elérni? A mosógéphez vagy mosószárítógéphez ígyis úgyis le kell hajolni. A szárítóba meg lehet nagyon kényelmesen állva pakolni. Tulajdonképpen kényelmesebb az egymásra rakott gép mint az egymás melletti..
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz MrSealRD #43989 üzenetére
"A fenti célra"? Közben meg csak annyit írtál, hogy a "háztartásban" és az "autóban". Ezzel le is fedted egy gőztisztító felhasználhatósági területeit. Említetted a kárpittisztítást és utaltál a padlótisztításra is. Az autónál meg tudod oldani a vezetékes áramellátást? Vannak kifejezetten csak padlótisztításra tervezettek. A kézieknek kicsi a víztartályuk, ezért gyakran kell utántölteni őket, és többnyire gyengék, ezért padlótisztításra szerintem alkalmatlanok. A minap összeszedtem a legmagasabb gőznyomásúakat 45 ezer forint alatt az Árukeresőből, ha érdekel: [link] Ugyan ezt a válogatási szempontot peppe79 kritizálta, olvasd el az ő kritikai észrevételeit is utána, de nem tudom, milyen más megadott műszaki adat alapján lehetne még válogatni. Sajnos a gyártók az igazán lényeges adatokat nem adják meg.
(#43990) tomtyi válasza idegen lény (#43982) üzenetére
Akarsz róla beszélni? Amúgy arra gondoltam, hogy ennél az ultrahangosnál akár meg is tudnám takarítani a 2075 forintos cserefejek árát, ha a speciális fogkrémet, amit hozzá kell venni, aminek nem is vészes az ára, egy hagyományos fogkefével vinném fel a fogaimra, és csak a többit végezném az ultrahangossal.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz MrSealRD #43998 üzenetére
Na ebben én is hibás vagyok, mert véletlenül a
kárpittisztításszót használtam, pedig te helyesen csak az autóban levő kárpit felfrissítését említetted. Nem alkalmasak kárpittisztításra, mert a gőzt nem szívják vissza. A kárpitban lévő por és kosz a gőzzel együtt marad a textilben. A gőz lényege a fertőtlenítés, a zsír és a kosz feloldása. Padlófelmosásra viszont alkalmasak. A gégecsövesek több mindenre is. Sokan bedőlnek a reklámoknak, és elhiszik, hogy egy gőztisztítóval már gyerekjáték a takarítás. De a valóságban nincs olyan, hogy a gőzölés után már minden tisztán csillog-villog. A gőz csak fellazít, de ugyanúgy le kell törölni utána a mocskot, mint nélküle. Ablaktisztításnál is lefolyik a piszkos víz. A vegyszermentes takarítás reklámszlogen is jól hangzik, de nem minden esetben elég csak a gőz.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik