Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
BigBlackDog #93248 üzenetére
Szerintem csak kinézetben van különbség, habár nekem jobban tetszik a teljesen beépített. Vannak olyan típusok, amelyek a padlóra vetítik a mosogatás idejét, aktuális programot...stb. Ez a Bosch is olyan és még beltér világítás is van benne.
De 234ért van a csúcs Gorenje, UV vízfertőtlenítés, automata gél adagolás 38Db csendesség (éjszakai progival 36Db), kulacsmosó, applikáció (számolja a tabikat, latod a hátrelévő időt, jelez ha géptakarítás szükséges...stb), plusz venti az ajtón, ami segíti a szárítást, 16! terítékes ellenben a legtöbb 14 terítékessel (pl a Bosch is olyan).Gorenje GV693A65UVAD
-
Gömbike
senior tag
válasz
BigBlackDog #93248 üzenetére
Sajnos ebben nincs tapasztalatom.
Nekünk szerencsére van akkora tér a konyháinkban, hogy a szabadon álló gép/ek könnyen/ ben elfér/nek.
Biztosan van fórumtárs, akinek nagyobb rálátása van a beépíthető gépek világára. -
tibbike01
őstag
válasz
BigBlackDog #93244 üzenetére
Valami jóképű Boscht mondanék, amit a pénztárca enged. 200k körül már a Gorenje jól extrázott 2025-ös gépei sem rosszak. Nagyon csendesek.
-
Gömbike
senior tag
válasz
BigBlackDog #93244 üzenetére
A mi Elux ESF66030 gépünk 2008. február eleje óta dolgozik, 2-3 főre, de már 8. éve csak ketten vagyunk.
Hibátlanul műxik.
Igaz, akkor, 2008- ban volt 135 ezer Ft.
Más fórumtárs a Bosch gépeket szereti, más a Beko gépeket.
Egy biztos, a mostani gépek hogy meddig fognak szolgálni, senki sem tudja előre megmondani.
-
pjen
félisten
válasz
BigBlackDog #93110 üzenetére
Szerintem az ablaknyitás nagyon jó szellőztető rendszer. Nem kell a csöveket ketes hatékonysággal tisztítani, szűrőket cserélgetni.
-
kelna91
senior tag
válasz
BigBlackDog #92910 üzenetére
Elhangzottak itt már szélsőséges ellenvélemények is, de számomra egy mosó-szárítógép elengedhetetlen, még akkor is, ha van külön szárítógép is. Semmi sem übereli azt a UX-et, hogy berakod a piszkos ruhát, és kiveszed tisztán, szárazon, és közben nem kell az órát nézned meg pakolgatnod sehova. Akinek nem teljesen kiszámítható az élete, sok mindent csinál, annak szerintem ez egyszerűen kell.
Mosó-szárítóból kétféle technológia van.1. Régi, olcsóbb kondenzációs. Ez magas hőmérsékletre melegíti a ruhát, aztán hideg vizet keringetve kicsapatja a párát. Relatíve sok vizet és áramot használ, jobban nyúzza a ruhákat, néhány fajtát tönkre is tesz (pl. szarabb minőségű nyomatok gyorsan kopnak - de a gyári nem; néhány féle ruha összemegy). Azért szinte mindent lehet ebben is szárítani, azt is, amire az van írva, hogy nem, de néha lesznek meglepetések. Ha mindent a címke szerint mosol, akkor viszont nem lesz gond. Ami konzisztensen nem szárítható ebben, azok a full gyapjú dolgok és a nylon.
2. Újabb, drága hőszivattyús. Ez ugyanaz a tech, mint ahogy az önálló szárítók dolgoznak. Többféle ruhát lehet benne szárítani, mert alacsonyabb hőmérsékletű levegővel átfújja. Kevesebbet fogyaszt, vizet nem használ a szárításhoz. Szóval mindenben jobb, de 400k alatt nemigen kapsz ilyet.
Nekem eddig 1-es típusú volt, 2-est most tervezek venni.
-
ahopka
újonc
válasz
BigBlackDog #92896 üzenetére
Hogy BBéci-t idézzem, "Semmi nem olyan, mint régen". Ma már lutri szinte minden vásárlás, csak azután tudod meg, hogy olyan készüléket kaptál-e, mint amilyet akartál.
Szerintem, az általad kinézett készülék már teljesen más (felsőbb) kategória mint az enyém,
(nyilván teljesen más típusú kompresszorral --értem ezt úgy is, hogy nem tudni milyen gyártótól származik a kompresszor (de ugye ez sem biztosíték semmire-írtam, hogy fórumtárs hűtője Secop kompresszorral volt zajos) ill. a Jiaxiperia gyárt rengeteg féle kompresszort, lehet, hogy azok jobb minőségűek, mint amilyet az alsóbb kategóriájú hűtőkbe építenek be a felhasználók -bár ez sem igaz lásd BBéci kálváriáját a 2019-ben 400eFtos Jiaxiperiás Sharp hűtővel ))
a specifikációja alapján is halkabb, ergo az ÉN szememben jónak tűnik.
Ha mégis zajosnak/hangosnak találnád, 3 munkanapon belül ki kell, hogy cseréljék ill. ha interneten keresztül veszed, 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól (csak hát ezek plusz munkával, herce-hurcával járnak). -
ahopka
újonc
válasz
BigBlackDog #92886 üzenetére
Szia,
Én vagyok az, aki rengeteget írtam az alsó kategóriás Liebherrel kapcsolatban mostanában (lásd fentebb). KPe290-es a típusa. Nekem 4x!! cserélte a Liebherr, de a 4.-ik is hangos ill. nekem ilyen folyamatosan ismétlődő pulzáló hangot ad a Jiaxipera kompresszora működés közben, ami a lakás különböző helyein, különböző intenzitással hallható.(Fórumtárs írta itt, hogy neki Secop kompresszor van a hűtőjében, az is hangos, Nagya21 hűtője, ami az én hűtőm elődje meg csendes (igaz az 11 évvel korábban készült))
Végül is a Liebherr győzött, megtartottam, próbálom megszokni, meg beleestem a 10 éves garanciába ( bár az nem tudom mire jó, mert pl. nem érvényes rozsdásodásra, gumitömítés problémára, fagyasztórekesz ajtajának repedésére, üvegpolc repedésre.....( a kompresszora eleve 10 éves garanciát adtak), szóval akkor nem tudom mire érvényes).
A 4. hűtőt Július végén kaptam, egyenesen a bulgáriai gyárból, friss gyártás, ergo a mostani gyártásúak is hangosak, mondom én, de lehet, hogy 10-ből másik 9 ember csendes hűtőt kapott, de ők nem igen írnak ide.
BBéci írta fentebb, hogy az volna a célszerű, ha találnál olyan áruházat ahol van olyan hűtő amit kinéztél és az bekapcsolnák neked, hogy meghallgasd.Ha OK akkor AZT meg is tudod venni ott, egyébként lutri az egész-szerintem, hogy hangos lesz, vagy csendes.
Hogy honnantól indulnak a biztosan normális típusok?
Tipp: szerintem olyan min: 300-350 eFt-tól.
Jó keresgélést! -
tibbike01
őstag
válasz
BigBlackDog #92883 üzenetére
Az M1 méretében is nagyobb, ha van időd menj el egy media marktba, ott ki vannak állítva, láthatod a porzsák rekesz méretét, a gépet, súlyát...stb. Az S1 amolyan kis kompakt, az M1 viszont az igazi nagybetűs porszívó.
-
válasz
BigBlackDog #92879 üzenetére
Miele a legjobb amit vehetsz. Leginkább tartozékokban van difi, ha sok a keménypadló akkor olyat keress amiben parketta fej van abból is mondjuk XL-es. Letudtad a porszívót 15 évre.
Én ezt venném. Ha háziállat van, sok szőnyeg akkor a cat&dog verzió kell amihez van turbókefe. -
ribarszki
őstag
válasz
BigBlackDog #82367 üzenetére
Kenyérpirító, gofri és szendvicssütő témában: Cloer
-
Sinesol
veterán
válasz
BigBlackDog #82367 üzenetére
Nagyon jó minőségű, tartós gépek, fém alkatreszekkel, zomancozott hazzal, nagy múltú amerikai brand, viszont eléggé megkérik az árát, otthoni használatra kb. a legjobbnak tartják. Ott van még a Smeg is, az is prémium minőség, olasz kiadásban, itt a a design miatt is van felár. Na meg ami még nagyon jó minőség es talan olcsobb valamivel, az a Sage, ez egy ausztral premium brand. Robotgepben még a Kenwood-ot is erdemes nezegetni, jo ar/ertek aranyu, kevesbe feláras a korabbiakhoz kepest, nem annyira a design-rol szol.
A mainstream markak cuccai közt is ki lehet fogni jot, de azok nagyreszt fröccsöntött müanyagok, kivül-belül.
-
ribarszki
őstag
válasz
BigBlackDog #79063 üzenetére
Cloer! Egyszer kell venni egy jó pirítót. Nekünk a 3579-es van. Vastag kovászos szelettel is simán elboldogul. Nagyon minőségi, mint az összes Cloer termék. (Gofri, szendvicssütő, kenyérpirítóból más márkát nem veszünk. Annyi csalódás után ezeket felüdülés használni. Különösen a gofrisütő. Magasan a legjobb a piacon)
-
pjen
félisten
válasz
BigBlackDog #79063 üzenetére
Nemrég vettünk egy Elux EAT 3300 ast. Van rajta zsemle melegítő, asszony szereti.
-
Nagya21
addikt
válasz
BigBlackDog #77991 üzenetére
HAli!
Hmmmmm nemtom mert :
Ad1 konyhában van
Ad2 mellete egy wiccpul fagyláda.
Néha hallani kis nyüszögést, de hogy melyikből jön nemtom, mindkettő halk.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
BigBlackDog #77988 üzenetére
HAli!
Nekem sima belsőfagyasztós liebbherr van immár 8.5 éve, teszi a dolgát.
Üdv Nagya -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #77982 üzenetére
Közben szétnéztem, hogy mi az elérhető. Sajnos magasságkorlát is van (185 cm), így nagy választék nincs a készletes típusok között. Az alábbiak közül melyikkel lenne szerintetek a legkevesebb gond?
- Liebherr FNE5026, illetve GNF50Z06
- Beko RFSA-210K30 WN
- Gorenje F6171 CWLiebherr mennyire éri meg a felárat?
-
balojazz
aktív tag
válasz
BigBlackDog #74996 üzenetére
Valami fényterápiás hazugsággal jó drágán otthonra, ez rémlik. Zepter. Párszázezerért.
-
ribarszki
őstag
válasz
BigBlackDog #21572 üzenetére
Tessék, pár hete írtam le a benyomásaimat. (Azóta is hetente használom)
Lenne egy szerencsétlen topikösszefoglaló, akkor ezeket mind bele lehetne tenni, de nem tudom ki a gazda, illetve kit kell zargatni ezért
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest