- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fogtunder #45099 üzenetére
Az a gond a szigetelt falakkal, hogy mikor már átmelegszenek, éjszaka is hiába szellőztetsz, döntik magukból a meleget. Éjszaka, illetve ha pár napig alacsonyabb a hőmérséklet, a szigeteletlen fal át tud azért hűlni, a tiéd nem, az akkor is tolja befelé a meleget. Csak a klímával tudod ezt orvosolni.
-
fogtunder
nagyúr
A tetőtér be van klímázva, de azt éjszaka nem járatom, reggelre pedig rohadt meleg lesz, felénk éjszaka se megy 26 fok alá kint a levegő sajnos. 5 éve, mikor beköltöztünk, a földszint vállalható volt klíma nélkül is, most már nem az, muszáj lesz azt is megcsinálni, csak egyrészt pénz, másrészt már így is tele van a ház kültérikkel. De valamire úgyis el kell költeni a bónuszt...
-
-
peppe79
senior tag
Hitelesített, precíziós mérőeszközeim nincsenek, csak egyszerű háztartási célú hőmérőim. A képen jól látszik, hogy ezek milyen "pontossággal" dolgoznak. 70nm-es, dél-alföldi házról van szó, - sajnos - egyelőre nulla természetes árnyékolással (az elültetett gyümölcsfák, és a nyírfa még csak pár évesek). A déli oldalon ilyenkor le vannak engedve a redőnyök, az északi oldalon pedig tárva nyitva az ablakok.
A 11 órás adatok:
Ha egy átlagolt értéket nézek, a relatív páratartalom nagyjából 54-55%.
A szobahőmérséklet a digitálisak szerint ~27 °C, míg a higanyos kb. 26 °C-ot mutat.
A kazán külső hőmérséklet érzékelője szerint odakint 35 °C van (a valós hőmérséklet szerintem 1-2 °C-kal kevesebb).Bent egyelőre teljesen elviselhető a hőmérséklet, még nem kell gatyára vetkőzni.
Akkor szokott kellemetlenné válni a helyzet, amikor folyamatosan tombol a kánikula, és éjszakára is alig csökken a hőmérséklet. De ez éves szinten kb. úgy 2 hetet jelent, emiatt pedig még nem tartom indokoltnak a klíma vásárlását. Az autó már más helyzet, sajnos ott elengedhetetlenné vált.
Délután rámérek még egyszer, ha nem felejtem el.
-
st6969
őstag
Na ez az, erről beszélek. Két félét használtam csak: ilyet, meg toronyventillátort. A cégnél az utóbbiakat osztogatják (szerencsére nekem még működik az álló venti). A kollégáknál alig érzem, hogy mozogna a levegő a toronyventillátor által. Biztos van belőle jobb konstrukció is, fene tudja.
-
st6969
őstag
Valamint mennyi volt a relatív páratartalom?
Télen nálunk végre beállt 40-50% közöttire sok év után (folyamatos résszellőzés az ablakoknál, szárítógép, ~állandó hőmérséklet, tehát nappalra sem kapcsoljuk le a kazánt...). Most ebben a kánikulában viszont 70-80%
Tegnap elérte a 80-at. Éjszaka az összes ablak tárva-nyitva, most néztem rá, 70%-on áll. Főzés sem volt tegnap, növény se sok van. Nincs klíma. Mi a francot csinálunk rosszul?
-
tibbike01
őstag
Valóban rosszak a toronyventilátorok? Már épp megrendeltem volna mielőtt idetévedtem.
20ezer forintig melyek az ajánlott ventilátorok? -
Janou
őstag
válasz
hajraolaj1 #45079 üzenetére
Én pont ma rendeltem egy ilyet. Ennyiért ajándék.
-
peppe79
senior tag
válasz
Nálunk megfordult már sokféle kivitel, de legjobban az egyszerű padlóventilátor vált be. A miénk egy kis gagyi Hausmeister, ami ugyanúgy néz ki, mint amit most árulnak a Lidlben.
2-es fokozaton relatív csendesen jár, ilyenkor kb. úgy 2,5 méter távolságból érezni, hogy mozgatja a levegőt. 4-es fokozaton erősebb, de ilyenkor már zavaróan hangos is. Ha gondolod, rá tudok mérni a hangnyomásmérővel. Egy hátránya van: mivel szinte majdnem a földön fekszik, nem csak a levegőt, hanem a port is szépen meg tudja forgatni a helyiségben. Ja: és persze csodákra ne számíts, a ventilátorok nem hűtik le a levegőt. Náluk szerencsére elég jól szigetelt a ház, így klímára azért még nincs szükségünk.
-
st6969
őstag
válasz
Én a torony ventilátorokat kerülném. Design-os, de a hatása elég gyenge. Szerintem az álló, nagy lapátos a legjobb (és egyben a legcsúnyább), és még 10k sincs.
-
hajraolaj1
tag
Hali, ventilátort vennék kollégiumba max 10k-ért, fontos lenne, hogy nagy teljesítménye legyen aránylag, szóval távolabb is érezhető legyen, ha be van kapcsolva és ne legyen túl hangos. Tud valaki ilyet ajánlani? Előre is köszi!
Ui.: Ha nincs ilyen, akkor melyik a legjobb 10k alatt szerintetek? -
Degeczi
nagyúr
válasz
st6969 #45068 üzenetére
Lidis pólókkal is ezt tapasztalom sajnos, akár még szárítógép nélkül is (hiszen a rövidujjúak általában csak kiteregetve száradnak a szezonra jellemző jó idő miatt), pusztán pár mosás után mennek össze ha nem is durván, de annyira, hogy a korábban épp kényelmes méret már kicsit kevés legyen.
Inkább eleve egy mérettel nagyobbat veszek, és az mosás-szárítás után lesz kb. jó.
-
BB9000
senior tag
Milyen autó? Nissan QQ. Itt egy video a cseréről link ami egy jobbkormányos kocsin mutatja be a cserét. Az enyémen természetesen bal oldalon van a kormány és a pedálsor. Azon ennél bonyolultabb a csere. Link 2. Ráadásul annyira hozzáférhetetlen helyen van az a pollenszűrő, hogy még a szervizes is csak begyűri a papírt a nyílásba és ahogy esik úgy puffan. A pontos illeszkedés szükséges lenne ahhoz, hogy a beáramló levegő mindenképpen áthaladjon a szűrőn, de ezt a fentiek miatt gyakorlatilag lehetetlen megoldani.
-
st6969
őstag
Tudom, szeretem az Aldit, de nem vittem vissza, főleg emiatt. Napi szinten járok oda, és nekem kényelmetlen "visszakönyörögni", stresszel is, ha reklamálnom kell (hülye tulajdonság, de ilyen vagyok, ez van). Nyilván, ha több ezres tételről van szó, akkor természetesen intézem, de 1-2 ezres dolgoknál nem szoktam foglalkozni vele. Szerencsére ritkán kell reklamálnom.
BBéci: jogos, tisztítani!
-
peppe79
senior tag
válasz
SirRasor #45033 üzenetére
"Hát nem tudom, amikor a brikkát próbáltam, simán csak félig, negyedig töltöttem a kosarat. Úgy is lefőtt
Most is úgy készítem a döglődő hausmeisterben, hogy csak 1 kanállal (kb. negyed adag?) teszek bele."
Lefő, az tény.
De így, hogy csak a feléig-negyedéig töltöd a kosarat, a víz gyorsan átzubog a kávéőrleményen, és egy pocsolya lesz a végeredmény. Ha már mindenképp nagyobb mennyiségű, hígabb kávét szeretnél: nem próbáltad inkább úgy, hogy tele töltöd (lazán) a Brikka 4-es kosarát, lefőzöd azt a cirka 140 ml kávét, aztán forró vizet öntesz hozzá? Szinte biztos, hogy jobb lesz a végeredmény, mint ha vennél egy Moka Express 6-ot, és félig megtöltött kávéőrleménnyel engednél át rajta 3dl vizet.
-
BBéci
legenda
válasz
BB9000 #45066 üzenetére
Miféle autóról van szó?
Korábbi Passatjaimban tök egyszerű volt a pollenszűrő cseréje, a motorház felől, 2-3 perc alatt megoldottam. Két éves Octaviámban ki kell venni a kesztyűtartót, mögötte van egy fiók szerűség, aminek az ajtaját kipattintani sokadszorra is nehézkes, de 10-12 perc alatt az egésszel végezni szoktam. A kesztyűtartó lebillenés csillapítójának visszaakasztása igényli a legtöbb időt, mert bár nem bonyolult, de könnyű félre igazgatni.
Előnye ennek a megoldásnak a belső keringtetéskori szűrés. De pedálok mögé tenni tervezői ostobaság.Más.
Ha öntisztító, akkor miért takarítani akarjátok és nem tisztítani? A két szó nem ugyanazt jelenti! -
st6969
őstag
"80%uk semmiylen cimket nem nez egyben atpakol mindent es kondenzaciosuk van es evek ota boldogak...na ezt mar vegkep nem ertem
"
Érthetetlen számomra ez is, ugyanakkor felvetődik bennem a kérdés, hogy ha a kondenzációsban is, meg a hőszivattyús-kondenzációsban is összemegy a ruha, akkor miért is vegyek takaríthatatlan hőszivattyúsat? Ja igen, az áramszámla...inkább fizetek többször kisebb összeget a nagyobb áramszámlára, mint pár évente hoppon maradok, és térden csúszó szerelőt kerülgetek a mosókonyhában, akit nem is tudom, mikor kell kihívni, mert nem jelzi a gép, hogy koszos a hőcserélő, majd 4-5 óráig szerelgeti a gépemet, ami talán jobb lesz utána, ha össze is tudja rakni
, és elkér 50ezer Ft-ot. Vagy még többet, mert nem csak Budapest létezik, én meg onnan igencsak messze lakom, emiatt majd amúgy is várok rá 3-4 hetet...
Legutóbbi példa: Aldiban vettem biopamut (akármi is az) pizsamát még télen, otthon felpróbáltam, ujja épp a csuklómig ér, kicsit necces, de jó lesz, én nem viszem vissza. Első (!) szárítás után (-tól kezdve) az ujja 3/4-es fazonúra zsugorodott, olyan 6cm-t ment össze. A címkén nagy betűkkel: szárítógéppel szárítható.
Még jobb a Pepco-ban vett gyerekruhák: boltban tökéletes, első szárítás után a kislányom konkrétan "kinőtte". Itt nem biztattak a szárításra, de szerintem tiltva sem volt. -
-
BB9000
senior tag
A hőszivattyús szárítógépek hőcserélőjére a szűrők rendszeres és alapos tisztítása ellenére is minden szárításkor rárakódik egy nagyon finom porréteg. Ha ez a porréteg megvastagszik, akkor romlik a gép hatásfoka. Az elkoszolódást észre lehet venni abból, hogy megnövekszik az áramfogyasztás és a szárítási idő is. Az emberek 99%-a viszont nem méri folyamatosan az áramfogyasztást és nem figyeli másodperc pontosan a szárítási időket, ezért nem is veszi észre a változást. Vett egy A++++ osztályú gépet és abban a hamis tudatban él, hogy a gép folyamatosan jó hatékonysággal szárít neki. Ez sajnos nem így van. Évek alatt egyre romlik a hatékonyság, nő a fogyasztás.
Ezen valamennyit segít az öntisztító kondenzátor. Ez a rárakódott por jó részét rendszeresen lemossa. Van létjogosultsága ennek a technikának. A Bosch mérnökei nagyon jól kitalálták ezt. Viszont ezt se csinálták meg tökéletesre. Kb fél éve épp ezen a fórumon volt linkelve egy youtube video amin nagyon el volt már koszosodva egy öntisztító hőcserélős gép kondenzátora.
A szárítógépek hőcserélője jól be van építve és csak a gép /atomjaira/ szétszedésével hozzáférhető. Ennek oka szerintem kizárólag üzletpolitika. Kell a folyamatos bevétel a gyáraknak. Ha ezek a gépek is hasonlóan profin lennének megépítve, mint az előző generációs kondenzációs szárítógépek -könnyen takaríthatóan- akkor kevesebb bevétele lenne a gyártóknak.Ez az üzletpolitika nekem is nagyon ellenszenves. Hasonlót tapasztaltam már több helyen is. Az autómban a pollenszűrő cseréjéhez például le kell venni a pedálsort és szét kell bontani a középkonzolt. Aki ezt így megtervezte annak egészen biztosan elő volt írva, hogy úgy kell megtervezni, hogy csak a szerviz cserélhesse a szűrőt. A gyártók érdeke itt ellentétes a felhasználóéval.
-
qqzs
őstag
válasz
st6969 #45064 üzenetére
Nem tipus hiba hanem normalis jelenseg. Most allok vasarlas elott es aprobetus olvasason is tul vagyok. "a hoszivattyuban nem megy ossze" reklamszoveg mindenkinel meg van csillagozva es odairva hogy gyapjupulover fekveszaritassal osszehasonlitva. Szoval pamut ebben is osszemegy. Azt en sem ertem hogy paran ezt miert nem veszik ossze, talan sovanyak es nem jon ki naluk az osszement erzes annyira
Plusz most az osszes ismerosomet vegigkerdeztem es 80%uk semmiylen cimket nem nez egyben atpakol mindent es kondenzaciosuk van es evek ota boldogak...na ezt mar vegkep nem ertemBB9000: Nincs esetleg valami jelzes hogy takaritani kerne? Valahol (lehet itt regebben olvastam hogy par eves bosch gep szaritasi ideje megnovekedett es ennek a hocserelonek atakaritasat javasoltak. Mert ha igy van akkor szepen lassan novekszik a szaritasi ido. De ha jol ertem ez mindegyiknel gond es az ontisztitosak a jobbak ilyen szempontbol mert annak a takaritasa ritkabb. Bar nem ertem hoyg ha valami rendszeresen tisztoitasra, azaz karbantartasra szorul miert nem elerheto helyre rakjak? Vagy ez is a csereljunk par evente gepet kategoria mert "elromlott" vagy a masik mikor majd "feltalaljak" a takarithato hoszivattyust es azert vegyel ujat mert az jobb?
-
st6969
őstag
válasz
BB9000 #45063 üzenetére
Nekem ugyan nem Bosch, hanem egy 3,5 éves Siemens WT44W260BY öntisztítós van, de fogalmam nincs, hogy ez mennyire jó és hatékony megoldás. Ugyanis a hőcserélő nem csak hogy nem hozzáférhető, de még csak nem is látható, tehát nem tudom, mekkora mennyiségű szösz van rajta. Ebből következik, hogy ki sem lehet takarítani. Ha a pihefogó szűrőkre gondoltál, az takarítható, de azt meg nem időnként, hanem minden szárítás után ki kell takarítani. Ugyanez igaz a kondenzvíz tartályban található szűrőre is.
Megj.: elvileg alacsonyabb hőfokon szárít, mint a sima kondenzációs, ennek ellenére a ruhák 80%-a kisebb vagy nagyobb mértékben összemegy (beleértve azokat is, amiken ott van, hogy szárítógéppel szárítható). Ez számomra érthetetlen, főleg, hogy itt sokan pont az ellenkezőjét tapasztalják, de nálam ez sajnos így van. Emiatt ezt a modellt semmiképpen sem ajánlom, igaz már nem is lehet kapni. -
BB9000
senior tag
A Bosch öntisztítós szárítógépei ráeresztik a hőcserélőre a kondenzvizet és ezzel egy automatikus "takarítást" végeznek. Az ötlet jó és működik is egy bizonyos szintig. A probléma ott van, hogy a víz ráeresztése sosem mossa le az összes szennyeződést. Mindig marad rajta valamennyi, amin utána megtapad a többi kosz. Az öntisztítós gépeket is időnként ki kell takarítani kézzel.
-
qqzs
őstag
válasz
KilgoreTrout #44950 üzenetére
Te vagy a masodik aki whirpool garancias gépet akar javittatni penzert. Beepitett gépekre 4 ev a garancia!
-
Gay
csendes tag
Sziasztok!
Ma hozta a futár a Samsung RB33J3830SA/EF alulfagyasztós hűtőszekrényt.
Délelőtt 11 óra körül lett beüzemelve. Ez az első no frost-os hűtőnk, ezért furcsa volt, hogy megállás nélkül megy. Viszont ami kicsit megijeszt, hogy a beüzemelés óta elég meleg a hűtő oldala. Pedig a leírásnak megfelelően lett elhelyezve: lábak szintben állnak, nincs napon, meleg test közelében.
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban vagy valami ötlete hogy miért melegszik? Vagy ez természetes az első időkben?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy elektromos tűzhelyet és kb. 80 ezer forintig fizetnék. Indukciós nem jöhet szóba csak kerámiás, mert nincsenek indukciós főzőkészleteim, vero medical készleteim vannak és egy pár serpenyőm. Az lenne a kérdésem, hogy milyen megbízható márkákat tudtok ajánlani, a zanussi jó márka? Most ép ezt néztem ki: [link]
A másik kérdésem az lenne, hogy mennyire fontos az, hogy légkeveréses legyen a sütője?
-
válasz
Perillustris #45052 üzenetére
Köszönöm szépen az ötleteket!
-
Draken
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
Draken #45047 üzenetére
Tetszenek ezek a feltételezések és csakis a Beko kapcsán.
Egyébként nekünk Beko mosógépünk és Beko mosogatógépünk van lassan 3 éve. Ha most kéne választanom újra ezeket venném.
Csak megjegyzem, amikor először elromlott az AEG hűtőnk (természetesen a nyár közepén), 4 napot vártam a márkaszerviz szerelőjére, majd utána 3,5 hét alatt jött meg az alkatrész. A második meghibásodáskor majdnem 3 hét volt az alkatrész megérkezése. -
buresz8
tag
Sziasztok!
Mosógép vásárlás előtt állok, a keret nagyon maximum 80-85e.
Amiket néztem:Beko WTV-6633 B0
Beko WTV-6532 B0Ezekről vélemény? A drágább megéri azt a plusz árat? Alapvetően a Beko márkáról vélemény?
Vagy ebben az árban lenne jobb választás?
-
MNBT
tag
Sziasztok fórumozók!
Egy olyan kérdés merült fel hogy adott egy LG GR-409GQA típusú hűtőszekrény amely körülbelül 8 évs lehet.
Most hogy bejöttek a nagy melegek így figyelmes lettem arra hogy megállás nélkül megy a hűtő.
Bekapcsoltam az ún. Vacation módot is hogy hátha attól kevesebbet fog menni mert az állítólag energiatakarékos, de semmi eredmény.
A fagyasztó hőmérséklete -15Celsiusra van beállítva, a hűtőé pedig kezdettől fogva minimumon van. A hűtő önmaga jól hűt, tehát hideg van benne, csak számomra szokatlan hogy egy ennyi idős hűtő egész nap működésben van.
A ciklusokat lemértem és így néz ki: bekapcsol és 13 percig hűt, majd átkapcsol belső keringtetésre amely 13 percig megy. Kikapcsol 2 percre, majd ismét visszakapcsol kezdődik az egész folyamat elölről.A készülék a hátsó faltól 10 centire van, és háta mögött, alatt és a kivezető nyílását letakarítottam.
Van ötletetek hogy mi okozhatja a problémát? Nem tudom elhinni hogy ez normális működés lenne
-
törölt tag
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
60, nagyon max 75cm-es hűtőt keresek, aminek van jégadagolója, de nem igazán járok sikerrel. létezik egyáltalán ilyen, vagy unikornist keresek és ez csak a 80+ szélességű készülékekben van?
-
SirRasor
addikt
válasz
peppe79 #45024 üzenetére
"A kotyogósnál a szűrőkosár jellemzően fix méretű, így ott esetleg egy picit a víz mennyiségével, és hőfokával lehet csak játszani"
Hát nem tudom, amikor a brikkát próbáltam, simán csak félig, negyedig töltöttem a kosarat. Úgy is lefőtt
Most is úgy készítem a döglődő hausmeisterben, hogy csak 1 kanállal (kb. negyed adag?) teszek bele.
tomtyi azt elfelejtettem, hogy legyen már strapabíró: ahol üveg érintkezik majdnem forrásban lévő vízzel, az pár év után elreped, eltörik.
Na szerintem egy Bialetti Moka Express 6 lesz (350 ml víz) és kész...vagy annak egy rozsdamentes megfelelője.
-
peppe79
senior tag
válasz
SirRasor #45023 üzenetére
Csak azért mertem ajánlani az Aeropress-t, mert az sokkal alkalmasabb egyszerre nagyobb mennyiségű kávé elkészítésére, és azt írtad, hogy nem baj, ha a kávé esetleg hígabb. Nagyobb szabadságot és variációs lehetőséget biztosít (lehet vele kísérletezgetni), és egyszerűbb a tisztán tartása.
A kotyogósnál a szűrőkosár jellemzően fix méretű, így ott esetleg egy picit a víz mennyiségével, és hőfokával lehet csak játszani (a 'klasszikus' kotyogóst eleve forró vízzel célszerű felönteni). Használat után meg kell várni, hogy kihűljön, különben nem tudod szétszedni, és elmosni. Szóval, ha csak a praktikumot nézzük, nem jobb, sőt. És azt szerintem kalkuláld bele, hogy nagyobb mennyiségnél jobb eredményt hoz a 2 vagy 4 személyes, amiben kétszer főzöd le a kávét, mint a 6-8 személyes, amiben csak egyszer.
Az Avxcafét én is nyugodt szívvel ajánlom, ha Te is szegedi vagy, érdemes egyszer kilátogatnod hozzájuk. De előtte célszerű telefonon egyeztetned, mert ők alapvetően egy webáruház. És készülj fel rá, hogy - legyen szó bármilyen kávéfőzőről - szinte biztosan szemes kávét fognak neked ajánlani, de ettől még nem rossz emberek. -
törölt tag
válasz
SirRasor #45016 üzenetére
Van ilyen hogy AVX Café. Nem tudom, hogy jó minőség e, véletlen linkelve vannak Facebookon, és szoktam látni őket hirdetni.
Mivel vannak kotyogós gépeik, így belinkelem az elérésüket.
De tapasztalatom gyakorlatilag 0 velük kapcsolatban, szóval kezelje mindenki a saját belátása szerint. -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #45015 üzenetére
Na közben kitúrtam a tutit a saját kérdésemre: csak a kotyogós jöhet szóba ilyen ár mellett. Azon belül még kérdéses a típus és anyag...alumíniumba nem szívesen tenném a vizet, de...igazából már pár helyen (tudományos) megcáfolták az Alzheimer-kór és alumínium közötti összefüggést
-
SirRasor
addikt
Jólvan, látom megy a kávé téma, úgyhogy bekérdezek itt is, mert a KV (bocs
) topicban még csak válaszra se méltattak
Nemrég keresett itt valaki max 15k-ig kávéfőzőt. Én is keresek, de a fentiek alapján most picit átfogalmazom:
15k-ig miben érdemes bolti őrölt kávét főzni (bellarom gold fölé nem megyek se árban, se minőségben..őrölgetni se fogok!), amiben az a lehető legfinomabb/a lehető legkevésbé keserű? Tuti van itt olyan, aki végigpróbált már egy csomó lehetőséget az olcsóbb megoldások közül.Annyi kritériumom van, hogy nálam a kávé 2dl-nél em lehet kevesebb. Lehet híg is, az nem érdekel annyira, csak ne legyen keserű. Bialetti Brikkát próbáltam: a 4 személyeset és asszem az adott ki valami 1,5 deci kávét...
Tehát kotyogósat is elfogadok, csak lehessen benne mennyiséget készíteni naBoneDragon csak érdekességképpen: megvettük a legolcsóbb, legócskább Candy 10 terítékeset (csak az fért be...45cm) és már 1 éve tökéletesen megy, tökéletesen mos a legolcsóbb lidlis mosogatógép-tablettával. Szüleimnél többféle mosogatógép is volt és az alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy már van egy minőségi minimum, ami alá nem mennek...kb. mint mosógépnél. Nagyon nem lőhetsz mellé. Egy nagyon jó iránymutató az árukeresőnek a vélemények szekciója.
EDIT: amúgy azt se írtad, hogy szabadonálló vagy beépíthető kell, vagy éppen milyen széles lehet...
https://www.arukereso.hu/mosogatogep-c3171/12-teritekes-mosogato/ -
BoneDragon
veterán
Üdv.
100ezer körül keresek 12 terítékes mosogatógépet. Ebben a kategóriában van ajánlott? Köszi.
-
asdf_
veterán
Lehetne egy permbant mindenkinek, aki KV-t ír kávé helyett? Köszi
-
törölt tag
Érdekes, a sörrel nincs gondom, de az nem is szimplán keserű, hanem mellette talán picit édeskés is. Enyhén valóban kesernyés, de nem zavaró módon.
Egyébként nagyon ritkán iszom, mondhatni mostanság szinte soha. De ha iszom, akkor a 3.8%-os zöld Carlsberget veszem. Az kellően gyenge, kb mintha víz lenne.Úgy látom, egy kicsit ki kell kupálódjak kávéfogyasztás terén is, mert gyakorlatilag fogalmam sincs miről beszélsz.
-
válasz
#48613632 #45007 üzenetére
Tudom miről beszélsz, régen én is csak cukorral/tejjel tudtam meginni a kávét. Jó ideig a söröket sem szerettem mert a többsége alapból kesernyés volt, de amint kinézel a borsodi-soproni-heineken trió mögül feltárul a világ. Ugyanez igaz a kávéra is. A kávé nem keserű
Érdemes lenne ellátogatnod 1-2 olyan helyre ahol újhullámos kávékból dolgoznak és lehet, hogy megszereted
Jó alternatíva a keserű olasz presszót nem kedvelőknek az alternatív kávékésztési módok mint pl cold brew (mizudashi, iwaki) vagy V60, chemex, french press. Itt kizárólag nagyon világos pörkölésű kávéval lehet csak dolgozni aminek egész más az ízvilága. Kicsit mintha kávéízű teát innál.pjen: "a disznósajtot szeretem,a téliszalámit viszont nem"
-
törölt tag
Nekem alapból herótom van a keserű ízektől. Nem is értem, hogy miért, vagy hol van erre szükség, az ízlelőrendszerben.
Mind az édes, mind a sós ízek között vannak kedvenceim, sőt, a sós ízeket kifejezetten szeretem. A savanyú is nagyon jó kiegészítő íz, vagy italként nagyon jó szomjoltó.
De a keserűt nem tudom hová helyezni. Kellemetlen, feláll tőle a szőr a hátamon, és köpködési ingerenciám támad tőle. Kerülöm, ahol lehetséges. Teljesen érthetetlen számomra a jelenléte.Persze lehet, hogy tényleg csak rossz volt az alapanyag. De egyébként, a teát sem tudom natúr fogyasztani.
-
tomy86
addikt
válasz
Tetsuo #44984 üzenetére
Én most vettem egy ilyen 3331-es hűtőt. Azon kívül, hogy kicsit hangosnak találom, nagyon jónak tűnik. Bár négy nap nem nagy tapasztalat, de a családban több Liebherr hűtő is van (belépő szintű is) és nincs rájuk panasz.
-
peppe79
senior tag
válasz
Digitalpimp #44999 üzenetére
OK, értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest