Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
"Jó estvét, uraim, ide hallgassatok,
Kedves asszonyaim, jól rá vigyázzatok.
Ifjak, szűz virágok, ti se csacsogjatok,
Rövid beszédemnek figyelmet adjatok."6-7 éve egy Rowenta RO1783-at használok, a gép még mindig jó, de halkabbat és tisztább levegőt kifújót szeretnék. A jó tapasztalatom miatt alapvetően márkán belül gondolkodtam, ráadásul első körben porzsák nélküli típuson: Rowenta RO7681EA. Több fórumon olvastam, hogy pár hónapon belül észrevehetően csökken a teljesítménye. Ez, s főleg a gyakoribb karbantartási igény miatt most már inkább porzsákosban gondolkodom. Porszívó-mustra alatt belebotlottam egy Philips promoterbe a Media Marktban, aki az FC8782/09 be is mutatta nekem. Megdöbbentően csendes volt. A gép is. A hétvégi kuponos ára is igen kedvező, 57 ezer forint az Euronics-nél. Böngészve ráakadtam az Electrolux PD91-8SSM-re, amiből a MM-ban az utolsó darabot 82 ezer forintért el lehet hozni. Bár ez már bőven túl van a tervezett, 65 ezer forintos kereten, ha az itteni szakértő urak-hölgyek egyértelműen utóbbi mellett teszik le a voksot, beleférhet (tetszenek a plusz funkciók, pl. a teleszkópról vezérlés, kijelző, lámpa, stb, de valószínűleg tudok élni nélkülük). A Philips 5 éves (motor)garanciája is meggyőző, bár nyilván ebben az esetben nem az romlik el majd.
Annyit még hozzátennék, hogy főleg járólap és parketta van a lakásban, egy 200x150 centis játszószőnyeg van és egy kb. ekkora szintén rövid szövésű díszszőnyeg nem bolyhosak. Továbbá a kiegészítő porszívózást hetente 3x elvégzi egy (i)robotporszívó.
Köszi előre is a válaszokat!
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
Végül egy Philips FC8781 lett a befutó. A múlt heti "kuponos" akcióban 56 ezer forint volt a piros színű. (Bontatlan csak ebből volt, alapvetően kéket szerettem volna.) Természetesen regisztráltam az 5 éves garanciáért. A szívóerő jól szabályozható, a tartozékok számomra elégségesek. Az évtizedes - szőnyegen - porszívózási technikán némiképp változtatni szükséges a szívás ereje miatt, az eddigi módszerrel hajlamos pattogni. Masszív és nagy, kisebb lakásba szerintem túlzás is (60-70nm2 fölé ajánlom). A 12 méteres hatótávolsága nagyon tetszik, a lakás közepén lévő étkező dugaljából csaknem fel tudom takarítani az egész lakást. Nem utolsósorban valóban halk, főleg az alacsonyabb fokozatokon, de maximumnál sem bántó.
Mosógép:
Az Otthon melege program keretében egy Electrolux EW6S326SI gépet vettem múlt héten. Sok-sok hét böngészése után döntöttem e mellett, s nem bántam meg. A mosás tulajdonképpen néma, csak a víz beeresztésének és a szivattyúzásnak van hangja, na meg a centrifugálásnak. A programok jól használhatóak, a Time manager pedig kifejezetten praktikus. A mai napig erre is van kiterjesztett, plusz 3 éves garancia, ez is számított. A múlt heti akciós hétvégén az Edigitálnál csíptem el 96 ezer forintért, ráadásul raktáron is volt, ellentétben a Media Martktal, ahol egy hónapot mondtak, így viszont lecsúsztam volna az extra garanciáról. (Természetesen a lecserélt Candy gép kifolyója nagyobb átmérőjű volt, ezért ki kellett cserélni a fali lefolyócsatlakozót, mert arra nem lehetett ráhúzni az új gép csövét.)
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz zolko74 #45359 üzenetére
Jómagam éppen egy ilyet várok, a munkahelyemre szánom. Sokszor marad hús otthon, de köret már nem, ezzel majd csinálok frisset (bár nem vagyok kifejezetten mikrohullámú sütő párti). Kíváncsi vagyok az eredményre.
BTW rengeteg típusú rizs kipróbálása után mostanában Spar "B" rizst szoktam venni. Kitapasztalva a szükséges arányt és időt, hibátlan, nem tapadós, nem ragacsos. A pirítás utáni felöntést követően lefedem az edényt, beállítom a tűzhelyen az időzítőt, s ott is lehet hagyni amíg készen nem lesz.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest