- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
gu007
aktív tag
jól látom,h a TX-SR308 már csak hd hangokat dekódol?
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #8694 üzenetére
Ki kellene próbálnod mondjuk egy Arcam AVR300-ast, aminek 7x100 W (8 Ohm) a specifikált teljesítménye és 1,2 KW a max. áramfelvétele. Nyakamat teszem rá, hogy nem találnád túl erősnek.
10 hónapig használtam ilyet, de volt nálam 350-es és 280-as is. Sajnos leálltak a Diva széria gyártásával, pedig bitang jó volt mindegyik.
-
törölt tag
Jó, hogy előkerült a JBL SCS178 4ohm-os téma. Egy 3,5x3-as szobába venném, mellé egy hamarosan kapható Onkyo TX-SR308-at gondoltam. Az Onkyo ugye 6 ohmos, kezdjek aggódni, vagy simán jó lehet együtt a kettő?
Biztos, hogy az új 308-as mellett döntök, nagyon jó vételnek tűnik. -
Diplomata
aktív tag
Most néztem egy linken a 130-as adatait: Front L & R Channels :
45 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
Center Channel :
45 Watts @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
Surround Channels :
45 Watts per channel @ <0.07% THD, 20Hz – 20kHz into 8 ohms
-
Diplomata
aktív tag
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8692 üzenetére
Kösi. Első emberkének írtam 14.én regeltem is az oldalra, tegnap járt fent, de nem válaszolt. 2. linkre meg már írtam, fixáltuk is a dolgokat. Annyi, hogy van ahol azt írják a AVR130as 5*30Was és AVR132 5*45W-os és mint mondottam a 130as elején van 3 potméter és vagy 6al több gomb van rajta:S Tehát esztétikailag az újabb szebb...
-
Diplomata
aktív tag
Szerintem az enyhe túlzás hogy kizárva a többi erősítő márka,de valószínűleg közel áll a hangzásviláguk egymáshoz mivel mindkettő márka a harman international-hoz tartozik,mindkettő belépő kategória.Nekem egyébként jbl sub-om van,és meg vagyok elégedve vele az árához képest.Az hogy a tápegységben a tekercs rááll erre az impedanciára,ilyet még nem hallottam,lehet hogy keveset tudok,de az is lehet hogy megint fellépett a szinpadra egy MM-os srác.
Valószínűleg nem fogsz mellé lőni ezzel a rendszerrel egy 20m2 alatti szobában. Kérdezd meg az illetőt,hátha még megvan:[link] Szerintem nem sok a különbség,ezért itt van ez is:[link]
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8687 üzenetére
Na beléptem a Médiarákba
Megnéztem, a JBL SCS178 4ohm-os, mert némely oldalon 8ohmosnak volt feltüntetve. Hangzásvilágban lépcsőfokokkal szebb a JBL HK erősítővel a JAMO S406 hoz képest Jamo sub200-al Pioneer erölködővel. Az eladót megkérdeztem, hogy hogy van ez pontosan az erősítő azt írják 8ohm-os szettekhez jó, a szett meg 4ohomos. Az mondta csak a HK erősítői jók hozzá (Onkyo,YAMAHA,PIONEER kizárva) és az mondta egy idő után beáll rá a tekercs... (Még ha kapcsolós lenne mint némelyik Yamaha azt talán meg is érteném) Én néztem nagyokat, mert szerintem ilyen nemlétezik. Írtam pár nagyobb oldalnak is ahol együtt tesztelték a kettőt de még nem jött rá még válasz... Úgyhogy most vesztegelek a pénz megvan... De dönteni nem tudok...
Az AVR132 szimpatikusabb formavilág, kevesebb gomb, elején nincs +3 poti, de nem találok eladót...
-
Vidala
senior tag
válasz
kolbend #8665 üzenetére
Ahogy újból és újból előjönnek hasonló problémák, egyre inkább ki vagyok a PC-s iparon, és már nem bírom megállni: Nem hiszem el, hogy egy "gagyi" XBox360 képes pofon egyszerűen kezelni az 5.1-es formátumokat, egy komolyabb PC-vel meg szenvedni kell, ahol csak a hang vagy a videókártya ára annyi, mint az alapgép.
-
Vidala
senior tag
Szerintem a JBL SCS 178 ár/érték arányban kíváló egy relatív kisebb szobába. Egyszer-kétszer már meghallgattam, és nagyjából osztom a linkelt cikkben leírtakat.
A felsoroltak közül tulajdonképpen bármelyik jó hozzá. Azon túl, hogy melyik a szimpatikusabb olyan szempontból (is) vizsgáld meg őket, hogy milyen csatlakozókkal vannak ellátva. Ezek tulajdonképpen 5-8 éves konstrukciók, tehát az akkor jellemző csatikkal pakolták meg. Hangban kevéssé számít ennyi idő. A "sima" DD és DTS már akkor is általános volt.
-
Vidala
senior tag
válasz
bangalore #8677 üzenetére
Ahhoz, hogy kihozd mindegyikből a "maximum", a Blu-Ray-t leszámítva majdnem mindegy a formátum, inkább a minőségük fogja befolyásolni.
Amúgy szvsz egy (több) normális minőségű HDMI kábel a legkényelmesebb, de nem feltétlen szükséges mindenhez.Én valahogy így csinálnám:
- Blu-ray, XBox, UPC mehet 1-1 HDMI-vel a receiverbe.
- A UPC STB-ot bekötném a felveődbe SCRAT-tal, ami mehet tovább szintén az erősítőbe
- A képet az erősítőből HDMI-vel a TV-beVan olyan, aki inkább a tapasztalati alapon STB-ot a TV-re köti, és onnan vissza a hangot az erősítőbe, aszebb hangzás okán. Szóval érdemes próbálgatni mást is, mert lehet eltérő az eredmény.
Kábelminőség eldöntése igen nehéz. Ahány hívő, kb. annyi ajánlás. Mindenkinél más a küszöb, amit meghall (vagy hallani akar?). Ökölszabálynak kb. a rendszer árának a 10%-ban kell árban gondolkozni. Tehát egy db HDMI kábelre nem érdemes 25-30K-t költeni, de talán 2K már karcsú.
A HD-s digis adás rögzítésében még én is csak kérdezősködöm. Eddig elméletben arra jutottam, hogy egy SCART-al felveheted, de csak azt, amit épp nézel.
-
Vidala
senior tag
válasz
gfabian #8676 üzenetére
Én egyértelműen a komponensekből álló rendszer összeállítását javasolnám. Picit visszaolvasol, nemrégiben volt hasonló árkategóriában javaslat (több is).
Nekem a Yamahák hangzásvilága annyira nem jön be (erről is értekeztünk kicsit korábban), ha jól emlékszem a "nyers" szóval jellemztem. Egyébiránt nem rosszak a cuccaik, nekem még a relatíve kicsi teljesítményük (táp teljesítményfelvétele árulkodó) is szúrják a szemem. Végső soron inkább a hangfalak fogják meghatározni mit fog produkálni a rednszered (mert sajnos ennyiből még nem túl széles a választék), ezért az erősítő hagreprodukciója is kevéssé fog hallatszani. Amin már komolyabb különbség lenne hallható, ott csak a hangfalak kerülnének min. 150K-be.
Javasolt 5.0-ban gondolkozni (vagy 2.0-ban) és később kiegészíteni. -
Teng
aktív tag
JBL SCS178 hoz melyik erősítő lenne jobb szerintetek? HARMAN KARDON AVR130 vagy AVR132 vagy AVR1550 újonnan vagy AVR4550?
-
bangalore
csendes tag
köszi... vettem
-
Diplomata
aktív tag
válasz
bangalore #8680 üzenetére
Figyelj oda hogy lehetőleg olyan surround szettet vegyél,amihez késöbb még tudsz venni frontokat is yami-ból.Fontos az egységesség,bár tény és való hogy nekem sem ugyanaz a front mint a többi,de már gyüjtögetek.A hdmi-s összekötésben majd valaki más ad választ,én még nem érdeklődöm utána,nem használom.Hangszóró kábelre is figyelj oda,ne valami cérna szál,vagy 100Ft-os kábel legyen,ha csak nem egy cat7-es kábel mondjuk.Nekem cat5-ös fali van,de simán verte a 10X annyiba kerülő kácsa audio kábelt.Ezeket tudom tanácsolni,persze ha sok a zsé,akkor akkor vegyél mindenből a legjobbat.
-
-
bangalore
csendes tag
Sziasztok!
Nem éppen 100%-osan vág ide, de mivel látom, hogy igazi profik forgolódnak itt, így szeretnék segítséget kérni!
Eleddig egy THOMSON „gyufás-skatulya” házimozi-szetten „varázsoltam”, de a minap váltottam…
Gondoltam… új tévé… új cucc!! Csak az összerakásnál gondban vagyok…
Nos… a kérdésem… az alábbi komponenseket:
LG BD350V Blu-Ray (MKV) player (1x HDMI)
Microsoft Xbox360 Arcade System (1x HDMI)
LG RH255 HDD/DVD Recorder (SCART v. komponens)
UPC-HD STB (1x HDMI)
egy
Yamaha RX-V465 (4+1x HDMI)-n
keresztül, hogyan (milyen sorrendben) kössem össze egy
Panasonic TX-P50G10 plazmával,
hogy minden egységből kijöjjön a benne rejlő (relatív) maximum.
Gondolok itt arra, hogy hány (és milyen minőségű) kábelre lesz szükségem… illetve hogy lehet megoldani azt, hogy az LG HDD a jó minőségű „hádés-digis” agyagot mentse felvételkor a merevlemezére.Köszönettel: -b-
-
gfabian
csendes tag
Nekem is kérdésem lenne, persze lelkes amatőr létemre sok dolog nem teljesen világos műszakilag amiket írtatok, de majd utánaolvasok. Érdekelne hogy ha kb 150K van házimozi rendszerre, akkor milyet érdemesebb... "egybe-dobozost", önműködő rendszerként. vagy összeszedegetni külön a hangfalakat, erősítőt. Nekem nagyon tetszenek a yamaha erősítőkről az értékelések, nektek mi a tapasztalat? javaslat? Ja a lényeg hogy HDMI legyen rajtuk, bármi mellett is voksoltok. egy wd tv live-al fog szakítani a rendszer.
-
Diplomata
aktív tag
Azt mondják hifis fórumokon,hogy az úgynevezett damping faktor miatt nem tesz jót a hangzásnak ha kissebb ellenálású hangszórót kötsz rá az erősítőre a megengedetnél,illetve jobban melegszik az erősítő is,huzamosabb idejű,nagy hangerejű hallgatásnál esetleg le is kapcsolhat a védelem benne.De nyilván ez nincs feltétlenül így,csak benne lehet a pakliban.Az is igaz hogy az avr 130-as HK-al tesztelik a jbl-t,tehát valószínű hogy nincs gondja a 4ohm-os falakkal.
A HK amúgy is egy masszív jól megépített erősítő.
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8669 üzenetére
Egész nap böngésztem ismét Harman Kardon AVR-132-t kerestem találtam is, és érdekes erre meg az van írva 8ohm-os szettekhez van. Állítólag a JBL szetthez a HK erősítő az ajánlott, lentebb adtatok valami linket ahol a kettőt együtt tesztelik. Meg elég sok helyen lehet a kettőt együtt kedvezményesen kapni, de akkor hogy van ez valójában? Mert elvileg 6ohm-os rendszernél 4el használni annyira nem lehet gáz, de min8ohos erősítőt 4ohmos hangfallal használni az már kicsit rosszabb lehet...?
-
Tomate
veterán
válasz
kolbend #8665 üzenetére
Vegyél egy 5xxx-es vagy 4xxx-es sorozatú ATi kártyát, ami a HDMI-n kiküldi neked az erősítőre a jelet. (akár TruHD-t is 7.1-ben)
"Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required. Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats"
"HDMI output support
All display resolutions up to 1920x1080
Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4"Az 5xxx-es szériában vannak újítások ezzel a HDMI-s hangátvitellel kapcsolatban, de hogy pontosan mik azt nem tudom. Én arra ruháznék be!
-
kolbend
csendes tag
Sziasztok.. eléggé össze zavarodtam..
az lenne a kérdésem...a pc-met rá akarom kötni 1 hd-s házimozi erősitőre..venni akarok 1 nagyon jó videokártyát és 1 hangkártyát a gépbeAz 5.1 es hang csak optikai vagy koaxiálos kábelle vihető át?
vagy hdmi-vel is.. ???azért kérdem,mert amit kinéztem hangkártyát azon van hdmi is...........hm.......
A hangkártyaként funkcionáló Xonar HDAV kártya hátoldalán található HDMI-bemenetre kell csatlakoztatni a videokártya HDMI- vagy DVI-kimenetét – míg a HDMI-kimeneten kapjuk meg a komplett (hang és kép) jelet, amit végül továbbíthatunk az erősítőbe.szerintetek van értelme ezzel szórakkozni?
vagy maradjak hang terén az optikai vagy koax összekötéssel......... ?????????http://pcworld.hu/asus-xonar-hdav-13-slim-20090907.html
-
Bithunter
tag
válasz
Winzsolt #8648 üzenetére
Winzsolt: Mindkét kimenetet használom, attól függően, hogy mit csinálok a géppel. Az analóg kimeneten egy Creative 7.1 hangfalrendszer van, a digitális kimeneten pedig Marantz SR-3001 erősítő Wharfedale hangdobozokkal. A két hangzás természetesen nem lehet ugyanolyan, de nálam gyönyörűen szól a digitális kimenet is. Filmhez, játékhoz, zenéhez is használom. Nem tudom nálad mi lehet a baj, hogy jelentős különbséget érzékelsz.
-
Diplomata
aktív tag
Azért annyira nem kell félni ettől az impedancia kérdéstől,egyébként is frekvenciától függően változik.Ha egy 6omh-os erősítő kimenethez csatlakoztatsz egy 4ohm-os hangszórót,nem fog történni semmi különös.Más is használja így itt a fórumon.Nekem is yamaha erősítő van,nálam sem okozott semmi változást,hangban sem hallottam változást,de azért 4 és 8ohm között már jelentősebb a különbség.Ez az én véleményem,ne vedd szentírásnak azért!Egyébként a hk erősítő is jó,mégha náluk ez az alap,akkor is,a teljesítménye pedig a valóságot írja,míg más márkák túloznak rendesen.A Sony is jó erősítő ennyiért,nem alapkészülék.
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8653 üzenetére
Van egy kis bibi Yamaha RX-V730RDS-nál utána olavastam azt írja ha balra kapcsolom akkor a front 4ohm a többi min 6ohm kell hogy legyen. Nomármost akkor
"Egy két példa erősítőre: Denon AVR 1603,1604=35e,39e Yamaha RX-V730RDS=45e Harman Kardon AVR-132=46e Sony STR-DB 780QS=43e"
Az impedancia miatt csak a HK és a Sony erősítő felel meg csak a JBL SCS178 hoz
Jól értelmeztem a helyzetet?
-
gyuricza
csendes tag
Üdv!
Segítség kellene!
Van egy Onkyo TX-SV373 erőlködőm. Sub-ot nem hajt csak leoszt! SUBWOOFER PRE OUT 1V / 2,2 KOhm jelszintet ad! Így egy aktív subot készítek hozzá!
A kérdésem az lenne, hogy megfelelő-e hozzá egy olyan sub végfok aminek a bemeneti érzékenysége 700mV????
Olcsón hozzá jutnék ehhez a csináld magad végfok KIT-hez!Ezért a kérdés!Az Onkyo 1V-ját hol kell értelmezni? 0dB-en? Ha igen akkor a 0dB-től lefele milyen mértékkel csökken? exponenciálisan? logaritmikusan? ,mi lehet az alja?
Konkrétan azért kellenek ezek az adatok, mert nem szeretnék úgy járni, hogy kis hangerőn meg sem nyikkan a subláda!!!
Kérek egy hozzáértőt , légyszi segítsen ezt a kérdést rendbe tenni.
Fontos lenne!Köszi előre is. gyuricza
-
Diplomata
aktív tag
Ez van,ilyen rendszereket felesleges is behozni a topikba,úgyis ez lesz a válasz.Meg kell venni aztán chips-es zacskó nyomorgatásával álcázni a hangszóróból jövő zajokat.
De egyébként ennyi pénzért újonnan egybe rendszer,nem nagyon van jobb az igaz.Talán a Panasonic márka egy fokkal a kategóriában.
-
Tomate
veterán
Értelek én, én is ezen a véleményen vagyok, de a srácnak ebből a kategóriából kellene cucc. Se a tér, se a pénz nem enged nagyobbat. El kell fogadni, hogy van-ez a kategória is és elég nagy szeletet hasít ki magának abból a bizonyos tortából... Na mind egy. Megveszi ezt aztán ellesz vele.
-
Diplomata
aktív tag
Hallani még nem hallottam őket,de akik hallották a kis jbl-t azok elég jó véleményel voltak róla,nem úgy a legolcsóbb jamo hangfalakról.Ha legalább egy 25m2-es szobába raknám,mindenképp több figyelmet fordítanék a jamo-ra is,meg kéne hallgatni valahogyan,de mivel kissebb szobában nem tudják kifutni magukat a nagyobb álló frontok,nehézkes általában az ideális elhelyezésük,ezért is jobb választás lehet a jbl,lehetőleg állványon a szatelitek.Kapsz hozzá egy külön,egymagában is használható sub-ot,ami lehet hogy nem csúcskategória,de késöbb ha esetleg tudsz venni nagyobb szobába komolyabb hangsugárzókat,akkor már lesz egy sub-od,ami lehet hogy elég is lesz neked,majd úgyis kiderül ez akkor.Nem néztem utána mi a különbség a 1603 és 1604 között,gondolom minimális,viszont a yamaha egy elég finom darab,át tudod állítani egy kapcsolóval ha 4ohm-os fronotkat kötsz rá(asszem a jbl 4ohm-os),meghallgatás nélkül én a yamaha mellett döntenék,mert talán késöbb ha komlyabb hangfalakat veszel,ez a tipus tud majd még újat mutatni azokon is,de ezt inkább döntsd el te magad,ennyire nem akarlak befolyásolni,lehet hogy neked jobban be fog jönni a denon meleg,nyugodt hangszíne.
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8653 üzenetére
Megnéztem az általad felsoroltakat még be is lehet szerezni. AVR 1603-1604 és a Yamaha ami tetszik, node a három közül melyik lehet a jobb választás? A JBL cs178 a Jamo S406-hoz képest szerinted miért jobb választás, azért kérdem mert külsőre nagyon megfogott a jamo, de sajnos a külső ilyen ármagasságban nem dominál annyira, hogy rosszat vegyek, és már mondta pár ember, hogy a jamonál a fent említett jbl jobb, de sajnos senki nem mondta el, hogy pontosan miért is...
-
Diplomata
aktív tag
Hallani még nem hallottam a cs178-at,de felhasználok és tesztek is azt írták hogy meglepően jó hang jön ki a kis szatelitekből a mérethez képest,szerintem 18m2-ig ideális lehet.Elvileg gondolkodhatsz komolyabb erősítőben is akkor,40 körül már egész jók vannak használtan.Én a helyedben egy,még gyári garanciával rendelkező cs178-at keresnék(nem könnyű),és normálisabb hangfal és összekötő kábelekre költeném a maradékot.Egy két példa erősítőre: Denon AVR 1603,1604=35e,39e Yamaha RX-V730RDS=45e Harman Kardon AVR-132=46e Sony STR-DB 780QS=43e
-
Teng
aktív tag
válasz
Diplomata #8645 üzenetére
Nekem konkrétan, erősítő és hangfalszett kellene (5.1). PC-ről fog menni egyenlőre X-Fi Xtreme Music Hangkarim van, de lehet cserélem majd Xonar D2X-re. A lényeg, hogy 100k körüli összeget tudnék rá szánni, ahogy nézegettem erősítőből csak használtat tudok venni, de ha úgy van hangfalszettből vennék újat. JBL cs178-al kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy kérlek mond el miért jobb választás a jamo helyett, mert számomra olyan kicsinek tűnik a szettje, a subjáról csak jót hallottam, de a többi hangszóró nagyon kicsi...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Onkyo Tx-Sr508 7.1,hdmi
- Eladó GARANCIÁLIS Razer Barracuda X Quartz Pink
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest