Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
arion.x
csendes tag
Na, megoldódott az USB stick - Onkyo párharc. A receiver firmware-t kellett frissíteni, így már méltóztatott rákattanni a hálózatra. A szép az benne, hogy a frissítés kiadása előtt is árulták ezt a wi-fi adaptert, többek közt az Onkyo TX-NR 609-hez is. Nem tudom, mit csináltak, akik akkor vettek még. Megőrültek vajon? A másik, hogy nem egy nagy eresztés, főleg kb. 15 ezer Ft-ért. Igen érzékeny a jelerősségre. Nekem kb. 5 méterre van a router, 2 ajtóval ellátott téglafal mögött, de így is időnként 65%-ról 25%-ra leesik a elerősség szintje, egyszer meg is szakadt az internet rádió. Egyébként az amazon.com-on is többen panaszkodtak ilyesmire. Lehet persze azt mondani, hogy vigyem közelebb a routert, de hiszen azért kell pont a wifi, hogy ne a falakat fúrjam szét az egész házban a kábeleknek.
Szóval szerintem erősen ellenjavallott ez az Onkyo UWF-1 wifi adapter, aki meg hasonló cipőben jár, mint én, akkor kezdje az erősítő firmware-vel. Ez a tanulság.
-
arion.x
csendes tag
A wifi adaptert jó helyre dugtam, máshova nem is tudtam volna. A belinkelt videot ismertem, meg is néztem többször is. Vezetékkel próbáltam már, úgy működik az internet rádió és a DLNA is. USB stick-kel ugyanígy mindkét dolognak működnie kellene. Azért vettem ez utóbbit, mert nem akarnám, hogy a család napjában hatszor hasraessen a hálózati kábelbe, ami a routerhez vezet. Átmenetileg a kábelt is tudom használni, de illene működnie a wifinek is, ha már az Onkyo azt állítja, hogy erre képes ez az eszköz.
Azért köszönöm, hogy írtok, ha van még ötletetek, szívesen veszem. Mindenesetre értetlenül állok a probléma előtt. Főleg, hogy ilyen problémám semmi más kütyüvel nem volt. Azt nehezen hiszem, hogy hibás az USB stick, mert akkor a setup folyamata sem indulna el szerintem.
Különben nézegettem külföldi fórumokat is. Meglepően sokan írnak hasonló rossz tapasztalatokról ezzel az USB stickkel kapcsolatban (pl. az amazon.com-on)
-
arion.x
csendes tag
Nemrég vettem egy Onkyo TX-NR 609-et (már ez sem volt igazán jó döntés számomra), ma megérkezett az UWF-1 USB WLAN adapter is hozzá. Örömöm azonban korántsem teljes, mert egyszerűen nem tudom munkára fogni. A setup annak rendje-módja szerint elindul, beírom WEP kulcsot, majd az OK után kiírja: Now connecting... - aztán innentől kezdve befellegzett... Egyszerűen nem csinál semmit a cucc, és nem is reagál semmire. Mindent megpróbáltam, más titkosítással, titkosítás nélkül, stb. - oda se neki. Kérdezem, van-e valakinek ilyen, tapasztalt-e ilyen problémát, illetve mit kellene megpróbálni, hogy működjön. Mellesleg a Kindle e-book olvasómtól kezdve a laptopokon át a telefonomig eddig mindennel rá tudtam/tudok csatlakozni a wlan-ra csak ezzel nem.
-
arion.x
csendes tag
Sziasztok! Jó pár hete már kérdeztelek benneteket AV receiver ügyben, de még azóta sem vettem. Most leginkább arra lennék kíváncsi, hogy az Onkyo TX-NR609 -ről milyen tapasztalatok vannak. Már itt is olvastam róla ezt-azt, de leginkább arra lennék kíváncsi, mennyire megbízható készülékek. Külföldi oldalakon ugyanis nagyon jó szakértői minősítéseket kap, de a kommentekben és a felhasználói véleményekben viszonylag sokszor írnak negítív dolgokat is. Pl. a HDMI pass through funkció nem működik jól, hosszadalmas és rossz a setup; van, akinek két nap után elromlott, stb. Tudom, minden típusnál előfordul egy-két negatív komment, de ennél az átlagnál többet találtam.
Másik kérdés: tudom, hogy az Onkyo házimoziban jeleskedik, de zenére azért mennyire használható a saját kategóriájában? (Sajnos, meghallgatni még nem tudtam, a tudása az, ami imponáló, meg a sok jó tesztvélemény.)
Harmadik kérdés: Tudom, hogy előbb-utóbb a hangfalakat is le kellene cserélnem, de amíg arra nem futja, a Magnat Motionnal mennyire tud jól működni véleményetek szerint?
A Denonról végleg letettem, mert kevés nekem rajtuk a csatlakozási lehetőség. A Denon 2311 lenne nálam az első, amit megvennék.
Az Onkyo TX-NR609 mellett még szóba jön nálam a Marantz 5005 (ha még lehet kapni), a HK 360, sőt a meglévő Sony vonalam miatt még mindig nem tettem le teljesen a Sony STR-DH820ról sem. (A belépő szintűek közt nagyon jó helyezéseket és véleményeket kap a külföldi oldalakon).
-
arion.x
csendes tag
Köszönöm a válaszokat a Sonyval kapcsolatban. Ugyan a dolgom nem lett könnyebb, de minden tapasztalatnak, véleménynek örülök.
Sajnos, házas emberként limitáltak a lehetőségeim, nem hiszem, hogy engedélyt kapok a kb. 150.000 Ft-os határt átlépni. Ha megtehetném, nyilván a Denon 2311 nekem is szimpatikus lenne a Sonynál, de max. az 1911 vagy 1912-ig nyújtózkodhatok. A Sony DH 820 árában azt tapasztalom, hogy a nevesebb gyártók készülékeinél (Harman/Kardont, Denont, Marantzot nézgetem még) valamiben kompromisszumot kell kötnöm. Pl. nincs audio kimenet vagy HDMI 1.4 vagy felskálázás, stb. Esetleg még a Marantz SR5005 jöhetne szóba, de meghallgatni azt még nem tudtam. Az 1501-et igen, az JBL hangfalakkal nagyon tetszett.
Viszont volt/van egy másik kérdésem is. Ami visszatart jelenleg a Denon 1612 vagy 1912-től, esetleg a Marantz 1602-től, az az analóg audio kimenet hiánya. Kérdezem, hogy ezekről a készülékekről nem is lehet semmi módon hangfelvételt készíteni? Saját eszemmel azt mondom, hogy nem, de nincs kizárva, hogy én vagyok lemaradva és én nem tudok valamit.
-
arion.x
csendes tag
Sziasztok! Már egy ideje olvasom ezt a fórumot, de most írok először.
A rádió-erősítőmet szeretném lecserélni. Kb. 150.000 a felső határ. Nézegettem a Denon készülékeit is, de azt látom, hogy az avr 1912-ig bezárólag nincs rajtuk analóg audio kimenet. Az a kérdésem, hogy ezek szerint felvételt ezekről (kazettás magnóra, mini discre, stb.) nem is lehet készíteni?
Másik kérdésem: a Sony erősítők tényleg olyan rosszak? Nekem str de-335 van, és én meg voltam elégedve vele, csakúgy, mint a többi Sony cuccommal (CD, DVD, TV). Igaz, annakelőtte egy Videoton rádióerősítőm volt, amit hangzásban és megbízhatóságban lehet, hogy nem volt nehéz túlszárnyalni.
Kérdezem azért is, mert a Sony str-dh 820 számomra szolgáltatásait és árát tekintve teljesen megfelelő lenne, a TV-m is Sony, így a Bravia link funkciót is ki lehetne használni. Viszont ezen a fórumon nem sok jót olvastam a Sony receiverekről (érdekes, az angol nyelvű oldalakon pozitívabbak a vélemények).
Különösen olyan erősítő lenne jó, ami zenében is erős lenne, nemcsak a házimoziban. Tudom, ez két külön kategória, de mégiscsak egy nappalim van...
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest