Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Philips LCD és LED TV-k
- DV digitalizálás
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Engem már nagyon összekavartok ezekkel a mozaikszavakkal.....
Szóval nálam a terv a következő: Samsung lcd tv (le40c650)-vel játszanám le a filmeket a tv mediaplayer-ével (usb-s cuccokról) (mkv és avi), optikai kimeneten menne a hang a pio 421-re.
Ez így sima ügy ugye? Lesz 5.1-es hangom? -
spiky03
veterán
Úgyhogy, amikor megvettem a rendszert, akkor még a kis hangfalak voltak hozzá, és a center a tv tetején volt.
Ezt is oda szántam csak egy kicsit bemágnesezte a tv-t
Így hirtelen a dvd-ket kikapkodtam az alsó polcról és be a centert. (Tudom, hogy nem jó helyen van ezért is akarok majd átrakni őket a felső részre, a játékosok meg mehetnek az alsóra pl)
Meg a frontot és a mélyet gondoltam megcserélni még és a mély majd elfordítva a fronttal megegyező irányba.
Szerinted/tek tűrhető elrendezés lesz? -
Gabor970
addikt
köszi szépen!
Akkor ezzel megint nem vagyok nagyon kijjebb.
Egyre inkább látom, hogy nem is kell ez nekemCsak úgy megtetszett az a 1908-as erölködő, 2 HDMI bemenet, nekem máris egyel több, mint ami most a TV-men van (kettő van, de írtam régebben, hogy sikerült saját balfékségből megrettyenteni az egyiket) Gondoltam, nnna, akkor ha vennék egy Oplay minit, akkor végre igazatok lenne, hogy a samsung mellé is kell player
és nekem sem kellene többet a DVD-k MPG-vé alakításával kínlódnom, az FLAC zenék notebook-külső USB hangkártya mizériáját nem is említve....
Most hogy végigolvastam, lehet mégiscsak kell nekem az az erősítő
olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem ?írta Dorian, hogy kicsit többér másik erősítő, ami HD hang képes, de nekem az onkyok nagyon nem szimpik, a jobbak meg messze drágábbak, vagy mint az új denonok olcsóbbikain alig vannak kimenetek, azért nem ok...
-
spiky03
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43186 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam, így leginkább hülyeségnek minősíthető, amit írtam.
Kipróbáltam a Samsung 8900 és az Oppo 95-öst, mindkettő kiad PCM-et, az Oppo beállításaiban LPCM-et lehet megadni, de az erősítő kijelzőjén mindkét esetben Digital PCM 5.1 jelenik meg.
Az előbb összehasonlítottam a hangjukat, legjobban az Oppo LPCM-je tetszett, még az AVR400 által dekódolt DTS-HD MA-nál is jobban.(#43188) spiky03
Az én állványom hátul teljesen nyitott, részben a szellőzés biztosítása érdekében. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #43188 üzenetére
Igen, egy kis kompromisszumot kell kötni, de mondd meg neki, hogy az erősítő élettartama miatt van szükség erre. Szerintem te sem szeretnél pár év múlva új vagy másik erősítőt venni, mert túlmelegedés miatt tönkrement a vas.
Meg az átrendezés kb. egy filléredbe sem kerül.
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43187 üzenetére
Oda tervezem a centert, majd ha meglesznek az új kábelek, mert jelenleg nagyon lent van (BBéci is azt mondta
)
A tv mellett meg jó is lehetne a játékosok, csak ugye asszonynak nem biztos h jó lesz úgy.
Ha a középső polcot kiveszem, akkor meg túl nagy lesz a hely és látni majd a sok kábelt hátul. (Meg az új kábelek érkeztével tervezem, hogy hátra nagyobb lyukat vágok, hogy könnyebben mozogjanak a kábelek, mert jelenleg egy kis lyukon van kiküldve minden vezeték :S ))
De majd meglátom, hogy mit tudok kihozni, mert ugye sajnos csak hozott anyagból tudok dolgozni. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #43185 üzenetére
Kicsit asszimetrikusan helyezd el a szekrényt. A TV mellé mehetnek a játékosok. Látom állíthatóak a polcok. A legfelső polcra, a játékosok helyére tedd be a centert. Fölé a TV-t, ezek mellé jobbra a játékosokat.
A középső polcot vedd ki és tedd legalulra az erősítőt, így lesz elég helye szellőzni.
-
spiky03
veterán
jujujj.
Ez nem valami jó hír.
Most lesz decemberben 1 éves.
Akkor lehet, hogy kell neki valami másik helyet keresnem...
Csak az a baj, hogy nem nagyon van.
Jelenleg így néz ki. (annyi módosítással, hogy a tv mellől a dvd-k felkerültek egy polcra)
[link]Akkor ez így nem jó?
Mert azért van neki hely -
-
spiky03
veterán
Nah az van, hogy az Inakusztik Star kábeleket fogom meg venni majd fizu után
Havernak nem kell 25 méter kábel, így nem lesz a közös vásárlásból semmi sem.
Remélem jó lesz az a kábel is nekem majd, és lesz valami változás, valami javulás a hangzásban. -
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #43179 üzenetére
sajan én ott tartok, hogy ehelyett a 1908-helyett, esetleg ismét a régi lemez: 3805 körüli masinát. Bár épp a frontok külön erősítős hajtása miatt talán nem feltétlen fontos akkora vasban gondolkodnom. Mondjuk ha sokat gondolkodom, akkor lehet ismét sikerül lebeszélnem magam a HM szükségességéről
Amúgy több vonalon utánaolvastam, az Asus O Play mini dekodolja a dolby True HD hangot, és kiküldi LPCM formában a HDMI kimeneten.
-
Gabor970
addikt
köszönöm szépen az infókat!
Megeshet, hogy akkor a mediaplayer helyett inkább egy LG BD játékost választok, az is lejátszik nagyon sokféle mediaformátumot, és kikódolja az HD hangokat, majd küldi HDMI-n LPCM formában az erősítő felé.
1908-as denon 50e Ft áron, rendben van, ha hibátlan darab?
-
Mejulie
csendes tag
válasz
robi0604 #43168 üzenetére
Mozi és zene egyaránt!
Az igazság az, hogy a szett már pár napja meg van és van hozzá egy Pioneer vsx-520 erősítőm, amit korábban vásároltam. Csak most tudtam tesztelni őket együtt és úgy néz ki, hogy az erősítő hibás(korábban nem volt mivel kipróbálnom)! Alacsony hangerőn is torzítva, recsegősen jönnek a mélyek-mélyközepek.(akárhogy kábelezem) A másik nagyon érdekes dolog pedig, hogy nem működnek megfelelően a hdmi portok rajta. Szerintem se az out se az in! Ha laptopról nézek filmet, akármelyik hdmi bementére kötöm, az első pár mp-ben villog a tv-n a jel, majd utána semmilyen képet nem visz át. A hangnál szintén, szaggatva szól, vagy pár mp után teljesen elnémul. Mintha kontaktos lenne. Próbáltam 2 hdmi kábellel és próbáltam mind3 hdmi bemenetén az erősítőnek, valamint ha közvetlen a plasmára kötöm a gépet tökéletesen megy a kép és a hang is! A másik számomra teljesen érthetetlen dolog, hogy valamikor vsx-820-nak, valamikor vsx-520-nak jelzi ki a MacBook Pro a beállításoknál. Amennyiben csak a laptoppal kötöm össze(vagyis csak a hdmi bementi portját használom) akkor szól a zene és a settingsnél vsx-520at mutat. Ha már filmet néznék és az erősítő hdmi outját összekötöm a plasmával is(vagyis a kimenő port is használva van) akkor vsx-820-at mutat és ahogy említettem a képből semmi nem megy át, a hang pedig szaggat és elnémul!
Vagyis igazából a rendszerben valami mindig rossz és így pár nap után, kipróbálgattam mindent, hogy kiszűrjem, mi lehet a probléma forrása és ezek alapján úgy tűnik az erősítő lesz.
Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok meg. Szerintetek?szerk.: ja és 2.5mm-es proson hansugárzó kábelekkel van rákötve a 2 front az erősítőre...
-
spiky03
veterán
Akkor lehet, hogy nálam is kevés a hely szellőzésre, a Yamahámnál?
Mert nálam csak hátul meg oldalt van hely, fent kb 1, max 2 cm van.
Oldalra viszont mind a két irányba van ln 4-5 centi, hátul kb szintén ennyi. -
Tamoo
nagyúr
A pioneer vsx-421-et valszeg nem dughatom be a tv alá a polcba. Felülről gondolom 2mm kevés lenne neki szellőzni...
Mennyi hely kellene ideális esetben?
-
Mejulie
csendes tag
Üdv!
Ehhez a QLN dobozhoz milyen erősítót ajánlanátok? a 4 ohm miatt kérdezem, mert ahogy nézem a legtöbb Denon, Pio, Harman/kardon erősítőnél 6 ohm van megadva néveleges impendanciának. -
spiky03
veterán
Köszi mindenkinek a kábel tanácsokat.
Nah még alszok rá egy párat és döntök.
Remélem majd jól fogok.Azért csak sikerül mindig valami olyan témát feldobnom, ami megmozgatja itt a népet
-
robi0604
őstag
válasz
torma1981 #43160 üzenetére
Nem lesz vele problémád, de Én átlagos kábeleknél 7-8 métertől inkább a 2.5-est szoktam ajánlani és így tovább felfele, az erősítő optimális teljesítménye és ez által az elérhető torzításmentesebb hang érdekében.
Dorian
Tudom, írtad is és lehet, hogy valamit segítene, ha kicserélnéd 2.5-re, de nem hiszem, hogy attól egységesebb lenne a hang, bár ekkora hossznál biztosan lenne változás.
-
Dorian
félisten
-
robi0604
őstag
válasz
spiky03 #43156 üzenetére
A döntés tény, hogy Rajtad áll.
Ha olcsón akarod kihozni, rendeld meg a haveroddal, amit linkeltél.
A többinél igazából árban minimális az eltérés...Dorian
Szerintem nálad fölösleges vastagabbra cserélni, nem az a probléma, bár kicsinek látszik a táv, de mennyi is a kábel hosszúsága? Inkább másik kábelt lenne érdemes nézni, de kérdés, hogy melyik hasonlít az excalibur hangkarakteréhez és nem utolsó sorban azt is kompenzálni kellene, hogy nincsenek tuningolva a sorrundok.
-
Dorian
félisten
Utóbbi napokban én is agyaltam, hogy ha a surroundok kábelét (Neotech OFC réz 1,5mm, asszem 400Ft/m-ért vettem a Kácsában) lecserélem valami 2,5-es és egyben minőségibb, de nem méregdrága -mert sok méter kell- kábelre, hallok-e értékelhető javulást. Most a frontok-center (Excalibur) és a surroundok kábelei közt több nagyságrend minőségi különbség van.
Kéne kölcsönkérnem valakitől, valami emberi árú surround kábelt hogy kipróbáljam...Robi, itt én digitális hangtovábbításra gondoltam, mert ha jól tudom, az említett médialejátszónak nincs sokcsatornás analóg kimenete.
-
spiky03
veterán
válasz
robi0604 #43152 üzenetére
Amint látom csak a StreamAudionál van az általad említett kábel.
(Viszont 600 ft-os méteráron..az viszont a hátsókhoz kicsit húzós lenne, mert 10-10méter kell)Mert azt szeretném, ha lenne változás a rendszerben, viszont nem egy high-end cuccom van (Yamaha erősítől+Eltax hangfalak), és nem is szeretnék sokat rákölteni jelenleg. Ezért kértem/ném a Ti segítségeteket, hogy milyet lenne érdemes venni. A legelsőre kinézett kábelről rögtön le is beszéltetek, a Bandrige-ről. Utána Ti ajánlottatok is pár kábelt már, úgyhogy úgy érzem már csak rajtam áll a döntés, hogy melyiket is vegyem.
Jajj de nehéz döntés ez.
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #43153 üzenetére
Elvileg igen, de abban nem vagyok biztos, hogy a teljes spektrum át megy e HDMI-n a konverzió után, mert ezt még nem próbáltam, bár akadályát nem látom. Tesztelni sem tudnám, mert az erősítő LPCM-et ír ki mindenképp.
A hozzászólásban a következő mondatom lehet félreérthető, az analóg kivezetés választási lehetőségére gondoltam:
"Amelyiken van x.1 preout, választható lehetőségként."
-
robi0604
őstag
"Eltax kérdésre" visszaugorva egy kicsit:
Van egy-két modell, amiben távol-keleti cuccok vannak, de Dániában gyártják.
Én sem említeném egy lapon a Dalival, de ettől függetlenülnem szabad általánosítva leírni a céget.
Láttunk már példát arra, hogy egy Kínai, vagy Taiwani hangszórókészlettel, egy egész elviselhető hangú hangdobozt sikerül összerakni. Pl: RubiconSaját tapasztalatom szerint (mondhatnám, hogy sajnos, de nem), elég sok Eltax szett botrányos hanggal rendelkezik, de van egy-két modell, ami kifejezetten jól sikerül és kategóriájában, ha nem is kiemelkedő, de megállja a helyét.
SZVSZ
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #43146 üzenetére
A legtöbb alsó kategóriás BD Player is tudja ezt a konverziót, amelyekben van megfelelő dekóder.
A lehetőségek az általad leírtak, tehát:
- Bypass
- Sztereo downmix (ez pár esetben az RCA-ra irányítja kizárólag)
- DTS konverzio (némelyikből hiányzik)
- LPCM konverzioAmelyiken van x.1 preout, választható lehetőségként.
A legtöbb media playernél is ugyan ez a helyzet tudomásom szerint, de érdemes a használatit átfutni.
Ahol konverzió van, biztosan lesz a hangban változás, de a "rosszabb" lejátszók esetében is inkább csak a komolyabb rendszereken hallható, bár lehetnek kivételek.
spiky03
Én a helyedben a nem rég emlegetett proson kábeleknél maradnék, ár-érték arányuk nem rossz, bár Én közvetlenül nem teszteltem őket. Ha 10m-re, vagy többre vinnéd el a sorrundokat, érdemes oda is 2.5-es kábeleket venned, ebben a kategóriában.
Az inakustic sem rosszabb, nagy különbségek nem hiszem, hogy előjönnének, így alternatívának maradhat.
Bajnokpityunak már bejáratott, kényes és igényes füle van, egyéni ízléskörrel... -
krenkoka
tag
válasz
spiky03 #43142 üzenetére
szerintem ha biztosra akarsz menni bemész a Kácsába és körbekérdezősködsz. én évek óta náluk veszek minden kábelt, nagyon profik. és van olyan lehetőség, ha nem tetszik a kábel minősége visszaviheted és visszaadják az árát. én kb 3.-4.re találtam meg azt ami megfelelő volt minőségben.
-
kigyi_23
addikt
Vibrációs hangszóró
Tudta, hogy a mindennapi használati tárgyak képesek egy olyan funkcióra amire soha nem is gondolt? A Rock-It 2.0 kihozza a maximumot szinte minden tárgyból.
Ez az extra funkció nem más, mint a hangszóró üzemmód! A használati tárgyak átalakítása és károsítása nélkül megszólathatók zenei hangszóróként.
A Rock-It 2.0 úgy működik, hogy megrezegteti a tárgyat és ezáltal a lejátszott zenét megszólaltatja magából kiváló hangminőségben.
Minél nagyobb a megrezegetett felület, annál erőteljesebb a hanghatás. Szinte bárhol használható és bármilyen zenelejátszó eszközről működtethető a Rock-It 2.0 hordozható vibrációs hangszóró.
Üzemeltethető:
- Telefonokról
- Ipodról
- Hordozható Cd lejátszókról
- MP3 lejátszókról
illetve minden olyan audió eszközről ami rendelkezik egy 3,5" Jack kimenettel.Hogy mi miért használunk ilyen bonyolult rendszereket, felhívnám a figyelmet a kiváló hangminőségre
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #43137 üzenetére
körül kell járnom alaposabban az asus oplay minit, mert az ismeretető oldalon nagyvonalú leírás a dolby true HD hangok szuperségéről, majd a műszaki adatoknál már nem írja a támogatott audio felsorolásban.
A b pontban leírtal kapcsolatban korábban azt írtam, hogy esetleges vásárlás nálam denon 1908-as erősítő 50e Ft körüli (nem magasabb) áron, ami ugyan nem kódol HD hangokat, viszont kezeli az LPCM adatfolyamot. Fórumtársunk azt írta, hogy ha az erősítő kezeli, akkor egy olyan eszköz amiben van rá dekóder, az kiadja magából HDMI-n ezt, és titta orom, titta bódottá....A b pontban felvetett dolog szerinted a fenti erősítővel működne?
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #43139 üzenetére
Szerintem biztos lesz, de nincs pontos infóm. Romlani biztos fog valamennyire a minőség. Tegnapi tapasztalat:
Andrea Bocelli - Vivere
-koncertvideó HD-ben, többcsatornás, nagyfelbontású LPCM hanggal (amit a lejátszó sztereóra kever le)
-CD verzióból flac 16/44.1 hanggal PC-ről lejátszva, usb/koax konverterrel
Innentől a dac, sztereó erősítő ugyanaz.
Elég jól szól a koncertvideó is, de a kisebb felbontás ellenére a CD-rip hangja jobb.spiky03:
Általánosságban értettem, azokkal a kábelekkel nincs tapasztalatom. -
spiky03
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #43137 üzenetére
Erről eszembe jutott valami.
Az 5.1 (7.1) DD vagy DTS lekeverése sztereóra adott algoritmus szerint történik, vagy ezt mindegyik készülék chipje saját módon végzi el? Azaz lesz-e különbség (elméletileg), ha ezt a konverziót egy TV, egy erősítő, egy médialejátszó, vagy bármilyen más forrás végzi?
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #43135 üzenetére
7.1-ből 5.1 nem probléma. Ill. nem itt van a probléma. Utána kell nézni, mit jelent az, hogy "tudja" nehogy ráfázz:
a./ továbbküldeni tudja sztereóba lekeverve
b./ továbbküldi sokcsatornásként
c./ dekódolni is tudja és analógon kiadja esetleg. (Ez szerintem nem valószínű)Viszont a. esetben csak sztereó hangod lesz, ezzel nem jutsz előrébb, b. esetben pedig szükség van egy HD hangok dekódolására képes erősítőre.
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43133 üzenetére
Köszi
Mari vagy nem Mari.
Bukni szerinted lehet vele?
Itt arra gondolok, hogy pl megveszem az e-bay-ről a kábelt, és nem lesz semmilyen javulás a jelenlegi vékony kábelekhez képest?
Mert én már akkor is örülök, ha lesz valamiféle változás a hangzásban.
(Tényleg mi változhat az új kábellel? Részletesebb hangzás, dinamikusabb hangkép?) -
Gabor970
addikt
-
Dorian
félisten
LPCM a tömörítetlen, kódolatlan nagyfelbontású digitális hangfolyamot jelenti. Tehát a lejátszónak kellene dekódolni és sokcsatornás LPCM-ként kiküldeni digitálisan a jelet az erősítőnek. Erre viszont tudomásom szerint csak a Dune-szintű lejátszók képesek, sőt arra is, hogy eleve sokcsatornás LPCM-ként rögzített hangot (van néhány ilyen)sokcsatornásként és nem sztereóba konvertálva kiküldjenek.
-
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #43130 üzenetére
ha jól értem, akkor ha olyan mediaplayert avagy BD játékost vásárolok, amin rajt ficeg a HD hangok támogatása logó, akkor nem maradok le ezen minőségi szint élvezetéről. (amennyiben a többi egység szintén megugorja a szintet, de itt most a csak technikai igen/nem oldalról közelítem)
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43129 üzenetére
Értem.
És a linkelt kábel szerinted használható lenne?
Vagy inkább meg se próbáljam.(Hát már tényleg nem tudom, hogy milyen kábelt vegyek
sokat nem akarok beleölni, mert azt mondtátok, hogy drágább kábellel sem jönne ki akkor változás az én rendszeremen. Viszont a kapott kis cérnákat szeretném lecserélni valami jobbra, amivel azért elérhetek némi javulást a hangzásban)
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #43127 üzenetére
LPCM és PCM: Pulzuskód modulált hullámok,emberi nyelven: ezt küldi a CD játszó lapból és ez megy MP3 adatfolyam küldésekor is, És MINDEN olyan esetben ez fog kimenni,mikor a lejátszó dekódol tehát ha a DD,DTS DD TrueHD,stb. kódolását a lejátszó végzi és ennek a jelnek a tartalmát digitálisan továbbitja.Igy HD tartalmak is továbbithatók nem HD-s készülékre.
Szerintem egy jó középkategóriás erősitő,zenére megfelel.Elő-Végfok(bontható végfokkal) ötlet jó. -
Gabor970
addikt
sziasztok!
Jó rég jártam errefelé, miután lehiggadtam, hogy nekem nem kell 5,1, inkább maradok a 2,0-nál.
Persze a kisördög nem alszikMost látok egy Denon 1908-as erölködőt 50e Ft körüli áron hirdetve, és felmerült egy esetleges vásárlás lehetősége.
Elsődleges kérdésem, hogy ha jól látom az erősítő a HD hangok dekódolását nem tudja, viszont tudja az un LPCM kezelését. Mit is jelent ez konkrétan, miért jó ez nekem?
Jelenlegi forrásom a TV beépített mediaplayere, ami csak optikán adja a DTS és DD hangot, de lehetséges, hogy vásárolnék egy olcsó mediaplayert (ASUS OPlay mini).
Ez a 1908-as egy átlagos alsó középkategóriás HM erősítő, vagy esetleg lefelé vagy felfelé kilóg a saját kategóriájából?Mivel mérőmikrofonos, és van előerősített kimenete én úgy használnám, hogy a frontokat egy integrált, de elő-végfok szétválasztható sztereó erősítőre bíznám, a denon front kimenetéről. A centert és a két hátsót kellene a denonnak megszólaltatnia.
Köszönöm előre is az okosságokat!
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Ha van egy erősítő, aminek 8-16 ohm az illesztése és van egy hangfalrendszer, amire azt írja a gyártó (Eltax), hogy 4-8 ohm az impedanciája, összeköthetőek-e tönkremenetel nélkül?
Nagyon picit értek csak hozzá, soha nem láttam még olyat, hogy egy hangfalnak tartományban van az impedanciája... -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #43116 üzenetére
Azok rendesen meg voltak építve és Excel hangszórókkal szerelték őket. Meglepődtem, mennyire jó a hangjuk.
(#43120) BULITA
140-ért nagyon jó vétel a H/K AVR360, jól járnál vele, de a Studiókból az sem fog mélyhangbajnokot varázsolni. -
BULITA
csendes tag
Szóval ha van valakinek HK AVR 360 vagy onkyo 609 szívesen venném,ha véleményt formálna.
-
BULITA
csendes tag
válasz
ginola #43107 üzenetére
mozizás részben,de inkább zene.A JBL-ben bíztam eddig is ez volt,ezért vettem studio 190-t,ehhez kellene egy jó erölködő.Ezért gondoltam a HK AVR360-ra,most jó árban van,de az ONKYO 609 is,hm.De a HK csak HK ,ez a 360 as eredetileg 250 körül volt,most 140 körül van,vagy mert nem túl jó?
Érdekes használtan HK-t elég sokat lehet kapni, ONKYO-t nem ,ebből persze nem akarok következtetéseket levonni. A studio 190 hangja elég jó,bár a mélyet kevésnek érzem,a mostani régi ONKYO-val.Ezek az újak jobban meg tudnák hajtani?vagy adjam el az egészet,és mást vegyek...nehéz dió. -
WARZ
tag
válasz
MaTTeS #43114 üzenetére
Az az igazság hogy 60%-ban zenére kellene!
Nem tudom hogy számít e de 16 m2 szobába lenne az egész hangrendszer és a mélyről én is csak pozitívan tudok nyilatkozni haverom szobája egy kis négyzet alakú szoba és ott elég szépen teljesít ez a kis psw 125-ös csoda filmben is és zenében is nagyon jól tolja a mélyetMost még csak tervezgetem a tanácsaitok alapján hogy mi legyen, mert úgy is csak dec végére illetve január elejére jönne össze rá a keret
és ahogy említettem inkább zenére kéne mint filmre ...
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Patice #43113 üzenetére
Sőt, ha megengedheti magának, akkor láttam az Aréna Plázás/Duna Plázás Saturnba vagy az Árkádos Media Marktba, nem emlékszem pontosan, a héten 79ezerért Denon 1611-est.
WARZ: Viszont kábelekre is el fog menni 15 ezer Ft-od (sub kábel, hangszóró kábelek, hdmi...)
Polk Audio PSW 125-ről csak elismerően tudok nyilatkozni. Nekem is egy ilyen duruzsol itthon filmek alatt.
Esetleg még a Proson Libra szettet is érdemes lenne meghallgatnod. -
Patice
nagyúr
Egy összeállítás mondjuk:
Denon AVR-1311 + Polk Audio PSW 125 + Proson Event szett 1
Vagy esetleg Proson Stadium CS-5 szett
Vagy Mission Mv-8 szett
Egy Genius 6000-es után szerintem egy ilyen összeállítás ég és föld lesz!
-
zolaas
senior tag
válasz
muzsikpeti #43111 üzenetére
Na ez az
Akkor nem megyek le Győrbe miatta. Akkor olyasmit kellene vadásznom ami sima végű?
-
ginola
addikt
Monitor audio m hangfalait ki hallotta már? Ez a belépő szettjük?
-
BULITA
csendes tag
Sziasztok.
Kérném a véleményeteket,erősítő vásárlás előtt.
Ami szóba jöhet H/K AVR 360,vagy Onkyo TX-NR609,esetleg DENON is,nyitott vagyok a véleményetekre.
JBL studio 190 hangfalaim vannak,ezért gondoltam a H/K-t,most egy régi onkyo tx-sr600E van,ennél többet szeretnék.(már ha ezek többet tudnak,mint a mostani)
Sokan sokfélét mondanak,van aki a HK-t húzza le az ára, és a nyers hangja miatt,van aki az onkyo-t ,hogy túlszínezi a hangokat.Most mindkettő kb 140-ért megvehető,szerintetek?
köszönöm a segítséget előre is. -
kagzer
aktív tag
Tudom, hülye kérdés...
100W-os rendszerhez milyen átmérőjű vezetéket vegyek? -
szinimini
senior tag
Amikor ágyból nézzük a filmet akkor oda van beállítva a hangszórók távolsága,de amikor oda ülök a monitor elé akkor már másik beállítás kéne.És nem akarom folyamat állítgatni!!
Szóval a két helyzetet eltudom menteni az erősítőn?És akkor csak váltogatnom kellene,hogy hol vagyok
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adóbevallás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest