- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
Maxell014
senior tag
Üdv
eljutottam oda hogy veszek egy 5.1-et a technics sa-ax530-asom mellé és én ezt a rendszert néztem ki kérlek titeket segítsetek hogy ez megéri-e és milyen minőségű vagy ebben az árkategóriában van jobb is ? és nem csak filmnézésre kell hanem zenehallgatásra is -
robi0604
őstag
Ha szervizben lehet is kapni, biztosan drága.
Először érdemes típusra keresni (pl. e-bay), majd ha ez nem jött össze, azonos méretű és teljesítményű ventit kellene felkutatni.L4D1K
A megadott keretből, ahogy BBéci is írta, jobban járnál egy media playerrel.
Esetlegesen használtan tudsz még nézelődni. Valamelyik oldalon láttam BD390-et, egész jó árban.lfabian
Nem reagál semmire, vagy mi a pontos hibajelenség?
-
lfabian
tag
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Egy H/K 445-öserösítöm van,valamit elállítottam rajta és nem tudom újra kalibrálni.Rezeteltem a gépet és távot is!Tudna valaki segíteni .Köszönöm egy új tag.
-
L4D1K
őstag
Ugyan eltér a témától, de gondolom itt többen használtok asztali BD lejátszót, ha nem gond itt kérdezősködök először
Szóval 35e ft, vagy az alatti árban milyen BD márkákat érdemes nézegetni? (Van e egyáltalán
) Lényeg, hogy azon filózom, ebben az árban van e már olyan lejátszó, ami usb kapun keresztül kezel jó minőségben mkv videókat, és emellett persze gyári lemezeket minden nyalánksággal.
Karácsonyra szeretnék egy ilyet venni ajándékba ( vagy - vagy ).
Van valakinek tehát tapasztalata olcsó BD lejátszókkal? (Illetve melyik topicba kéne átnéznem?
)
-
vhw
addikt
válasz
robi0604 #43980 üzenetére
Na igen, a probléma azzal van, hogy lehet ilyen ventit kapni, ami kifejezetten ehhez a márka ezen típusához illik (pl pana márkakereskedésnél rendelhető) vagy ezekben az erősítőkben is létezik egy szabvány mint a pc-knél és mondhatom az eladónak, hogy 'xy' szabványú, ekkora méretű,teljesítményű ventit kérek?
-
vhw
addikt
Már igen túlpörgött a topik, így feltenném mégegyszer, hátha valaki lemaradt róla;
Egy ismerős Panasonic SA-HT540 erősítőjében megadta magát a venti (F61 error). Az lenne a kérdésem, hogy lehet ebbe venni külön ventit? Én nem néztem még bele, így nem tudom milyen csatija van, valami egyedi panasonic, vagy ezekben is van valami szabvány? Megpróbált egy mezei pc ventit rákötni (lecserélte a csatlakozót) a venti forog, de ugyanazt hibát írja ki még így is.
-
L4D1K
őstag
válasz
xtremetuning #43971 üzenetére
Nincsmint, küggyé negrót kérlek!
-
Tamoo
nagyúr
Mission mv-8 elvileg jön pénteken úh kábelt is kellene rendelnem.
Inakustik star-t vennék, mert erre még talán futja
Frontokhoz+centerhez 2.5mm-est, hátsókhoz 1.5-öst (2x10m). Ez így még remélem elfogadható. Így is 12500Ft -
kigyi_23
addikt
Brutális hangfalszettet kaptam a nagykertől
Csak úgy érdekességnek egy 2.1-es erőgép -
Gabor970
addikt
én tegnap vettem a Kácsa audio-nál 6m (2X3 kell) 4mm2-es kábelt 1290Ft/m áron. Hát elég meglepő mennyivel jobb lett a hangzás (akusztikus zene) mint a korábbi -fogalmam sincs miféle, kb 1,5mm2-es- kábellel. Azt hittem, csak a mélyek lesznek kicsit testesebbek, de a teljes sávban javulást érzek, leginkább valahogy részletesebb lett minden.
-
robi0604
őstag
válasz
#75912448 #43943 üzenetére
Lehet fölöslegesen írom/írtam, de közel sem felesleges, ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy teljesen jó a gyári 0.5-ös.
Természetesen egy alsóbb kategóriás rendszernél nem feltétlenül jön ki a különbség és ezért nem akarok buzdítani feleslegesen senkit a cserére, de mozihangerőn lehet torzítás a háttereknél. Persze ezek nem feltétlen recsegéssel és hasonlókkal jelennek meg, de széteshet a hangkép és ezért még minimálisan sem közelíti meg a rögzített hangot a kiadott.Én még mindig tartom magam ahhoz, hogyha valaki újonnan szerzi be a kábeleit, akkor pl. egy Mission mv8 szintű szett háttereihez, amennyiben az több, mint 7m távolságra van a kábel hosszát tekintve, érdemesebb a vastagabb kábelt előnyben részesíteni az alapok közül.
Természetesen, ahogy szintén többször írtuk, a kábel anyaga, szerkezete többet jelent és hoz hangban.
-
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #43943 üzenetére
Pityunak maximálisan igaza van az a bevett szokás, gyakorlat. Annyit vágunk le a szálakból, amennyit kell ahhoz, hogy beférjen a csatlakozóba, aljzatba.
Nálam a frontok kábele 6,7-es, a centeré 4-es, a háttereké 2,5-ös, annál vékonyabb szóba sem jöhet, pedig csak 8-9 m hosszúak. -
greatdoki
tag
segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
van egy kef iq7 szettem és ehhez nézegetek erőlködőket. a két kiszemeltem[link]a modernebb kisebb kategória vs kevesebb technikai újdonságok de magasabb szint
ez a dilemma. egyenlőre magam sem tudom hogy mit mennyire hasznosítanék az újdonságokból( internet, fejlettebb mérőmiki ...) vagy mi fog esetleg hiányozni.
esetleg a 150 000-es kategóriából van más alternatíva az iq7-hez
előre is köszönöm.
-
robi-k
őstag
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu #43954 üzenetére
Azé majd akkor egy link érdekelne...
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu #43950 üzenetére
Erre van vmi konkrét linked is? Amit pl jónak tartasz. Vmi ilyesmire gondolsz? [link]
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #43950 üzenetére
Én ajánlanám a tömör villanydrótot is, legalábbis a frontokhoz. Kissé vékonyabb basszus, viszont feljebb sokat hozhat. A bumm-bummot intézze a sub..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43948 üzenetére
a gányolásban nincs ám nekem tapasztalatom.de nagy hangminőségromlást nem okoz,ha a felét lenyirod.pláne ilyen szintű láncokban,mint milyeink.
megmondom őszintén ebben az árkategóriában a sima sodrott villanykábelt okos szigeteléssel tartom legjobbnak.kár márkásat venni. szerintem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #43944 üzenetére
"eu-s szabványt kiiktassam"
kipattintod egy csavarhúzóval, vagy körömmel... akármivelehhez csak nem kell segítség. Nincs az benne olyan masszívan, csak egy "védőkupak".
(#43943) regger: hátra 10m lesz. Én úgy gondoltam, hogy veszek egységesen 1.5mm-eset aztán kész. De ha azt mondjátok jobb lenne a vastagabb akkor elgondolkodom, aztán majd pénz beszél...
-
spiky03
veterán
válasz
Thuglife #43937 üzenetére
Remélem az én Yamaha RX-V365-ös center csatijába bele megy a 2,5 mm-es
(Mert már megérkezett a rendelés, csak át kell majd vennem a 220volt-nál
A frontokat banánozom majd.
Majd lehet, hogy abban is kérnék egy kis segítséget, hogy mi a legbarátságosabb megoldás, hogy azt az eu-s szabványt kiiktassam, és bele menjen a dugó a csatlakozóba.
-
Thuglife
senior tag
-
törölt tag
válasz
McBJani #43920 üzenetére
Ha ennyit dicsérik az 503-at, akkor vedd meg. Ráadásul Mark Levinson úr hangolta, tökéletesítette, mintha már korábban is előfordult volna
Utóbbi inkább szürke boltokban kapható és nincs köze Levinson úrhoz sem, bár ez még előnyére is válhatott. Válaszd az elsőt egy olyan helyről, ahol kapsz gyári garit.
(#43928) drmsp
4 év alatt 13 hozzászólás, köztük ez? Vicces. Múltkor a media player topikban, most itt kell megvédenem sancit
Neki 5100 hozzászólása van, melyből 99% segítőkész, neked 13 melyből minimum 10% troll...
(#43922) Tamoo
Jól döntöttél, ebből a keretből nagyon jó választás. A Pio 421 helyett lehetne esetleg Onkyo 309, de nagy különbségek nem lehetnek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
nismoka #43924 üzenetére
"D" osztályú, itt digitálisan, impulzusszélesség-modulációval oldják meg az erősítést,ezt jelenleg a Panasonic és egyes Sony erősítők használják (valamint sok, professzionális erősítőben, és subwofferekben is találkozhatunk vele). A lehető legjobb hatékonyságú erősítők (95% körüli is lehet). Hátrányuk: rossz felépítés esetén a hangminőség nem a legjobb." <-- #1
(#43923) Thuglife: Bízom benne.
-
Caldera1
tag
Éjszaka kalibráltam a rendszert, tehát még nem tudtam meghallgatni...
Mivel a nappaliba van a rendszerem, így sajnos kellett kompromisszumos megoldásokat kötnöm. Ilyenek például a mennyezeti hangszórók is. (Viszont így 7.1-re tudtam váltani, ez viszont jó dolog, lévén kb. 90 légköbmétert kell megtölteni mozihanggal.)
Az a baj, hogy a jobb sorround pont olyan részre esik, ahol közlekedünk, tehát üres az a rész. És a teszt hangoknál, amikor kalibrált a rendszer akkora visszhangos-kongás volt ennél a hangszórónál, mint a ház.Tudom, hogy a laminált padló nem kívánatos... dehát ez van. A többi mennyezetinél nem hallottam semmilyen problémát, mert vagy egy nagy virág, vagy valami apróság van a laminálton. A frontok és a center előtt pedig egy 3 x 2-es bárány szőnyeg van, így ott sem csupasz a laminált.
Nem értek hozzá, azért kérdem, hogy egységes vágási freki kéne mindegyik hangfalnál? És most nálam a nem tökéletes akusztikát küszöbölte ki a rendszer? -
nismoka
addikt
Hello! Légyszives valaki írja le nekem miért jó az ha egy subwoofer-ben D-osztályú erősítő van, miben más? Hatásfoka jobb? Köszönöm szépen!
-
Tamoo
nagyúr
Na úgy tűnik rászánom a lóvét és megveszem a Mission MV-8 Cinama Pack-ot.
A vsx-421 és ez együtt már nem lesz mellélövés ugye?nekem ez elég nagy lóvé és csak egyszer tudom elkölteni.
-
BBéci
legenda
válasz
McBJani #43920 üzenetére
Bizonyára ismered a mondást, vakok között, félszemű a király.
Aki azoktól csak jókat mond, az még életében nem hallott normális, tisztességes házimozi rendszert, de talán még sztereót sem.
El sem merem mesélni, 25 évvel ezelőtt én miről nyilatkoztam pozitívan, mit tartottam jó hangú készüléknek, hifinek. -
McBJani
tag
válasz
#09634560 #43913 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet Mo-on kapni, csak kevesebb boltban árulják, mint az elsőt, amit szinte mindenhol meg lehet találni.
Az LG-n sok csatlakozó van, ezis egy szempont.
Egyszer hallottam már az elsőt szólni (503), mert 2 munkatársamnak is olyan van és nekem megfelel a hangja és csak jókat tudnak róla mondani. Fórumokban is pozitív hsz-eket olvasok az LG-ről, nem úgy mint a Samsungról!
Nekem Samsung TV-m van (LE32C650), de a sok negatív véleménytől és tapasztalattól is hanyagolom a DVD lejátszóit!
És nem kapok az LG-től jutalékot -
BBéci
legenda
-
summi
csendes tag
Sziasztok!
SZeretnék egy házomozis erősítőt venni, de normális hangfalakra még nincs keretem, viszont van egy Genius 5.1-es fadobozos házimozisom.......
Az lenne a kérdésem, hogy az aktív mélyet hogyan tudom rákötni az erősítőre?
Továbbá, hogy milyen erősítőt ajánlotok amin van HDMI 1.4 is esetleg 1.5,, minimum 5.1-es és max 70-80e-nél ne legyen drágább.Előre is köszi!
-
Caldera1
tag
Sziasztok!
Múlt héten megérkeztek, és ma végre eljutottam odáig, hogy be is lettek építve a mennyezeti hangszóróim. A 609-es Onkyommal be is kalibráltattam a rendszert. Ezekből az adatokból ki lehet olvasni valamit, vagy van valami jelentősége? Vagy csak ennyi lett, aztán ne foglalkozzak vele tovább?
Front 40 Hz, Center 50 Hz, Surround 100 Hz, Back Surround 80 Hz (THX).
A Front és a Center Diamond 8 széria. -
törölt tag
válasz
McBJani #43912 üzenetére
Egyéni szoc problem. Magad szabaditod meg jobb hangzástól. Még egy sztereóval is jobban jársz,mint Gábor970 javasolta.
Nem is értem, miért ácsingózól elérhetetlen után,amit nem is kapni itthon?
Csak az optikai bemenet miatt kell lG? Azt Samuban olcsóbban is megtalálod.. Vagy LG-töl kapsz jutalékot? -
törölt tag
válasz
McBJani #43910 üzenetére
Aki meghallja a kettőt (kompakt és komponens rendszert) szólni,az a kompaktot bottal sem piszkálja meg utána. Vedd amelyiket jónak látod vagy jobb a szolgáltatása. Vagy vegyél Onkyo 5405-öt duplájáért,és azt szabadon bövitheted és HD-t is halgathatsz róla.
Nyithatsz ha akarsz topicot,kiváncsi leszek mennyi választ kapsz ott.. -
McBJani
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy egybe rendszer vásárlásában!
Két kiszemeltem van.
Első: LG HT503PH
Második: LG HT805PHSzerintetek melyiket érdemesebb megvásárolni?
Talán a második szebb, de alig lehet kapni Mo-on.
Tudom, hogy elég buta a kérdés, de hátha tudtok tanácsot adni
Vagy esetleg lehet, hogy valakinek pont van az egyik a szobájában.
Köszi szépen!Üdv.:Jani
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged