- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
garami87
tag
Nagyon szépen köszönöm megtaláltam ezt a gombot! Én valahogyan jobban szeretem stereonál is ha szól a többi hangfal, jobban kitölti a szobát! Viszont érdekes módon xbox nál engedi a az extended stereot ha viszont a laptop van kikötve hdmi vel az istenért se lehet használni ezt az opciót egyszerűen nem jelenik meg a gomb nyomkodásával ez az opció!
-
balisz
senior tag
válasz
Sefter #96248 üzenetére
Jelenleg tervezem a szettet.
Panasonic AE4000 felé hajlok jelenleg, de nem igazán vagyok otthon még a projik világában, úgyhogy nem tudom a különböző gyártók modellszámai milyen kategóriát takarnak. Epson EH-TW5900 vagy TW3200 hogyan viszonyul a panához? Hasonló árkategóriában mik az ajánlott projektorok-márkák?
Egyébként a vászon minőségét befolyásolja, hogy motoros vagy manuális? -
balisz
senior tag
Sziasztok!
Vetítővásznakból melyek az ajánlott márkák és merre lehet kapni őket?
Ez például használható kategória?: [link] -
npeter
csendes tag
Sziasztok!
Pioneer vsx424-es erösítőnél, hogy tudok OSD menüt a tv-n beállítani ha nincs rajta kompozit csatlakozó? -
Panthera
őstag
Ha egy Pioneer erősítő usb csatlakozójára ezt írják: "iPod/iPhone Digital Audio, USB drive" - akkor az képes egy pendrive-ról zenét lejátszani? Utóbbiról semmi többet nem találtam a specifikációban.
"...supports music playback and control from your iPod and iPhone via the front USB input"
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Egy Yamaha rx-v467 mennyit érhet? Minden tartozék megvan hozzá, doboza nincs.
-
Cseneles
őstag
Egyenlőre még csak informálódok és nézelődök...az elképzelés az egy zavarszűrős minimum 4 dugós, a másik egy masszív belső szerkezettel rendelkező szűrő nélküli 4-7 dugós kivitelű amit keresek, valószínű én rakom majd össze az általam választott kábellel
Például egy ilyesmire gondoltam -
Cseneles
őstag
Ezt már megcsinálom ha hoz ha nem
De gondolom úgy lesz ahogy jósolod
Viszont a szűrős elosztót januári szülinapomra meg veszem
és véget ér a kábel mizériám
Akusztikát előbb semmi képen sem tudom mint jövő év vége
a nappali kb 1 millal lesz....ahhoz képest ezek filléres dolgok és apránként fel áll a kép
-
Cseneles
őstag
válasz
bajnokpityu #96219 üzenetére
Lehetséges, én nem hallottam bi-wire kábelt 2 végfokkal, amit viszont igen az egy Onkyo TX-NR809 és egy Wharfedale diamond 9.5 volt és igen kellemesen szólt, dinamikus és pontos!
-
escape
aktív tag
válasz
Norbi 72 #96222 üzenetére
Nincs ennyire jó fülem. Jelenleg egy 30 éves Orion 1025B erősítőm van, két darab hs280 társaságában, amiből az egyikben csak a mély szól. Így használtam évekig. Ha ettől jobb minőségű hangot kapok, akkor már elégedett leszek. A vonat jegy 10K oda vissza, ennyit nem szánok rá. Maximum élek a 14 napos visszaküldéssel.
-
bajnokpityu
félisten
ami a témával még tapasztalatom, az a jumper. az a kis 10centis darab totál el tudja tolni a hangképet. azzal nagyon ésszel. legjobb, ha ugyanabból van,mint a hangfalkábel. és akkor félig megvan a biwire hangi előnye. de persze ne úgy,hogy hangfalkábel be a csatiba,majd a csatin keresztül másik kábel a jumper, hanem Yban,akkor már. DIY kábeleknél még bejöhet,hogy egybe épiteni a jumpert meg a hangfalkábelt.
patice:sztem nem a jumper kihagyása az előnye. inkább az, hogy nem torzítja el a mélysugárzóból visszafelé szaladó energia a közepet, magasat. mert ugye a kitért hangszóró,amikor visszafele halad, akkor áramot termel, vissza az erősítőbe.
és még egyszer, nyomósan. nem érdemes a biwiretől várni, hogy majd az rendbetesz bármit. inkább egy jó hangfalkábel,mint egy közepes biwire. csak, ahol van lehetőség választani, és megmarad a nagy keresztmetszet is külön-külön, ott érdemes megcsinálni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Cseneles #96209 üzenetére
az a különbség, hogy én meg is hallgattam. és nem ilyen,amilyennek leirta.
inkább arra tudok gondolni, hogy neki a biwire előtt valami nagyon mosós jumpere lehetett, és ahhoz képest csilingel.kisebb dinamikát biwire-re váltásnál hallottam egy music timbre kábelnél. de annyival természetesebb lett a középtartomány, hogy ha meg is maradt volna itt az a kábel, is inkább beáldoztam volna a dinamikát.
DE a mostani biwire kábelem sokkal nagyobb keresztmetszetű ereket tartalmaz, itt nem volt már dinamikacsökkenés, viszont a közepe jobb így. -
Gombinyó
őstag
Járt már valaki úgy Néhai sub kábellel (Nakamichi RCA plug), hogy nem tudta kihúzni? Próbálom tekerni, de tekeredik az egész csatlakozó és nem lazul egyáltalán. Valahogy pedig ki kéne operálni a mélynyomóból.
-
XenHai
senior tag
Sziasztok ki kérném a véleményeteket .
Érdemes le cserélni egy Kenwood KRF 5060D erősítőt egy yamaha rx-v359-re ?
Magnat 144 408 van rá kötve és a hozzá adott szet.
PC-ről hajtom jelenleg optikán xonar dsx-el .
1. Jó e hozzá a hangfalak?
2. Erősítsétek meg a a dolgot ,hogy a yamaha tud Dolby Pro Logic IIx így a xonar(DTS Neo:6 tud asszem) kártyám fölöslegessé válik .Vagy a DTS-el járnék jobban?
Köszönöm a válaszotokat. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #96208 üzenetére
Biwire-ben én úgy látom a logikát valamelyest, hogy a jumper kihagyásával mehet a bekötés, így azt kikerülve jobb lehet a hang. Ill. a nagyobb keresztmetszet miatt több energia jut át azonos idő alatt.
Csak van ahol ez segít, van ahol meg nem. Láncfüggő.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #96204 üzenetére
Bármennyire adja magát a fonott szerkezet miatt, a Kimber kábelek az összes szállal egységben, (a 8TC 6,7 mm2) keresztmetszetben adják azt, amire tervezték és hosszas kísérletezés után legyártották őket. Alighanem, éppen a fonás miatt, valamilyen hatással vannak egymásra az egyes vezető szálak és ezért elhibázott ötlet azt megbontani. Akkor lehetne értelme a bikábelezésnek, ha két 8TC-t használnál, vagy plusz egy 4TC a magastartományhoz.
Eleve érdemes szerelt változatban megvenni a 8TC-t és társait, és akkor fel sem merülhet a szétosztás. Az nálam azért nem volt opció, mert a hangdobozaim csatlakozói nem fogadnak banán és Z dugót és csak olyanhoz jutottam volna hozzá értelmes áron.
Tehát szerintem a fonat kettéválasztása nem bikábelezés, hanem értelmetlen baromság.
Sok hangdoboz esetében nem mindegy, melyik két csatlakozóba illesztjük a kábelt, ezért minden variációt ki kell próbálni. Meggyőződésem hogy nálam a jelenlegi állapotban, a kábellel megegyező jumperrel a legjobb a hangzás. -
Cseneles
őstag
Proteusaudio leírása alapján
kb 1 hónapja olvasgatom a leírásokat kábelezésre és emlékeztem erre az érdekes témára
-
escape
aktív tag
válasz
Norbi 72 #96205 üzenetére
Hali!
Köszi a linekeket, megnéztem. Az erősítő hang szempontjából többe tud, mint amire szükségem lenne, plusz elfelejtettem beleírni az előző hszbe, hogy újban gondolkodom. Annyi még belefér, hogy az erősítő 100K, plusz 40K-s hangfalak.
Kicsit jobban körülnézve úgy látom, hogy vagy 5.1-es házimozi erősítő, vagy egy sima sztereó. A kettőnek nem igazán van metszete.
Lehet, hogy ez esetben mégis 5.1 lesz a befutó. Végülis nagyrészt mozizásra és játékra lenne használva a projektorral együtt, zenét hallgatni viszont kevésbé lesz élvezetes, ami egyébként nagyon ritkán fordul elő. Itt nézelődtem. Mi az általános vélemény a Denon AVR-X1000-ről például? Illetve milyen szettet tudnátok ajánlani hozzá? Igyekszem kevéssé idegesítő lenni. -
Cseneles
őstag
válasz
bajnokpityu #96208 üzenetére
Hallható a kábel keresztmetszet által, dinamikusabbnak érezheted egy szűkebb után, még esetleg egy kicsi késés elő fordulhat a magas tartományban ami pontatlanná teszi az egészet van akinek ez is imponal
-
Cseneles
őstag
válasz
Patice #96206 üzenetére
Igazad van, konkrétan semmi értelme a biwire kábelnek hacsak... a magast akarod vele változtatni mondjuk a kábel típusa vagy keresztmetszete által. DE idézhetek is "A bi-wire, azaz kettős kábelezés ismét érdekes téma. Konkrétan semmi értelme, se technikailag, se zeneileg. A nagyobb hangerőnél a több energia persze mindig jól jön. A bi-wiring esetében gyakran tapasztalható a space hatás, ami kissé földöntúli, tág terű hangzást ad a zenének. Olyan, mintha megnyílt volna a színpad. A probléma ott kezdődik, hogy csak olyan, mintha. Az elektromos jel nem fog ugyanúgy közlekedni a két kábelen, tehát apró különbségekkel hajtják meg a membránt, ami fáziseltolódást is okoz, ezért hallhatjuk másnak a hangzást. Ez huzamosabb idő után zavaró lehet. Sztereó rendszernél épp ezért nem ajánlanám. A cél ugyanis az, hogy minél valósághűbb hangzást építs ki. Tehát ha bi-ampre vágysz, uccu neki, viszont két silány minőségű kábel helyett költsd a pénzed egyre, ami jó!"
Liszi70 : csak biamp estén érdemes vele foglalkozni
-
"semmiféle javulást nem okozott a hangminőségben............Kimber 8TC jumperek kerültek a birtokomba, most végre rendben van a kábelezés"
Értem, tehát nálad sem hozott a bikábel bekötés. Viszont azt sem írtad hogy rosszabb lett volna! Miért érte meg neked jobban inkább jumpereket vásárolnii, amikor bikábelezés esetén el lehet kerülni a jumper használatát, és biztosan nem rosszabb a dupla bekötés hangja, mint a szóló+jumper összeállításé. (A Kimber 8TC fonott kivitele miatt nagyon adja magát a bikábelezés.)
(#96118) bajnokpityu "Tisztább biwire,biamp esetén a hang, kevesebb a torzítás. Úgy az egész frekitartományban. De nem kell kategoria ugrásra gondolni. Ha mondjuk 20%al többért adják, akkor azt választanám."
OK, akkor te a bikábelezés felé hajlasz. Úgy látom, nem sokan használják, nekem sem jutott volna eszembe, ha most nem pont egy erre előkészített kábelt vennék. Természetesen könnyűszerrel ki tudom próbálni a különbséget, bár gyanítom, hogy nem fogok hallani semmit. Mindegy, viszont ha a kábel egyébként bejön, akkor valószínű, hogy bikábelezve fogom használni, mert megnyugtató, hogy egy "felesleges" kontakttal, a jumperral kevesebb van a rendszerben. Olyan véleményt még senkitől nem hallottam, hogy rosszabb lenne a hang bikábelezve, max nem lett jobb.
-
escape
aktív tag
Sziasztok!
Sztereó erősítő vételét tervezem, és a tanácsotokat kérném. Olyan sztereó erősítőre lenne szükségem, ami több HDMI bemenettel rendelkezik(minimum 3), és egy kimenettel. Ez sejtésem szerint a házimozi erősítő kategória. Csatolok egy rajzot is az eszközök logikai elrendezéséről. A lényeg, hogy minden eszköz HDMI-vel csatlakozna, kivéve a hangszórókat. Mindegyik bemenetre csatlakoztatott eszköz a hangszórókon keresztül szólaljon meg (egyszerre csak egy), és minden eszköz képe a projektorra továbbítódjon. A bemenetre kötött eszközök rövid (max 1 méter hosszú) kábelekkel csatlakozna az erősítőhöz, a projektor viszont nagyjából 10 méter hosszú, lapos profilú kábelt igényelne.
A keret minderre kb 100K, de ebből a hangfalaknak is ki kellene jönnie. Nincsenek audiofil igényeim, csak ne legyen doboz hangja. Ha kevesebből is megvalósítható az erősítő+hangfal trió, az sem hátrány. -
bzoley
veterán
Tegnap megjött az YST-SW515. Nem rossz. Egyelőre mondjuk nem hallottam sokkal jobbnak, mint a saját építésű gagyi autós ládámat, amit "50W" hajtott. Mindenesetre nem tűnik rosszabbnak a Logitech-nél. De jobbnak sem, elfogadható.
Az viszont zavar, hogy nem "egységes" a basszus. Ez gondolom inkább az erősítő feladata. Van, amikor túl sok, de van, amikor csak a hangfalakban kopog a dob. Azok amúgy is elég vékonykán szólnak. Találtam egy bass csúszkát a menüben, +6dB a max akkor már kövérebben szóltak, csak doboz hangjuk lett. Viszont kevésbé tűnt fel, hogy a láda lustálkodik.
Összességében, még nem értem el a z5500 szintjét, az valahogy jobban keverte a hangokat. De van még mit állítgatni. -
HagaNRG
őstag
Nincs valakinek valami friss angol nyelvű házimozi magazin PDF-ben?
A megszokott helyen már csak 2014 év eleji számok érhetőek el...Tableten néha jó ilyeneket olvasgatni.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest