- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz szinimini #850 üzenetére
Ha ez neki belefér és a zasszony nem heréli ki érte, akkor ok. Csak akkor a TV síkjától az ablak felé eső rész kihasználatlan terület, ami a 300ezer feletti m2 árakon kicsit luxus.
A TV vonalába mehetne a két front, legalább nem lesz mögötte fal. A középső pillérek vonalába mehet a nagyobb kanapé, a kisebbel nem tudom mit kezdjek. A nappaliból nyíló ajtó nyitásirányát jó lenne megfordítani, hogy ne b.sza pofán a kanapén üldögélőket Mivel a kanapé mögött így van hely bőven, a 7.1 rendszer is kiépíthető.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Használ itt valaki ubuntut rajtam kívül? Gyanítom, hogy a 96kHz-es Flac nem úgy megy ki a digit kimeneten (mert a dac-on nem világít a "96kHz-es led")?. A hangkártya egy audigy2.
-
spiky03
veterán
FYI ha valakit érdekel egy belépő rendszer
saturn.hu/mcs/special/campaigns,20701,0213_1087110.html
bocsi telóról nem ment a direkt link
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
Gyors kérdés:
Philips BDP-3280
LG BD650
Sony BDP-S 280Melyiket választanátok? Illető vesz később médialejátszót így e képesség hiánya nem feltétlen hátrány, a dvd lemezek felskálázásának minősége viszont fontos.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
axwel18
senior tag
válasz Szabikaa20 #858 üzenetére
Nekem tetszik így a kis Vardus hangja előtte Harman/Kardon-al nagyon nem tetszett a Denon-al sokkal természetesebb a hangja és szerintem szépen szól. Persze van jobb ettöl de szerintem az áráért elég jó. A Vardus 400-as a 1912-vel biztosan szépen szólna.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz sanyi0629 #848 üzenetére
1. megoldás: veszel egy fasza TV állványt és a konyhában lévő asztalnak háttal fordítod. A frontok a két oldalára mehetnének, az egyik mellet be lehet menni a szobába. Szemben a kanapék és a fotel már elég jól elhelyezhető. A virágoknak meg marad hely az ablakok előtt. Esetleg egy vastagabb függönnyel el lehet választani a konyhától mozizáskor. A tükröződés miatt, az erkélyajtóra sem árt majd ilyet rakni.
2. megoldás: A hosszabb kanapét rakod be úgy a szoba kb. közepére, hogy a másik helyiség ajtaját még ki lehessen nyitni. Bal oldalán lenne a kisebb kanapé és az erkélyajtó. Szembe a hosszú, ablaktalan falra rakod a TV-t köré a hangfalakat. Így még a háttereket is elég jól, szimmetrikusan el lehet helyezni, akár konzolokon, akár állványon.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
daniel2121
senior tag
Van egy eladó NAD T747 185k-ért. Megér annyit ill. milyen hangfal menne hozzá? Az állapota álítólag újszerű.
-
Fleed
aktív tag
Hali!
Régi 5.1es hangfal szettemnek a hátsó hangszóróival kicsi gond van. Rövidek a hangfal kábelek és elég csutka is. Itt egy kép róla. Az lenne a kérdésem, mit lehet ezzel tenni, mert a kb 5 szál drótra nem könnyű rákötni egy másik kábelt. Metszem még lejjebb a zsinórt? Vagy mi a teendő ilyenkor?
köszi -
gorbep
senior tag
Jujjjjj! Azért ez elég barkács!
Én szétszedném és min 2.5 m2 kábellel csakis forrasztva kivezetném egy "normális" hangfal csatlakozóra. Pár 100-asért bármelyik alkatrészboltban kapsz, vagy ha van türelmed, az E-bay-ről ugyanennyiért profi aranyozott csatlakozókat is rendelhetsz.
(Már ha a hangszóró megér neked egy kis munkát......)
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #837 üzenetére
Az AVR400 egyértelműen jobb, mint a Denon 3808, ami két hónapig töltött nálam. Még a 4311-nél is szebben zenél, talán a 4811-nek lenne esélye ellene.
Ne feledd, hogy amit nálam hallottál az Arcamtól, az messze áll a valós tudásától. Akkorát javult a villásdugó megfordításától, hogy még mindig alig akarom elhinni. Ilyen mértékű változással még nem találkoztam. Lassan cserélni fogom, mert másfél is kellene írnom, de nem szívesen válok meg tőle. Egy 600-assal kiegyezem.
Más.
Hogyan és milyen készülékkel hasonlítgatod a tàpkábeleket?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Szabikaa20 #858 üzenetére
Ha a 1912-nek önérzete is lenne, vérig lenne sértve, ha Vardusokat kellene hajtania. Sokkal jobbat érdemel.
Az előbbiben másfél=másról.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #872 üzenetére
ja,ott volt a hogyan is.
nem értem igazán a kérdést. mivel mocskosul rideg a tápkábel,ezért itt esély sincs táp forgatásra. régebben szórakoztam ezzel, nem sok difit észleltem roti,dacnál. mondjuk ez régen volt,azóta lehet érzékenyebb a lánc.
vagy azt kérded, hogy mennyi ideig tesztelem őket? hetekig,mielőtt végleges véleményt alkotok.amikor hajtott a tatár,ott mindig rosszul sült el a dolog.hova siessek? szerencsére nekem nincs főszerk, laptulaj,hogy igyekezzé pityu
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
Most lehet, hogy baromságokat mondok, de úgy rémlik, hogy az elektronika aszimmetrikus felépítése miatt (már azon a szinten, ahol ez már hallható) érzékenyebbek egyes készülékek a dugóforgatásra, mások meg nem. Nem minőségi különbséget jelez.
1 hete próbálgattam legutóbb, a mostani dac-rel és erősítővel először.
Nálam az CD-nél észrevehető különbség van, erősítőnél semmi, dac-nál talán. A merev tápkábellel a dugóforgatást úgy kiviteleztem, hogy az Alkesz villásdugóját fordítottam meg és minden más abba beledugott eszközt.
Nem szabad készpénznek venni, mert további próbák kellenek, hogy megalapozott legyen a véleményem, de azt tapasztaltam, úgy a legjobb, ha az erősítőhöz képest a dac fordítva van bedugva. A különbség azonban nagyon kicsi: kicsit tágabb tér és kevesebb felesleges mély.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Egon
nagyúr
Hi all!
Belépő szintű házimozi hangkeltő szettet szeretnék vásárolni (erősítő + hangszórók). A keret 100K. Elolvasván az első hozzászólást, az Onkyo avx390-es szettet néztem ki magamnak.
A kérdésem az lenne, hogy a megadott keretből, van-e ennél jobb alternatíva, ha mondjuk darabonként raknám össze (azaz külön erősítő és hangfalak)? Jó minőségű hangfalkábelt kvázi ingyen tudok szerezni, szóval az nem kell hogy benne legyen a 100K-ban."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Thuglife
senior tag
válasz Szabikaa20 #875 üzenetére
Az erősítő árának kétszeresét kell az 5.0-ra költened, hogy kihasználd az erősítő tudását.. Ezt már sokszor hangoztattuk!
#876 Egon:
Inkább egy JBL SCS-178 és egy alig pár éves belépő erősítőt választanék. Például ezt meg ezt.[ Szerkesztve ]
-
kaf001
tag
Hali!
Van egy Marantz sr 7002-esem és szeretném összekötni HDMI-vel egy ASUS Xonar HDAV 1.3-al! Elég csak bedugni a hangkártya kimenetébe, az erősítőnek meg a bemenetébe?
Illetve szeretnék még hozzá vásárolni KEF C7+C3+C6 szettet. Ideális választás lehet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én javasolnám hogy gyüjts hozá és 5405-öt vedd vagy a Denon 1312 XT-t, mivel ezeknek már aktív mélynyomójuk van.
Használtan jelenleg erősitőt nem találok de JBL SCS178 van 40-ért az AVX-en (ha még nem kelt el) és keress hozzá erősitőt.Ennyiért kapható kb. ELtax szett ia.
Patice gyorsabb volt és korrektebb.[ Szerkesztve ]
-
Bódi Erik
csendes tag
Sziasztok, új vagyok itt és surround rendszert szeretnék venni a napokban.
A keret kb 400000Ft, de ez a max. remélem tudtok ebben segíteni, hogy minél jobban választhassam meg a felszerelést.
Az 1. hsz-ban írták, hogy az erősítő kétszeresét kell a hangszórókra költeni.
Ezt miért kell így, különben bénán fog szólni,ha 200ezerért veszek erősítőt, a maradékon meg kábeleket, hangfalakat?Előre is köszi, ha tudnátok segíteni.
MacBook pro 15" 2017, Apple watch 3,Apple tv 3,4,5 iPod Classic,nano,shuffle, iPhone 7plus 256jet black, iMac 5K, Mac pro, iPad pro 128gb LTE, Apple pencil.
-
Egon
nagyúr
Köszi srácok, de használtan nem igazán akarok/merek vásárolni. Max. olyantól, akit ismerek, és/vagy ha még garanciális az adott termék. Amit meg postázni kell, azt végképp elkerülném.
Az S5405 jobban szól annyival, hogy megéri a +35K-s (majdnem 40%-os) felárat?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Patice
nagyúr
válasz Bódi Erik #887 üzenetére
Ha újban gondolkodsz én így osztanám fel kb.
Erősítő: 80.000 - 100.000
5.0: 160.000 - 200.000
Szub: 60.000 - 100.000
+ KÁBELEK! (Ilyen értékű cuccot már ki kell szolgálni megfelelő minőségű kábelekkel is!)
Mindenképpen hallgatózás alapján dönts majd. Ilyen keretből már újonnan is szép kis rendszert lehet összerakni. Pláne használtan.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Bocsi, szerkesztés után valamiért duplázódott.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Megjött a Roti Bár kipróbálni még nem tudtam, nem is akartam, mert nagyon hideg van kint. Majd estefelé bekapcsolom. Sajna a kábelek nem biztos, hogy ideérnek még a héten, ezért jövő hétre marad a tesztelés Addig is itt egy kép.
-
Stubi28
tag
Üdv!
Egy kis segítség kellene.
Ez az első "komolyabb! szettem és sajna van egy kis gondom.
Adott egy Yamaha RX-V359 erősítő és egy JBL SCS178 szett.
Na most mindent értelem szerűen az erősítő hátlapján feltüntetettek szerint kötök be, de centerem egyszerűen nincs. Lepróbáltam másik kimeneten, a hangfal szól. Viszont bár mit kötök a center kimenetére, nem szól. Test tone üzemmódban mindegyik hangfalat megszólaltatja, de a centert a két frontal keveri le, illetve a center hangerejének állításánál azt jelöli, hogy nincs center.
Vajon ilyenkor mi lehet?
Köszönöm! -
rayoliviero
veterán
Sziasztok lenne egy alap kérdésem:
Ezeket, hogyan kell beállítani?
Erősítő:
Crossover 80 Hz (a max 90)
Bass out: mélyláda, front vagy mindkettő. Én mélyládára állítottam.A mélyládán a crossovert 85-re állítottam, a maxra. Erősítőn jó ha 80-on marad vagy állítsam 90-re? Sajnos 85 nincs az erősítőn.
-
Bódi Erik
csendes tag
Aha ez nem rossz, köszi, csak azt még mindig nem tudom hogy miért így kell és miért nem 50-50%-os arányban?
Gondolom egy drágább, komolyabb erősítő jobban szól,nem?
használtban találnék 200ért jó erősítőt?
Félre ne érts, nem vitatkozni akarok, csak érteni szeretném a miértjét,hogy miért egy 1:2 arányban kell ezt megválasztani 5.0 esetén?MacBook pro 15" 2017, Apple watch 3,Apple tv 3,4,5 iPod Classic,nano,shuffle, iPhone 7plus 256jet black, iMac 5K, Mac pro, iPad pro 128gb LTE, Apple pencil.
-
Dorian
félisten
válasz Bódi Erik #897 üzenetére
Nem kell. Ökölszabályként szoktuk emlegetni, azért, mert legtöbbször ilyen ár-arányú összeállításnál van összhangban az erősítő és a hangfalszett minősége.
Stubi28:
Erősítő menüjében nincs letiltva a center?
Vagy a másik lehetőség, hogy a centerkimenet végfoka halott.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Bódi Erik #897 üzenetére
Ez a 1:2 szabály erősítő/5.0-ás hangfalszett esetén szerintem egy tapasztalati arányszám.
Fele-fele felosztásnál a hangsugárzók minősége korlátozza az erősítő képességeit. Így feleslegesen költenél az erősítőre annyit, ha a hangszórók nem képesek megjeleníteni azt a többletet.
Én hiszek ebben az arányszámban.
Ha használt is szóba jöhet, vagy vegyesen, pl. használt erősítő + új 5.0, akkor 100 ezerért már nagyon jó, pár éves erősítőket lehet venni.
A kábeleket csak azért emeltem ki, mert sokszor hajlamosak az emberek megfeledkezni, a fontosságáról. Házimozihoz hangfalkábelekből akár több tíz méter szükséges összesen. Még ha az alap 500-1000 Ft/méter áron is számolunk, akkor is több tízezer forint is lehet csak a hangfalkábel! És akkor még nem beszéltünk az összekötő kábelekről. Még ha közel is vannak az elektronikák, akkor is kell jó pár darab a legrövidebbekből is. Ezek mindegyike is kemény ezresek alapszinten, szóval a kábelezésre simán elmegy akár 50.000 Ft is.
-
Dorian
félisten
Szabó Zoli mondjuk épp múltkor fejtette ki, hogy ő inkább választana olcsóbb hangfalat drágább elekrtonikával, mert:
"Ugyanis vannak olyan paraméterek, amiben a hangszóró sokkal jobb, mint bármelyik erősítő. Nem véletlen, hogy egy 100e forintos hangsugárzóval gyönyörűen lehet detektálni a hangzás különbséget két nagyon drága erősítő között is, amelyeknek a megadott műszaki paraméterei sokszor jobbak a hangsugárzóénál.
Én inkább vennék drágább elektronikát, mint hangszórót, mert a hangszórót fel lehet javítani olcsón, de a gyatra elektronikát már nem. Míg a hangsugárzó hibái megszokhatók, addig a rossz elektronika mindig idegesítő marad."Bár hozzá kell tenni, hogy ő "hangsugárzók" alatt azok tuningolt verzióját értette, amivel elég nagy minőségjavulás érhető el.
És hihetetlen, de ATC Béla is egyetértett vele[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest