Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mikisys

őstag

válasz vistyan #46664 üzenetére

Meg kell nézni a készülékek hátulján, hogy van-e S/P-DIF csatlakozó, vagyis egy darab RCA aljzat, ami a TV-készüléken digitális hangkimenet, a házi-mozi cuccon pedig, digitális hang bemenet.
    Ha mindekettőn van, akkor kell venni, vagy csinálni, egy RCA dugó - koax kábel - RCA dugó kivitelű vezetéket és azzal összedugni a két készüléket. (S/P-DIF kábel)
    A TV-ben érdemes lekapcsolni, vagy letiltani a belső hangszórókat, hogy azok ne zavarjanak bele a sokcsatornás hangba.
    Ha mindeddig rendben, akkor a házi-mozi cuccon ki kell választani, hogy a digitális hang bemenetről lássa a jelet, ez lehet Ext-Dig. csatlakozó nevezetű, vagy CD/Digital, vagy S/P-DIF nevezetű üzemmód.
    Lehet, hogy a TV menüjében meg kell adni az útvonalat, hogy mikor, honnan és hova kapcsolja a bejövő másik eszköz hangját, ez többé-kevésbé le van írva a kezelési útmutatójában.
    (Ez a leírás nekem Philips TV-hez érthetetlen volt, az "irodalmár " fordító jóvoltából, mert fogalma sem volt a műszaki szöveg értelmezéséről, de hamar rájöttem, hogy mit hova és szidtam a fordítót és a gyártót is, egyszerre és egymás után is.)

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák