Új hozzászólás Aktív témák

• Peak

addikt

Dehogy van harc, beszélgetés és eszmecsere folyik kérem, a legnagyobb békességben. :)

Gondoltam akkor kéne valami tesztet csinálni.

Mondjuk készitek egy 1920x1080 felbontású 24 bites RGB .BMP (bitmap) képet, amelynek minden egyes pixele tök fekete, (0-0-0), kivéve egyet, mondjuk legyen kb. középen, a 960. oszlopban és a 640. sorban legyen a pixel 255-255-255 értékű, tehát maximálisan fehér.

Vetítsük ezt a képet az LCD TVre bármilyen forrásból, akár PCről, akár Médialejátszóból, akár arra képes BluRay vagy DVD lejátszóból HDMI kábelen keresztül.

Ezek szerint minden egyes HDMI kábel cserekor annak a pixelnek változnia kell szinében a kijelzőn?
    Szerintem még be is ruházok egy ilyen monitor kalibrációs fényérzékelős eszközbe ha kell, mert ez engem nagyon érdekel.
    Tekintve hogy az emberi szem kb. 4000 különböző színárnyalatot képes megkülönböztetni, biológusok és hozzá értő szakemberek szerint, gondolom egy kalibrációs műszer talán érzékenyebb, mint az emberi szem.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

Új hozzászólás Aktív témák