-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyo
őstag
válasz putyu10 #36701 üzenetére
Jobb a helyzet, mintha sima pc kábel volna, de akkor is ront.
Még emlékszem arra, amikor a távirányítóról lekapcsolható megszakítót bekötöttem az elosztó elé. Függöny a színpadkép elé, dinamikacsökkenés stb..Béci hozott egy zsák, méreg drága kábelt, kondicionálót. A csodakábeleknek (táp oldali) köszönhetően élvezhető lett a hang még akkor is, ha bent maradt a megszakító.
Ezzel azt akarom mondani, hogy van az a kábel, kondicionűló, ami az ilyen hibákon is segít, de felesleges ilyennel elcseszni. (megszakító, gyenge elosztó)
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Az erősítőmhöz borravalóként "érkezett" (tehát nem kaptam meg ) a 75 ohmos coax rádióantennát, hol lehet ilyet kapni vagy hasonlót, hogy a rádiófunkciója is üzemeljen?
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
putyu10
aktív tag
-
gorbep
senior tag
Hát az sajna 10 felé van, de van benne antenna/tel védelem is.... már ha kell.... létezik RJ45-is.
Viszont belül korrekt a szerelés, kapcsoló, kábel sínezés,.....nem a TECSÓS, Lidl/Aldi kivitel.....
Putyu10: ebben pont nem, AZ APC saját magának gyártja a modulokat.....persze azt is Kínában..... de ha nem ott, akkor már nem is "eredeti"
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
putyu10
aktív tag
válasz gorbep #36709 üzenetére
Nem érted. Ugyan azokat a Varisztorokat és nagy sebességű, ív oltós biztosítékokat használják. a többi csak varia. APC is szoktam javítani.
[ Szerkesztve ]
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Oldfighter
senior tag
válasz access_denied #36697 üzenetére
A membrán az ami legutoljára tönkremehet egy normálisan használt hangdobozban.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
access_denied
senior tag
válasz Oldfighter #36712 üzenetére
Köszönöm a választ. Azért maga a doboz talán tartósabb, mint a gumimembrán.
Úgy tudom, hogy úgy 20 év a membránok életkora. A hangfalaim kihasználtsága finoman szólva nincsenek a közelében sem annak, amennyit tudnának. Nem válnék meg tőlük, de az is biztos, hogy membránt se találnék hozzájuk.
-
Oldfighter
senior tag
válasz access_denied #36713 üzenetére
Vannak tunning műhelyek, ahol régi dobozokat is felújítanak. Hivox is be szokott azt hiszem vállalni ilyet, mintha olvastam is volna náluk.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Pepszi
tag
Avx-en látok egy pioneer LX71 gépet ami elég komolynak tűnik, de pio vonalon nem mélyültem még el kellően. Ez melyik marantz,denon szintjének felel meg? A marantz 5006 lenne a cserealap, gondolom egy 100-ast rá kellene dobnom minimum.
Vagy 100 ezerért, ha csak a jobb zene lenne a lényeg (sztereo) , akkor inkább ez? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tuto
tag
válasz Afterdark #36585 üzenetére
Tökéletes ez a gép is, ha elég a bemenetek száma.
A 5xx (talán 575) ös sorozat talán jobb, mert ahoz nagyon komoly programozható és tanítható távirányító van, és ha emlékezetem nem csal több a bemenete is. Ezeket is meg lehet már csípni 30eft alatt.
De 20eftért, ha kielégíti az igényeidet (szép is) akkor nagyon jó vétel! 15eftalá 5 év mulva sem fog esni az ára . Nincs már hova bukni belőle -
nuke7
veterán
mi lenne az a sztereó erősítő ami sztereóban - pure directben talán..? - a yamaha rx-v1600 felett lenne..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Toobee
veterán
Basszus, vegye már meg valaki 100-ért, aztán nem lesz gond a zenéléssel. Yamaha meg mehet processzornak, meg lehet vadászni valami előfokos dac-ra és le van tudva az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Heed Obelisk Pro
Segítettem? -
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #36730 üzenetére
Lefoglalóztam egy RHB-10-et, április közepe/vége felé hozom el. Addig a kicsi Rotel lesz itthon, amit már Te is hallottál. Egyelőre elfogyott a pénzecske, de még kellene egy jó digit forrás, meg egy előfok. Az a baj, hogy az XSP-1 900$, 250e, mire hazaér és nem tudom, hogy megérne-e ennyit az XDA-1-gyel szemben, amit igaz, hogy digitálisan lehet csak szabályozni, de nekem nagyon tetszett, mikor nálam járt. Plusz kell még egy pár analóg kábel.
RB-956AX van most.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #36736 üzenetére
Három volt neki mozit akart belõle csinálni. Focalokat vett mellé, azok még erõsítõt se láttak.
Nem hiszem, hogy limitált széria lenne. 91'-tõl '96-ig gyártották.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
szóval ki mit mond a rotel ra01-ről..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #36738 üzenetére
Valami meg nem épült házról beszélt. Amúgy ott a 15e €-ba kerülõ Jadis végfok, meg a milliós lemezlejátszó. Be se kapcsolta õket (a Sonus cuccát se hallotta még, ami aztán tényleg limitált, mert 300 db készült). Értem én, hogy gyūjtés van, de ilyen ennek így semmi értelme.
-
Dorian
félisten
Amennyire én tudom, nem jobb a 30 körül hozzáférhető régi Rotelektől. Persze újabb.
Egy felsőközép mozierősítőnél zenére biztos, hogy jobb, de ha a régi Roteleket veszem alapul, vékonyka hangja van, ami sok zenéhez nem illik.
CIROKL tett fel nemrég egy csomó DIY erőstőjét AVX-re hirdetni, azok közt érdemes körülnézni. Van csöves HTA30 is, más kategória, mint a Rotel és nem hiszem, hogy drágább lenne.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
putyu10
aktív tag
Ha a jó minöségü tápkábelt direktbe kötöm a berendezésbe meg sporolhatom a minöségi dugó árárt? Mert ugye hiába va szuper kábelem ha az ajzat esetleg gáz!
[ Szerkesztve ]
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
Sefter
veterán
ha 7.1 erősítőt csak 5.1-be használok hova kell kötni a háttér sugárzókat?
sorround vagy sorround backPsn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest