Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #167641 üzenetére
Jó kérdés. Én nagyon kíváncsi vagyok a refis verzióra, de hallani kellene...
Attól függetlenül, hogy a zártnak ilyen fosul néz ki itt az impulzusválasza, még baromi feszes, jó a hangja.
Refisből most ahogy volt időm 12"-os hangszóróra méretezgettem dobozt, hát az kb. úgy nézett ki, hogy 450x600x500mm (széles x magas x mély), ez kb. a 15"-os zárt mérete. Viszont ha a nagyobb hangszórót akarja az ember reflexes dobozba akkor az már elég méretes.
Nekem az jött le, hogy mi elég hasonló hangnyomással mozizhatunk, meg nálatok is nyitott a légtér hátrafelé. Ha csak a hangnyomást nézzük én azt mondanám vagy egy zárt 18" ami tovább hajtható (árban ez jön ki a legjobban) vagy 2db zárt 15" vagy 2db 12" reflex.
Lehet megalománnak tűnik a T12 után és úgy gondolod fölösleges lenne, de egyáltalán nem az. Én nem mozizok durva hangerőn és nincs is túlhúzva a mélyem, így az 1db zárt 15" elég a filmek 80%-ához, a 20%-nál ahol nem fukarkodtak az LFE csatornával pedig nagyon határon van. Nem koppan fel, de a max lineáris kitérés fölött is dolgozik.Polaritást passzolom. Még egyszer sem pipáltam be.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest