Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    Volt ma egy kis időm és gondoltam tuningolok a moziszobán. Lógtak a surroundok egy kicsit, úgyhogy fogtam a mellékelt csavarokat és szépen kiegyenesítettem mindet. Íme a hatás:

    A viccet félretéve, a következőket lehet látni:
    - A vörös grafikon, ami a SUB + Center frekvencia görbéje, van egy csúnya beszakadás 50Hz-en és 80Hz-en, utóbbi a Center crossover pontja, látszik, hogy az Audyssey nem igazán tudta összhangba hozni a két hangsugárzót.
    - A kék grafikon már REW EQ utáni állapot. 10dB-vel magasabb a mért hangnyomás, mert ezt az LFE csatornán mértem. Látszik, hogy az 50Hz beszakadás szépen kisimult. Tegnap az IMAX-ban megnéztük a Birds of Prey-t, és ütős, mellbevágó basszust kaptunk. Rájöttem, hogy nem kergetem tovább a 20Hz alatti tartományt, fontosabb számomra az 50-60Hz, ahol a mellbevágás történik. Ezért a 10Hz-es HPF-t átraktam 20Hz/24dB esésűre, ezzel is adva némi tartalékot a rendszernek.
    - Zöld grafikon: A távolság variálásával minimalizáltam a crossover tartomány beszakadását. A sub eredeti távolsága 18.1feet volt, ezt 1 feet/mérés változtattam az AVR-ben, és végül 22.1 feet lett amit választottam. a 23.1feet még laposabb átmenetet adott, viszont okozott pár nem kívánt beszakadást 100Hz felett.

    Még egy változás történt a rendszerben, már 2db Crown XLS1502 hajtja a mélynyomókat bridge módban. Ez 1500w/4ohm maximális teljesítmény jelent. EQ elött pedig -19dB a minidsp-ben és -4 az AVR-ben, azaz -23dB csillapítás adott 85dB-t a hallgatási pontban. EQ után -7-re változtattam minidsp beállítását. Ezzel 120+dB hangnyomást mértem RTA-val a 60Hz környékén. Megjött az IMAX érzés :D.

Új hozzászólás Aktív témák