- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
Offtopikban elojott az idojaras. Ennek apropojara itt van 2 kis parancs.
inxi -xxxW budapest,hu
itt az x-ek szama hatarozza meg, hogy mennyire verbose a kimenet.curl wttr.in/budapest -s | head -n -2
// a head levagja az utolso 2 sortutobbira van egy aliasom:
alias bp='curl wttr.in/budapest -s | head -n -2'
-
0xmilan
addikt
Talalos kerdes: xfwm miert felejti el a keyboard shortcutokat?
Probaltam beallitani, hogy az xfce nemileg ugy mukodjon, mintha i3 lenne es Alt+1,2,3, stb. valtogassa a workspace-ket a gyari Ctrl+F1,F2,F3, stb. helyett. Egy ideig mukodik, aztan random ugy dont, hogy visszaallitja a default ertekekre, de a Window Manager beallitasaiban meg azokat mutatja, amit en allitottam be. Ha ujra bekattintgatom az Alt+szamsoros verziot, akkor rovid ideig megint jo. -
IstvánLászló
őstag
Szia! colomb2
Megy a kedvencek közé.
Grat az új topikért és később jövök is majd kérdezni is.
Köszönöm és jó fórumozást is kívánok.Üdv, István László
-
Cyrin
addikt
Jelentem megy a chromecast VLC alól (Scooby-Doo és Batman – A bátor és a vakmerő)
-
Cyrin
addikt
Flatpak-bót telepített alkalmazások hogyan frissülnek?
-
Akar a halál intézkedni, csak gondoltam, miért ne lenne már használható is a topik, ha létrehoztad. Az említett grenium gondolom még a kiemelt Linuxos topikokba keresi intenzíven a Tg-ket......egy darabig.
Ha szerinted nem hiányzik egy jó Összefoglaló, akkor jó így is nekem.
-
-
Mindegy, már a rossz irányból nehéz lesz visszatérni, meg hivatalból már úgysem kell követnem a csatornát.
Másrészt alkalmazásokról is volt videó és még lehet is, ha már ne programoknak hívjuk ezeket a programokat.....
Így itt sem teljesen off a téma.
szerintemLeszel itt Tg amúgy?
-
Igazából ti nem hagyjátok, hogy elővegyem a niceface-emet.
Szép óvatosan és fokozatosan el akarok halványulni a topikokban/ból is, mert teljesen illogikus a ténykedésem, a nagybetűsök se bírnak, ahogy említetted, ebből egyenesen következik, hogy a topiklakók sem (ha nem is egyforma intenzitással). Egyszóval ilyen helyzetben ki az a barom, aki még nyomulna az okoskodásaival..... Mikor kivágtak a funkcióból, gondoltam elleszek topiklakóként, de ha úgy van, ahogy mondod, kár erőltetnem, gondolom kívülről Te csak jobban látod ezt a dolgot, mint én, bár nekem is volt néha olyan érzésem, hogy.......
.
Ez van.(#29) milangfx
Sorry, de erre predesztinál a közutálat becses személyemmel szemben!
Ez téged nem mentesít az alkalmazandó kívánatos stílus alól!
Nem? De! -
0xmilan
addikt
> A keresőbe beírod pici ujjacskáddal a keresett program nevét
> és kiválasztjuk ügyesen a Linux sort erőteljes kattintással.....és lőn!
és még Te szóltad meg a stílusomat.
Hogy félig ON is legyek; nemrég találkoztam két jópofa CLI programmal:
cal és calendar -
Csak azért látod, mert Te is ráérsz!
(ha jót mulatok valami bal*ságon, az azt jelenti, bal lábbal keltem?)
Minap említetted ezt a dolgot, hogy a nagybetűsök is utálnak, így aztán miért ne cikizhetném a lütyő bejegyzéseket!
Főleg, ha valaki deklarálja is mennyire png vagyok itt is ott is, mindenütt.....
Ez ilyen ....
-
Chromecast topicban írták, hogy Mac-en is megy...
Szerintem ne add fel, igaz, hogy ettől még Linuxon nem fog menni.......persze vasárnap van, hagyjuk a logikát.
Jó kis topik lesz ez, látom laza, viccesnek indul.....
másA nagyszerűen indult Linux Mind csatorna teljesen kampeca lett? Én már jó ideje csak játékokról kapok értesítés a YT csatornáról, de ugye, amikor indult, nem erről volt szó. Sajnálom, hogy sziasztokénzolivagyok kollégát megbűvölte egy x*n-edik Arch főzött disztrószerűség és azóta a Linux témáról semmi ........
Lesz valami még vagy inkább iratkozzon le mindenki, akit a normális Linuxos videók érdekeltek!? Kéklufi kollégához főleg szól a kérdés az ismert okok miatt.....
-
Ha qualificante leszel Tg-ként itt, első dolgod legyen, hogy ezt a topikot is tehermentesítsd!
Linuxos lettél? Hiányzik a Windowsos megszokott programod? Itt a megoldás!
A keresőbe beírod pici ujjacskáddal a keresett program nevét, mondjuk legyen az
IrfanView
, nyomsz egy Enter-t és ezt az ablakot fogod látni:Már látszik a legjobb ajánlat, de még nincs vége, mert ez bármihez jó lehet, ezért rákattintunk az
All platform
kék szövegre,és kiválasztjuk ügyesen a Linux sort erőteljes kattintással.....és lőn!
Jó válogatást!
-
0xmilan
addikt
-
Cyrin
addikt
Nem hiszem, másfél hónapja próbáltam a bétát nem flatpak, hanem közvetlen letöltéssel, és az is ezt produkálta, és akkor meg is találtam a leírásban, hogy linuxon ez nem működik, csak a többin.
Lehet ez nem változott, de majd olvasom a tapasztalatokat más fórumokon ha lesznek.
Sztem azért is van úgy eldugva a menüben, és nem egy dedikált cast ikon, mert még nem betonbiztosan működőképes.
-
Cyrin
addikt
XNviewMP jó választás, régen windows-on mindig azt használtam, Linuxon azért nem, mert a módosításokat képtelen volt elmenteni. Nemrég viszont feltettem a legújabbat és azzal már nincs ilyen gond. Visszatérek hozzá.
Más: A VLC 3.0 települ már a flatpak-ból, viszont nem látja a chromecast-ot. Úgyhogy ez még várat magára linux alatt.
A programok kicsit régimódi kifejezés sztem, inkább alkalmazások...
-
Nagyon jó ötlet!
Pár dolog nekem is hiányzik Kubuntu alatt:
-Van-é az IrfanView-hoz hasonló, könnyen használható képnézegető / módosító program, amiben a kivágás, átméretezés, screenshot stb. opciók is adottak egyben. Jelenleg a Nomacs-ot használom, pár dolog hiányzik (pl. Screenshot), de hátha van más alternatíva is.
-Valami rendes hardware monitorozó program adott esetleg? A System Monitor megvan, igazából majdnem jó lenne, de csak a CPU és a VGA hőmérsékleteit látja, a HDD-két és az alaplapét nem. A pSensor tálcára beépülő modulja mutatna (majdnem) mindent (az alaplapot ő sem látja), de a szabad memória kijelzése nem stimmel, a graph nézet meg anblokk nem működik.
-
BoB
veterán
Esetleg lehetne még egy "Terminálos Linux programok" topik is
-
csixy
addikt
Bocs, ez a hsz csak azért lett, hogy az "itt szóltam hozzá" gyűjteményembe bekerüljön ez a tocsik.
-
Tails111
aktív tag
Olyan progit keresek amivel a Komplett HDD tartalmát törölni esetleg felülírni tudom.
Bizalmas és családi adatokat eltüntetni a HDD- ről.LINUX MINT Xface
-
8th
addikt
Megy a kedvencek közé.
-
Rimuru
veterán
Ez a topic azt a celt szolgalja hogyha valaki keres egy programot (celprogramot, alternativat) akkor segitsunk neki a valasztasban ajanlasokkal, kizarolag Linux disztribuciok alatti felhasznalasra (ettol meg lehet multiplatform
)
A kedzo topicban merult fel, hogy tehermentesitsuk azt a topicot az ilyen jellegu kerdesektol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest