Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz Dorian #129432 üzenetére

    terveztem tartószerkezetét ilyennek, mondjuk az inkább ipari méretű volt, ki lehet úgy találni, hogy ne adódjon át az eredeti tartószerkezetre túl sok rezgés. meg kellett határozni azokat a frekiket, amik gerjesztik az előtétfalat, és olyan csatlakozóelemekkel kellett dolgozni, amik azokat a frekiket nem nagyon adták át. ha jól emlékszem ipari gépek alá való betéteket tettek be a kis freki miatt. (Finite Elemente legnagyobb állványai is hasonlóan működnek, bár ott rejtett rezgéselnyelő elemek vannak szintenként)

    kb egy diszkó volt egy általános iskola alatt, úgy kell elképzelni. a belső falak alapvetően vasbetonból készültek, kazettákat bebetonozták.

    amúgy ott tanultam meg, hogy nincs olyan, h tökéletes akusztika. minden nagyobb meeting úgy kezdődött, hogy újra- meg újra megkérdezték a megrendelőtől, hogy milyen zene lesz bent, és aszerint tervezte meg akusztikus a termet. tehát más csillapítást kell használni, ha komolyzene lesz bent, ha jazz ,stb. és szintén más csillapítás kell ha 50 ember tartózkodik bent, és ha 5000.

    [ Szerkesztve ]

    eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Új hozzászólás Aktív témák