Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozseftamas

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretném a tanácsotokat kérni vásárlás előtt, sajnos a különböző - neten fellelhető - tesztek gyakran ellentmondásosak, ezért remélem, hogy az itt fórumozók gyakorlati tapasztalatára tudok majd támaszkodni.

    140.000 Ft körül keresnék alsó-középkategóriás AV erősítőt, de nem ilyen egyszerű, mert speciális eset vagyok, ugyanis 50-50% lenne nálam a zene-mozi arány.

    A következő készülékeket néztem ki első körben, melyek szolgáltatáskínálatban és felépítésben szinte teljesen megegyeznek (ez nem jelenti azt, hogy csak ezek közül választanék, hanem ezen erősítők specifikációjába sikerült idáig jobban belemélyednem):

    Onkyo TX-NR609 (160W/Ch, 140e)
    Denon AVR-1912 (125W/Ch, 147e)
    Pioneer VSX-921 (150W/Ch, 124e)

    A lehető legjobb hangminőségű erősítőt szeretném választani.

    - Így "első ránézésre" (mindenféle tapasztalat nélkül) legjobban az Onkyo tetszik, több tesztben megemlítették, hogy kompromisszumos megoldásnak mondható, mert mind mozihoz, mind zenéhez megfelelő több társával ellentétben. (És ahogy fent is említettem, az én esetemben ez fontos szempont). A Ti tapasztalataitok alapján ez az állítás valós?

    - A fenti három készülék között egyedül az Onkyo rendelkezik THX minősítéssel, jelent ez bármiféle minőségkülönbséget a másik kettővel szemben?

    - A fentiek közül szintén az Onkyo rendelkezik papíron a legnagyobb teljesítménnyel, ez jelent bármiféle gyakorlati előnyt a másik kettővel szemben?

    - Kismillió különböző "technológiai újítást" lehet olvasni az egyes készülékek leírásánál, aminek a felét nem is értem (pl. Wide Range Amplifier Technology, Bi-Amping, Optimum Gain Volume Circuitry, MCACC, PQLS, 32-Bit Lebegőpontos DSP, Audyssey Dynamic Volume, stb.). Ezek jelentenek bármilyen előnyt a hangminőségre nézve, vagy csak az "elhanyagolható marketing bullshit" kategória?

    Bocsánat a sok kérdésért, csak szeretnék jól dönteni, és végre képben lenni... :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák