- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autóhifi
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozseftamas
csendes tag
válasz andorra #10158 üzenetére
Tudom én, csak több száz hozzászólás elolvasása után úgy döntöttem, hogy inkább megkérdezlek Titeket, mert szinte az összes tanács kérés úgy kezdődik, hogy én X-Y%-ban használom mozira-zenére az erősítőt. És az én 50-50%-omra nem találtam jó megoldást, csak olyan információkat olvastam, hogy X erősítő inkább mozira, Y meg inkább zenére optimálisabb. Ezért szeretnék egy "kompromisszumos" megoldást, vagy valami hasonlót...
-
jozseftamas
csendes tag
Jelenleg egy bögreszettem van (a hozzá tartozó erősítő tönkrement), de jövőre tervezek költözni egy nagyobb lakásba, ahova már egy komolyabb hangfalrendszert szeretnék vásárolni (a jelenlegi kis lyukba nem férne el). Ez majd a következő kérdésem lesz. Így gondolván a jövőre lenne szükségem egy ilyen teljesítményű erősítőre (amit a következő 10 évben nem szándékozok cserélni)...
-
jozseftamas
csendes tag
-
jozseftamas
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni vásárlás előtt, sajnos a különböző - neten fellelhető - tesztek gyakran ellentmondásosak, ezért remélem, hogy az itt fórumozók gyakorlati tapasztalatára tudok majd támaszkodni.
140.000 Ft körül keresnék alsó-középkategóriás AV erősítőt, de nem ilyen egyszerű, mert speciális eset vagyok, ugyanis 50-50% lenne nálam a zene-mozi arány.
A következő készülékeket néztem ki első körben, melyek szolgáltatáskínálatban és felépítésben szinte teljesen megegyeznek (ez nem jelenti azt, hogy csak ezek közül választanék, hanem ezen erősítők specifikációjába sikerült idáig jobban belemélyednem):
Onkyo TX-NR609 (160W/Ch, 140e)
Denon AVR-1912 (125W/Ch, 147e)
Pioneer VSX-921 (150W/Ch, 124e)A lehető legjobb hangminőségű erősítőt szeretném választani.
- Így "első ránézésre" (mindenféle tapasztalat nélkül) legjobban az Onkyo tetszik, több tesztben megemlítették, hogy kompromisszumos megoldásnak mondható, mert mind mozihoz, mind zenéhez megfelelő több társával ellentétben. (És ahogy fent is említettem, az én esetemben ez fontos szempont). A Ti tapasztalataitok alapján ez az állítás valós?
- A fenti három készülék között egyedül az Onkyo rendelkezik THX minősítéssel, jelent ez bármiféle minőségkülönbséget a másik kettővel szemben?
- A fentiek közül szintén az Onkyo rendelkezik papíron a legnagyobb teljesítménnyel, ez jelent bármiféle gyakorlati előnyt a másik kettővel szemben?
- Kismillió különböző "technológiai újítást" lehet olvasni az egyes készülékek leírásánál, aminek a felét nem is értem (pl. Wide Range Amplifier Technology, Bi-Amping, Optimum Gain Volume Circuitry, MCACC, PQLS, 32-Bit Lebegőpontos DSP, Audyssey Dynamic Volume, stb.). Ezek jelentenek bármilyen előnyt a hangminőségre nézve, vagy csak az "elhanyagolható marketing bullshit" kategória?
Bocsánat a sok kérdésért, csak szeretnék jól dönteni, és végre képben lenni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest