Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fishme #74547 üzenetére
Amikor ezzel foglalkoztam pár hónapja nekem ez TV problémának tűnt. Mert alapvetően be tudtam állítani a Passthrough opciót, de amikor elindítottam egy TV-s appot, akkor átváltott Auto-ra és átdolgozta a jelet DD-re.
Samsung üfsz bullshitje szerint a DD+-t csak Samsung soundbarral tudják garantálni (jelentsen ez bármit is).
Megpróbálhatod az erősítő resetet, de nem hiszem, hogy segít. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #74544 üzenetére
Nem arról volt szó!
Hanem integrált sztereó erősítőről, annak növekszik a torzítása maximumra tekerve. Ezért tartom jobbnak az arany középutat.#74540tothjani81
Egyértelműen, világosan írtam le, hogyan kell csatlakoztatni.
Front pre out a sztereó erősítőbe, ha van rajta main in/home cinema bemenet, akkor abba és a lejátszót (zeneforrást) egy másik párosba. -
fishme
tag
válasz
#82860288 #74546 üzenetére
Állandó pcm nem annyira tetszik mert azért pl netflix-nél lehet hallani a különbséget. Lehet próbálkozok tv topic-ban hátha van megoldás. Az jutott még eszembe hogy talán a bravia tv-n nem dd+ volt hanem csak dd és most a dd+ kavar be mert tényleg forrásváltás után tökéletes mondjuk az érdekes hogy dd+ rol vissza pcm pedig működik gond nélkül. Esetleg egy erősítő reset segíthet?
-
törölt tag
válasz
fishme #74545 üzenetére
Hagyhatod PCM-en, ha az az egyszerűbb, akkor a TV fogja feldolgozni a hangot és nem az erősítő.
Sajnos ez így van, ez a Samsung TV-k hülyesége. Lehet a topikjában tudnak még segíteni, de már többször olvastam ott ugyanezt, hogy forrásváltás esetén állt be a megfelelő hangformátum.
Illetve nálam a Denonon van egy külön TV Audió forrás, amire ilyenkor át kell állítanom, ha a TV applikációit használom. -
fishme
tag
válasz
#82860288 #74543 üzenetére
Igen be van kapcsolva az is. Ha a kimenetet pcm re állítod fixen akkor is csak dd dd+ jön ki? Én most úgy hagytam otthon hogy fix pcm és ha a párom át vált netflix re akkor is van hang igaz hogy csak pcm de legalább van és nem kell neki szórakozni az erősítő távirányítóval. Akkor ez inkább Samsung tv hiba lehet nem pedig erősítő beállítás gond? Remélem azért van vagy lesz valami megoldás erre mert eléggé idegesítő egy tíz éves bravia simán megoldja egy új Samsung meg nem...
-
Dorian
félisten
Miért lenne magasabb a torzítás egy végfoknál max hangerőre tekerve?
Pont, hogy alacsonyabb, hiszen a jel-zaj arány úgy kisebb és a poti sem zavar bele végállásnál. Ha pedig így maxra tekerve elég hangos egy végfok, akkor az alacsonyszintű jelnek sem kell nagy gain, így nem keletkezik túlerősítés. -
fishme
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Yamaha rx-v373 erősítőm Samsung ue55au71022 TV-re kötve új a tv most vettem eddig az erősítő egy régebbi Sony bravia tv-re volt kötve a következő a problémám nézem a tv adást minden rendben pcm et írja az erősítő viszont amikor váltok netflix-re akkor viszont el megy a hang és valamiért az erősítőn bemenetet kell váltanom aztán vissza a hdmi re és ezután már tökéletes a hang dd+-t ír vissza váltok tv adásra ott működik automatán és újra pcm et ír ha megint vissza netflix akkor megint nincs hang. Előtte a Sony TV vel nem volt ilyen gond ott amikor váltottam netflix re rögtön automatán volt hang. Valami beállítás lehet a gond? Samsung tv audio kimenet auto-n van esetleg valamit az erősítőn kell állítani? -
VoidXs
Topikgazda
válasz
tothjani81 #74540 üzenetére
A sub kimenet az aktív subba megy közvetlenül.
-
tothjani81
senior tag
Na de azért hogy tutira menjek és hogy jól értem e. Ez az erősítőm háta
Itt rca kábellel azt a jelet ami ezesetben a front és a sub lenne átviszem a stereo erősítőbe 1 pár rca kábellel az ok a frontokat pedig a stereo erősítőbe dugom. De sub jelkábelt azt. elyik erősítőbe? Ez pl lenne a stereo erősítő háta
Kicsit zavaros ez nekem.
-
tothjani81
senior tag
Köszönöm a segítséget. Ha jön a stereo vas megpróbálom őket összepasszintani. Ha elakodok jövök kérdezni.
-
VoidXs
Topikgazda
-
mikasa77
csendes tag
Sziaszok! Olyan gondom lenne,hogy vettem egy új tv-t (Samsung) és újra feléledt bennem a házi mozizás utáni vágy
Adott egy Onkyo tx-ds 747-es régi vas,amin van optikai bemenet hátul,ez szolgáltatja a hangot.Viszont szeretném kidobni a tv-re az erősítő menürendszerét,hogy újra be tudjam lőni a paramétereket. Erre keresnék egy jónak mondott (márka) rca/hdmi adaptert. Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Saughassy
aktív tag
Es akkor hogyan fogja meguszni dugdosas nelkul a sztereo hallgatast? Teljesen masrol beszelunk.
A sztereo erositoje jo esellyel kesobb fog torzitani mint a hazimozi, szoval ez nem valos problema, de termeszetesen oda allitja, ahova akarja. (Leginkabb erdemes nezni, a kalibralas utan mekkora gaint kapott. Ha sokkal kevesebbet mint a tobbi csatorna, akkor visszabb tekerhet rajta.) Az egesz lenyege az, hogy ne kelljen hangfalakat dugdosni, es az esetleg mar amugy is meglevo sztereo erositobol profitaljon a hazimozi is.
-
BBéci
legenda
válasz
Saughassy #74532 üzenetére
Nem javaslom a közel maximumra tekerést, mert egyrészt felesleges, másrészt ott már magas a torzítás. Ugyanaz a helyzet, mint a szubládákkal.
Sokkal jobb és általam mindenképpen ajánlott egy main in/home cinema bemenettel rendelkező erősítő, akkor semmit nem kell vacakolni a hangerő állítással. -
Saughassy
aktív tag
válasz
tothjani81 #74530 üzenetére
Ez már volt párszor és nem kell kapcsoló :
A sztereó erősítőt a házimozi front pre outjara dugod és közel maxra tekered a sztereó hangero potméteret majd bejelelod a helyet. Ezután kalibralsz a házimozival és így van egy vegfokod, javult a hazimozi hangja is. Ha sztereózni akarsz, a sztereó erosito egy másik bemenetere dugod a forrást, odakapcsolsz (ekkor nyilván lejjebb veszed a hangerő) és örülsz.
Ha ismét mozi, akkor hangerő a jelölt helyre és visszavaltasz arra a bemenetre, ahova a házimozi front pre outjat dugtad.
Ennyi. -
BBéci
legenda
válasz
tothjani81 #74530 üzenetére
Százszor leírtuk, nem kell kapcsoló!
Az AVR front előfok kimeneteit csatlakoztatod a sztereó egyik bemenet párjára és a zenelejátszót egy másikra. Ennyire egyszerű. A sztereó hajtja a frontsugárzókat házimozizás és zenehallgatás közben is. Utóbbi esetben nem kell bekapcsolni az AVR-t. -
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Szeretnék segítséget és tanácsot kérni. Egy Pioneer SC-LX 71 es vasra szeretnek egy sztereo erősítőt hangfalkapcsolóval hogy ha kell tudjam mozi és stereora is használni. A cél a sztereo zenehalgatás javítása. Lehetséges ezt kivitelezni ha igen milyen komponensek a javasoltak ( erősítő kapcsoló kábelek) Ki mit és hogyan csinálná ezt a hangminőseg javítása céljából. A hangfalak Chora 816 Front 806 háttér center. Sub Hts 12. köszi
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok az alábbiakat használom kb 99%-ban kizárólag házimozira:
onkyo tx-nr686 erősítő
wharfedale diamond 8.4 frontok
wharfedale wh-20 center
wharfedale wh-20 surround
wharfedale cube 10+A centert kicsit laposnak érezvén gondolkodom a váltáson, 300k limittel, nagyon max talán 400k, sub maradna, mert azzal elégedett vagyok.
Az alábbiak közül melyik szett jelentene előrelépést a mostanihoz képest?
Jamo S809 5.0
Polk XT60 + XT15 + XT30 5.0
Monitor Audio Monitor 200 5.0
Klipsch R-620F 5.0Ezek mind újak, esetleg használt is szóba jöhet hasonló árlimitig.
Vagy érdemes-e esetleg csak a centert lecserélnem?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Csabi1984 #74513 üzenetére
nagyszobas projektoros setupoknal altalaban meg szokott maradni a TV is, ha valamiert nem lehet lesotetiteni. olyankor egyszerubb mindent az AVRre csatlakoztatni.
plusz ha van dedikalt AV szekreny, akkor az ha nem a projektor ala kerul, akkor egyszerubb csak egy HDMIt kihuzni a projektorig, mint kabelrengeteget. mozis gepeknel nem ritka a 2.0 folotti throw rate, tehat 120"es kephez a projektor hat meterre is kerulhet, a 10-15+ meteres HDMI kabel meg azert nem olcso.
masik elony, hogy ha van pl egy chromecast, akkor nem erdekes, hogy a TV milyen smartTV tamogatast tud (vagy sem). premium TV arszegmensben amit adott esetben elkernek a featureokert, ugy nezve egy kulso cast megoldas jobb, es AVRrel az lesz messze a legegyszerubb.
blu-rayt az ember akar (mert par film tenyleg sehol nincs fent), kell egy cast stick egyszerusiteni, opcionalisan TV vevo, HTPC, konzol(ok) esetleg lemezjatszo.
-
jambiyya
őstag
Ezt a Magnat subot látta már valaki közelebbről?
-
embe
nagyúr
-
Gondolom igen HDMI beállítás függő. Természetesen úgy tapasztaltam képváltozást csak ha engedtem az erősítőnek bármilyen ficsőrt.
Próbáltam Marantzon a HDMI Standard és Enhanced opciókat is,de kikacsoltam őket inkább.
NAD nál is a színek szemre élénkebbek kissé UHD opció aktiválásával, inaktív HDMI ficsőrökkel használom, úgy ok a dolog. -
BBéci
legenda
válasz
Csabi1984 #74513 üzenetére
Az otthoni audiovizuális rendszernek, házimozinak központi eleme az AVR, azért tesznek rájuk 5-7 HDMI és tucatnyi egyéb ki- és bemenetet. Arra találták ki azokat a készülékeket. Annak távirányítójával szinte minden egyéb berendezés vezérelhető, kiválaszthatóak a nézni/hallgatni kívánt jelforrások, hangformátumok. Valamint nem minden esetben kell, például zenehallgatáshoz felesleges bekapcsolni a képmegjelenítőt.
Gondolj az igazi házimozikra, amelyekben vetítenek! A projektorba csak képjel megy, leginkább szintén az AVR-en keresztül. -
A képromlást én is tapasztaltam , főleg a Dolby vision és HDR anyagokat nem kezeli olyan jól a belépő AVR de egyébként a NAD sem.
Talán a 6015 Marantznál nem éreztem azt hogy valamibe belenyúl az AVR de a tudatom ott sem hagyott nyugodni.
Igazából a kettős HDMI kimenet az igazi ami a Bluray lejátszómon van, hang AVR, kép Tv. -
Csabi1984
addikt
Akkor igazából helyes válasz nincs inkább kinek melyik a jobb. Régebbi Tv-ken ahol jó esetben csak 2 HDMI volt és 1bból csak 1db ARC-s és többk készülék van akkor nem kérdés, hogy AVR-re köti a user de én max akkor kötnék már AVR-re ha kellene még hely mert mind a 4 HDMI foglalt a TV-n
-
BBéci
legenda
Hang szempontjából semelyik esetben nem mindegy, mert sosem jó, ha a jelet a lehető legrövidebbnél hosszabb úton visszük. Képet illetően jobb lejet, mivel ugyanaz a helyzet.
Volt szó arról, hogy némelyik AVR rontja a rajta átvezetett kép minőségét, magam is tapasztaltam. Szinte magától értetődő, hogy a tévéken átvezetett hang minősége romlik.
Más kérdés, hogy ebből egy belépő rendszeren mennyi hallható? -
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #74507 üzenetére
Felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy melyik a jobb és miért?
1.TV-re kötve az eszközök (5.1-et átvisz a HDMI) és úgy az AVR-hez csatlakoztatva.
2.AVR-be csatlakoztatva az eszközök és a TV pusztán megjelenítő. (Sony 55XH9096)Egyszer kipróbáltam, hogy egy DV képes eszközt közvetlenül a Tv-hez csatlakoztatva a TV kép beállításánál felajánlotta, hogy "Dolby Vision Sötét, világos, élénk".
Ha AVR-be csatlakoztattam akkor a TV-n pusztán a hagyományos (Mozi, Természetes, Élénk stb) módokat ajánlotta fel tehát a második opció ezért kilőve.A gyártó honlapján írtak szerint a Dolby Visiont támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest