Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CartmanLand0 #61144 üzenetére
Nekem is meg kellett emelnem a TV-t, mert a center kicsit belelógott a képbe és az ott lévő érzékelőkbe. Sokáig néztem rendes TV magasítókat, de egyrészt brutál mód drágák, csúnyák, illetve a súly limitjük sem volt megfelelő a 65"-hoz.
Így végül a legolcsóbb megoldást választottam: IKEA LACK falipolc -
Gino20
őstag
válasz
Center szembe szóval valamit barkácsolnod kell. Polc? [link]
Vagy a TV-t konzollal falra kicsit magasabb pozícióba és elé/alá?
-
BBéci
legenda
válasz
Emeld meg a tévét! Vagy szereld falra, vagy tegyél valamit a lábai alá!
-
CartmanLand0
senior tag
Tudnátok tippet adni, hogy hova helyezzem el a center sugárzót ? A tv alá, elé nem jó, mert alacsony a TV .... fölé a falra nem tudom szerelni :( Létezik valamilyen tartó konzol olcsón ?
-
mikrofon
veterán
Valami ilyesmi lehet nálam is csak nálam ne vált el. Egy pillanatra eltűnik a kép és amikor újra megjelenik, akkor kiírja a jobb felső sarokban a felbontást. Olyan mint az AFR csak ugye nem az mert azt kikapcsolom akkor is van, ráadásul AFR esetén valóban el megy ajel, itt meg csak egy pillanatra szűnik meg...
Hálózaton van folyamatosan. Pár napja jött is egy frissítés. De fogalmam sincs mi a verziója. Megnézem este.
Kábelek is jók, mert kipróbáltam mind két ( AVR előtti és utáni) kábelt AVR nélkül és úgy megy rendese. De biztos ami biztos rendeltem kettő darab HDMI2.1-est, ami 120Hz-ig jó....
HDMI Video Format-ból ís is kipróbáltam Mode 1 és Mode 2 lehetőséget is. De ezzel még megpróbálkozok.
Sőt az első 4HDMi bemenetet is kipróbáltam.....
Azt is kipróbáltam, hogy minden egyén HDMi-n menő funkciót kikapcsoltam.... Most fogok keresgetni kicsit a neten, hátha van már erről valami infó. -
válasz
mikrofon #61136 üzenetére
Nekem a kistesója van, az RX-V4A.
4K60Hz-es eszközöm egyedül most egy Raspberry Pi 4 van, amin LibreELEC + Kodi fut.
Itt nekem több problémám is volt:
- nem ismerte fel jól a felbontást, és állandóan elváltott az AV a forrásról (végül fixáltam az EDID információkat a Pi-n, így megmaradt a 4K60Hz)
- viszont videó indításkor történik valami felbontás inicializáció, ami miatt megint elvált az AV egy másik forrásra, ami rohadt idegesítő
- TV-re direktbe kötve a Pi - nincs ilyen gondHDMI Video Format-ot megnézted? Mode 1 és Mode 2 van.
Frissítettél rajta firmware-t? A jelenlegi legújabb az 1.31, melyet megtalál, ha netre kötöd. A hivatalos oldalon még csak 1.26-ot listáz a tiédhez és az enyémhez is. Gondolom nagyjából ugyan az lehet bennük. Hivatalos changelog még nincs ehhez a verzióhoz.
HDMI kábeled minőségi?
Ugyebár ez az erősítő folyamatos firmware frissítésekkel fogja megkapni azokat a tulajdonságokat, amikkel reklámozták. Ilyen lesz pl. a 4K120Hz is majd egyszer.
Korábban találtam egy listát, hogy mikor milyen firmware frissítés várható:4K120A - Firmware update April-June 2021 - HDMI 2.1 port speed evidence!
VRR(Variable Refresh Rate) - Firmware update March 2021
ALLM(Auto Low Latency Mode) - Firmware update April 2021
QMS(Quick Media Switching) - Firmware update April 2021
HDR10+(Dynamic HDR) - Firmware update April 2021
QFT(Quick Frame Transport) - Firmware update April 2021
8K60B & 4K120B - Firmware update September 2021
Dolby Atmos Height Virtualization – Firmware update April 21 -
mikrofon
veterán
Yamaha RX-v6a tulajokhoz lenne kérdésem.
Nekik működik a 4k60hz rendesen? Most elég sokat próbálgattam és nem engedi át magán rendesen a 4k60hz jelet. Olyan mintha nem lenne elég a sávszélesség és akadozik, villog a kép. Ha visszább veszem a felbontást tehát mondjuk 4k30hz-re akkor minden tökéletes. Azt is kipróbáltam hogy kivettem a sorból az AVR-t akkor tökéletesen működik még a 4k60hz + Dolby Vision + Dolby Atmos is. Tehát egyértelműen a Yamaha RX-v6a hasal el és a 4k60hz-től.
Hallott már valaki erről és/vagy tapasztalt ilyet?
Ugye a menüben külön lehet állítani hogy a HDMI bemenet milyen legyen. Két lehetőség van 1.4 vagy auto. Gondolom itt az auto móddal van némi problema. Igazából itt kéne egy olyan pont hogy 2.0b. Ez kéne a 4k60hz-hez. -
mikrofon
veterán
válasz
pazirezz #61129 üzenetére
Pont így. Nekem mindkettőt kezeli a lejátszóm a tv-m és az AVR-em is. Azonban ha nincs engedélyezve a dv a lejátszó)ban. Akkor is ilyen lesz. Tehát nem az hogy fakó vagy színtelen. Hanem mások lesznek a színcsatornák.
Ráadásul a DV-vel az is probléma hogy nem minden lejátszó szoftver kezeli. Vagyis nálam csak Kodi és a gyári integrált szoftver képes rá.
-
ada19
senior tag
válasz
dav615 #61130 üzenetére
Amennyiben van elég helyed, mindkettőtől jobban jársz egy 2.0 aktív hangsugárzó párral. Van dedikált topikja az ilyen szetteknek, az összefoglalóban van sok információ ajánlás is mindenképp ajánlatos elolvasni: https://prohardver.hu/tema/2_1_hangfalat_de_melyiket/hsz_1-50.html
-
dav615
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek közül melyiket ajánlanátok TV hangjának javításához / zene hallgatáshoz?
Sony HT-S20R SoundBar
LOGITECH Z906 5.1 hangfal
Esetleg valami más ötlet?
A rászánt keret kb 50k-80k. (ha a logitech lesz a nyerő, azt használtan venném, a soundbar-t újonnnan)
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
Dávid -
pazirezz
tag
válasz
granini #61126 üzenetére
Szia! HDR10+ nekem is támogat a Samu okostévé, viszont DV nem.. egy alkalommal próbáltam DV tartalmat nézni.. és nagyon nem működött.. a színek totál el voltak csúszva, zöld arcok, rózsaszín égbolt, stb.. kénytelen voltam másik verziót (sima HDR-t) keresni helyette, h megnézhessem..
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
granini #61126 üzenetére
Az elsőre sajnos nem tudok választ adni, mert PC dolgozza fel nálam a DV-t, viszont a 7.1-ből több módon lehet 5.1:
- adott oldalon a két csatorna összeadásával (Atmos módszer),
- a hátsók arányos keverése a surroundok közt (Atmos előtti módszer),
- oldalsók előrébb keverése (arányosan kapnak picit a frontok is belőle), és a hátsók a surroundon (5.1 rear módszer). -
válasz
lajosx #61125 üzenetére
Már szerkeszteni nem tudom,meg az lemaradt hogy milyen hangfalkabelt vegyek a szetthez? Tudnatok linkelni? Kb 30m kellene szóval valami nem túl drága kellene a szett sem egetrengető🤷továbbá érdekelne hogy a hangfalkábel végére csatlakozó az fontos? Vagy anelkül is teljes értekű? És még egy kérdés a házimozierősitőhőz jár normális hdmi kábel? Vagy azt is kell venni?
-
granini
őstag
Sziasztok két kérdésem lenne remélem itt választ kapok rá.. keresgéltem a fórumon de nem találtam egyértelmű topikot ezeknek.
1. HDR vs Dolby Vision
A TV-m HDR10+ kompatibilis de Dolby Vision-t nem tud. Ha olyan filmet töltök le ami DV képpel rendelkezik meg tudja jeleniteni..? Feltételezem sima HDR képet fogok kapni, tehát kép lesz, max nem haszánlom ki a Dolby Vision "tudását / minőséget" - ha egyáltalán azt látni szabad szemmel..
2. Dolby TrueHD és DTS Master Audio 7.1 formátumok egy 5.1-es rendszeren.
Ha nincs 7.1-es rendszerem csak 5.1-es, akkor mi történik a +2 csatornával lejátszáskor..? Az AV erősítő lekeveri valahogy vagy simán nem lesz hallható ez a két sáv..? Elvileg mindkét formátumot támogatja az erősítő a spec szerint - pedig csak 5.1-es..
Köszönöm a választ előre is és bocs ha nagyon láma kérdés.. -
Sziasztok!
Ez igy jó lehet? Úgy értem az erősitő a szetthet? Köszönöm.
Denon AVR-X2700H + SIB EVO 5.1.2
-
gab1ka
senior tag
válasz
CartmanLand0 #61118 üzenetére
Jól kötötted össze.A Genius hangfalszetten is a megfelelő bemenetet választottad ki? Az erősítődön a jelek szerint eddig a két meglévő hangfalad full range-ként működött sztereoban.Ezt át kell állítanod, azaz tedd őket small-ra, meg ahol erre lehetőség van add meg a menükben hogy van mélynyomó is immár a rendszerben, ezt ő nem fogja tudni csak attól hogy beledugsz egy analóg kábelt.Ha ezeket elvégzed akkor elvileg működni fog és jöhet a többi hangfal rákötögetése, természetesen majd azokat is be kell állítgatni hogy center rear left stb stb..
-
jambiyya
őstag
Sírva vigad a magyar...ezt kérték.
Nálam az Amaze marad a "teszt" .Mifajer:
AZ addig oké, hogy van egy qrva jó házimozi erősítőd, de azt nem tudja senki (nem, BBéci sem!) hogy neked mi jön be. Különböző márkák küönböző szériái másképp szólalnak meg, és ugye az erősítő is tényező.
Az lenne a fura, ha valaki írna egy konkrét márkát/típust, hogy vedd ezt, mert ez a jó. Na jó, megteszem: Foca Grande Utopia. -
Mitfajer
újonc
Köszönöm! ...de konkrét ajánlás is jól jönne...mondjuk 4-5-6 márka...szűkítené a kört ...vegyes használat lenne(film,zene,háttérzene)...gondolom pár dobozkát már hallgattál
...már Arcitec kollega nagyjából be lőtte az árcédulát(Neki is köszi
...első gondolatom Nekem is 500.000ft körül volt
-
CartmanLand0
senior tag
Nos hozzám került a Genius 6000es 5.1es hangfalszett. Pici segítséget kérnék. Irom a sztorit. Adott egy Kenwood krf 5090D tipusú házimozi erősítő. Ez optikával csatlakozik a TVhez. Két darab nagy álló Akai hangfal volt eddig rákötve. Mivel hozzám került ez a Genius csoda, elhatároztam, hogy házimozit épitgetek belőle. Tehát a két Akai hangfal marad, jön a Genius center és két hátsó hangfala plusz a mélynyomó. Most próbáltam összekötni a következő módon. A Genius mélynyomón 2db Aux csatlakozo van ... oda ment egy kábel, a másik vége az erősítő Pre Out csatlakozójába. Egyenlőre csak a mélynyomót szerettem volna kipróbálni a két Akai mellett. Meg sem nyekken. Hiáb próbálgattam. Mélynyomo jó, kábelek jók, tesztelve. Van valakinek ötlete ?
-
mpo
veterán
válasz
balazska92 #61111 üzenetére
Töltsd le a kézikönyvet és keress rá a Simplink-re.
Nem volt LG tévém, de láttam képet a menüről és ott külön volt. -
Mikisys
őstag
Nem.
Azzal a filmmel, a Klipsch jól szólt, ugyanazt a filmet hallgatva a Grande Utopia nem tetszett, talán sztereóra jobb, mint ezt írtam is.
-
Meggondolandó, hogy a Vitarába be és ki tudok szállni könnyen, a Lambóba pedig beverem először a fejem, majd leülök valahogy, visszafelé meg kiesek belőle, vagy kimászok négykézláb, hát ez röhejes lenne, az biztos.
A jelenlegi választottam a Monitor Audio M100, ha jóváhagyod, persze.
Szimpatikus a hangja, az ára barátságos.Üdv!
-
ada19
senior tag
A régebbi modellek választásával egyetértek, viszont nem szabad elfelejteni hogy a jelenlegi használtpiacon kis túlzással farkastörvények uralkodnak így már nem csak ahhoz kell szerencse hogy egyáltalán legyen a kinézett modellek közül bármelyik, hanem hogy ne kokaináron legyen hirdetve és/vagy elérhető legyen - a legtöbbben itt buknak el.
-
BBéci
legenda
válasz
lajosx #61107 üzenetére
Remek választás, bár a méretekből fakadó korlátozott hangnyomása miatt már egy 25 négyzetméteres helyiség is kissé sok neki. Ezt ellensúlyozza a kiváló hangminősége. Pont ez utóbbi miatt nem szabad belépő vagy alsó középkategóriás erősítővel hajtani. Denon AVR-X3500/3600H passzolna hozzá, vagy Marantz SR5013/6012.
Szándékosan nem a legújabb modelleket ajánlom, mert azok irreálisan drágák. -
Sziasztok!
Igaz hogy azt mondtátok nem annyira jó ez a szett Focal Sib Evo 5.1.2,mivel teljesen újan megtudtam venni 250eft így még is ez mellett döntöttem. A hely is nagyon fontos volt,(ugye ez kicsi)én úgy gondolom egy 400eft szett is biztos előre lépés lesz a 15 éves jamo szett után. Nyilván ti csak jót akartok de úgy hiszem más szemmel nézve nem feltétlen profi szinten ez is megteszi. Hangositás terén én is igy vagyok mint ti simán vettem 2.5mft 4db subot. De a lényeg nem is ez lenne,csak azért írtam hogy miért is esett még is erre a szettre a választásom. A kérdés az lenne ajánlanátok hozzá egy atmos erősitőt. ? Nyilván a legolcsobb is megteszi de azért rosszat sem szeretnék. Nagyon szépen köszönöm
-
mpo
veterán
válasz
balazska92 #61101 üzenetére
Ha Samsung:
[link]
LG-nél Simplink a neve. -
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy JBL BAR 5.1 rendszert, szeretném csatlakoztatni a tv-hez. Jelenleg optikai kábellel megy működik minden, de úgy tudom hogy a hdmi arc megoldás jobb lenne, meg úgy lehet hogy a tv kapcsolójával tudnám vezérelni a hangrendszert is.Hiába csatlakoztatom a hdmi arc meg hdmi out ki és bemenetekre, nincs hang. Természetesen a tv-n átállítom a kimenetet hdmire, a hangrendszeren pedig a bemenetet hdmi arcra. Ötletek hogy mit csinálhatok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest