Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
zozy84 #56498 üzenetére
Az erősítőben másoktól kaphatsz itt ajánlást és iránymutatást, ehhez jó lenne ismerni a hangfalaidat is.
A tv egész jó vétel volt, bár én hiányolom az eARC-t.A korábbi Xboxos DTS-es bekezdést vedd figyelmen kívül, rendszeresen megfeledkezem róla hogy a DTS megszűnt az újabb Samsung tv-ken, ezért az így nem fog menni.Jó hír hogy felszabadult az optikai kábeled, így ha felmerülne az a bizonyos Dolby-s hangcsúszás mizéria és zavarna, akkor a konzolt összekötheted az erősítővel az optikai kábellel és a hang mehet azon keresztül.
-
zozy84
senior tag
válasz
gab1ka #56497 üzenetére
Sajnos tényleg ez van.
Az Onkyo sr608 már 9-10 éves.
Valami méltó utód kell majd neki. Viszont most , hogy megrendeltem a 65Q82 tv-t 460 helyett 363+17 a fali konzolt pont akkor rúgtak ki egy nagy multitól bő 100 másik kollégával leépítés címen. Szóval most nem lesz új erősítő de az a cél.
Ha már itt tartunk.
Mi lenne az Onkyo 608 méltó utódja? -
gab1ka
senior tag
Jól tudod, én viszont ezt konkrétan nem tudtam, tényleg az ARC többre képes mint az 5.1, eddig én egy optikai kábelként tekintettem rá ami a HDMI-be van bújtatva.Valóban a tv-k a szűk keresztmetszet, most olvastam utána.Mindig tanul az ember valami újat
.
Ennek ellenére is úgy tűnik hogy a kérdezőnél ugyanaz a probléma merült fel mint egyre többeknél, hogy sajnos eljárt a vas felett az idő és a featurek hiánya kezd gond lenni, legyen az 4k, earc, stb stb.Sajnos lassan időszerű lesz a csere és akkor minden megoldódik.
-
gab1ka
senior tag
válasz
zozy84 #56491 üzenetére
Nem vesztetted el, nagyon jó úton jársz, belőtted az ARC-t.Ezt egyszer itt láttamozd le.A Netflix-hez nem tudok segíteni, én nem használom, nem ismerem.Valami olyasmi rémlik hogy Dolby Digital Plus-t használ, ami megkövetelhet nagyobb bitrátát, ami viszont sem az optikán, sem az ARC-n nem megy át tudtommal.Ahhoz hogy az erősítőd jól írja ki a bemenő jelent, próbáld meg ellenőrizni hogy nincs e véletlenül aktiválva valamilyen ráerőszakolt felkeverés, mint pl esetedben a Dolby.Tippre ezért írja mindenre ezt.Nálam is Dolby Digital van megadva a Samsung tv-n kimenetnek, de ha esetleg DTS vagy Stereo jelet vezetnék át rajta, pl egy Youtube videót játszok le ezekkel a beállításokkal, akkor magától visszavált és 2 csatornás PCM-ként küldi már csak tovább az erősítőnek.
Az én tévémen még nem, de az újabb Samsungokon azt hiszem ezt a hangkimenetet lehet automatikusra is állítani.
Szóval én egyszer az erősítő oldalán keresgélném erre a megoldást.
Aztán ott van még az Xboxod, ott szintén a konzol menüjében állítsd be a hangkimenetet Dolby Digitalra.Pár napja épp írtam erről, én a DTS-t javaslom ha van rá mód, nem tudom az Xboxon is elérhető e.Ehhez jönne jól az hogy ha a tv-d automatikusan tudná váltogatni.Itt szintén kerüld a kimeneti hangformátumoknál a PCM-et és akármi mást látsz még, csak a Dolby Digital és a DTS tud továbbmenni a tv-n keresztül, a többi sajnos nem, legalábbis nem 5.1-ként ha az a cél.
A lényeg hogy így itt is lesz 5.1-es hangod.Maradt még a médialejátszód, de ezek szerint azzal nincs gond, az egyenesen az erősítődbe megy, azaz ott a HD hang is megoldott és az erősítő korláta miatt ugyan, de az 1080p videó megy tovább a tvbe ha minden igaz.
-
zozy84
senior tag
válasz
gab1ka #56485 üzenetére
Kihúztam az optikai kábelt.
Addig nyomkodtam ameddig lett hang. De Dolby nem.
Aztán a tv menüben volt egy rész ami PCM-en volt. Nem volt más opció eddig de most van Dolby Digital lehetőség is. Most azon van. Jobb a hang de az erősítő nem vált át és nem jelenik meg a Dolby felirat.
Netflixen sokkal jobb lett a hang és ki írja az erősítő, hogy Dolby D. Viszont ott meg akkor is kiírja ha átváltok sima hangra ami nem 5.1.
Szóval elindul a film és például a sima magyar hang meg a magyar 5.1 között nagy a különbség (sokkal jobb az 5.1) de mindegyiknél az erősítő kiírja hogy Dolby D.
Ez azért van mert a tv nem 5.1et küld az erősítőnek és az erősítő procija alakítja át a jelet 5.1re? Vagy már rohadtul elvesztettem a fonalat 😁 -
gab1ka
senior tag
válasz
zozy84 #56478 üzenetére
Ne bonyolítsd túl, húzz ki mindent és kösd az erősítőd össze a tv-vel úgy, hogy az erősítő HDMI kimenetébe dugod a kábel egyik végét, a másik végét pedig a tv 4-es HDMI-jébe.Ha ez megvan akkor ki kell deríteni miért van vagy nincs hang. Ha ezzel megvagy, akkor irány a tv menüje és nézd meg azt amit már leírtam, mivel arról nem tettél említést.Amikor ilyen problémákba ütközöl hogy valami megy vagy nem megy, akkor kár az "elvileg tudja" alapján tippelgetni.Ott van, meg kell nézni.Ha eddig eljutottál, a tvn is engedélyezve van az Anynet, az erősítőn is a beállítások szerint oké, akkor pedig jöhet a tvn a hangkimenet beállítása értelemszerűen HDMI-re (mivel mindent kihúztál, az optikai kábel sincs bedugva jeleneg).A legvégső lépés pedig, hogy az erősítőn a forrás jól legyen kiválasztva, azaz az ARC képes HDMI legyen ez, ne pedig valamelyik olyan forrás ami akármi más és értelemszerűen néma is egyben hiszen nem annak a hangját akarod hallani, hanem a tv-jét.
Félre ne értsd a fentit, azért igyekszem ilyen szájbarágósan leírni, mert szerintem jobb ha meg is érted hogy épül fel a lánc és mi függ össze mivel, minthogy egy egy kapcsoló be vagy kipipálására kapsz tippet, ami ha idővel elállítódik, akkor megint nem fogod érteni hogy hol a gond.
Amúgy a végeredmény az ARC-vel is ugyanaz és ugyanolyan korlátokba fog ütközni mint az optikai.
-
Beni2360
félisten
válasz
zozy84 #56482 üzenetére
Ha be tudod állítani rendesen az ARC-t akkor az optikára semmi szükséged. Az optikán csak akkor jön ki hang ha a TV menüjében kiválasztod az optikai kimenetet és az AVR-n meg a beállítások után az optikai kimenet választod. De ilyenkor ugye a HDMI ARC kapcsolat megszűnik. Nálam is írja a TV súgója, hogy nem minden idegen gyártói egységgel tud 100% együtt működni vagy sehogy. De akkor ott marad az optikai kapcsolat ami elviekben 5.1 tud ha megkapja.
Ui: BBéci 1 perccel megelőzött.
Én eladtam mivel az LG-nél együtt megy a CEC-l és össze vissza állítgatta a dolgokat. -
zozy84
senior tag
válasz
gab1ka #56469 üzenetére
Elvileg az erősítő tudja. Nem külön kell beállítani ha nem a menüben találtam ilyen opciót hogy ARC és AUTO állásba tettem. Vagy is azon volt már. De nyilván nem jó.
Tényleg nem tudom mi lehet.
A TV-n egy optika van. Azt bekötöttem az erősítőbe.
Xbox eddig ment az erősítőbe de mivel most vettem a Q82 tv-t ami ugye 4K és az erősítő meg nem az ezért azt a tv-be kötöttem hogy legalább 4K legyen ha már 5.1 eddig sem jött ki belőle.
A médialejátszó Hdmi-n megy az erősítőbe.
Az erősítő 1db Hdmi out-ja meg megy a tv-be.
Tehat az erősítő meg a tv össze van kötve opticával meg Hdmi-vel is. [kép] -
csizo
aktív tag
Sziasztok! Lesz valami káros hatása képre,hangra ha a hangfalkábeleket a 4K TV mögött viszem el az erősítőhöz? Az asszony nyüstöl, hogy valamerre tüntessem el a kábeleket.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok! PC és TV közé szeretnék 10méteres HDMI kábelt húzni. Milyet ajánlotok ali-ról, ami jó ár-érték arányú, és tutira megy a 4K 60Hz?
Köszi!
-
gab1ka
senior tag
Ja értem.Nálam is ON-on volt ez amúgy, a másik topicban elhangzott 4k passtrough kérdés miatt lecsekkoltam és mostanra derült ki hogy itt is végig ment az a funkció fölöslegesen.Ha már ott voltam, kikapcsoltam a HDMI controlt az ARC-t On-on hagyva és minden zajlik ugyanúgy ezért mertem így válaszolni.
-
gab1ka
senior tag
válasz
zozy84 #56468 üzenetére
A TV-n Beállítások-Rendszer-Szakértői Beállítások-Anynet (CEC) legyen bekapcsolva.Az erősítőd menüjét nem ismerem, de ott szintén a HDMI beállítások közt kell az ARC-vel kapcsolatos dolgokat fixálni.
Ez az egész a HDMI1 portba dugott erősítővel nem fog működni ha az nem ARC kompatibilis, ezért írja is ki folyton a tv hogy tedd a 4-es HDMI-be.
-
zozy84
senior tag
válasz
gab1ka #56454 üzenetére
Viszont ha a Hdmi ARC-re teszem akkor magától össze vissza kapcsol a hang. Tehát pl a tv távirányítóval hirtelen csak a tv-t tudom hangosítani, majd a tv menüjében látom, hogy nincs a hangnál Hdmi opció csak az optika de nem azon szól ha nem a tv saját hangszóróin. Viszont ha rámegyek az optikára akkor hirtelen megjelenik a Hdmi opció is de addig nem. Majd egyszerre szól a tv saját hangszórója és a házimozi.
Szóval hagytam és simán a Hdmi 1-ben hagytam inkább.
Így viszont Néha megjelenik egy üzenet, hogy “A port, amelyhez a hangeszköz csatlakozik, nem támogatja az ARC-t. Csatlakoztassa az eszközt a Hdmi 4 (ARC) porthoz.”
Az erősítő egy Onkyo sr608.
Tuti az erősítőn nyomkodtam el valamit még régen. Vagy nem tudom. -
ada19
senior tag
válasz
szivacs1987 #56464 üzenetére
Nekem úgy rémlik az X4200-tól van csak HDR átengedés.
-
BBéci
legenda
válasz
szivacs1987 #56464 üzenetére
LX59 nem volt nálam, csak 58, annak a teljesítményét kevésnek éreztem. A hangdobozaid biztosan többet kívánnak.
Azt a Denont ismerem, én azt választanám. -
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy használtan néztem 2 AVR-t azonos áron. Melyik lenne a jobb választás?
Pioneer SC-LX59
Denon AVR-X4100W
Amire szükségem lenne, azt elvileg tudják.
Front preout (frontoknak külön erősítő)
trigger out
Atmos külön erősítő nélkül
4K 60Hz HDR passtroughA hangfalak:
Focal Aria szett. Tudom sokkal jobb erősítőt érdemelnének, de jelenleg kb ezekre van keret. -
BBéci
legenda
válasz
kenwood #56458 üzenetére
Honnan származik az a 130 watt? Ahol megnéztem, mindenhol 80 W szerepel. A 130 W 6 ohmra, 1 kHz-es mérőjelre és egyszerre egyetlen csatornára vonatkozik, ami a valós használatot illetően lényegtelen.
Ami nem baj, mert ha tényleg tud egyszerre 80-at az összes csatornán, akkor rendben van. -
Morris
veterán
válasz
kenwood #56458 üzenetére
Huh, sok olyan dolgot említettél ami magyarázarta szorul.
A fogyasztás és a teljesítmény nem ugyanaz.
Korábban jellemzően P.MP.O-t adtak meg mint teljesítmény. A nevenincs gyártók szerettek villogni ezzekkel a számokkal. Nem kell figyelembe venni. Sőt. Hagyjuk is. Parasztvakítás.A passzív sub-ot a mai erősítők már nemigen tudják kezelni. Ehhez aktív subot kell venni/használni. (Olyan sub amibe bele van építve az erősítője magába a dobozba)
A 4K képes erősítő tovább tudja adni a 4k tartalmat a 4K képes tévének.
Egyáltalán nem muszáj 4K képes erősítőt használni. Ha szeretnél, akkor annak még ára van.
A tévé optikai kimenete arra hivatott, hogy a tévé hangját átküldi az erősítőnek ami "jobb" hangot csinál (nem így van). Magyarán a tévé doboz hangjából csinál hangosabb teltebb hangot.A lényeg, hogy ha van egy tartalmad egy külső médialejátszón vagy számítógépen, akkor onnan hdmi kábelen keresztül kiadod a képet és a hangot egyszerre az erősítőnek.
Az erősítő szépen megszólaltatja a tartalmat és a képet egy másik hdmi kábelen keresztül tovább adja a tévének. -
kenwood
veterán
válasz
Beni2360 #56457 üzenetére
Nem gondolom komolyan, de nem ertek hozza.
Nem tudom, hogy egy 800 wattosnak hirdetett rendszer valojaban mennyit fogyaszt, illetve azt sem, hogy mondjuk egy Onkyo TX-NR515 mennyit tud tenylegesen a leadni a leirasban szereplo 130-bol.Ami meg nem teljesen vilagos nekem, hogy mi az elonye a 4K kepes erositonek ?
Mi ertelme van bekotni ra A tvt hdmin ?
Nem egyszerubb a tv optikai kimenetet hasznalni ? -
kenwood
veterán
válasz
#09634560 #56429 üzenetére
Igen,jellemzoen azok,amiket szettben arultak. Ha mar veszek erositot,inkabb nem oylan also katost.
Akkor mi tortenik,ha egy 7.2-es (130w/channel) erosito egyik random hangfal kimenetere kotom ra, a 3 ohmos passziv subot ? Teljesitmeny passz,de 800 wattosnak hirdettek a teljes 5.1 rendszert -
gab1ka
senior tag
válasz
zozy84 #56453 üzenetére
Abban különbözik hogy ha hangot szeretnél a tv-ből az erősítőnek küldeni akkor azt kell használnod.A tv hátulján a csatlakozók közül az ARC képesre oda lesz biggyesztve ez a kis felirat, az erősítő HDMI kimenetét a tv-nek ebbe a HDMI-jébe küld (a 4. HDMI lesz az elvileg Samsungon).
Ha ezzel megvagy, akkor a tvn majd engedélyezned kell a hangkimenetnél hogy hogy HDMI-t, optikát, vagy a saját hangszórókat szeretnéd e használni, illetve az erősítőn is bizonyosodj meg ilyenkor arról hogy az ARC képes HDMI e a forrás.
-
zozy84
senior tag
És egy másik kérdés.
Az erősítőből egy Hdmi megy a tv-be viszont ameddig nem optikával is össze kötve addig nem
volt hang viszont a Hdmit simán bedugtam a Hdmi1-be és mindig megjelent egy üzenet, hogy használjam a Hdmi ARC-t.
Miben más a Hdmi ARC a sima Hdmi-től? -
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy béna kérdés lesz de lehet, hogy rosszul kötöttem össze valamit és nem jöttem még rá mit csináltam rosszul.
Adott egy Samsung QE 65Q82RAT tv, egy Onkyo TX-SR608 erősítő, Xbox One S , Synology DS215j , MED600X3D.
Az erősítő össze van kötve a tv-vel Hdmi-vel és optikával is de a Netflixen elvileg 5.1es hang van de az erősít ilyenkor mindig (a régi tvmen) átváltott Dolby-ra. Most nem. Azt már elengedtem, hogy az Xbox-ból soha nem jött ki az 5.1 Dolby pedig elvileg tudja. Mondjuk az is Hdmi-vel meg optikával is össze lett kötve.
Majd lecserélem az erősítőt egy fiatalabbra de addig jó lenne ha 5.1ben jönne.
Röviden ennyi. 🙂
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology routerek
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Commandos: Origins teszt
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest