Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #47191 üzenetére
-
szasanyi
félisten
Nem mindenkinek van kiforrott izlése (e tekintetben különösen, de vonatkozhat ez öltözetre és egyéb stílusjegyekre is) ráadásul sokan esnek (esünk, mert én is beletartozok) abba a hibába, hogy már nagyon szeretne vmit és megveszi annyiból amennyi van rá. Ez persze az esetek többségében nem a legjobb döntés és biztosan nem a legideálisabb választáshoz vezet. Pedig a legtöbbször egyszerűbb és olcsóbb is elsőre megvenni a jobbat, mint több lépésben eljutni ogyanoda.
Sajnos az embernek nem mindig van elég türelme és/vagy elég pénzer ezért csinál hasonlókat, viszont csak a hülye indián lép 2x ugyanabba a gereblyébe. -
BBéci
legenda
válasz
szasanyi #47247 üzenetére
Na, ennek minden szavával egyetértek.
Sosem fogom megérteni, miért vesznek meg az emberek efféle bögreszetteket. Ugyanannyi pénzből hallgatható sztereó szettet lehet kapni, én is olyannal kezdtem. Igaz, nem jöttek mögülem hangok, de olyan minőségben, amit azok a bögrék kiadnak magukból, ne is jöjjenek. -
szasanyi
félisten
válasz
makkai #47244 üzenetére
Véleményem szerint egy normális 5.0 szett sokkal fontosabb mint ezekhez egy sub. Ezeket a kis hangszórókat meg ajándékozd oda vkinek akire haragszol. Vétek az X2500H-t bekapcsolni is ezekkel, de a hangzásuk meg förtelmes lehet (persze ezt igazán akkor tudod meg, ha leváltottad). TAGA nem túl nyerő - volt nekem - úgyhogy hallgasd meg legalább 2 másik szettel egyetemben, mielőtt megvennéd!
-
BumBum Jack
tag
válasz
makkai #47244 üzenetére
A harmadik link rossz,mert az is a taga 90 est adja be. Amúgy én a 210 est venném inkább.
De BF kor állítólag a klipsch R 100 sw jo árban lesz, gondolom 100, vagy alatta... szóval én arra várok, vagy ha nem lesz jo árban, akkor taga 210 marad. Azzal az erősítővel szemezek én is BF ra -
makkai
aktív tag
Este beüzemeltem a DENON avr-x2500h erősítőt.
Kész felüdülés a THOMSON DPL660 után, de mivel a Thomson hangszóró szettjével használom, így hangban (zene)nem hogy előre lépés lenne, hanem egyenesen visszalépés, mivel a SUB-ot nem tudom használni. Filmnél viszont a tér érzett sokkal jobb, még SUB nélkül is. De zenénél Sokol rádió hangzás van, a kis hangszórók miatt.Ha a Denon-on bekapcsolom Zone2-t és beállítom +2 frontnak, akkor beköthetem az egyikre a passzív subot? Legalább zenénél lenne mély hang, mert ahogy írtam, filmnél még élvezhető sub nélkül is.
A hónap végén legkésőbb karácsonyig 80-100K között tudok SUB-ra költeni.
Az 5.0 már eldöntésre került, de csak 1 év múlva lesz meg rá a keret.
Egy TAGA Harmony TAV-606 SE 5.0 lesz.Ehhez keresnék SUb-ot.
Elképzeléseim:
1. 2 db Taga Vigor SW-8 v.2 - fekete ~100K
2. 1 db Taga TSW-90 v.4 - fekete ~75-80K
3. 1 db Taga TSW-210 - fekete ~95KMelyik lenne ideális, jobb megoldás? Még arra is gondoltam, hogy TSW-90 esetén később abból is lehet venni még egyet, ha egyelőre 1 is elegendő lenne.
A helyiség alaprajza elrendezése (megjegyzés: a belmagasság 2,0m):
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
sikerült szert tennem egy onkyo:
tx-nr636 és egy
sks-ht978thx 5.1
kombóra.érdemes összehangolni az erősítőt a hangfalakkal, és ha igen mire figyeljek, mit ajánlotok?
szeretném elkerülni pl, hogy széthajtsam a hangfalakat(ha ez lehetséges), viszont örülnék haki tudnám használni a maximumot, ezt nem igazán hangerőre inkább hangzásra értem -
fehér_ember
addikt
Nálam hátul is álló frontok vannak az 5.1-es felállásnál, és ha ott is fülmagasságban van a magassugárzó akkor hat a legélvezetesebbnek a térhatás (persze azt nem tudom hogy így mennyire pontos a hátsó rész hangjainak pozícionálása). Próbáltam 38cm-rel fülmagsság fölött is, de úgy már rosszabnak tűnik. Egyébként tudnák rajtuk emelni újabb 38cm-t is (tehát akkor 76cm-rel lenne fülmagasság fölött a magassugárzó).
Ti hogy cselekednétek a helyemben?
A: Menne vissza fülmagasságba, ha egyszer úgy a legélvezetesebb.
B: Maradna úgy ahogy most van, tehát +38cm-en. Mert ez azért legalább valamivel közelebb van az előíráshoz.
C. Próbáljam ki +76cm-en is. Mert az már előírás szerinti magasság.A "C"-t még nem próbáltam; azt gondolnám ha már +38cm-en is romlott akkor tovább fog, és természetesen itt nem lehet úgy állítani hogy rám nézzenek.
Mivel 150cm-re vannak a füleimtől ezért a +38cm ~15˙-os szöget jelent, a +76 meg ~30˙-osat jelentene.
-
Pali79
aktív tag
Sziasztok. Mivel az erősítőm egy régebbi darab nincs rajta sajnos HDMI csatlakozó. A gondom az, hogy a média lejátszó vagy csak HDMI-n vagy csak optikain adja a hangot. A tv és projektor közti váltáskor mindig állítgatni kell. Gondoltam veszek egy konvertert ami a HDMI-ből "levesz" egy optikai kimenetet, így még lenne oldva az állítgatás. Egészen 5000-től kezdődik és elég széles a választék. Van valakinek tapasztalata, hogy melyiket érdemes megvenni?
-
renatto
őstag
válasz
asipos0228 #47234 üzenetére
Akkor jól elbeszéltünk egymás mellett!
Azt hittem azért rakod plafonra mert Atmos lesz. Hátsónak azért jóval magasabban lesz mint kellene, de nem sok választásod van. Azzal a 10 centivel ne foglalkozz, majd a rendszer megoldja. Amúgy sem középen ültök és ha ketten vagyok amúgy is más a pozíciótok. Csak utólag fog kiderülni ha nem teljesen jó a hang (ami borítékolható), mert mondjuk csak hátulról jön a hang és oldalról nem érezhető vagy fordítva. Ezen csak tapasztalat alapján tudsz változtatni. Bár sok lehetőséged nincs. Hidd el, nekem is volt már rengeteg elrendezésben a rendszer.
-
renatto
őstag
válasz
asipos0228 #47232 üzenetére
De ez most Atmos sugárzó lesz vagy sima hátsó?
Akkor csalóka a kép, nekem úgy tűnt van vagy 3 méter a kanapé-tévé között.
-
asipos0228
csendes tag
válasz
renatto #47230 üzenetére
Messze? 65collos a tv és 240 centire van az üléspozíció. Ha közelebb tolom a kanapét, akkor a filmfeliratok mehetnének Braille-írással
kérdés: Esetleg már a felszereléshez hívjak ki egy "bemérőembert"?
Mert mindenképpen igénybe kell vennem - csak így már egy konkrét helyre lenne akkor felhelyezve a hátsó surround. És a tanácsait követve tudnám az esetleges későbbi fejlesztéseimet tervezni.
Sajna az új kanapé asszem csak januárban érkezik, úgyhogy a karácsonyi nagy öröm erre a 2 hátsó hangfalra korlátozódik részemről. (esetleg még 2 ugyanilyen a tv falára, a plafon alá, de ez még képlékeny) -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Tesztelés miatt szeretném külön-külön használni az Speaker A és B csatlakozókat. Ha szimplán van kiválasztva az A vagy B, akkor csak az egyik él? Köszönöm!
Onkyo TX-SR504E [link]
Kivonat a kézikönyvből:
-
renatto
őstag
válasz
asipos0228 #47229 üzenetére
Nekem úgy tűnik túl messze ültök a tévétől, így előrébb húznám fél-egy méterrel a kanapét, így kb a tér közepén lenne és a 4 sarka felé fúrnám fel őket. Így koncentráltabb lenne a felső hang, ha nagyobb/szélesebb teret akarsz, akkor kihagyhatsz körbe kb 50 centit és úgy. Neked kell eldöntened mit szeretnél, de áldozat lesz bőven.
-
asipos0228
csendes tag
válasz
renatto #47228 üzenetére
igen, a második verzióra gondoltam - de nem azért mert így szeretném, hanem mert az egyterű kecó lehetőségei erősen behatárolnak.
Én linkeltem a múltkor azt az alaprajzot, ami alapján a fórum népe minimum elköltözést, de legalábbis egy ház-hozzáépítést javasolt
. Mint a link-nél látod, a jobb oldalon egy felső, konyhaszekrény van, aminek nyílnia kéne a hangfal felrakása után is - ergo mellé tudom csak tenni és befordítani a kanapé fele.Így is kb 10 centivel hátrébb lesz, mint a bal oldali hangfal.
Az eredeti konzoljával a plafonra téve, pedig a bal oldali pontosan az ajtó fölé kerülne.-mivel a kanapé jobb oldalán ülök.
Csupán azért gondolkodom egy forgatható konzolban, mert később elég sokat kell majd még molyolni az akusztikai beállításokkal és így nem lenne szétfurkálva a menyó, ha át kell helyezni.https://www.roomle.com/t/planner?mode=3D&id=flpwo948lmlmefpmu5uxtrtwcic0yom&shared=1
-
renatto
őstag
válasz
asipos0228 #47226 üzenetére
Értem. De miért nem fúrod fel a "kanapé 4 sarka" felé 45"-os szögben befelé fordítva? Ahogy itt a képen a hátterek is vannak. Amúgy gondolom valahogy így szeretnéd, bár nekem a másik szimpatikusabb.
-
asipos0228
csendes tag
Korábban beszéltem velük. Már ott elakadtunk, hogy nem értette, hogy miért szeretnék egy belógatós konzolt, amikor van hozzá falra és plafonra rögzítős...
Majd inkább bemegyek oda személyesen.
Csak gondoltam, hátha valaki rendelkezik ilyen hangfallal a csoportban, és netán használ ilyen konzolt. -
asipos0228
csendes tag
válasz
renatto #47224 üzenetére
igen. Ezen túl vagyok. Alapból adják hozzá.
Viszont nálam sajnos nem merőlegesen lenne a falra téve, hanem kb 25 fokkal a hátam mögött lenne. És ha nem használok egy ilyen "felülről belógatós, adapterrel dönthető konzolt", akkor nem a hallgatói pozícióra fog nézni az egyik hangfal, mivel ha felfúrom a plafonra, akkor kicsi a dőlésszöge.Mondjuk, ha az megfelelő, hogy egy 2személyes kanapé 2 karfája mellé szól a 2 hátsó hangfal - akkor valóban nem probléma. Csak szerintem ez nem jó. Valamint a későbbi beállításokat is megkönnyítené egy forgatható konzol.
-
csizo
aktív tag
válasz
asipos0228 #47213 üzenetére
Próbáld meg a homemovie.hu oldalon érdeklődni.Ők forgalmazzák az SVS-t.
-
renatto
őstag
válasz
asipos0228 #47213 üzenetére
Először ennek kellene utána járnod, ha ez a rögzítés megfelelő lehet. Legalábbis ez gyári és még ingyenes is. Az amerikai SVS oldalon tényleg választható, nálunk nem, de lehet itt alapból adják...vagy nem. Szóval szerintem először kérdezd meg SVS-t, mit mondanak.
-
fehér_ember
addikt
Ez meg kivitte az esőre a cuccokat
hogy természetes fénynél tudja őket fotózni
[link] -
makkai
aktív tag
válasz
zsoika #47218 üzenetére
Alapból a proci igp-t használom. Jelenleg csak 1 megjelenítő van rákötve, a projektor. De ha játszani akarok, akkor lepkefing az igp. Akkor jön a már említett átdugdosásos procedúra. Vettem HDMI útválasztót (5 bemenet, 1 kimenet), de pár nap után már nem akart rendesen működni, csak ha az útválasztóból kihúzom azt ami nem kell, csak is akkor hajlandó átváltani a másikra, gombbal történő kiválasztással nem. Az erősítő meg még csak most lett meg. Itt van még a dobozában a munkahelyemen az asztalon.
-
exception
aktív tag
-
makkai
aktív tag
válasz
exception #47214 üzenetére
Annó nem volt szerencsétlen választás. Jó kis kártya volt. Még most is használható azért. De a gond 2 részből áll. Egyrészt driverben beállítás sem megy igazán, de a legfőbb gond az, hogy a mini HDMI kimenete kontakt hibás (hol érzékeli, hol nem, illetve színhibás, ezért a DP kimenetre van átalakító téve HDMI-re, de ez nem tetszik a Power DVD-nek, azt mondja nem 3D képes a rákötött BenqW2000 projektor. A integráltal meg pöc-röff.
Valakinek egyébként a korábbi SUB-val kapcsolatos kérdésre, ajánlata van javaslata?
1db Taga TSW-90 v.4, vagy 2 db Taga Vigor SW-8 v.2?
Vagy inkább 1db Taga TSW-210? Az még belefér. Persze ha van szükség ekkorára egyáltalán a korábban leírt paraméterű helyiségbe.
-
asipos0228
csendes tag
Sziasztok,
találtam mennyezeti rögzítőt az SVS Prime Elevation-nek.
http://www.contact.hu/termekek/tv_muhold/hazimozi/550610247Kérdés: tudtok javasolni valami "adapteres" boltot? Mivel szerintem a menet nem fog stimmelni, viszont a hangfalakat decemberben veszem meg és nem kívánnék még 20 napot várni az adapter szállítására is...és gondoltam előkészülök, meg bekábelezem.
ahogy nézem az SVS 1/4"-os csavart ír itt, https://system.na1.netsuite.com/core/media/media.nl?id=128941&c=3634088&h=e83377c7c4949212e549&_xt=.pdf
a konzolnál meg 3/8" -16 van itt http://attachments.content4us.com/datasheets/PDS_OMN-15.0C.PDFmondjuk gyanús az az 1/4" -kicsit vékonynak tűnik egy hangfal rögzítéséhez https://www.helixcamera.com/products/kupo-3-8-inch-16-f-to-1-4-inch-20-m-adapter-kg003912
Vélemény? Tanács? Esetleg ha valaki rendelkezik ilyen hangfallal, akkor nagy segítség lenne, ha a csavar méretét meg tudná mondani.
Előre is köszi!!!!
-
makkai
aktív tag
válasz
zsoika #47211 üzenetére
Akkor egy darabig még nem lesz SUB-om.
A dedikált VGA egy Nvidia GTX970, amivel nem tudom 3D BD iso filmeket nézni, így amikor ilyet szeretnék nézni, az i7 3770K gpu-ját használom, amivel csont nélkül működik. Eddig ezért ki-be kellett húzgálnom a HDMI kábelt a kimenetek között. Macera (Gép és projektor kikapcs, áramtalanít, átdug, visszakapcs.)Elvileg minden HDMI bemenet egyforma, csak oda van írva, hogy pl. SAT, DVD, Blu-Ray, Game, Media player stb. Ezért kérdeztem.
-
zsoika
addikt
válasz
makkai #47210 üzenetére
"Van jelentősége, hogy a PC-t melyik HDMI bemenetre kötöm, vagy tök mindegy?" Ha mindegyik bemenet azonos tudású,akkor mindegy.....amelyik neked tetszik.
"Pontosabban 1db PC-t 2 bemenetre is rákötném. Az egyik az integrált Proci GPU lenne, a másik pedig a dedikált videókártya kimenete." És ennek mi értelme?
"A másik kérdés pedig, hogy mivel még a régi rendszer "hangfalait" használnám, aminek a SUB-ja passzív, lehet-e illetve szabad-e rákötni az egyik SURROUND BACK kimenetre?" Ennek se lenne értelme ...mivel a hátsó csatorna szólna a subon és nem az LFE aminek kéne -
makkai
aktív tag
válasz
makkai #47198 üzenetére
Erre valaki?
Egyébként ma meg is lett a Denon AVR-X2500H, gugli69 fórumtárs jóvoltából.
Az erősítővel kapcsolatban lenne 2 kérdésem.
Van jelentősége, hogy a PC-t melyik HDMI bemenetre kötöm, vagy tök mindegy?
Pontosabban 1db PC-t 2 bemenetre is rákötném. Az egyik az integrált Proci GPU lenne, a másik pedig a dedikált videókártya kimenete.
A másik kérdés pedig, hogy mivel még a régi rendszer "hangfalait" használnám, aminek a SUB-ja passzív, lehet-e illetve szabad-e rákötni az egyik SURROUND BACK kimenetre? -
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mélynyomó vásárláshoz.Melyik a tuti választás?
Egy Edifier R2730DB-hoz lenne 2.1-ben.(Tudom-Tudom,de erre van igényem,több mély a minőség rovására) Leginkább elektronikus zenéhez,ritkán filmhez.
32nm nappali kb. 100köbméter.
Alsó belépő kategóriára lenne. Keret 80K körül a lélektani határ.
Amiket kinéztem:
Jamo J10 [link]
Magnat Monitor Supreme Sub 302A [link]
Yamaha NS-SW100 [link]
Taga Harmony TSW-90. v4 [link]
Jöhetnének még ötletek,szívesen venném ,ha ezek nem jók.
Használt is szóba jöhetne,ha nagyon szép,de nem nagyon találtam( tele vannak az aprók vagy régi darabokkal vagy felső-közép kategóriával)
(Bocsi hogy itt kérdezem ,de ezt nem mertem feltenni a Hifi topic-banés hátha itt nagyobb a tapasztalat Sub ügyben)
-
-
törölt tag
válasz
N.YCityBoy #47202 üzenetére
Mert ha megjavittatom,akkor eladom neked!
Meglenne a helye a másiknak is! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP ProoBook 445 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/8GB DDR4/256GB NVMe
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest