- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #3748 üzenetére
Na most pont te vezetsz félre mindenkit..sztereó vasról most szó sem volt.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #3748 üzenetére
"ne viccelj,hogy “csak a vas” számít, a dobozok meg nem .... na ez az igazi félrevezetés"
Hogy ezt melyik mondatrészemből szűrted le az számomra nem világos
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Csabroncka #3737 üzenetére
..... az x2000 igaz, hogy nem egy csoda,de nem is a legalja,már “illene” valamit produkálnia .... de a tuti -> zenére mindenki vegyen sztereó erősítőt .....
(ne viccelj,hogy “csak a vas” számít, a dobozok meg nem .... na ez az igazi félrevezetés .....) -
törölt tag
válasz
crissprivat #3740 üzenetére
Hardveraprón van Denon 2000-es az elég tisztességes hangú-tudású készülék.
-
válasz
Csabroncka #3737 üzenetére
ezzel egyetértek
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok...
Hozzám is korábban jött a jézuska...
Yamaha NS-777 Holnap lesznek csak igazán tesztelve...
Tudom a TV kicsi,majd jövőre az is lesz! -
jeni
félisten
Üdv!
Ez a Pio VSX-329 is AB osztályú,sőt azon a front oldaliak csavaros kötésűek. Mégis 30000 Ft-al olcsóbb a Denon AVR-X520BT-nél.
Mi az amivel drágább a Denon belépős szintén AB osztályú erősítésű a Pioneernél? -
-
törölt tag
válasz
crissprivat #3738 üzenetére
menyi a keret rá? Használt jó?
Bekötés helytelen mert nagy valószínüségel sztereó lesz a vége. Helyesen: raspberry-hdmi-leendő erősitő- hdmi- tévé. És a Hdmi High speed legyen -
crissprivat
senior tag
Hali.
Kis tanács kellene. 5.1es erősítőt szeretnék a meglévő cuccaimhoz.
Tv Panasonic viera tx-55cx700b
Hálózati lejátszó raspberry pi 2
Hanghalak Sony 5.1 szett
Milyet ajánlotok? És hogyan is lenne jó ezeket összekötni?
raspberry - hdmi - tv - hdmi - erősítő
Vagy ennél bonyolultabb? A hálózati része nem gond
Köszi a tanácsot -
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #3735 üzenetére
Kérdés mit tekintesz jó hangfalnak?
És az állításod sem teljesen fedi a valóságot, ugyanis például nálam a Pio VSX-520 gyötrelmes volt Pure D. módban, míg a VSX 920 hallgatható, majd az LX 60 igazán élvezhető. A hangfal végig ugyan az a Dali Z7 volt.
Szóval a nagyon belépő HM modellek csapnivaló minőségűek ebből a szempontból sztereón.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
vendingo #3734 üzenetére
..... a Pure mód, inkább a dobozok "gyengeségeit" mutatja meg, mint az AVR-ét ..... ami Pure módban jól szól, az ,minden más módban is ..... (vagy hozzá vagy szokva a "loudness-es" hangzáshoz, de ezt így megítélni nehéz) ..... Pure módban a sub sem fog segíteni, mert ilyenkor (jó esetben) nem dolgozik, csak "sztereó" van ..... pl. ezért van az is, hogy a "valóban jó" dobozok esetén minden EQ funkció (Dynamic EQ, stb) kikapcsolható, mégis jól fog szólni a cucc, nem lesz "hiányérzet" ..... gyenge dobozok esetén a "minőség hiányát" lehet pótolni(?) a különböző EQ funkciókkal ......
..... tudom nem ez itt az elfogadott, de én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy inkább jobb dobozokat vegyen, mint jobb erősítőt, nagyobb lesz a "különbség" hangban .....
-
vendingo
veterán
Létezik, hogy az X2000-nek okádék a pure módja? Csak magas meg közép hangok vannak, minimális a mély.
Én vagyok a hülye, vagy a gép buta?
Ha lesz SUB, akkor változik majd a hangzás, vagy ez ilyen? -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Mennyire gagyik az ilyesmi optikai elosztó cuccok?
Van egy tv-m, egy ps3 és egy mediabox, amit optikai kábellel hangosítanék ki, de egy régi samu házimozi szettre, amin optikai bemenet van. -
LógaGéza
veterán
válasz
#00137984 #3726 üzenetére
Reinstall után jött nekem az első nagy facepalm, miszerint nem volt U7-hez Win10 driver, az utolsó Win8.1-es pedig nem ment. Egy régebbi sima Win8-ast találtam, ami működött nagyjából.
Közben jött Win10 béta driver, elsőben fagyasztotta a hangot a Dolby Digital Live, másodikból kivették. Ugyebár nekem Asus Xonar Audio Center sincs, olyat még sose láttam, amit PÜben küldtél.Az audió beállításoknál a Dolby Digital teszthangnál szépen végigmegy a három hangszórón az erősítő ki is írja, hogy Dolby Digital, és világít egy szép kék csík, amiről a régi gazdája se tudta, hogy van ilyen benne
Viszont most próbálgattam a beállításokat, és úgy néz ki, hogy 48K/24bit felett nem kapcsol a sub, ezen, és alatta igen, meg is jelenik a kis SW ikon. Az, hogy eddig is így volt, vagy az új driver tette meg hatását, azt nem tudom, mindenesetre működik, köszönöm a segítséget
Már csak a Dolbyt kell életre kelltenem, meg a subot beállítani, ugyanis eddig szép volt a hangja, viszont most túl sok a mély -
törölt tag
válasz
Csabroncka #3729 üzenetére
A házimozierősitő hangtesztjén volt hang minden csatornán, de a PC-ről nem volt jó (legalábbis én igy értelmeztem az elmondottak alapján).
Nálam a Koax digitális bemeneten a DVD lejátszóról kap 5.1-es jelet a házimozierősitőm. PC-ről én is optikait használok jelenleg és ezekkel a beállitásokkal már rendben vannak a dolgok.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #3725 üzenetére
Ez is alkalmazásfüggő, de maradjon inkább Dolby Digital-ban és nálam igy átengedi a DTS és Dolby Digital eredeti hangot, de minden más esetben PCM-et ír ki a házimozierősitőm. A hang a windows hangkeverő része miatt nálam is sorozatosan elnémult időnként, főleg ha kiléptem a TV kártya programból a windows-ba és zenét vagy filmet akartam nézni. Valamelyik menűpont rossz beállitása esetében nem megy ki a hang a házimozierősitő felé. A Hangszórók és az SPDIF elsőbbsége miatt okozhat gondot, legalábbis én ezt találtam egy másik fórumon megoldásnak.
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #3723 üzenetére
Windows reinstall után először nekem is fejtörést okozott az SPDIF optikai beállitások eltalálása. Asus Xonar Audio Center mardhat Dolby Digital Live módban és a Windows hangok beállitásokban kell megkeresned a hibaforrást. A Hangszóró maradhat alapértelmezett eszköz és alapértelmezett komunikációs eszköz és az S/PDIF Pass-through Device is legyen engedélyezve. Balra lent a beállitásokban kijelőlheted a csatornaszámot és tsztelheted is érkezik-e hang a házimozierősitőbe. Kimaradó és eltünő hang esetében a Hangszórókon belül a speciális fülön az Eszköz kizárólagos kezelése... menüpont előtt a kis kockákból a jelőlést kiveheted (az alsó sem kell). Nálam a TV kártya a Media Player lejátszóban volt időnként elnémult hang.
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van egy Sony STR-DE598 erősítőm, amit elég régen volt használatban, gondoltam befogom. Kapott maga mellé két Wharfedale Zaldek S1000 hangfalat, és a hozzájuk való Zaldek aktív subot. Célom amíg nem véglegesítődik a szoba elrendezése szimpla sztereó zenehallgatás/filmezés lenne. A forrás PC, most egy Xonar U7-en megy ki a hang az erősítőre, SPDIF-en.
A kérdésem az lenne, hogy a subot egyszerűen nem használja. Sztereó módban megy, a két front szépen szól, a sub egyáltalán nem. Erősítő menüjében engedélyezve van.
Mit rontok el, és hol? -
SzlobiG
félisten
Akkor yamaha lesz, harmannak csak a dizájnja nyerő számomra, a hálózat úgyse kell, mert a mediabox mindent tud.
Hangfal meg holnap elválik melyik fog tetszeni.
-
SzlobiG
félisten
Mivel nem lett a denon szett így holnap felugrok extremeaudiohoz.
Kettő szett fog érdekelni:
1. WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1 5.0
2. YAMAHA NSP-51 BL 5.0Ha ki lehet próbálni akkor az fog dönteni melyik fog szebben szólni, de a wharfedale felé húzok...
Erősítő:
1. HARMAN KARDON AVR-151S
2. YAMAHA HTR-3068Szerintetek melyik a jobb?
-
SzlobiG
félisten
Azt hiszem kifutottam az időből már ami a karácsony előtti vásárlást jelenti. Sehol nincs a denon+boston cucc csak rendelésre.
WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1 5.0 HANGFAL
Ez is jó lenne, viszont a hátsó hangsugárzók nem falra szerelhetőek. Pedig én mindenképp falra raknám hisz nincs állványom meg venni se akarok.
-
Norbi 72
veterán
válasz
LordAxwell #3706 üzenetére
Szerintem 1 éves cuccért jó ár.
-
wolf033
senior tag
válasz
Sz_Imre #3707 üzenetére
Ezt eddig is így használtam csak most kipróbáltam, hogy ha nem a tv-be dugom a hdmi-t hanem a házimoziba és onnan a tv-be de így sem szólalt meg. Biztos valami user error van csak nem jöttem még rá, hogy mi. Lehet kéne csinálnom a házimozin egy gyári beállítás visszaállítását (nem tudom van e ilyen lehetőség) és elölről kezdeni az egészet.
-
Sz_Imre
senior tag
-
johnywalker
őstag
válasz
wolf033 #3702 üzenetére
Beállítási gond lesz az, valszeg. az erősítőnél.Ha van asztali dvd lejátszód azzal próbálj először hangot csinálni.Esetleg másik Hdmi kábelt is próbálhatsz, de azt írtad optikaival sem megy át a hang.
Norbi 72: Csak a kép megy át mindkettőn, hangot nem tud csinálni egyikről sem.
-
wolf033
senior tag
válasz
#09634560 #3698 üzenetére
Ezt így konkrétan nem tudom de már össze-vissza nyomkodtam.
Norbi 72
Mit kell engedélyezni a pc-nél? Eddig is kiment a hang szóval annak jónak kéne lennie. Szerintem az erősítőn nem jó valami.
johnywalker
Videó kártyából megy a HDMI, R9-es kártya.
Esetleg, hogy ne nagyon csesszem szét a topikot, jöhetne privátba is a segítség.
Annyi még, hogy pendrive-ról szoktunk filmet nézni és a tv adás (Digis) tányéros ami nem HDMI-n érkezik a tv-be (ha ez számít). Mivel kezdjem újra az egész műveletet? Optikával kössem össze a tv-vel az erősítőt vagy hdmi-vel?
-
kerti008
aktív tag
Sziasztok,
Olvasgatom a forumot es a hasznalati utasitasokat mikozben varom a HT szettet.
A problemam:
A gyerekek Netflixeznek 5-10 orat naponta a Blu-ray lejatszoval csak a hatterben megy a nyelvtanulas miatt. Napkozben eleg a tv hangszoro is igy is sokszor szetmegy a fejunk ha megtalaljak a tavkapcsolon a hangero gombot.
De zenehallgatashoz, tv-hez (neha van 5.1-es film is ami erdekel), blu-ray, dvd es a Netflix filmekhez par naponta-hetente (?) bekapcsolnank az erositot.Hogyan kossem be?
1. blu-ray lejatszo HDMI es egy Toshlink audio kimenet
2 Tv 1 db HDMI ARC be-ki menet, 1 db sima HDMI bemenet +1db optikai kimenet.
3. Erosito 4 HDMI be 1 HDMI ki,,, 2 db coax be, 1 db optikai bemenet.Azt nem talaltam a leirasokban, hogy be lehet-e ugy allitani az erositot, hogy keszenletben engedje at a jelet a tv-nek, vagy ha az erositot bekapcsolom akkor automatikusan kapcsoljon be mindent es kapcsolja ki a tv hangszoroit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung The Freestyle Gen. 2 Hordozható Smart Projektor + Samsung Battery Base akksi!
- Sonos SUB mélynyomó + SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 wireless, multiroom, AirPlay
- Harman Kardon Aura Studio 4 Aktív BT hangfal
- Denon AVC-A11SR
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest