Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
I'am Dony #29395 üzenetére
Az a baj, hogy a Focal Chorus C8V W egy rendkívüli képességű hangdoboz, meg merem kockáztatni, van olyan hangja, mint az Aria-nak, vagy még jobb. Tehát úgy tekintsünk rá, mintha kb. 800000 Ft lenne a listaára. A Denon AVR-3300 nagyon karcsú hozzá, én 6200-at tennék a helyére, de még a 7200 sem lenne túlzás.
Ebből következik, hogy bármilyen szuper kábellel kötöd össze őket, leggyengébb láncszem az erősítő lesz.
Kérdezd meg Muzsikpeti fórumtársunkat, mit tapasztalt ugyanilyen hangdobozokkal. Electra BE-re váltott.
Az a "Monster valami" akár nagyon jó is lehet, így nehéz bármit ajánlani. -
makoss
veterán
válasz
I'am Dony #29382 üzenetére
Rendben, nem is szeretnék ezen lovagolni mindig, csak 1× vesz az ember kábelt egy jóó időre, remélem
(#29383) Jigsaw04: Sajnos ez az amit nem tudok: kipróbáli
Ezért kérdezgetek idegesítően körülményesen
(#29388) fehér_ember: Utánnaérdeklődöm mindenféleképp, köszi!
mindenféleképp magyar boltból beszerzőtől kellene!
-
törölt tag
válasz
#27682560 #29375 üzenetére
Szeretném leadni ma a rendelést, de még egy kis megerősítést kérnék tőletek. Dali zensor 7 5.0 már úton van. Ezt a szettet hajtva hallható különbséget érnék el, a nagyobb Denon modellel? Azért variálok ennyit, mert a helység nagysága, és adottsága nem a legjobb, plusz így esetleg több maradna mélynyomó, és kábel vásárlásra, de ha azt mondjátok, jobban járnék a nagyobb AVR-el, akkor inkább pár nappal tovább koplalok
.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
fehér_ember
addikt
Persze azt is megértem ha perpillanat végképp nincs rá pénz. Akkor átmenetileg tényleg kösse össze a dolgait a legolcsóbb valamivel, de aztán próbálja meg minél hamarabb összespórolni a pénzt megfelelő kábelekre, mert sokat számíthatnak. Jó kábelek nélkül soha nem fogja megtudni mit is tud igazán a rendszere, a rossz kábel meg minden rendszer hangját el tudja valamilyen mértékben cseszni; már szívtam kábelekkel, megtapasztaltam a fontosságukat. Ráadást a kábel akár egy életre elkísérhet.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #29390 üzenetére
Megáll az eszem, amikor egyesek folyamatos fillérkufircolását olvasom. Tegyük fel, 250-300000 Ft a meglévő erősítő és a hangdobozok listaára. Kell az LCR részleghez 5-7 m kábel, tehát az 1000 forintos költsége 5-7000 Ft, a 2000 forintosé 10-14000 Ft. Aki ezen a különbözeten akar spórolni, válasszon másik hobbit!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #29388 üzenetére
Az Acoustic Zen kábelek szuperek, persze nem belépő rendszerekbe valók, de haladóban érdemes kipróbálni közülük néhányat.
-
fehér_ember
addikt
válasz
makoss #29364 üzenetére
Vandamme-ból a hifi-series tényleg jó kábel.
Amint láthatod létezik belőle 0,75; 1,5; 2,5; 4 és 6mm²-es. Én 2,5-est és 4mm²-est használtam.
A Magyarországi forgalmazótól is be tudod szerezni.
A megadott e-mail címre (pinter@gemkft.hu) megírod Pintér Krisztiánnak hogy mire lenne szükséged és ad rá árajánlatot, ez alapján eldöntöd hogy megéri-e neked és visszaírsz/rendelsz. Személyes átvételt vagy utánvétes futáros kiszállítást is választhatsz.Egyébiránt ebay-en is találhatsz, ha pl. beírod a számát: 268-502-000 vagy 268-504-000.
De pl. ez is egy jó kábel. Az árán ne szörnyülködj. Újonnan kicsit drágább.
De ez a HT is nagyon megérte volna.
-
hcs57
addikt
válasz
makoss #29381 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a mítoszok részt.. [link] nekem ugyanez a szett van, és 2 x 2,5 nmm vörösréz hangszórókábellel használom, aminek métere kb 300 Ft volt.
Itt ezért meglincselnek, de tudom, nem a drágaság a fontos, hanem a hang minősége. A vezeték keresztmetszete a fontos, hogy a nagy áramokat is veszteségmentesen továbbítsa a hangszórókhoz.
A többit rád bízom.
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec #29374 üzenetére
Az a hangminőség, amit általa kaphatsz, esetleg belépő szinten kielégítő lehet, de már DALI SPEKTOR-hoz nem ajánlom, visszafogja a hangdobozok valós képességeinek jelentős résztét. Talán megéri az árát, de például a Te rendszeredbe (RZ900 és OPTICON) minimum Excellenz való.
(#29382) I'am Dony
Ellenkezőleg, inkább alulbecsülik mindenhol a kábelek jelentőségét. Mocskosul el lehet rontani egy rendszer hangzását a nem megfelelő kábelezéssel. Amit 1000 Ft/m áron adnak az nagy valószínűséggel tényleg csak az abszolút belépő rendszerhez való. Sajnos szinte az összes kábel valamilyen mértékben túlárazott. -
I'am Dony
őstag
válasz
makoss #29381 üzenetére
Figyi. Ez a kábel dolog túl van tolva minden fórumon és ezt nem bántásból mondom. Biztosra veheted, hogy ha az olcsóbb Inak. St. kábelt használod semmivel sem lesz rosszabb a hangzás mint a 3x árú Oehlb.-al. Egyszerűen nem hallod ki és pont. Egyébként semmilyen kábellel nem lehet az erőből kijövő jelen javítani csak max. kevesebbet rontani. Ugyanez igaz a 3x 4x árú subkábelekre is. Sokan beleugrottak több 10ezres kábelbe ami pont azt nyújtotta mint az 5ezres. Az Eisa díjakat meg hagyjuk... pont nem mérvadó.
-
makoss
veterán
válasz
tomyka74 #29367 üzenetére
1× szeretném megvenni, de ahogy pár nappal ezelőtt észrevettem a Dali frontsugárzója egy EISA díjas hangfal, és szeretném megtisztelni azzal, hogy normális kábelt veszek hozza!
(#29368) johnywalker: Ez Oehlbach kábel nem van damme, a van damme kérdésemre válaszoltál
(#29370) BBéci: Akkor szerinted a Inakustik Prémium 2×2,5mm hangfalkábel nem f@sza? Csak kérdezem
Az Oehlbach is van olyan mint a van damme?
-
arcitec
addikt
válasz
#98221312 #29377 üzenetére
Mert , milyen rendszere van úgy még is? A Zenzor-hoz vagy a Spektor-hoz bőven jó lehet ..Sok minden más sokkal de sokkal többet számít amit konkrétan lehet hallani. Írom , HALLANI és nem úgy, hogy van aki hallja van aki nem, meg lehet, hogy hoz, de nem annyit stb .., A nem annyit az mennyi is?
-
törölt tag
válasz
tomyka74 #29367 üzenetére
Ez azért nem feltétlenül igaz....
Valóban rendszer függő, hogy a kábelezés milyen mértékben mutatkozik meg, azonban szerintem mindenképp érdemes próbálkozni, mert nagyon sokat tud hozni a megfelelő vezető.
Az említett kábelek között valóban nem sok különbség van, ezért nem volt számottevő a változás...
Személy szerint a te rendszeredbe biztos nem tennék Inakustik kábelt, max a hátsókhoz. -
törölt tag
Köszönöm. Még egy kérdésem lenne. A nappali mérete, és elhelyezése a képen látható. Egy ekkora helységbe, esetleg elég lenne egy egyel kisebb, pl. Denon X1400 típus, mert külföldi fórumokat is olvasva, kategóriáját meghazudtoló hangminőséget írnak róla, és a 30-40 ezer Ft árkülönbség azért elgondolkodtat.
-
törölt tag
Sziasztok. Ti melyiket vennétek meg, a két lehetőség közül? Denon X2400H vadonatúj, németből, vagy itthonról fél éves, magyar garis X2300W. Az X2400H, 7000 Ft-al drágább csak.
-
tomyka74
senior tag
válasz
makoss #29366 üzenetére
ne görcsölj már rá ennyire a kabel vásárlásra sztem!
simán tökéletes választás az inakustik prémium.én is ilyet használok előtte meg "sima" somogyi 2x4 mm high.oxi. rézkábelem volt és a csere után sem éreztem egetverő külömbséget! (rámondanám,hogy szinte nem volt hallható a külömbség,nagyon elenyésző)
meg szerintem (de ezzel nem vagyok egyedül) elég nagy placebo hatása van itt még a kábelezésnek.
de ez csak egy vélemény! -
Dorian
félisten
válasz
makoss #29364 üzenetére
Meg ne vegyük helyetted?
Annyit kell tenned, hogy itt a topikban vagy a haladóban rákeresel: Van Damme kábel, Gem Kft.
Amúgy Pintér Krisztián aki náluk ezzel foglalkozik, Zuglóban van a kábeles részlegük.
Éppen azért van jó ár/érték arányban, mert stúdióknak, koncertekre árulnak több száz métereket, és nincs rajta a durva hifi-marketing-felár -
makoss
veterán
válasz
arcitec #29363 üzenetére
Nekem már annyi is elég, hogy jó, ha megfelel a Dali Spektor hangfalaihoz EZ a kábel, akkor rendben.
Sajnálom, hogy nem tudtam rákeresni a van damme kábelekre, nem értem miért kell eldugni azt ami jó, vagy kiválló ár/érték arányban vande ez csak az én véleményem.
Próbáltam az AVX-en is érdeklődni de nagyon leszűkült a szókincsük erre: "nem szólhatol hozzá a fórumhoz" akkor minek a fórum??? fúúú na mindegy.....bocs az offért!
...de ha netalán még tud valaki forrást van damme kábelekre azt szivesen várom itt! -
arcitec
addikt
válasz
makoss #29362 üzenetére
Példul innentől már teljesen jó : [link] , ha még is jobbat szeretnél akkor válogass innen : [link] CRYSTAL STAR M Ez ha jól körülnézel akcióban szokott lenni vagy akár ez RATTLE SNAKE 3 M 1000ft - 4000/5000ft - ig bőven elég választani.. A min. lényeg, megbízhatóan tiszta réz legyen, ne valami vacak.
Innen vettem a sajátom : [link] Közép/felső közép rendszerhez. -
makoss
veterán
Ebből a GEM kft honlapjáról semmi nem derült ki, van egy "Stop" felirat és ennyi
Hogy most milyen kábelek vannak náluk, milyen hosszban lehet rendelni, hogyan néz ki semmi...szerintem ennyi.
Milyen kábelek ajánlottak még a Dali Spektor hangfalaihoz ami olyan vagy hasonló mint ez a van damme? -
-
Bi-amp. A másiknak tudom, hogy nincs értelme. Viszont a bi-amp esetén az adott hangfalnál külön használjuk a 4 eres vezeték 2-2 erét, a centernél viszont együtt használnánk. Ezért nem gondoltam, hogy a centerhez ugyanezt a kábelt kéne tenni, mert majdnem kétszeres lenne a keresztmetszet. Persze ha a leírtak ellenére is tartod az álláspontod, akkor megpróbálom. A másik lehetőség, hogy a bi-amp kábel összetételével azonos 2 eres kábelt veszek a centerhez.
-
BBéci
legenda
válasz
makoss #29358 üzenetére
Mindkét házimozis topikban rengetegszer volt szó Van Damme kábelekről, a többiek írtak honlapot, telefonszámot, konkrét típusokat, sajnos egyiket sem jegyeztem meg. Ha jól emlékszem, GEM Kft. a forgalmazó.
(#29347) Ance
Ha bi amp, akkor nem ugyanabba a csatlakozóba kell dugni. Ha bi wire, akkor igen, de annak annyi értelme van, mint férfiakon a mellbimbónak, nyugodtan elfelejtheted. -
makoss
veterán
Most vagy én vagyok muja, vagy tényleg nem találni van damme kábelt rendesen
Vagy nincs, vagy 50 és 100 méteres kiszerelésben
Tudnál linkelni olyan oldalt ahol méterre pontosan be lehet állítani, hogy milyen hosszút szeretnék?
No meg azt, hogy egy ilyen rendszerhez milyen van damme vezeték illene ( front-hoz, center-hez, hátsó-hoz) Denon AVR-X1400H + Dali Spektor 6+1+Vokal 5.0
Egy oldalt találtam ahol nagyon díjjazták ezt a fajta kábelt! (!!) -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #29355 üzenetére
Akkor pls help me, mert én is azt találtam, mint az előző hsz-ben kenand.
Samsung TV, tudja a DD+ és DTS-t is, erősítő Denon X520BT, optikain megy a hang a tévéből az erősítőbe, mert nem ARC képes az avr.
Ezek a sávok elérhetőek Netflix alatt:
PCM
DD
DD+
DTS NEO 2:5Ha DD+ -t választom ki, akkor hibaüzenetet kapok, hogy csak a formátumot támogató külső hangszóró esetében érhető el. Ami az avr optikain, és mégis csak ciccegő hangot kapok.
-
junkpod
veterán
Az utóbbi 2 hsz-ben némi ellentmondást erzekelek...
-
válasz
#54715584 #29352 üzenetére
FAQ HDMI 1.3-at ír
Itt is van info
HDMI kell hozzá, optikán/Coaxon Dolby digital megy, ha az eszköz le tudja konvertálni a DD+ -> DD-be akkor fog szólni az optikán, mint DD. (de DD+ nem) -
makoss
veterán
Akkor marad a sima banán dugó nélkül "csupaszon"
Ha viszont nagyobb a távolság mint a háttérsugárzónak akkor a 3 hangsugárzó lehet eltérő, úgy értem a front és a center egy fajta, a hátsó meg vastagabb...csak kérdés, hogy oda milyet? Én most mértem, 2×890 cm kell a hátsónak. Ha ilyen távol van, milyet ajánlanál oda?(#29339) Jigsaw04 : Milyen típusú pontosan a Kácsa?
-
törölt tag
Sziasztok,
Felmerült másik topikban, hogy optikán nem megy át a DD+. Ez tényleg így van? Nálam tényleg nem működik.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #29350 üzenetére
... Csak gondoltam és/vagy következtettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Politika
- iPhone topik
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest