Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • javie

    csendes tag

    Sziasztok!

    Pár hónapja agyalok azon, hogy egy olcsó, de lehetőleg minőségi hangrendszert építsek magamnak. Vásároltam egy Klipsch R24F hangfalat ehhez a koncepcióhoz. Kikértem Sanci38 fórumtárs véleményét, hogy milyen erősítőt vásároljak ehhez a felálláshoz, EZT ajánlotta. Mind árban, mind kinézetben (én csak ezek alapján tudok ítélni sajnos) teljesen megfelel, viszont észrevettem, hogy a csatlakozások alapján ez az erősítő nem bi-kábelezhető, hiszen akkor 4 helyett 8 kimenet kéne, hogy legyen rajta. Mivel a Klipsch-em bi-kábelezhető, szivesen kihasználnám ezt az opciót.

    A kérdéseim: Mi a véleményetek, a bi-kábelezésről? Tudom, hogy többféle van, felületesen utánanéztem, engem most a budget verzió érdekel, ahol egy erősítő van bi-kábelezve, nem két erősítő/két hangfalra koncepció. Szebben, jobban, erőteljesebben szól? Nekem nem igen volt alkalmam meghallgatni sehol egy ilyen felállást, ezért a legjobbat feltételezem, de lehet, hogy csalódnék, és feleslegesen költenék rá.
    Elsősorban azért bi-kábeleznék, hogy a hang amit kiszedek a két hangfalból erőteljesebb, kicsit részletesebb legyen. Teljesen megvagyok elégedve a hangfal minőségével, azonban el kell ismerjem, hogy basszus szegény, én pedig "bass head" vagyok. Tudom, hogy sokan a basszust a minőség rovására írják, de a zenéim 90%át bass heavy számok képezik (electro-dnb). Fülesekben Sennheiser PC350 SE-t és RHA T10i-t használok Bass filterrel.

    Viszont a zene nem a legfontosabb, mivel zenét elsősorban PC-n hallgatok, ahol egy Logitech Z623-at használok. Itt a 200W-os mélyláda minden sörözős buli esetén kielégíti mindenki igényét. A LÉNYEG, amiért elkezdtem ezt a budget hangrendszert építeni, az a házi mozizás. Tehát fontos, hogy megfelelően átjöjjenek a súlyos jelenetek. Nem várom el, hogy beleremegjen a szoba (ami kb 25nm), de azért ha egy kocsi beindul akkor brummogást szeretnék, nem ciripelést.

    Ezekután jogos a felvetés, hogy akkor miért nem veszek mélyládát. Nemtudom.. azt vegyek? Három koncepció között ingázok tehát jelenleg, mit érdemes választanom:
    - egy bi-kábelezhető erősítőt, amin kicsit feltolom a basszust

    - egy (olcsó! budget kb 30 ezres leérékelt belépő) mélyládát és hozzá egy olcsó erősítőt, és így lesz egy 2.1-em, amit világ életemben favorizáltam

    - vagy maradjak a jelenlegi koncepciónál, vegyem meg a "BC Acoustique EX-202.1"-őt és sima kábelezéssel az tökéletesen kielégítheti igényeimet egy akciódúsabb "felhőkarcolószétrobbantósvadászgépes" film esetén is

    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki megtisztel a válaszával! :R

    "Time is a flat circle!"

Új hozzászólás Aktív témák