- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz NeoPampalini #77790 üzenetére
Köszi a válaszokat, közben megtaláltam a hálózati topikot is ott is olvasgattam meg a neten is, és két lehetőségem van, vagy is agyaltam ki.
(Igen utána rájöttem, hogy a linkelt elosztó telefonhoz van. )
A modemen 2 telefonnak és 4 vagy 5 gépnek/tvnek van hely. Ez még most talán elég is, de később lehet kevés lesz.Nos a lehetőségek:
1. Marad így ahogy van, és a hálóból a szegő alatt áttolok 1-1 kábelt a másik két szobába a gépeknek, a tv-k meg maradnak wifin meg külső hdd stb.
2. Kiépítés: Modemet átteszem a spájz-ba, úgy is ott a padfeljáró is, lehozom szépen a bejövő vezetéket a modemhez, itt kapna egy kis rack szekrényt pl. Belerakok egy switch-et (8 elosztósat pl ilyet ha jó hozzá), és innen húzom fel a kábelt a padra, majd a nappaliba 2 ill. a 3 szobába 2 pát vezeték, le a kábelcsatin majd jöhet az aljzat. Ez így okés igaz?
Az is lehet, hogy részben marad így, annyi, hogy a csövezést megcsinálom a 3. szobának is, aztán majd valamikor apránként megcsinálom.
Sőt még az se mindegy, mekkora sávszél van, mert ha netán 3 tv+box, meg 3 gép menne egyszerre neten, eléggé lelassulna. Mondjuk ez elég extrém eset lenne, talán digitális oktatásban keresztgyerekekkel együtt lenne a legtöbb netes felhasználás.macilaci78: Igen egy boxot ad a telekom, jelenleg nekem is egy box van a nappaliban, a gyerkőcöknél külső hdd-n van mese, meg netflix a tv-n. A box bővítés-t még meglátom, mert a többiért már + havi díj van. Ezért mennének párban a vezetékek az aljzatokhoz a szobákba, egy a boxnak, egy a számítógépnek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- AKCIÓ! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Be Quiet 850W Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest