-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
válasz
Satyricon #52896 üzenetére
Heló mindenki!
Valaki nem tudja, hogy miként keressek olyan led-et, amibe integrálva van egy kis hülyeség, ami által pulzál, vagy színt vált?
Ugyan úgy 2 lábú (sárga színű), csak benne van egy pislákolást imitáló áramkör. (mint a led-es mécsesekben)
Vagy van hasonló, ami színt vált random, finom átmenettel (RGB).Milyen néven futnak ezek a spéci ledek?
Csak hogy topic témába illő legyek: Azért kérdezem, mert egy izzószálas karácsonyi ablakdíszt szeretnék gányolni ledes-re.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ilyen méhsejt perforált lemezt hol találok mondjuk Egerben vagy Miskolcon?
Szerk.: A kép lemaradt
-
Barret001
addikt
válasz
szabifotos #52893 üzenetére
Ha láttál már relét élőben,akkor tudnod kellene hogy a relék 90%-a rendelkezik nyitó érintkezővel is...
ezek a gyakoribbak. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szabifotos #52893 üzenetére
Ez most fájt...
-
cinemazealot
addikt
válasz
atiska007 #52890 üzenetére
Az LGA775-ös hűtőborda felfogató lyukjai egy 72,15×72,25 mm-es, az LGA115x bordáé pedig egy 75×75 mm-es négyzet sarkában találhatóak. Nem nagy az eltérés, de attól az még ott van, illetve nem szól a fáma a processzor kupak magasságáról sem (tehát hogy a borda alja mennyire van az alaplap felszínétől). Megpróbálhatod kicsit megnyomorgatni azt az LGA775-ös bordát, pontosabban annak a felfogatóit, hátha kijjebb tudnak nyúlni ~1,5-1,5 mm-rel, de hogy a bepattintós felfogatás kellő hosszú lesz-e az alaplapig, hogy ne passzírozza szét az amúgy is vékonyabb Skylake procit... azt nem tudom. Szóval csak óvatosan és kizárólag saját felelősségre!
-
atiska007
senior tag
válasz
Reggie0 #52889 üzenetére
Sziasztok,
Megpróbálkozok itt is, hátha valakinek van tapasztalata, vagy akár csinált is ilyet.
Az alap feltevés CPU hűtőre vonatkozna.
A volt konfigomat szétkaptam, mint foxy a lábtörlőt, igazából csak a táp+vga+ház maradt a régi.
A régi konfig egy LGA775-ös procival rendelkezik, rajta egy Cooler Master Hyper TX" hűtő.
Eladnám én, de a hűtő kb nem kell a kutyának sem, csak a proci.
Na most azon gondolkodtam, hogy esetleg megpróbálom ráerőltetni az új procira a hűtőt, de a probléma az, hogy az új alaplap+proci 1151-es foglalatú.Rá lehetne ezt valahogy rakni az új lapra? van ilyen adapter esetleg?
vagy felejtsem el az egészet és vegyek egy új hűtőt, a régi meg eladás/kuka?Köszi!
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #52886 üzenetére
Jó lenne látni egy elrendezést, mielőtt válaszolunk. Alapvetően az alsó ventik befelé szoktak fújni, mivel a legtöbb ház az "elöl-alul be / hátul-felül ki" szellőzést valósítja meg.
Lehet hogy hatékonyabb lenne hátulra beraknod a plusz ventit, ha lent például akadályozva van a légáramlat (na ehhez kellene látnunk a házadat belülről). Én barkács előtt mindenképp kipróbálnám hátul és ha meghozza a kívánt eredményt, akkor nem vágnám szét a házat (na ilyet se sokat lehet tőlem hallani
)...
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
A házamnak az aljába tervezek tenni egy 8cm ventit pluszba, aminek ki kell vágnom a helyét. Banális kérdés, de fújja vagy szívja kifele a levegőt, hogy a jobb? Illetve hátul most van egy 8cm venti inkább az alá tegyem be szerintetek itt még van egy hely. -
-
Barret001
addikt
válasz
szabifotos #52883 üzenetére
Minek időkapcsoló? Egy relét simán tud kapcsolgatni egy kis teljesítményű napelem is! Nekem fotocella kapcsolgatja évek óta,semmi gond vele.És csak akkor kapcsol be,ha kell
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Végre elkészült a napelemes, mozgásérzékelővel ellátott világítás. Egy laptopból bontott akku pakkot tölt egy töltésvezérlő. (8 akku párhuzamban kötve) A vezérlő bemenetére 5V-os napelem van kötve, amely fent van a tetőn. Egy 5V-os relé kapcsolgatja az egészet, egy PIR szenzor segítségével. A ledek sorban vannak (2x3-as sor) 12V-on. Az egész rá van téve egy időkapcsolóra, hogy nappal ne kapcsolgasson
Van még mit csiszolni, mert pl a DC-DC konverter valamiért 12V-on lekapcsolgat, ezért most csak 11V-on mennek a ledek... A dobozon van 2 voltmérő kijelző. Az egyik a napelemen mérhető feszt. mutatja, a másik az akku feszt. Néha nem mutat semmit az egyik, csak többszöri kapcsolásra, amit nem értek, de lehet hogy csak érintkezési hiba
Vannak még apró hibák, de működik
-
Rivaul
addikt
válasz
imibogyo #52880 üzenetére
Az öregek mindig szebbnek látják a múltat mint amilyen
Én is 10 éve vagyok itt. Természetes hogy változik minden, ezen kár merengeni. Attól még lehet normálisan viselkedni mert jajj régen de jó volt... 4 gyerek mellett az egyetlen barkácsolás nekem is a gyerekszoba és a kisebb pelenka fel celluxozása a nagyobb gyerekre vészhelyzetben
Öregszik minden és ez a normális sztem.
-
imibogyo
veterán
válasz
#21346560 #52877 üzenetére
Mondjuk nem is tudom miért van a kedvencekbe már ez a téma, hiszen eléggé felhigult a társaság már itt is...
Mondjuk én is hiányolom a régi arcokat és a régi gányolásokat, mostanában másról sem szól a topik, mint villanyszerelés és elektronikai egyéb vackokról (amikre amúgy van másik topik) én is ezért járok és posztolok ide egyre ritkábban, meg úgy általában a PH-ra is. Na meg a 2 pici sem könnyíti meg a dolgomat...
-
törölt tag
válasz
#21346560 #52877 üzenetére
Semmi gond. Hogy ne legyen annyira híg nem jövök többet erre.
De amúgy tényleg. Ha írsz valamit válasznak, és utána beszúrod a nyelvtani hibákat akkor nekem sem lett volna egy szavam sem.
Egyik kezeddel adsz, a másikkal fegyelmezel. Az jobban belefér mint amit itt láttam. -
törölt tag
válasz
Rivaul #52871 üzenetére
Nos, úgy tűnik még nekem kell elnézést kérni.
A válasz, amire számítottam, az lett volna, hogy "Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hibáimra, legközelebb jobban figyelek majd."
De tudod majd ha sörözgetés után véletlen felhajt valaki a járdára, és palacsintát csinál belőled véletlenül, hát remélem ugyanazt a reakciót tartod majd elfogadhatónak, amit te is reagáltál.
A szabadidőmről csak annyit, hogy a héten éppen 63 órát húztam le, és nem az a hobbim, hogy helyesírási hibák után böngésszem a fórumot, vagy trollkodjak.
Szimplán megütötte a szemem ez a két kirívó eset.De elnézést kérek, megpróbálom a továbbiakban türtőztetni magam, és ha nem is tetszik hova csökevényesednek az emberek, szó nélkül elsiklok felette, mert egy ilyen világban élünk már....
Mondjuk nem is tudom miért van a kedvencekbe már ez a téma, hiszen eléggé felhigult a társaság már itt is...
-
törölt tag
válasz
imibogyo #52874 üzenetére
Én meg az ilyenek miatt ignorálom magukat a topikokat egy idő után.
Általában tudok helyesen írni, ha besörözök a haverokkal akkor kínosan ügyelek arra amit írok, de ha a parasztnak nincs a témához köthető hozzászólása, akkor ne "nyelvtannácizzon".
Ha beírja, hogy hülye T_chris ezzel, meg azzal takarítsd meg azt a gyújtót, és alá írja hogy mit rontok el nyelvtanilag azt el- és megfogadom.
De a grammarnácis beböfögés tud irritálni annak ellenéte, hogy szinte sosem vagyok a címzettje. -
imibogyo
veterán
válasz
Barret001 #52873 üzenetére
Ami zárójelben itt is megeshet, főleg mivel még a szabályzatban is benne van a jótanácsok/további szabályok szekcióban. Szóval ez szerintem sem egy "van kedvem / nincs kedvem vele foglalkozni dolog", legalábbis papíron nem az. Én például nem szoktam nyelvtan-nácizni, de ha nem tetszik a stílus, el sem olvasom, nem is válaszolok rá....
-
Barret001
addikt
válasz
McReay #52866 üzenetére
Ezek nem ütvefúrók,hibásan írták a nevüket! (lehet hogy dierekt)
Ezek csak racsnis gépecskék,téglához esetleg még jók isA fúrókalapács,(ütvefúró) Az egy másik működési elvet használ,azért lehet vele betont könnyedén fúrni.
Az valóban ütögeti a fúrót munka közben! Nem csak röcögteti -
Rivaul
addikt
válasz
cinemazealot #52867 üzenetére
A két kis 500w gép amúgy se egy erőbajnok sztem. Nekem van egy 500-as bosch meg egy 1000-es. Had ne mondjam hogy melyiket mire használom
Szekrényt összerakni meg ilyenekre faxa a kicsi de ha neki kell menni a 70 éves vegyes építésnek (néha sparhelt tetőt találok a falba)
akkor jön a nagy vas.
-
cinemazealot
addikt
válasz
McReay #52866 üzenetére
Szerintem ez így nem lesz jó. Amiket a barkácsboltokban néztél, mind normál tokmányosak, a Hyundai meg SDS-es. Komolyabb erő kifejtésére a nem SDS fúrógépek és fúrószárak nem lesznek alkalmasak. No meg a normál fúrógépek "racsnijai" is sokkal gyengébben muzsikálnak, mint egy SDS-es fúrókalapácsé ... ezért is előbbit fúrógépnek hívják, utóbbit fúrókalapácsnak. Előbbire előszeretettel ragasztják még az ütvefúrógép elnevezést is, de az csak azt jelenti, hogy van benne racsni, így pl. égetett tégla vagy Ytong fúrásra alkalmas, de betonra már nem feltétlenül.
Élménybeszámoló: anno én is vettem magamnak egy 600 W-os B&D ütvefúrógépet. Egyszer Anyám kitalálta, hogy szeretne karnist a mennyezetre. Azt a kínszenvedést, amit a vasbeton födém koptatásával eltöltöttem, senkinek nem kívánom. Később megvettem a ma is jó szolgálatot tevő 1100 W-os SDS-es fúrókalapácsot. Azóta nincs az a vasbeton födém, ami ellen tudna állni nekem.
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztelek benneteket, hogy a Hyundai ütvefúró mennyire megbízható, akkor azt ajánlottátok, hogy inkább egy Bosch-t vegyek.
Egy kicsit körbe néztem barkácsboltokban és 2 kiszemelt masinára szűkítettem: (nem tudom, hogy jó kategóriát néztem e)
[link]
[link]Ezek a gépek rendelkeznek olyan (beton) fúró erővel, mint a fent említett Hyundai?
Bocsánat a hülye kérdésekért, nem értek hozzá és sz@rt se szeretnék venni...
-
moli.hu
őstag
Sziasztok,
lecserelnem Intel D945GCLF2 alaplapomon a bordakat, de a cpu-n levo bordan a z-clip rugo bele van preselve a bordaba (foto), es nem talalok aliexpressen, ebayen helyettesitot, nem arul senki ilyet, nemhogy ebben a meretben.
1) Tud valaki ilyen "z-clip spring rugó northbridge-rögzítő" beszerzesi forrast?
2) Eleve hol probalkozzak, peldaul pc-bonto?
3) Tud valaki olyan bontot budapesten, pesten, ujpesten, ahol nem csak foalkatreszek vannak, hanem ilyen kis marhasagok is? -
kmisi99
addikt
Ismét jövök némi gány kontár munkával.
Építettem egy bluetooth által vezérelt arduino alapokon nyugvó távirányítású autót. A kanyarodási rendszerre különösen "profi gány" lett.
Ebben a videóban meg is lehet csodálni a működését. [link]
-
törölt tag
válasz
Irmscher 353 #52860 üzenetére
Lehet tudok adni öntapadós alumínium szalagot ha ki akarsz bélelni egy nem fém dobozt....
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
cinemazealot #52859 üzenetére
köszi a tippet, hogy ez miért nem jutott eszembe!
-
cinemazealot
addikt
válasz
Irmscher 353 #52858 üzenetére
Mérettől függően eBay-en 300 Ft körül már találni ilyet.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
#33253120 #52856 üzenetére
Ha réz a az öngyújtó, akkor nem kellene, hogy kárt tegyen benne a szidol
Pl, nálunk a küszöbön lévő két "réz" megzöldült csíkból gyönyörű csillogó réz csík lett...De ha már itt járok, kérdeznék én is:
Építgetek egy lemezjátszót, aminek a dobozában szeretném a hozzá szükséges RIAA korrektort is elhelyezni.
Ezt kellene valami vas alapú dobozba tenni. Erre kellene nekem valami tipp. (konzervdoboz, teásdobozra már gondoltam, de sehol nem találok otthon olyat, amit használhatnék...) -
törölt tag
válasz
cinemazealot #52854 üzenetére
Ami biztos, hogy valamilyen oldószerrel is rá kell menni, mert van rajta pár ciklámen színű apró folt. (Nem tudom a képen mennyire látszik. ) Először öngyújtóbenzinre gondoltam a foltok esetén, de az majd csak akkor ha a kólás és a fogkrémes projekt végetért.
Jut eszembe. Ilyen szidol vagy hasonló dologgal rá merjek menni? (Egyáltalán van még szidol?
)
-
gyenesmartin
őstag
Készülget a külső aksim.:
Bontott laptop akkuból lettek kitermelve a cellák. Kimérve tudnak ezek 2Ah-t. 4-et bekötöttem sorba, tettem utána egy védőelektronikát (2,8V cellafesz alatt lekapcsol) Utána meg megy egy dc-dc konverter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FSP SI Serials FSP600 50ARN 600W 80+ Silver minősítésű ATX tápegység
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- 3 hónapos Zalman ZM1200 ARX 80plus Platinum +21 hónap garancia!!!
- Noctua NH-U12S chromax black + NF-F12 PWM chromax black + NA-SRC7 + NA-SYC1
- SilverStone SFX 500W Gold Moduláris Tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest