- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Nerazim #64243 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve nagyjából, itt linkeltem a hirdetést, ott alin írtam egy review-t is, azt olvasd el (angolul van, ha nem megy akkor leírom ide is). Ezt én csak PC hangszórónak használom játék/netrádió célra, minden másra van rendes főrendszerem, úgyhogy nem próbálgattam flac zenékkel vagy ilyesmi, amúgy is csak nemrég raktam össze. Ebben amúgy rádió nincsen, csak a felirat.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Inhouse
őstag
válasz Nerazim #64243 üzenetére
Nem kell félni tőlük. Nekem nem pont ilyen van, de szépen szólnak az árukhoz képest. Általában ez a méret max. 2*15W (PWM erősítő). Ha van benne rádió, az sajnos nem túl érzékeny, nincs rendes tuner kocka bennük. A távirányítójuk szokott még rövidlátó lenni. Bluetooth-nál néhány terméknél előfordul, hogy csendes résznél van egy jellegzetes zavar jel, de nem vészes. Az enyém 2 autós nagy ovál hangszóróra van kötve, egy kisebb bulihoz elég, meg otthon munka közben az szól.
Üdv Inhouse
-
-
Inhouse
őstag
válasz Nerazim #64101 üzenetére
Csak egyforma akkukat rakj bele. Nem rentábilis az akkucsere újra, de pl. az Aldiban is van saját márkás 20V-os akku külön, 6999-ért. Lehet, hogy nem csereszabatos, de belül az akkuk szerintem ugyanolyanok.
A Lidl garanciás ügyintézés igen rugalmas, kedvez a vásárlóknak, máshol nem is tapasztaltam ilyet. Faternak az ütvefúróján tönkrement az SDS tokmány, kértek képeket, majd küldtek egy új gépet, a régi nem kellett nekik. Nekem a fogkeféjükben romlott el valami, nem vette a töltést, küldtek kompletten töltővel, fejekkel egy újat.Üdv Inhouse
-
válasz Nerazim #64109 üzenetére
Vagy a Lidl oldalán írsz emailt, itt tudod csatolni a blokkról a fényképet is, vagy hívod az ingyenes számukat (linkelt oldalon lentebb). Lebeszéled az ügyfélszolgálattal, GLS-t küldenek érte, aki felveszi, és hozza a cuccot vissza. Telefonon mindent elmondanak, mi kell nekik, mi nem, hogy csomagold, stb. Nekem a 20 voltos ütvefúrós csavarozón a tokmány lötyögöt (kapott az téglát, betont, mindent), két éves gép volt, cserélték csak a gépet (többi tartozék oké volt), illetve a fúrókalapács fogantyúja (ami nélkül meg sem lehet fogni a gépet) is tönkrement, azt is cserélték. Két nap volt, pénteken délben vitte a futár, kedden délelőtt hozta. Első osztályú a panaszkezelés és a garanciális ügyintézés. Ezért veszek Parkside gépet. Más nem ad ennyi garit (esetleg még az Aldis Workzone és ilyen hátteret.
Saccco: ez a thermosztátos csap, ami most volt nemrég? Hogy működik? Tud forró vizet is? A két oldal a hideg-meleg? Az újságban nem sokat írtak, asszonynak nagyon tetszett, de nem mertem bevállalni. Az egyik tekerőn láttam hideg és meleg jelölést, a másikon meg hullámokat, egyet, kettőt, hármat.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Barret001
addikt
válasz Nerazim #64105 üzenetére
A nagyok szerint 2,6V az a határ,ami alatt kérdéses a cella. A 3,1V-os cellára rá kell bikázni,és tölthető.
Egy másik ilyen celláról pár másodpercig tölteni lell.(párhuzamosan összekötni) Utána fel fogja ismerni a töltő,ha 3,6V felett lesz a feszültsége,és fel is tölti. Maximum 4,2V feltöltve.Ettől messze van a 3,8v is. A balanszer megállítja a töltést,ha akármelyik cella elérte ezt a szintet.Aki nem,az így járt.Lehet hogy csak ezért kevés a feszültsége. Szigorúan egyenként fel kell őket tölteni,mielőtt beépíted!
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz Nerazim #64105 üzenetére
A 3.1V-os kukapozitív,a többi talán menthető még,
Ha van egy külön töltőd,akkor cellánként kellene feltölteni,és egy akkuteszterrel kiszűrögetni,melyik úszta meg a legjobban.
Az üresjárati kapocsfeszültség sajna nem minden,attól még lehet rossz a cella.
Nemrég NiMh akkukat néztem át úgy,hogy feltöltöttem őket,utána mértem a feszt.
Ezután az 1.2V-os cellákat külön-külön terheltem 20 másodpercig egy 4.8V-os izzóval,közben folyamatosan mértem a feszültségesést.
Amelyiknél a legkevesebb volt,valószínű hogy az a legjobb cella.
Így persze nem kapsz valós képet az akkuk állaptáról, de mégis lesz valami halvány képed,melyikek a legjobb celláid.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
DJGABI
addikt
válasz Nerazim #64109 üzenetére
keresztapám borotvájának a teteje törött el, kompletten küldtek új gépet. németek... silvercrest vagy milyen volt. garipapíron vannak talán tel számok
(#64110) Saccco ez jó 3d print? miénk mondjuk nem néz ki (még) ilyen durván több hét után se.. meg inkább a jobb oldalára kéne, nálunk az a szorosabb, a bal tök simán tekerhető.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
-
-
szabifotos
senior tag
válasz Nerazim #63745 üzenetére
Igen, 3s azt jelöli, hány akkut kötsz rá sorban.
BMS: Battery Management System: Figyeli az akku túlmerülését, és túltöltését. Illetve amelyik balanszol, az arra is figyel, hogy egyenletesen ossza el a töltést és merítést a cellák között. Töltőáramot nem korlátoz!
Erre való a CC/CV modul, illetve biztosítja a megfelelő töltési karakterisztikát. Rádughatsz pl. a bemenetre egy 120A-es töltőt, de a kimeneten korlátozod az akkunak megfelelő áramot a töltéshez. Illetve a feszt is be kell lőni. Én is 4s-t használnék 12V fúróhoz. (16.8V)Ekkor: A CC/CV bemenetre legalább 18V táp kellene. A kimenetet beállítod 16.8V-ra.
LiTokala töltővel nem tudsz sorba kötött akkukat tölteni. Ezért kell egy laptop táp pl.
VIDEÓ
(A sipákoló jelzőt ne használd, ott van helyette a BMS védelme.)[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
-
szabifotos
senior tag
válasz Nerazim #63688 üzenetére
Jófogásos úriembertől kapsz nagyon jó áron jó minőségű cellákat.
LG HE4 szokott neki lenni, de most nincs ahogy látom. van viszont Sanyo 18650Nsx 700-ért+ 500Ft a posta 10db-ig. Ez is nagy terhelhetőségű, ha jól látom. Ennyiért, ilyet nem kapsz külföldről.Kell egy BMS áramkör legalább 30A max értékkel. CC/CV modul, Legalább 15V bemenő táp, csatlakozók és kész!
Gyárilag 12V az NiCd-vel volt? Mert ha igen, akkor ha belefér, megpróbálkozhatsz 4db cellával is sorban. Ekkor 18V körüli tápot használj töltéshez a modul bemenetére.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Nerazim #58132 üzenetére
Azt írtad, a vezérlőd akármilyen távirányítóval sem ad, csak fehér fényt. Egy RGB led úgy ad fehéret, ha mindhárom színt egyforma erővel világítja.
A 12 V vezérlők általában úgy működnek, hogy bemegy akár 6-24 V DC táp és kimegy a szalagnak a 12 V (fényerőszabályzás, színkeverés belekavarhat).Elképzelhető, hogy a vezérlőd nem tudja kezelni a 15 V-ot.
A ledszalagod 5050 SMD ledeket tartalmaz, hányat is méterenként? Egy vágható szegmens (3 led SMD) max 0,72 W-ot fogyaszt 12 V mellett, míg a tápod kb 3,2 W-ot ad le. 4-5 szegmenst tud ellátni max fényerővel, ami 60 led/méter esetén 20-25 centit jelent, 30 led/méter esetén (mert ugye ez is a szalag típusát jellemzi) ennek a dupláját. A linkelt oldalon legalább 1 méteres darabot rendelhettél, ami sok.
Összedugva a ledszalag fehéren világít - ebből arra következtetek, hogy a rendelt ledszalag egészét rádugod...
Az elem: 2032, 2025, azaz 20 mm átmérőjű és 3,2 mm, vagy 2,5 mm vastag a gombelem, a rugós tartó ezt megoldja.
Vágd le az első szegmenst a szalagról és azt vezérli-e a vezérlő?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
cinemazealot
addikt
válasz Nerazim #53643 üzenetére
Kell bizony, egy jó kis erősítő. Az erősítő bemenetére kötöd a számítógéped analóg hang kimenetét (ez a leggyakrabban a zöld 3,5 mm-es jack aljzat, ami a leggyakrabban vonali szintű jelet szolgáltat), majd az erősítő erősített kimenetére kötöd rá a hangfalat. Erősítője válogatja, hogy ezt milyen csatlakozóval teheted meg, van olyan eset is, amikor nincs csatlakozó, csak a meghámozott kábelvéget kell beszorítani az erősítő megfelelő csavaros csatlakozója alá.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nerazim #53557 üzenetére
A műanyag részeket vagy lefújod, ha úgy tetszik, vagy maszkolod, de én egyszerűen kiszedném a helyedben, nagy valószínűséggel simán ki lehet pattintani őket (az én ezer éves Super Power házamból ki lehetett szedni), az előlap műanyag, azt is telibe fújtam, csak a "króm" díszeket takartam ki. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor nem látható részen végezz próbafújást ( műanyag hátoldala például).
Ajánlhatom, hogy panelszobában is fújhatod (láttam olyan Yuotube videót, hogy a srác egy szép szobában fújta a felniket (!). Körbepakolta kartonnal, és adj neki. Én nem ajánlom. Köd lesz, és a pici festékszemcsék mindenhol megtapadnak...
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
MrDerekas
addikt
válasz Nerazim #53557 üzenetére
A műanyag részeket vagy kimaszkolod (valami öntapadós bóvli matricával akár, vagy szikszalaggal amit szikével kontúrra tudsz igazítani) vagy lefújod. A well festéket bírja a műanyag, az agresszívebb anyagoknál viszont felpuhulhat.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
huliganboy
addikt
válasz Nerazim #53554 üzenetére
Helló kolléga!
Teljesen jókat írt az előző hozzászóló, a rétegek felvitelét tényleg tartsd be mert utána csak szívás van vele. Én csak annyival egészíteném ki ha kicsit erősebb festéket akarsz akkor vagy autó festéket(motip stb.) vagy kádzománcot (wery well, tytan stb.), esetleg radiátorzománcot (kalorfix) veszel. Ezek drágábbak de 2000ft környékén 400ml azok is megvannak és természetesen aeroszolos formában is vannak.
-
válasz Nerazim #53554 üzenetére
Sima Very Well Akril festékkel fújtam le a régi gépem még öt éve. Azóta sem jött le sehol sem. Pedig a földön volt, a teteje pedig tárolóként funkcionált. Nem lakkoztam. Picit csiszoltam elő (600as papírral, pár száz forint egy ív), annyi szerintem kell. Arra figyelj, hogy meleg helyen fújd, meleg legyen a fém is (min. 25 fok), mert a festékspray-k iszonyat hígak, hidegben csúnyán összeáll, nem is tapad úgy, és sokkal lassabban szárad. A kéznyomokat semleges tisztítószerrel vagy hígítóval távolítsd el.
Nagyon keveset vigyél fel egyszerre, mert hamar megfolyik (híg, tényleg), várj 20 percet (25 fok, vagy felette), és mehet a következő réteg. Én háromszor fújtam le, persze darabokra szedtem előtte, és elemenként csináltam. Ha megfolyt, ne ess kétségbe, várd meg, amíg megszárad, és csiszold meg. Hamar rájössz a mikéntjére.
Egy nagy spray elég (1000 pénz körül van flakonja, sok szín elérhető, márka mindegy. Ha lakkozni is akarsz, akkor olyan festéket vegyél, aminek a márkájában lakk is van, ne keverd őket), ha sokat fújsz, akkor kettőből maradni fog. Nyáron lenne a legjobb, de ilyen időben fűthető garázst vagy kazánházat ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Nerazim #52886 üzenetére
Jó lenne látni egy elrendezést, mielőtt válaszolunk. Alapvetően az alsó ventik befelé szoktak fújni, mivel a legtöbb ház az "elöl-alul be / hátul-felül ki" szellőzést valósítja meg.
Lehet hogy hatékonyabb lenne hátulra beraknod a plusz ventit, ha lent például akadályozva van a légáramlat (na ehhez kellene látnunk a házadat belülről). Én barkács előtt mindenképp kipróbálnám hátul és ha meghozza a kívánt eredményt, akkor nem vágnám szét a házat (na ilyet se sokat lehet tőlem hallani )...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest