- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macko20
őstag
válasz kovsol #44754 üzenetére
Tehát ezt az értéket környezeti légmozgás nélkül tudja,teljesen passzív!!
ilyen felállásban 65C volt venti nélkül egy 130W-os 1366-onsajnos vissza adtam a kölcsön hőmérőt ,így pontosat nem tudok mondani,az eddigi X kísérletnél az alja ,közepe,teteje eltérő értékű volt ,nem is volt stabil,most egyenletes mindenhol
és eddig a legfelső K2-sem melegedett,mivel türelmetlen vagyok ezért nincsenek pasztázva sem a bordák a fő csőhöz ami biztos hozna pár fokot,+ síkba is kéne hozni az oldalsó hőátadó részt mert hullámosidle-ben bordák nélkül is elvitte...
(#44755) FID a teteje K2+ egy 12csőves hűtő ,4db EKL couldtower,2db Matterhorn+1db házi heatpipe
(#44758) Potzee tehát megint leírom ,ezt az értéket környezeti légmozgás nélkül tudja ,teljesen passzív!!
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
törölt tag
válasz kovsol #44751 üzenetére
Van benne valami, mert én a Ninja2-vel elvitettem passzívan az enyhén húzott E8400-at, az lehetett kb ezen a szinten. Ott az volt a baj nálam, hogy lesült a fet az alaplapról meg összesírta magát az északi híd ezért se lett végül passzív hűtésem.
Nem fikázásképp mert nagy munka, csak a teljesítmény nem oké, valami baja van. Szerintem sok a hőlépcső, nagyok a távolságok.
Valami olyasmi kéne, ami egy kis tégla, mondjuk olyan vapor chamber szerűség, felnagyítja a CPU felületet hogy rámenjen mondjuk 2 hűtő egymás mellé vagy 3. -
macko20
őstag
válasz kovsol #44751 üzenetére
Már csak az a kérdés h a házban hány db venti van,+ a táp is a házból szívja a levegőt?
éppen 2db matterhorn van rajta ,és ráirtam a teszt eredményeket,51-55C tudott egy db 12-es ventivel ,passzívban a hőszenzor kikapcsolta a gépet,ugyan ezzel a cpu-val.
Tehát amit a képen látsz egy óriás hő cső /heat pipe/ ,és az összes rajta lévő borda melegebb a szoba /konyha/ hőmérsékleténél,tehát meglepődhetsz..ezt nem igazán értem:
de most ráraktam a hűtőjét már. 4200Mhz-en 65fok alatt marad passzívban.[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
zolee5016
őstag
válasz kovsol #37102 üzenetére
Ezen is volt gyári korban csavarvédő matrica.......ez egy 460 gtx..Becsikozott,és visszarakott hűtéssel lett legarizva gond nélkül..........meg se kérdezték,hol a matrica...úgy is a meleg nyákra fogtam volna........
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
FatalEror
addikt
válasz kovsol #37092 üzenetére
Mindenképp hajtsd meg furemark-al a karit,hátha vesz egy kis hőt fel a csavar,és átmelegszik a ragasztó,és ugye ebből kifolyólag jön a 2. 5let,hogy valahogy melegítsd meg a matrincát,akár hajszárítóval is.Illetve nagyban szerepet játszik a kártya kora is,hogy mennyi ideje köthet rajta a ragasztó.De több 5let most random nem jut eszembe,a legjobb a gőzölés lenne,esetleg ha vízhűtéshez tervezett vízzel gőzölnéd,akkor talán nem is kéne szárítani,mert ugye azoknak sokkal kisebb a vezető a képességük,szinte nulla.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Óra topik
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen széket vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik