- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz macko20 #44752 üzenetére
A végéhez:
Most a héten feldobtam rá a ventilátort, de 4200-on passzívban is 65 fok alatt marad.A házban három coolink sfiw2 12cm -es ventilátor van amik 5V-t kapnak. Bios szerint ez 600rpm kb. És a táp egy félpasszív megoldás, ami addig nem kapcsol be amíg a CPU és a GPU terhelést nem kap egy időben, de amúgy a házból szív.
Korábban elég sokáig vízhűtés volt a gépen, de meguntam a szerelgetést, meg túl sok pénzt emésztett fel.
Volt amikor nem indult el a szivattyú és a propci 100fokos volt, én meg elindítottam a Crysis3 -t a gépen, akkor se fagyott ki, csak úgy visszaszabályozott, hogy mondom itt valami nem stimmel, mert máskor nem akadt így.Hány fokkal melegebb a felső borda, mint az alsó?
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz macko20 #44750 üzenetére
Ennek mi értelme amúgy? Meglepődnék ha bármi hőt átadna a fenti bordáknak. Szerintem egy nagyobb borda közvetlenül a procin is elérte volna ezt a hőfokot, vagy még hűvösebb is lenne lehet. Vagy ezt valami szobornak szántad valami modern művészet címszóval?
Az én procimon egy alpenföhn matterhorn rev1 van ami 1060g passzívban és így a 3570k@4500Mhz -t 80fok alatt tartja LinX tesztnél is ami vagy 10fokot ráver erre az Aida cpu stressz tesztre, de most ráraktam a hűtőjét már. 4200Mhz-en 65fok alatt marad passzívban.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz zolee5016 #37100 üzenetére
Nekem is volt már ezerszer leszedve hűtés, cserélve más karikon. De ebben az esetben le van ragasztva egy matricával a csavar amire rá van írva, hogy ha leszedem akkor elveszik a garancia.
Ez is azért menne le róla, mert vízhűtés menne fel rá.Köszi amúgy a segítséget mindenkitől.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Itt teszem fel a kérdést, hátha valaki már csinált ilyet, vagy van ötlete.
Képen látszik, hogy a vga kártyám hűtését rögzítő csavarok közül az egyiken van egy matrica. Azt szeretném eltávolítani róla sérülés mentesen. Kis bevágások is vannak rajta, hogy még könnyebben el tudjon szakadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch
- Házimozi haladó szinten
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest