-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
-
zoty314
aktív tag
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Még nem vettem, mert nem volt rá szükségem, de ez az, ez kell hozzá.
Viszont ha számlád is van a D15-ödhöz, akkor csak írj a Noctuának és ingyen küldenek egyet. -
Vigneau
félisten
-
Zamma
őstag
Én is keresek vga venti adapter kábelt, de olyat ami a PowerColor RX 6600 Fighter-re való
és Y elosztós, tehát nem szipla...
[link]
[link]
Tehát ilyesmi, csak itthon ez nem kapható, vagy én voltam a béna...
Láttam olyat is, amin nem ekkora nagy az elosztás, de 2 venti köthető rá...
[link]
Tud valaki ilyet? -
Viktor77
titán
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Ránézésre ugyanez (lejjeb a képeknél válts).
-
Vigneau
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Így van, a JST-PH (a hagyományos mini VGA) csatlakozóhoz kiváló. Viszont az EVGA a 3-as szériánál csinált egy huszárvágást és eltért az eddigi szabványtól. De természetesen az ASUS-nak is akad már 5 és 7 PIN-es mini VGA csatlakozója egyes VGA-inak a PCB-jén.

-
Vigneau
félisten
roger.smith Kolléga csinálta meg és küldte el nekem.

Íme - bruttó 17cm-es adapterek:
Jól látszik, ez már nem a megszokott JST-PH, hanem Yeonho HY-4Y csatlakozó. Én is kíváncsi leszek rá, remélem nem lesz nagy beégés.

-
Vigneau
félisten
Én még csak koca/fantom felhasználó vagyok. A VGA pótventik alaplapra történő csatlakoztatása során használtam volna, amikor még nincs kéznél VGA PWM adapter, de a VGA érzékelője szerint szerettem volna vezérelni őket. Eddig még nem volt rá szükség - hamarabb jöttek meg az adapterek, mint a ventik.
-
Zamma
őstag
Hogy hány Fan Contolos van közöttünk...
-
zoty314
aktív tag
válasz
üzenetére
Ja, az nálam egyértelmű volt, hogy ha terhelésnél jön, akkor leterheled és úgy állítod le őket egyesével. Pl. az AIDA64 Rendszerstabilitás tesztje jó erre, mert ott a procit és a gput is tudod külön terhelni.
Ha egy konkrét fordulatszámon jön elő, az más, akkor jó eséllyel kell a szoftver.
Egyébként a Vigneau által ajánlott FanControlt használom én is már egy ideje és erre is teljesen jó lenne. -
törölt tag
válasz
Vigneau
üzenetére
Aah, köszi, ezzel már régebben találkoztam, lehet most segíteni fog.

+zoty314 + Zamma
Nem folyamatos a zúgás és csak bizonyos esetekben / terhelésnél jelentkezik.
Ezért is kellene program, amivel tudom szabályozni a fordulatszámot és talán így rájövök.
Mondjuk táp eszembe sem jutott, de a videokari ventijénél bármi más csak jobb lehet.
-
v3g374
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Lap:
ASUS LGA1700 TUF GAMING B660M-E D4Proc:
Intel Core i3-12100FScythe Katana 4-re kellene egy hűtő, ami fordulatszabályzós. Eredetileg a Noctua nf-a9-pwm-et néztem ki. A lényeg hogy minél csendesebb legyen.
-
santiago7
csendes tag
-
Zamma
őstag
válasz
üzenetére
Ha a fenti nem teteszik egyszerűbb ez:
Bekapcsolt állapotban nyitott oldallap/fedővel a ventiket egyesével újbeggyel megállítod (ne izgulj, ha elengeded, magátul felpörög...)
Ha nem lehet így sem hallani, akkor 3-4 cm átmérőjű csövet fogsz, és azzal hallgatózol.
Az is lehet hogy tápventi - ne próbáld meg leállítani, mert leáll az egész gép! Ott csak a csöveset tudod megcsinálni. -
zoty314
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát ha van olyan alaplapi csatlakozó, amire több venti is van kötve vagy ha nem alaplapi csatlakozóra vannak kötve, akkor szoftverrel nem biztos, hogy egyértelműen ki tudod zárni.
Ha kézzel elég könnyen hozzáférsz a ventikhez, akkor én egyesével megpróbálnám őket óvatosan leállítani kézzel. Persze nem a lapátok közé dugnám az ujjam, hanem a középső forgó részt nyomnám meg egy kicsit, amitől a venti belassul és megfelelő nyomásra akár le is áll.
Már a hang változásából is hallani fogod, hogy melyik az, le se kell teljesen állítanod.
-
Vigneau
félisten
válasz
üzenetére
Pl. a FanControl programmal lehet vezérelni az összes ventit Windows alól. Idle állapotban is fel- és letekerheted a ventiket egyesével és talán meglesz a ludas.
-
törölt tag
Sziasztok,
Van olyan program, amivel tesztelhetem a proci ventillátort?
Úgy tűnik valamelyik venti csapágyas. Először a GPU-ra gyanakodtam, de proci terhelésnél szokott fura hang jönni a házból. Itt még mindig lehet proci vagy valamelyik ház venti.
Hogy tudom kizárásos alapon megállapítani, melyiket kellene cserélni? -
jimpo
senior tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Nyárig simán ráér az előlap, most gondolom nincs 25+°C a helységben ahol a gép is van.
Csak írtam van ilyen lehetőség is.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Köszönöm.
Azért sem érzem a több venti szükségét, mert ez az 5600G proci úgysem melegszik annyira, de a majd hétfőn beszerelésre váró RX 6700 XT videokártya miatt már lehet indokolt lenne több venti a gépházba és a mesh előlap. (ez utóbbit majd idővel, mert elég drágán adják ahhoz képest, hogy csak egy fedő lap.
) -
jimpo
senior tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
A darabszámra gondoltam, nem az árra! Nekem P400A van és ment bele egy teljes pakk.
Ha teheted és valóban a sima P400-ad van, akkor vegyél hozzá mesh előlapot.
Azzal még nyerhetsz pár fokot, illetve alacsonyabbra lehet állítani a fordulatot a kívánt hőfok eléréséhez.
20 rugóért vettem a házat, szóval ahhoz képest drága. De amennyiért most vesztegetik ahhoz képest még olcsóbb is egy előlap.
-
Richard!
addikt
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Szia!
Azt, hogy összeköthetők a ventik, elég nekik egy csati.
-
jimpo
senior tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Mehet rá simán, akár az egyiket még rá lehet akasztani a procin lévő PST csatira.

What exactly is PWM PST?De egyébként 60 rugós lapnál én nem a ventin spórolnék, persze ha csak ennyi fér a házba akkor oké.

P12 PWM PST Specifications
ACFAN00170A full fehér
ACFAN00132A fehér ház és áttetsző lapát -
Viktor77
titán
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Van rajta egy plusz csatlakozó, sorba tudsz kötni több ventit, egyazon csatira, mindegyiket szabályozva.
-
-
jimpo
senior tag
Szerintem meg cserélje az összes ventit a házban P12-re, a bordára meg elég lesz egy is. Főleg ha egy szellősebb házról van szó...
Csak hogy megfelelő legyen a légcsere a kuckóban is, ahonnan a procihűtő szipuzza a levegőt!
Legalább nem lesz baja a hanggal sem. Nekem hogy bekerültek a P12-k a házba a procihűtó ventillátora volt a leghangosabb. Viszont amint cserélve lett bazi halk lett az egész, jelzem nincs egy HDD-sem a gépben.

Persze gaming közben kell a fordulat így is, ami mellé megjön a hang. De fejesben simán jó, lehet finomhangolni.
-
Zamma
őstag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Ha mégis inkább a 2 ventis verziót válsztod - mondjuk a P12 PWM-et - akkor:
1. Lényegesen halkabb lesz a rendszered, mert alacsonyabb fordulaton nagyobb hatékonysággal dolgozik.
2. Ha alacsony a fordulatszám kímélve van a venti élettartama is.Sok teszt bizonyította már hogy az egy ventis procihűtők nem annyira hatásosak meg hangosak is...
Nem véletlen hogy a király hűtők mind 2 ventisek...Ha engeded a nagy hőmérsékletingadozást a procinál, az egy idő után problémákat generálhat. Mostanság a mérnökök max. 40 fokos ingadozáson belülre méreteznek mindent, azon túl nem ajánlott...
Szerintem áldozd rá a 4 000-et, hidd el megéri, amúgy is 3-4 ezret akartál rá költeni...
-
Trk.Adam87
aktív tag
Köszönöm, szerintem a normál változat lesz, mert az pwm képes.
Az 5600Ghez szerintem 1 darab is elég lehet, figyelembe véve, hogy a gammaxx 400 gagyi gyári ventijével sem megy 70 fok fölè max terhelés alatt 900 rpmen. Nekem bőven megfelel a max 75 fok is, ha cserébe hangtalan lenne mondjuk 600 rpmen.
-
kefe13
tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
melós gépekben dolgozik a P12, évek óta, akár pwm akár dc vezérléssel, egy hiba volt, az meghalt 3 nap latt a budget pakkból egy darab. szal nem téma, kurjad az ajánlott ventit

lehet csapágyat is választani, megy
-
Zamma
őstag
Bocs, az előzőben elírtam, a venti 3 pines, nem PWN-es és PST-s!

-
Zamma
őstag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Mindkettőnk procija hasonló melegedés szempontból, 65 TDP-sek.
i7-10700 procihoz használom a két Scythe ventit (konkrétabban: Scythe Mugen PCGH Edition - azaz borda + 2 halk venti alkotja ezt a szettet. Az alap Mugen 1 ventis). Az alap Mugenen lévőt kéne lenézni - nem tudom milyen venti van rajta - ha azt veszed, nem lősz mellé, viszont ugrik a halkság!
Viszont van jobb ötletem ha olcsóbban akarod megúszni, akkor vegyél kettő Arctic P12 Silent PWN PST-t, itt egy összehasonlítás a silent és a normál verziók között:
[link]
Ez pedig a magyar ÁK:
[link] -
Reinu
tag
Nincs most valami BF-es argb pwm venti best buy valahol?
Házban van 3db pwm 120mmes argb elől és egy pwm 140mm hátul, ezeket szeretném cserélni, kiegészíteni. -
Zamma
őstag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Ha szólóban rakod fel, akkor:
A már linkelt P12 Pwm (pst verzió, ha nincs y kábeled)
[link] (rossz a kép, fekete a modell alapból...)Ha 2 lesz feltéve, akkor:
Scythe Kaze Flexx 800-as - nincs hangja...
[link]
Scythe Kaze Flexx 1200-as - az előző erősebb testvére, ha kell még egy kis kraft...
[link]
Scythe Kaze Flexx 300-800 - ebből van nekem felrakva procira 2! Max fordulaton csak szélzaj (és azt is csak belemagyarázom), egyébként síri csend...
[link] -
Zamma
őstag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Kéne ártartomány is, mert ajánlunk egy Noctuát és keresztbe fog álni a szemed...
Amúgy ÁK-n gyenge 58 félére csökkent az ajánlható ventik száma.
[link]
Mivel az 5600g nem egy izzadóbajnok nem lőnék verébre ágyúval...
A számításba jöhető gyártók árban növekvően: Arctic, Scythe, Be quiet, Phanteks, Noctua...
Ár/értékben az alsó kettő a bajnok, a Scythe-nek vannak extra halk ventijei is, én 2 ilyet használok procin, max 800-as fordulat! Ez halk!
-
kefe13
tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Fan Speed:200 - 1800 rpm

-
zoty314
aktív tag
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Noctua NF-A12x25 PWM
Noctua NF-A12x25 PWM chromax
Thermaltake Toughfan 12 -
Trk.Adam87
aktív tag
Processzorhoz milyen ventilátort ajánlotok, ami 120-130mm legalább és 500-600 körüli minimum fordulatszámra is képes, amin hangtalanul dolgozik és ennek ellenére is jól lehűt egy Ryzen5 5600G procit? Egy Deepcool Gammaxx 400 cpu hűtőn lévő ventilátort szeretnék lecserélni, mert azon 900 a legkisebb fordulatszám, ami eléggé zavaró, hangos.
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nézegettem korábban, de sajnos egy része mégiscsak 12cm-es, így szintén lelógott volna a duó a PCB-ről.
AxBattler:
Nagyon szívesen!
-
Vigneau
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nem hangzik rosszul, amit írtál az esetedről. Remélem, hogy nem válik végül kifutó termékké a sima Kaze Flex PWM 92mm (mert akkor még nehezebb lesz találnom még egyet). Igaz, Szfváron talán van még belőle, de 1 hetes várólistás a Kazy-nál. RGB-s verzió pedig van akár Szolnokon is, de az olyan venti meg már nekem nem pálya...
-
zoty314
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Úgy látom, hogy ezt csak egy dologra találták ki és úgy álmodták meg, hogy csak egyik oldalról lehet rögzíteni csavarral, ahol van 4 lyuk.
A képen bal oldalon látszik, hogy csak úgy tudtak bepakolni kettőt egy házba előlre és hátulra, hogy fordítva fújja a levegőt a megszokotthoz képest, tehát a ház hátuljától előre. Éppen azért, mert előre nem tudták volna berakni a ház első panele miatt.
-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Alulról így néz ki - gondolom, ezt már láttad. Szerintem fémrögzítővel lehet feltenni a CPU hűtőre. De van olyan is, aki kétoldalú ragasztóval rögzíti - 10:30-tól nézd.
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Ezeket az Arctic F8/F9 Pro ventiket hogyan lehet rögzíteni, mert hagyományos csavar menetet nem látok rajtuk?
-
zoty314
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
-
zoty314
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy most mekkora, hanem az, hogy mekkora kell? Átfaragjuk.
-
zoty314
aktív tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
ID-Coolingból is van 120-as rgb-sem valahol, kettő is, abból is tudok faragni olyat, mint az előző képen.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Az emag-nál én is szívtam egy kicsit az ID-Cooling 92 slim rgb ventivel.
2 db kellett volna nekem a ssf ház tetejébe. Le is adtam a rendelést, emag volt a forgalmazó ki is fizettem. Majd 1-2 nap múlva jött az email, hogy sajnos csak 1 db van, a másik árát visszautalják. (egyébként más forgalmazónál is volt ugyan az a venti, csak dupla annyiért)Írtam nekik, hogy nekem 2 db kellene, azért adtam annyira a rendelést. Erre az volt a válasz, hogy akkor ne vegyem át a csomagot és visszautalják.
Végül csak átvettem az egy darabot, mert kellett, gondoltam majd kerítek másikat.
Szerencsére kb 1 hónap múlva volt ismét ugyan úgy emag volt a forgalmazó, de még jobban is jártam, mert ingyen hozták az easybox-ba.Ha nem sürgős várj vele kicsit, hátha akad majd még egy darab.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Esetleg egy ilyen ha van hely?
Nekem van itthon egy belőle, kisebb cpu bordára tettem, (Thermalright true spirit 90m rev.a) egész jó volt.
Most is rápattintom majd valahogy a noctua nh-l9i chromax.black-ra, hogy javul e tőle valamit, meg hogy mutatna rajta a fehér memória mellett. -
zoty314
aktív tag
válasz
Vigneau
üzenetére
Rájöttem, hogy kicsiben gondolkodtunk.
Nem ezek a nyeszlett 92mm-esek kellenek ide.Ezt kell felraknod: [link]
Ennek már elég lesz a statikus nyomása és a légszállítása is.
Szerintem arra a kártyára kell 3db is, kettő felülre, egy alulra, az a biztos.
Micsoda véletlen, nekem van is éppen 3db, csak még nem hirdettem meg.
És ha véletlenül mégsem válnának be, zöldségszeletelésre még mindig teljesen jól használhatóak.
-
Vigneau
félisten
válasz
zoty314
üzenetére
Gyári adatok alapján hasonlóra jutottam én is. Ennek ellenére fura/nem semmi, mire jutott a Noctua az NF-A9x14 szériájával.
Szóval úgy néz ki, a hosszú vajúdás meghozta az eredményét. Meg is rendelem akkor a normál Kaze Flex 92mm duót, már amíg van... Köszönöm szépen a segítséget és a megerősítést mindkettőtöknek!
-
Vigneau
félisten
Jaj, lehet, félreérthető voltam. Valójában egyszerre két hűtésrenováló projektet futtatok. Ebből a VGA deshroud van előrébb - ami nagyon úgy néz ki, hogy valamelyik (inkább a vastagabb) Kaze Flex lesz -, de közben figyelek a másikra is...
I
I
VA 120mm-es Noctua kvartett ház (2 elől és 1 hátul), valamint CPU hűtő szerepben tetszeleg. Ezek újragondolására vetettem fel magamban már egy ideje az Akasa Apache kvartettre való (vissza)váltás értelmét/bolondságát.
-
Vigneau
félisten
válasz
zoty314
üzenetére
Csak visszarakta az eredeti árra. Legalább én is félig eldöntöttem, mi legyen.
vagy
2) Scythe Kaze Flex Slim PWM 92mm
Most elvileg ingyen jönnek appon keresztül az EasyBox-ba és legalább nem RGB-sek.
Viszont az Akasa Apache "re-látomásomra" még nem mondtatok semmit...
-
zoty314
aktív tag
A legelterjedtebb, itthon is kapható ventijeik nagyon nagy részére ez teljesen igaz.
Viszont vannak olyan ventijeik is, amik olyan 1800-2300-as fordulaton már 2 mmH2O feletti statikus nyomást tudnak. Sajnos ahogy nézem nálunk ezekből nem sokféle kapható, de az egyik üde kivétel a már említett 92mm-es, amit linkeltem a kollégának.
Én sem ma kezdtem
, megnéztem, hogy a statikus nyomása 2 feletti és a lapátok kialakítása alapján simán el is hiszem. Sajnos csak 28dBA felett tudja, de valamit valamiért. -
Zamma
őstag
válasz
zoty314
üzenetére
A Scythe klasszikusan a be quiet!-féle vonalat viszi, azaz gyengébb air pressure a halkságért cserébe. Igazad van, nem próbáltam ki az összeset, viszont ha nem láttam a saját tapasztalatomon túl még vagy 20-30 tesztet - amit ház-proci-radiátor roundupok és nem szóló tesztek tettek ki - akkor egyet sem...
Egyébként rosszul írtam, mert a procihűtőmről elfelejtkeztem, ami egy spéci Scythe Mugen PCGH Edition...
Ez alapból 2 ventis, mint a Ninja, max. 800-on pörög 20 Db alatt
A bordák itt is ritkák... ezért egy ilyen venti is átnyomja a levegőt simán. -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
zoty314
üzenetére
Félreértés ne essék, dehogy gondoltam itt barbárságra.
Én is gyorskötözőzni fogom a két 92mm-es ventit, csak elég hülyén nézett ki a szárazpróbán a túlnyúlásaival 2db 120mm-es venti a 20cm-es VGA-n. A PCB-be megy majd 2db Yeonho HY-4Y to 4 PIN VGA PWM adapter, tolok neki egy Vigneau féle ventilátor curve-ot az MSI Afterburner-ben, aztán indulhat a móka.
-
zoty314
aktív tag
válasz
Vigneau
üzenetére
Én nem szoktam annyira foglalkozni az esztétikával, rádobnék 2db NF-A12x25-öt gyorskötözővel, aztán had szóljon.
Stabil legyen és kész. Ja, meg simán az alaplapi csatira kötöm a ventiket is, beállítok nekik egy csodagörbét és kész.
De abszolút meg tudom érteni azokat, akik nem ennyire barbárok és szépen akarják megoldani.
-
zoty314
aktív tag
Nem tudom, hogy ez igaz-e, de azért azt erősnek tartom, hogy minden Scythe ventit egy kalap alá veszel, hacsak nem próbáltad ki az összes méretet. Nem ellened vagyok, nem támadni akarlak, ne érts félre, csak elég nagy általánosításnak tűnik. Persze ha próbáltad az említett típust is, akkor visszavonom.

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- World of Tanks - MMO
- Hegesztés topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Grózi