- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
válasz
Raidon #43299 üzenetére
Csavarokkal nem tudok játszani, ugyanis egy bordán rögzítem gyorskötözővel
Mindazonáltal a teljesítménye borzalmas, amíg a Noctua ~700rpm-en 50-51 fokon tartotta a kártyát, ez ~1000 rpm körül 56-57. Magasabb fordulatszámon pedig a különös hang mellé szélzaj is társul. Nálam ez a venti megbukott -
peq
aktív tag
Hali!
Minap egy Arctic P14 Slim venti került hozzám, hely szűke okán egy Noctua P14-et váltott. Utóbbi már bő 5 éves, mégis, a két légkeverő össze sem hasonlítható..
Kérdés, észrevétel - szembesült valaki konstans motorzajjal? 20-25 centi távolságból már hallható, fordulatszámtól függetlenül jelen van. Mintha egy vékony papírszeletet folyamatosan súrolna az egyik lapát. Kifogtam egy hibás darabot, vagy a széria minden darabja ilyen?
Egyéb alternatíva 14cm slim fanra ami kapható is hazánkban? Esetleg Aliexpress ventikről vélemény? Ezzel szemezek -
Speedy007
őstag
Végül is ez lett a befutó ez a 3-ik legerősebb 140mm-s ventillátor nem akartam kábel dzsungelt a házba mert az AKASA-hoz még külön hub is kellet volna még ezt meg fel lehet fűzni egymásra Arctic P14 PWM PST A-RGB tudom tök fölösleges de 950-n járatatva elég halk, halk sustorgó hangot lehet hallani.
-
Killer01
őstag
válasz
Normi™ #43293 üzenetére
Azon a hűtőn egyedi 100-as venti van, de úgy tudom rá megy a 120-as venti is. Nézd meg a gyártó weblapján a hűtő leírását.
Erre javaslatok?
"Milyen ventiket javasolnátok, ami
minőségi;
14 centis;
fesz alapon szabályoznám kb 5-12 V között;
nem hátrány ha max fordulata 1300-1500 rpm lenne ( ha nagyobb nem gáz)
Köszi" -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Biztos tudtok nekem segíteni!Van egy Thermalright AXP-100-as Cpu hűtőm.Cserélném a ventilátort rajta.A furattávolság 83mm.92mm-es ventit néztem ki,de nem tudom a furattávolságot.Kérlek segítsetek!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Speedy007
őstag
Ventillátorok fordulat számát hogyan számolja ki az eszköz? Kérdezen azért mert ha PWM-be állítom és 50%-ra lövöm be a fordulat számot akkor a BIOS szerint 1100-1200 rpm körüli fordulat szám értéket ír ki ami hülyeség szerintem mert a ventillátor maximum 1900-ra képes. Azt tudom hogy a házam gyári ventillátor hubja szar mert 1600-ra képes a ventillátor és ha 40%-ra állítom be akkor elvileg 6-700 körül kellene működnie ellenben a BIOS szerintem 800-900-n megy . De itt konkrétan az alaplapra van kötve össze fűzve az 1900-ra képes ventillátorok
-
spleenszuru
őstag
válasz
Speedy007 #43286 üzenetére
Én 2 vásárlással tudtam ezt le, előre utaltam, mint mindig, tehát ár már nem is változhat.
Levelet is írhatsz nekik előtte, 1 napon belül nekem válaszoltak, ha ennyire bizonytalan vagy.
Annyi, hogy nem 2 napon belül érkezik, mert valami külső raktárból kérik be, hanem kb. 1 hét.
Bár most nézem, nekem még 2-4 munkanapos szállítás volt akkor, most viszont 1-2 napot ír.140-es esetén meg lesd meg a TT-t, hátha tetszik majd neked is.
-
Speedy007
őstag
válasz
spleenszuru #43285 üzenetére
Én általában peches vagyok mire rá szánom magam és oda is jutok
addigra vagy elviszik vagy elfogyott és még ők sem tudják biztosra mondani hogy mikor jön a következő adag plusz lehet hogy már nem azon az áron lesz mint a korábbi készlet
-
spleenszuru
őstag
válasz
Speedy007 #43284 üzenetére
Thermaltake Toughfan 14 is erős játékos, nekem abból van 2.
"Adata XPG Vento 120 Pro meg egyszerűen túl van árazva egy helyen van 6.000 körül a többi helyen egy Noctua NF-F12 PWM áron megy szinte ami meg papríron több tud így akkor már azt érdemes venni."
Ezért kell azon az 1 helyen venni, nekem már 6 db jött onnan gond nélkül. Ráadásul 6400-ért, azóta látom 6000 alá esett, nehogy rendeljek még belőle, pedig szükségem sincs rá..
-
Speedy007
őstag
Ha "leadok az "igényeimből" de a méretből tehát ragaszkodnék a 140mm-s mérethez de a csillámpónihoz nem hogy minnél több levegő kerüljön be a házba az az befúvónak lenne a 160mm-s ventillátorok helyett akkor az Akasa Viper 140mm (AK-FN063) illetve papíron "picit gyengébb" Akasa Apache 140mm (AK-FN062) mert ahogy nézem az adatokat "papíron" ezek a legerősebb és a leghalkabb 14CM-s ventillátorok a piacon.
Tudom hogy 120mm-ben ott a P12 Max de ott nekem a hangjával volt a bajom meg hogy iszonyatosan remeget/vibrált mikor a kezemben tartottam működés közben 900 rpm körüi fordulat számon, a korábban említett itt Adata XPG Vento 120 Pro meg egyszerűen túl van árazva egy helyen van 6.000 körül a többi helyen egy Noctua NF-F12 PWM áron megy szinte ami meg papríron több tud így akkor már azt érdemes venni. -
danih
veterán
Hali!
Tudtok ajánlani 8 vagy 9 centis ház ventit, ami slim kiviteles és maximum 4V-os minimális feszen pörög fel? PWM nem fontos, mindegy van-e rajta.
Köszi -
Hát lehet, sokat agyaltam, végül megvettem a 6 db ventot.
Így alapból 3 vento fúj, 3 szív, és igen, van benne huzat rendesen.
Hőmérsékletre játék alatt ég és föld a kettő ház, igaz, több venti, más elrendezés, így nem egyértelműen a ház előnye, előtte kb. 30 perc után már maxon mentek a ventilátorok.
-
exoduss
tag
Sziasztok!
thermalright axp 100h muscle processzorhutore szeretnek a gyari ventilatornal valami halkabbat. Esetleg tudna nekem valaki ajanlani par tipust? Vagy jobban jarnek egy huto cserevel?
A haz egy ssupd meshlicious. -
Megköszönném az ajánlást, nagyon bejön a 6x XPG Vento pro az új házban. Végül nem King Arthur lett, hanem Pure Base 500DX, amivel kapcsolatban sajnos vannak minőségi problémáim, de összességében érezhetően több levegő mozog így át a házon és nem ragad meg benne a meleg még tartós terhelés esetén se.
Ami meglepő volt, hogy a frissen vásárolt szilikon felfogatók nem tartották stabilan a ventiket, így végül csavaroztam óvatosan. Az is igaz, hogy ezek nehezebb darabok egy átlagos cucchoz képest.
Még azon agyaltam, hogy lehet a VGA alá, a táp elé még be kéne pattintani valahogy egy darabot, hogy tuti pozitív nyomás legyen (most ugye fronton 3 szív, hátul 1 és felül kettő fúj ki, kicsit eltolt RPM-en) mindig. De ott gyárilag nincs rögzítési pont (venti viszont akad bőven, mert megvan a 3 db alpenföhn wing boost 2 140, plusz a 3 db Pure Wings 2 140 mm amit kiszedtem a házból).
-
Speedy007
őstag
Lett korábban itt ajánlva a Thermalright C12C-S ennek van fehér verziója is és ez 3-s kiszerelésű TL-C12CW-S X3 ezek miben különböznek vagy miben jobbak mint az Arctic P12 PWM PST A-RGB-k? Nyomásban a Thermalright gyengébb mint az Arctic P12 PWM PST A-RGB de viszont Airflow terén meg erősebb tőle
-
Zamma
őstag
válasz
Kupszi #43274 üzenetére
Választani a kettő közül nálam az RGB mentes Silverstone Air Slimmer 120 a nyerő, mert 0 RPM-et is tud, a Jonsbo meg 700 RPM-ről indul...
De én egyértelműen a Vento Pro-s verziót csinálnám meg.
Az killer!A 11700K-ra meg tennék egy Thermalright Phantom Spirit 120 SE-t (bővebben itt:#96441) ez NR200-hoz a top hűtő 250W-ig bagóért! Nemsokára itthon is kapható lesz baráti áron.
Amennyit megspórolok a vízen jófajta söröcskére költeném... az is hűt így a 32 fokos nyárban - csak belülről! -
Kupszi
aktív tag
Konkrétan nálam az lenne a lényeg hogy 2 slim venti ami beférne a VGA alá, még ha nem is játszok, de hűsen tartsa a gépet.
Igazából nem akarok übercsodát tenni hogy jó hűtésem legyen, arra ez a ház nem jó. Arra épített vizet tennék, inkább csak az a cél hogy könnyen átjusson a meleg levegő a házon.
Arra kéne nekem valami ajánlat. De a táblázat amit küldtél, fontolóra veszem, de ár/érték arányba azt látom az Artic toronymagasan az első. -
Zamma
őstag
válasz
Kupszi #43266 üzenetére
Nekem a sima NR200 házam van.
Nem szoktuk javasolni a slim ventiket, ha mégis itt nézz szét: #96485.Ugyanezt a dolgot - bár tudom hogy kicsit mekkmesteres
, viszont nagyon hatékony - úgy oldottam meg hogy elfektettem a házat és kívülre raktam 2 db 120-as P12 Max ventit. Ezzel viszont igen komolyan rásegít a VGA-ra...
-
Zamma
őstag
válasz
Speedy007 #43265 üzenetére
Látom van mondanivalód rendesen, de ne itt, vár téged a Léghűtés topik.
-
Kupszi
aktív tag
Sziasztok,
2db SLIM 12cm ventillátort szeretnék a CM NR200P házam aljába tenni, közvetlen a VGA alá, sajna a normál ventik nem mennek be mert feszítik fel a VGA -t nagyon...nem is erőltettem.
Mit ajánlanak a hozzáértő tagok? Nézegettem Akasa 12cm slim-t nemtudom mennyire hatékony mint házhűtő szerepre.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Speedy007
őstag
Hihetetlen ez a ventilátor az Arctic P12 Max bár az MSI BIOS-a szerint nem tudja a papír forma szerint ígért 3300 RPM-et 3200-nál tilt. De 938 körül egészen halk és érezhetően sok levegőt tol át de lehet hogy ez a halkság a Noctua kábeleknek köszönhető mert az asszony csináld magad laptop hűtője alól elcsórtam a 3-s elosztót illetve a ventilátor hosszabbító kábelt
-
Speedy007
őstag
Nálam csak azért van így mert a P12/14 PWM PST-k így adnak valami kézzel érezhető teljesítményt de szerintem ház és konfiguráció válogatja hogy mekkorra fordulat szám szükséges de azért nekem durva hogy a 16CM-s ventillátort is lenyomja zajba ugyanazon a fordulat számon
-
Speedy007
őstag
Vettem 3DB Arctic P12 Max-ot. Tényleg igaz az hogy van egy fajta búgó hangjuk ezeknek plusz iszonyatosan vibrál de érezhetően több levegőt tol át magán mint a P12/14 PWM PST ugyanazon a fordulat számon 914 RPM körül
-
Speedy007
őstag
ARCTIC P8 Max ha valakit foglalkoztatná a zöld manónál nagyon olcsón hozzá lehet jutni 2-t már be húztam maradt még 8
-
Zamma
őstag
válasz
Xenncso #43247 üzenetére
Itt vannak még fehér ventik, de nem mind van itthon...
-
Xenncso
csendes tag
Az XPG Ventro Pro ból van olyan ami teljesen fehér?
Az a gondom vele hogy a dizájn miatt nem jó pedig ahogy látom sokkal jobb mint a P12....kár hogy a P12 max-ból sincs fehér
Milyen megoldás lehet még ami fehér és ilyen XPG Ventro Pro árban lehet?
A proci hűtőből akkor a Frost spirit 140 lesz a befutó mivel abból van ARBG-s fehér -
Zamma
őstag
válasz
Xenncso #43245 üzenetére
Elölre 3x120mm-es ventit nézz a 2x140 helyett, az a masszívabb, hatékonyabb megoldás. XPG Vento PRO elég jó, Noctua szint 6300 Ft-ért, sorba köthető, nem kell hozzá Y kábel sem...
P12 MAX is lehet, ha olcsóbban szeretnéd megúszni.ARGB-s procihűtők közül a Phantom Spirit és Frost Spirit 140 közül válaszd azt amelyik jobban bejön, a Peerless Assassinnál mindkettő jobb...
2 link hozzá: [link] [link]Az SSD-d melegedős, nekem is olyan van, kvázi ahhoz van rendelve a házventim fordulata...
-
Xenncso
csendes tag
Nem tervezek hdd-t használni és gondolom az pont útban lehet a hűtés miatt.
Egyenlőre egy GTX1080 ami adott a többi amit szeretnék újítani a proci i7 13700K(F), a lap egy [MAG B760M Mortar wifi] , a ramok [G.SKILL Ripjaw S5 32GB 6000 CL30], a proci hűtő vagy egy [Peerless Assassin 120 White ARGB] vagy egy [Frost Spirit 140 WHITE V3 ARGB] (egyenlőre a frost spirit felé hajlok mivel pont néztem a cpu-hűtéses topicot amiben linkeltél freki/hang és egy hő/hang képet egy 13900K esetében és picit jobb volt) az ssd pedig egy [970 EVO Plus 1TB] -
Zamma
őstag
Értem.
Lian Li UNI FAN P28 3-as pack a best buy. -
Abu74
csendes tag
Tapasztalatai a NOCTUA NH-D15S-re amin fel volt még 1db 120mm venti is. Alapon játékra simán kiszolgálta volna egy 20'C szobában a 13700KF-t. De melegben 27-29'C-ban már kevés volt neki.Alapon 41-45 'C muzsikált.Terhelve viszont volt 85-881C, CB23 alatt belenyalt a 101 'C is. Hosszú távra terveztem ezért váltottam át.
Igy szabadabb a légáramlás is a házban és hövösebb is rendessen.
Vab 3 db XPG vento Pro beszivonak. Hátul megmaradt a gyári 140 Panteks ami a házban volt. Köszönöm szépen a válaszod. Megfogom nézni mind. -
Zamma
őstag
A 13700KF procin a NOCTUA NH-D15S hűtővel mit tapasztaltál hogy LT720 kell?
A három jözül a T30 a tuti, itthon csak 3-as packot látok az ÁK-n.
Olcsóbb, de minőségi, halk, erős ventik:
XPG Vento PRO - van olyan jó mint az NF-A12x25, de fele áron!
BQ Silent Wings 4 Pro - kb. egy szint a Vento-val, vagy picit jobbItt egy kis szünet, mert itt jön a top kategória:
Cooler Master Mobius 120 OC - a fentieknél jobb, a T30-al egy szint.
Lian Li UNI FAN P28 - 37 dB-ig és 42 felett a T30 felett reljesít radin.
28 mm vastag és nem 30, mint a T30 - így több helyre is elfér.
Viszont a 3-as pack egy tizessel olcsóbb mint a T30-é (29 ezer), Top kategóriában instant best buy!Végszóként tehát a T30 - Mobius 120 OC - Uni Fan O28 szinte egy szint, érdemes megnézni mit kapsz a csomagban. Akármelyiket is veszed elégedetten fogsz vigyorogni!
-
Killer01
őstag
Üdvözlet, jó régen jártam erre.. 8 éve
Milyen ventiket javasolnátok, ami
minőségi;
14 centis;
fesz alapon szabályoznám kb 5-12 V között;
nem hátrány ha max fordulata 1300-1500 rpm lenne ( ha nagyobb nem gáz)
Köszi
-
Abu74
csendes tag
Sziasztok.
LT720 -radira milyen melyik ventilátorokat javasolnátok. Az általam nézettek választási sorrendben.
[PH-F120T30 120MM FAN]
[PH-F120D30 120MM FAN]
[Noctua NF-A12x25 PWM Chromax]
Küszönöm a tanácsokat. -
Xenncso
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy egy [XPG Starker Air] házba hátra mennyi és milyen kifújó venti(ke)t érdemes beszerelni? (fehér venti ami jó lenne)
Előre kettő [TT Thoughfan 14] amit már kinéztem. Gondolom hátra olyan venti kell aminek magas a CFM és nem olyan lényeges a static pressure.
Elég lehet hátra egy [Arctic P12 pwm] vagy kettő inkább? Vagy erősebb kell hogy enyhe pozitív legyen a házban a légnyomás/áramlás? -
Zamma
őstag
válasz
hegegabi80 #43236 üzenetére
Fan duct szűkítő/bővítő nem játszik? Vagy gyári vagy 3D pint. Utóbbiból kismillió verzió van már előre megszerkesztve...
-
Zamma
őstag
Tesztelték az új P8 Max-ot, pörgős a kicsike!
Arctic P8 Max High-Performance 80mm PWM Fan Review50% PWM - 2640 RPM (!)
50% CFM - 66,9 CFM
50% dBA - 40.4 dBA...
Nem gyenge!A németeknél 13 EUR, hollandoknál 10 EUR.
-
Zamma
őstag
válasz
abridabri #43230 üzenetére
Hát, bizony jó cucc ez... blokkra, radira jó, házventinek "kicsit" drága... 10700-ért. Árban a Silent Wings Pro 4 -el versenyez. de azt viszont veri...
Instant jó vétel ebben a szegmensben - ha nem száll el árban.37 dB-ig és 42 felett a T30 felett reljesít radin. Pedig 37 alatt aratott a T30, mert ott igen csendes - volt.
Viszont a 3-as pack egy tizessel olcsóbb mint a T30-é (29 ezer), ez így elsőre bíztató beárazásnak tűnik!
28 mm vastag és nem 30, mint a T30 - így több helyre is fér.
-
Ohh . Lehet kukázni a Phanteks T30 -at !?
[Finally, a Phanteks T30 Killer??] -
Speedy007
őstag
válasz
Grave_444 #43227 üzenetére
Egyenlőre nincsen 2-3 évvel ezelőtti divatot szeretném "meglovagolni" sleeper gamer pc-t akarok építeni. Semmi gondom nincsen a jelenlegi házzal csak egyszerűen tetszik ez a rész és kedvet kaptam rá. De ideális házat egyenlőre nem találtam ha van is nem postázzák vagy túl van árazva. Addig meg informálódok a ventillátorokról.
-
Speedy007
őstag
8CM-s ventillátorok mennyire hatékonyak ha lehet egyáltalán ilyet mondani rájuk? Egy kifúvó és egy be fúvó fel állásban?
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Ma beszereltem a Silent Wings 4 14cm ventit.
Elég minőségi cucc, a Pure Wings 2 hűtőknél érezhetően több levegőt szállít azonos fordulaton és sokkal halkabb. 1100rpm a max sebessége, kb 90%-ig halknak mondanám, 900-1000rpm körül hibátlan.~8k boltban. Hogy kétszer jobb lenne egy 4ezres ventilátornál? Szerintem nem. Kinek éri meg? Akinek nem számít az ár/érték vagy biztosra akar menni. 1-2db vásárlása nem vág földhöz senkit, de ha 7-8 is kell az adott gépbe már nagyobb összeg lenne.
Szerintem megéri a pénzét, azt kaptam, amit vártam.
(Ezzel szemben a Pro változat továbbra sem világos mivel jobb, ha azt nézzük ennek a max fordulata felett úgyis hangos, szóval hiába a ~2400rpm annál.)
-
grigo
őstag
Szerintem félreértettél. Én nagyon hálás vagyok, hogy írtál és foglalkoztál a problémámmal. És azért kérdezek mert nekem pc utoljára vagy 15 éve volt a kezem alatt és amúgy sem vagyok egy nagyon technikai beállítottságú.
Pont, hogy köszönöm és igyekszek mindent megfogadni, de ami neked kézenfekvő az nekem nem, vagy nem egyből jön át. Ne haragudj ha félreérthető voltam. -
Zamma
őstag
A vga alatti keretnek a 120 mm-es Akasa a jó, itthon itt tudod megvenni [link].
Fehérről egyáltalán nem volt szó, csak pirosról és kékről. A piros beszív, a kék kifúj. Elölre 3 db 120mm-est javasoltam.
Amúgy látom te jól el vagy a saját gondolataiddal, nincs szükséged arra hogy más megzavarjon ebben... csak azt nem értem hogy miért kértél itt tanácsot...
A döntés a tiéd, én úgy érzem mindent elmondtam a témában.
-
grigo
őstag
Köszönöm a rajzot. Sokat segít.
Ha jól értem a kék és fehér is kifelé távozik. És ezért nem rakok előre hármat csak kettőt.
Igen 3 ventis a VGA és ha jól értem akkor gyakorlatilag egy keret amit kártyaként rakok az alaplapba de tényleges haszna csak annyi hogy levegőt tol a VGA-ra. A bing ai akasa keretet ajánlott. Ez alaplapi slotból tud nekem áramot felvenni vagy madzagozni kell?
Laikusként úgy gondolom befér.
Így néz ki, csak nem poros és bent van a VGA. Szóval ilyen csak más 🙂 -
Zamma
őstag
"Egyet pedig valahova belülre hogy a VGA kapjon egy kis extrát"
2 vagy 3 ventis a dga-d, 1 venti oda kevés. Így érdemes (V a Vento Pro, az E meg a meglévők, vagy Egyéb. A vga-ra enged a házad 2 db-ot is, emiatt nem kell oda drága, hanem olcsóbb venti is, felfelé fújjon a vga-ra rá, gyorskötötővel fogod tudni feltenni, vagy gumitüskével (ha nagy a rés alátéttel rásegíthetsz):"HDD van a gépben tárolásra. Attól nem tudok megválni"
Az baj. Nem fog kellő levegőt kapni a vga-d... kényszermegoldásként - ha engedi a ház+alaplap+vga-d - a vga alá teszel egy a lenti slotba egy venti keretet, van olyan ami 2 db-ot is tud tartani."Nagy hülyeség ha az első felsőre rakok egy befúvót és mellette a cpu hűtő felett marad a szívó?"
A lényeg hogy legyen egy markáns légáram a házban, az amit javasoltam olyan, elől/alulról mozog a levegő átlósan felülre/hátra. A te alternatív javaslatoddal gyakorlatilag a jó, hatékony dolgot szétbaltázod... -
grigo
őstag
Hú köszönöm srácok. Nem is számítottam ennyi segítségre. Tehát
- veszek előre 3db arctic p12 maxot és azok fújjanak be.
- Hátul marad egy 140-es ami kifúj.
- Felül pedig marad 1db 140es BQ kifújni.
- Egyet pedig valahova belülre hogy a VGA kapjon egy kis extrát. Ezt még most nem igazán tudom értelmezni, hazamegyek belenézek, 15 éve nem csináltam ilyeneket.Kérdés. HDD van a gépben tárolásra. Attól nem tudok megválni csak ha majd lesz nas. Így viszont ha jól sejtem a hdd konzolt nem tudom eltávolítani. Nagy hülyeség ha az első felsőre rakok egy befúvót és mellette a cpu hűtő felett marad a szívó? Vagy két ennyire egymás mellett lévő ellentétes irányú áramlat már egymás rovására megy?
Esetleg nagyon gáz ha hátulra beraknék egy csillámpónit? Mondjuk egy light wings 140
-
Zamma
őstag
Előlre 3 db 120-as ventit javaslok, az alsó 2 ventinek célszerű erősebb modelleket venni - Arctic P12 Max, XPG Vento Pro (sorba köthető, mint a P12 PST), BQ Silent Wings 4 Pro -, felülre és hátulra beteheted a házhoz kapottakat. Pontosabban felül elég csak a hátsóba, az első maradhat üresen.
A HDD konzolt vedd ki hogy az alsó kamrában tudjon áramolni a levegő. A kamra tetején lévő lemezre is érdemes tenni 2 db ventit ami ráfúj a vga-ra (Midguardian is említette, de 2 db 120-ast javaslok), ezek lehetnek olcsóbb modellek is, P12, P12 Max.
Így összesen +5 db venti... de hidd el megéri!
-
válasz
Midguardian #43212 üzenetére
140 ventiből mehet 3 is előre ,csak a belső részre kell berakni őket ,úgy elférnek: [kép] .Vagy kívül 2x140+ 1x120
-
Midguardian
csendes tag
Nekem is ilyen házam van. A hátsót/fentit hagytam a helyén kifúvó módban. Előre került 3 db 120-as ami befelé szív. Az előlről kikerült 140est meg majd a ház alsó részére szeretném bemókolni, hogy legyen egy kis extra hűtése a vga-nak (nekem is 6700xt van).
Arra figyelj, hogy előlre 140esből csak 2 db tehető be, 120asból mehet 3 db.
-
grigo
őstag
Sziasztok. A gyári állapotú Be Quiet 500DX házamba szeretném kihasználni a lehetőségeket, azaz a 3db Pure Wings 2 140 fentit (amiből egy fent egy elöl egy hátul van) bővíteni. Alapvetően televertem volna azaz raktam volna előre hármat felül kettőt hátul egyet. Adja magát a helyzet, hogy vegyek bele még olyat amit adtak hozzá. Jó lesz így, vagy esetleg ajánlanátok valami mást? Vagy ilyen szinten nincs nagy jelentősége?
A másik kérdésem az lenne, hogy ilyenkor szívjon be elölről három és kettő felül és egy hátul pedig el?
A házban egy 12600k van egy Silentiumpc Fortis 5 hűtővel és alattuk egy Sapphire RX 6700XT. Nem tudom ennek van-e jelentősége.
Előre is köszönöm ha tudtok tippet adni. -
válasz
spleenszuru #43209 üzenetére
Rosszul látod .ARGB sek .11. perctől mutogatja a lehetőségeket. Mivel egyedi csatijuk van , így a mellékelt argb vezérlővel lehet őket állítgatni.
-
válasz
spleenszuru #43206 üzenetére
[Toughfan argb ] ha nem számít az ár. 12 /14 méretben is van
-
spleenszuru
őstag
válasz
SoulReaver #43202 üzenetére
Nekem most 2 db Toughfan 14 van elöl, nagyon szeretem őket, erősek és halkak is szerintem.
Nemsokára indul megint új projektem, és kelleni fog még 140 venti, nyilván lesz egy harmadik a kettő TT-hez, viszont kell még 3, oda már valami Argb-t szeretnék én is.
CM Haf 700 a terv, nem kicsi. -
Speedy007
őstag
válasz
SoulReaver #43204 üzenetére
Neem lehet hogy rosszul fogalmaztam elnézést 3DB van a radiátoron ami a gépből fújja ki a levegőt ezek 12cm-sek, van kettő 14CM-s a VGA alatt ezek be fújják a levegőt egy 14CM-s meg ki. Elöl még egyenlőre kettő 16CM-s ventilátor van a ház gyári ventilátorai 900-s fordulatra kb. 40-41%-ra belőve ez alatt a bios figyelmeztető üzenetet küld egyedül ez a kettős hangos csak
-
Speedy007
őstag
válasz
SoulReaver #43202 üzenetére
Ha gyártói be állítási ajánlást le követed szerintem tud halk is lenni meg jól is hűteni.
Annyi módosítás van az én részemről hogy 85C°esetén 90%-nál nem engedem feljebb a fordulatot 3DB ARCTIC P14 PWM PST A-RGB white és ARCTIC P12 PWM PST A-RGB white van az AION-n így be lőve. "Kazán" PC-t építettem R7 7700X és 7900XT-vel ebben a fülled nyári napokon sem ment feljebb játékok alatt 70C°-nél feljebb a gép az kb 20-30%-os teljesítmény a ventillátorok esetén bár az én házam "nyitottabb" is mint a tied így jobban szellőzik de cserébe hangosabb is valamelyest tied meg pont fordítva. -
SoulReaver
veterán
válasz
spleenszuru #43201 üzenetére
1db 12-es van itthon. Volt használva is, de 7000Ft és nem vettem belőle még 6db-ot inkább
Hátúlra volt rakva, szívta rendesen a házból. Érződött, hogy van ereje. 35dB-t tud maxon. Már akkor volt 6db Arctic 12pst-m, ez a kaze volt a 7. ventim. Amikor kivettem, akkor lett full csendes a gép. Arany középútnak amúgy elfogadnám, de drága szegény.
-
spleenszuru
őstag
válasz
SoulReaver #43199 üzenetére
Ha beadod a derekad és rendelsz Argb Kazet, nagyon kíváncsian várom majd, mit tudnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged