- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Androidos tablet topic
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
válasz Viktor77 #42992 üzenetére
Köszönöm neked és blp85-nek is a megerősítést de így már bele merek vágni a "henkölésbe" nagy esélyjel kábelt kell vágni és forrasztani össze mert a kábel sarut a nyáklapról nem bírom lehúzni. 4V az indító feszültsége a gyári ventillátornak a tápegységnek ahogy nézem az elérhető PDF-t az ARCTIC esetén ez 2.8V-tól indul így valóban nem lehet vagy nem kell hogy gondja legyen vele.
-
Viktor77
titán
válasz Speedy007 #42989 üzenetére
Ha a tápba keresel ventit, nem nagyon lesz más opciód.
Ennek nagyon alacsony az indulófesze, ezért ez az ajánlott a tápos topicban.
Vehetsz másikat, aztán majd nem indul mikor a táp szeretné.
Jó hatásfokú tápod van, az Arctic ventije is bőven elég, mikor kell.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Speedy007
őstag
ACFAN00118A Ventilátor jó lenne ha1225m12f-z ventilátor helyére vagy esetleg van jobb opció is? Olyan gatya a ventilátor hogy ha kézzel hajtom meg a lapátot érzem hogy kerreg, mormog
-
HUN_Sector
őstag
Köszi. Igen néztem én is, hogy létezik folyékony paszta, de nem akarom hogy drágább legyen a leves, mint a hús.
A mindenes gumiám paszta, vagy az olvasztópisztoly lesz akkor a befutó. -
kesenyi
tag
válasz HUN_Sector #42985 üzenetére
Zsugorcső, de ahhoz be kell jutni a matrica alá, leszedni óvatosan a motorról a ventit, kábelt leforrasztani, így lehetne ráhúzni a zsugorcsövet, rámelegíteni, majd visszaforrasztani a kábel véget.
Úgy tűnik létezik folyékony szigetelő szalag, de 5-6k árban megy, de hogy milyen arról nincs tapasztalat vagy egy próba ázsia csodájára. -
Zamma
őstag
válasz HUN_Sector #42985 üzenetére
Ahogy írtam zsugorcső, de ahhoz el kell előbb vágni... nem érzem annyira veszélyesenek a sérólést, én rápöttyintenék olcasztópisztollyal még max és ennyi...
-
Zamma
őstag
válasz HUN_Sector #42983 üzenetére
Csinálhatnál egy képet a saját problémádról mert így nehéz elképzelni... Kábelre a zsugorcső a megoldás, de hogy neked hol sérült az számomra nem egyértelmű...
-
HUN_Sector
őstag
Sziasztok.
Egy gyors kérdésem lenne. Egy 92 mm-es noctuának sikeresen elcsavaroztam két kábelét (sárga, fekete), elcsúszott egy lyukkal a csavar, ahogy egy szűk helyen bíbelődtem a gépházzal. Ezeknek a kábeleknek a kábelborítása sérült egy kb. 0,5 mm-en, kilátszik a rézvezeték. Ez sosem életbiztosítás, így kapott egy szigetelőszalagot, használaton kívül lett téve. Mivel azonban egy noctua, nem akarnám kukázni (főleg hogy új is), így érdeklődnék, van e javaslat a megoldásra.
A szigetelőszalag nem tart, lepereg (hacsak egy csepp pilanatragasztóval nem fixálom önmagához. Van valami házi praktika, rugalmas festékbevonat, vagy akár ecetsavmentes háztartási szilikon felvitele a kábelekre, amely megnyugtatóan burkolná és elektromosan szigetelné ezeket?
Google nem segített.Ahol kijön a kábel a műanyagkeretből, ott, a ventihez egy cm-el befelé irányulva van a sérülés. (a kép netes kép a venti kialakításáról)
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Ami bőven elég is,nettó hülyeség 2000 rpm feletti ventit venni-maximum bencheléshez ha minden tized számít.A fizikát nem lehet megb@szni,akkora fordulat felett már minden venti hangos lesz.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Zamma
őstag
válasz spleenszuru #42967 üzenetére
Tegyük hozzá hogy az istenített Noctua a12x25 fordulatszámának 2000 RPM a vége.
-
Zamma
őstag
válasz szbalogh #42966 üzenetére
Sok mindent lehetne írni a te igényed megoldásának a dolgához, de csak párat írok:
- ipari blowert hasonlítunk össze egy olcsó, konzum ventivel, ami szerintem nem feltétlen szerencsés...
- 2000 RPM felett nagyon kevés venti hatékony, onnan felfelé csak szinte hangosodnak, amúgy is nem véletlen hogy ritkák mint a fehér holló...
- az Arctic Freezer 34 hűtőblokkja 4 hőcsöves, ami nálad a szűk keresztmetszet
- normálisabb hőelvezetést 120W-nál 6 hőcső felett várhatsz, ott is 2 ventivel
Konklúzióként 1500-2000 RPM-en járatva a P12 Maxokat egy pl ID-COOLING SE-226-XT BLACK-en vagy Scythe Mugen-en (van hardver aprón) kell jönnie a szükséges foknak, hangnak. Olcsón csak használtban lehet ezt megoldani (a 226 XT a legolcsóbb 6 csöves venti amit boltban lehet kapni)
Jobb teljesítményű hűtőblokk a Thermalright Peerless Assassin 120, Scíthe Fuma (van aprón).
Ha a P12 Max-tól is erősebb ventik kell akkor innen válogathatsz:
Ez alapján:
- Be Quiet Silent Wings Pro 4
- Cooler Master Mobius 120P OC (új, még nincs az EU-ban sem nagyon)
- Phanteks T30[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csongi2015 #42969 üzenetére
Annyit még tudsz csinálni, hogy egy 3. 12cm ventit be tudsz rakni ,ha nem használsz a 5,25 helyen semmit :
[kép1]
[kép2]
A front - legalsó ventihelyen a HDD keret miatt nem sok levegő jut be ,azt a gyenge zalman ventit feldobhatod az 5,25 helyre és alulra meg mehet egy Arctic P12 (most olvasom hogy van 2db-od . )Tehát elöl alsó 2 helyen Arctic P12 / dvd helyen gyári zalman / hátul zalman /fent a cpu hűtő felett 1db !! Zalman ( nem kell oda 2 )
Szerk :
Gyári hűtő na az probléma ,de gondolom akkor azt sem tudod /mered cserélni .[ Szerkesztve ]
-
kesenyi
tag
válasz Csongi2015 #42969 üzenetére
Ezen átsiklott mindenki, de a processzorhoz kapott gyári hűtőt használod?
Mert én azt cserélném a helyedben. Rakhatnál házhűtő ventinek bele nocctuától kezdve bármit, nem sok javulást eredményezne ebben a házban. -
Csongi2015
tag
válasz spleenszuru #42896 üzenetére
Sziasztok!A következő a helyzet már amit vázoltam az előző írásaimban ahozz kapcsolódóan.A házból kiszedtem az összes porszűrőt előlről,már elég ramaty állapotban voltak,és visszaraktam a ház oldalát,így csak a perforált rács van teljesen előlről.Így érezhetően jobb a légáramlás,nagy terhelésnél izmosabb játékoknál is megáll a proci 78-80 foknál,a vga 100% on megy ez 90 fok körül van.De már azt elértem hogy nem kapcsol le a gép.Megmondom őszintén azért erőltetném ezt a házat,mert ha veszek egy másikat ami jobban szellőzik,ahhoz keresnem kell egy hozzáértőt aki átszereli nekem az egészet,mert én nem vagyok egy nagy mágus és nem merek egyedül hozzáfogni.Esetleg ha mégis próbálnák erősebb ventiket rakni bele?Pl:Artic P12 Maxot mert az eredeti Zalmanok amik elől vannak érezhetően eléggé gyengék,vagy esetleg lehet olyan hogy az évek során gyengül a teljesítményük?Köszönöm hogy elolvastátok!
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kiíváncsiságból csináltam egy összehasonlító grafikont.
2db Arctic venti egy Freezer 34 hűtőn van és egy 3900x-et hűtenek. 120-130W teljesítményt 70 fok körül tartanak. Kell is mert néha napokig megy 100%-on.
2db Delta 1012VH egy Intel S2600tp számítómodulra kerül majd és 1-1 Xeon 2686V4 processzort fognak hűteni. Egy ilyen venti (nem annyira ideális elrendezésben és csak 9V-on) 80 fok körül tartja a két procit ha teljes kapacitással működnek. Ez kb 2x 120W.
A lényeg, hogy azon gondolkodom egy ilyen Delta jobb lenne a 3900x-re is, mert a sűrű bordák biztosan negyon visszafogják az Arctic ventiket!Egyébként nem tudom, hogy valakinek vannak-e ilyen P12Max ventijei? Nálam mindkettő rázkódik, mert nem tökéletesen kerek a lapátkerék. Ráadásul az a 23,5dBA tuti hogy kamu.
[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
Zamma
őstag
válasz Itachi82 #42963 üzenetére
Bármelyik venti mellett döntessz jó lesz, A Fluctusról Dudás József tesztje itt van: [link]
Az ingyenes Fan Control szoftver az ász Windows alatt.
Tudsz olyat benne hogy mixeled pl és úgy a magasabb hőt veszi alapul és lehet cpu, vga, ssd, stb is.
Biosban meg tök mindegy, 15 mp alatt túl vagy rajta mert bebootol...
Esetleg silent profil és jóccakát...[ Szerkesztve ]
-
Itachi82
aktív tag
Igen 2 Sapphire és egy Power Color 6800-at, különböző boltból. Mind 3 korrekt volt.
A Palit JetStream 4070 hűtése nagyon ott van (a hangját se lehet hallani), Diablo IV közben nem megy 65 fok fölé, meg más játékoknál se nagyon vettem észre.
Tetszik a Toughfan 14 és az ENDORFY Fluctus 140 is.
Még nem tudom melyik lesz az utóbbi felé húzok, de én se találtam eddig róla sok infot, db/cfm stb.
Amit adribadri kolléga ír meg amit találtam a neten az biztató.Még a PWM beállításokra lennék kíváncsi, hogy BIOS-ban a CPU-hoz rendeljem hozzá hasonló venti görbével alacsonyabb RPM-el, vagy hogy célszerű?
[ Szerkesztve ]
-
-
Zamma
őstag
válasz Itachi82 #42957 üzenetére
3 vga? Nem gyenge...
A 4070-es vga-d nem melegszik nagyon?
Ez a ház vga szempontból nem túl jó, gyenge a szellőzése... Az új vga-k igénylik azt ha alulról támogatja 2 venti friss levegővel.
Emiatt egyáltalán nem érzem overkillnek a Vipereket, sőt! Én XPG Vento Prokat ajánlok elölre, de ha biztosra akarsz menni 2 db Toughfan 14 (adribadri az ENDORFY Fluctus 140 PWM-et sem véletlenül említette...)![ Szerkesztve ]
-
Itachi82
aktív tag
Persze mehet nyugodtan.
abridabri
Köszi a választ, rá.nézek.Zamma
Igen garis, nemrég vettem (06.17.). Írtam a supportnak ők is azt kérdezték, hogy mind2-e, de úgy nem teszteltem le, küldtem nekik videót róla. Kérdezték hol vettem, küldjek nekik róla számlát, utána azt írták Kínából tudnának küldeni (30 nap), de froduljak a forgalmazóhoz. Azok írták ha problémám van a termékkel küldjem vissza, de CW miatt 3 VGA-t küldtem vissza az elmúlt két hónapban, ezért döntöttem úgy, hogy vesszek új ventiket rá. PWM ment.A gyári ventiket lehet még megérné letesztelni és elküldeni nekik, hát ha küldenek ujjat, akkor eladnám a többivel együtt.
A CPU-n a Viper-ek PWM mennek a ház ventik meg DC 850 RPM körül. Alul van 2 HDD.
Iron Dragon VI (a maszek VGA tartóval )
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Itachi82 #42953 üzenetére
A gyári CM ventik elég szrok ( CFM: 44 / dBA: 19.8 / RPM: 1200) . A Viperek elég overkillek ,de ha elégedett vagy a hangjukkal akkor miért is ne ?!
Középmezőnyben ( 5-6k ársáv /ennyi a Viper is/ ) nekem jelenleg a ENDORFY Fluctus 140 PWM a kedvencem.
Újabb 5C javulást azért ne várj .De halkabb lesz ,ha kivágod a gyári ventiket. -
veterán
válasz Itachi82 #42953 üzenetére
Engedelmeddel, ezt megosztanám a CPU léghűtés topikban is, mert érdekes visszajelzés lehet azoknak, akik ilyen típusú hűtőt keresnek.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
R7 5800X + Deepcool AK620 (R-AK620-BKNNMT-G) + MX4
Egy problémám lenne a CPU hűtő ventilátor búgó/pulzáló idegesítő hangja, kb. 1000-1350RPM-nél hallható.Erre nem kaptam választ, de lecseréltem őket 2x Akasa Viper 120x120x25mm 1900rpm (AK-FN065)-re. Ezeknek nincs idegesítő hangjuk mint a gyári DC-nak, jobb a hőfok és kicsivel halkabb is. Alap használatnál net/film stb. kB. 5 fokkal hűvősebb és az RPM is alacsonyabb 100-150-el, Diablo IV max. hőfok 77 mind két ventivel, de az Akasa 200RPM-el lassabban forog ezáltal halkabb is.
A rendszer hűtőket is cserélnem ha megéri.
Cooler Master MasterCase MC500P (MCM-M500P-KG5N) gyári hűtők vannak bene.
Most nem tudom megmondani, hogy pontosan milyenek.Amúgy a hőfokok szerintem jók, de ha halkabb és pár fokkal hűvősebb lenne a házban akkor cserélném.
Max. keret: 20k
Ezeket néztem:
Előre:
2x Akasa Viper PWM 140mm (AK-FN073)Hátra:
ARCTIC P14 PWMTi mit javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
-
Zamma
őstag
válasz Pöttön #42943 üzenetére
A D15 fölé nincs sok értelme semmit tenni, mert nem tudsz egy bazi nagy venti légáramából egy slimmel semmit se le/átszívni...
A hűtő elforgatásával sem fér el hátul egy 25 mm-es venti? Mibe ütközik? Ha az alaplap IO shield feletti műanyagot leveszed akkor sem fér el? Általában az sok mindent megold... -
Pöttön
őstag
Fractal Design Core500 ház, Gigabyte b550i aorus pro ax alaplap, ryzen 7 5800x proci és egy Noctua nh-d15 hűtés (viszont csak 1db gyári NF-A15 PWM ventivel)
Konkrétan a d15 fölé, és mögé kellene 1-1 slim venti, hogy csináljon valamit.
A 2 slim ventin kívül lenne még 1 NF-A15 PWM ami a táp és a hdd fölött lenne.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
addikt
-
addikt
válasz Pöttön #42937 üzenetére
Nekek a 12cm-es változatból volt 3db, teljesen rendben volt, csendes volt és jól hűtött!
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Az ARCTIC slim ventilátorairól van esetleg itt a fórumon valakinek tapasztalata?
Kellene nekem 2db 14 centis slim venti, ház ventinek és ebben a méretben gyakoratilag csak ezt találtam ami kapható... Név szerint az ARCTIC P14 Slim-et, ez 16mm vastag.Esetleg tudtok valami jobbat ajánlani?
Max 20mm vastag lehet.A segítséget előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Zamma
őstag
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Noob kérdés valószínűleg, de hátha. Van ennek a háznak hátul egy 120-as ventije, ami eléggé kerepel, korábban nem is forgott néha, aztán megjavult, de a hangja elég zavaró. Lehet ezeket értelmes módon szervizelni, zsírozni, vagy hagyjam a picsába és cseréljem ki? Nem lenne rossz javítani, mert stílusban illik a többihez és RGB
-
jimpo
senior tag
válasz rasotamas #42927 üzenetére
Gondolom SFF PC Master List az alapja.
A többit meg ő tudja...
Egyébként a fenti listában van nem is egy olyan 140mm-es ventillátor ami csak 25mm vastag.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Zamma
őstag
válasz rasotamas #42927 üzenetére
"Ezek a táblázatok miből vannak?"
Excelből.
Összeszedtem a magyarországi kínálatot."Mit jelentenek a jobb oldali, megnevezés nélküli oszlopok?"
A jobb oldali zöld jelzések az ajánlottabbak.A 140 mm-es venti nem lesz hatékonyabb, mert bár kicsit erősebb, de hangosabb is mint a 120-as ventik.
Ha csak 25 mm-es fér el nálad akkor használj 120-as ventiket. Elöl az alsót és a ház alján lévő ventit ne gagyizd el gyenge ventivel, oda tegyél minimum P12 Max vagy Vento Pro szintű ventit mert melege lesz a vga-dnak. Sőt, alulra ha rám hallgatsz egy Silent Wing 4 PRO-t, Toughfan-t, vagy T30-at tennék.
A hosszú vga miatt szenvedős ebben a házban megoldani a vga hűtését... ha alig fér be a vga, akkor honnan kapna hűvőset... Így is valószínűleg kevés lesz alulra az 1 db 120-as venti...A kifúvók lehetnek sima P12/14-ek is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Fractal Design Meshify C házam van, és 317 milliméteres VGA-m.
A ház specifikációja szerint 315mm fér be ha van ventilátor szerelve előre.
Én azt tapasztalon, hogy 120-as ventivel passzosan befér a vga, mert az 25mm vastag, de a 140-es amit be akarnék tenni már 27mm vastag, és az nem.
Mindkettő Arctic P12/P14 PWM típus.
Létezik erre valami megoldás?
Létezik olyan 140-es venti ami keskenyebb?https://tinyurl.com/rasoapro
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Zamma
őstag
válasz CactuS #42914 üzenetére
A 120-as ventik ellenében a 140-es ventikkel nem igazán jön az elégedettség érzése, mert bár erősebbek de hangosabbak is...
Ezek az ajánlottabbak: A Toughfan 14-et emelném ki jó ár/érték arányával.
A 200-as ventik általában alacsony fordulatúak de nem erősek statikus nyomásban, légszállításban van 1-2 jó ezekből, de nem nagy szám egyik sem.
Adribadri javaslatát #42912 én azzal egészíteném ki hogy alulra és a front oldal alsó ventijének egy komolyabb nyomású ventit tennék, pl. P12 Max vagy XPG Vento Pro személyében.
A P12 Maxot nem nevezném hangosnak egyáltalán, főleg 1100 RPM alatt, 800-ig meg nem igazán hallod...[ Szerkesztve ]
-
4nick8
őstag
Mi a vélemény erről a Thermalright ventiről R12-A?
Vagy melyek a jó TR ventik? -
addikt
válasz CactuS #42914 üzenetére
3000rpm-et forog a P12 MAX, nem lehet nem hallani a hangját
Most van a gépemben 6db NXZT AER P120, 6db Corsair AF120 elite és egy stock Corsair SP120. Valahogy úgy képzeld el a P12 MAX hangerejét, hogy kétszer éreztem kb. hangosabbnak a gépem mint ezekkel a ventikkel
Amúgy, kezdem megszeretni az AF120 Elite RGB ventiket, nagyon szépek szerintem
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
veterán
A legjobb airflow guilde összefoglaló a neten , sajnos elvesztek a képek miután az OCN design-t váltott . Itt volt taglalva miért nem hatékony ,ha a túlnyomás miatt (több befújó ,mint ki ) a befújó rész közeli réseken visszajut a venti elé a levegő egy része amit egyszer már befújt . Mégha hőfokban nem is mérhető.
-
Arcképgyáros
Fülessel játszom, a gép szinte közvetlen mellettem van az asztalon. Alapvetően nem szeretem, ha süvít a gép, de azt még annyira sem, ha megfő. Nincs külön dolgozószoba, a hálószoba egy része, szóval inkább a halkság az előny. Árban inkább az alsó/középső osztályt nézném. Arctic P12 volt, anno a 2060-as gyári megoldását moddoltam vele, az nem volt rossz. A P12 MAX sokkal hangosabb? Azt láttam, hogy a max fordulatszám rendesen kitolódott, esetleg a P14? Illetve ha a P12 MAX ajánlottabb, akkor abból esetleg létezik value pack?
Oh, a Peerless Assassin.. Olyat akartam, de itthon sehol se találtam számlával, csak kéz alól.
Akkor alapvetően jobban a 120/140 mm-es ventik a 200mm-es társaiknál?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
jimpo
senior tag
válasz CactuS #42911 üzenetére
Érhető hogy meg akarod tartani. Nem rossz kuckó a videó alapján.
Egyébként lentre és fentre egy egy venilláror és máris jobb lesz a helyzet. A lényeg hogy több befújó legyen mint kiszívó.Azt nem írtad mennyi a keret összesen, anélkül a többiek nem nagyon tudnak mit ajánlani.
Továbbá mennyire prioritás a zaj? Mennyire van közel a gép hozzád, fülessel vagy anélkül tolod? Esetleg ha filmezel, netalán játszol hangszórókkal szintén nem mindegy.A legolcsóbb tuti egy ARCTIC P12 PWM PST 120mm Value Pack 5 darab ventillátor 10ezer alatt. De csak ha szűkös a büdzsé akkor, majd a többiek ajánlanak jobban.
Nekem ARCTIC P12 jelenleg, nem is nagyon vásárolok összevissza minden típust próbából.
Illetve lesz majd "morgós", golyós, csapágyas ARCTIC P12 MAX de csak 3 hét múlva a kékcsipptől. Viszont legalább 200 forintal olcsóbban rendeltem mint a mostani ár.#42912 abridabri
Nehéz megmondani, megállapítani hol és milyen hőmérsékletű levegő szeretne távozni.De egyébként nagyon nem hülyeség amit csináltál. Viszont csak akkor derül ki mennyit számít, ha tesztelve volt előtte és utána is.
Valahogy így megfelel, azonos fordulatok és terhelés átalakítás előtt és után. A szobahőmérsékletről nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
veterán
válasz CactuS #42911 üzenetére
Ha az enyém lenne , én így csinálnám :
Vennék egy 5ös pakk Arctic P12 pwm PST-t [10k]
Elöl kidobnám a DVD keretet , így 3db 12es P12 fújhatna be, alul 1db 12es fújna be.
Fent a CPU torony felett 1db 12es kifele . Hátul maradna a WB2 14-es .
Valahogy így :
Hasonló házam volt anno (Fractal Define S) , én lezártam a felesleges réseket, hogy ne tudjon ott elszökni a frissen betolt levegő ,hogy azt szívják be a ventik megint.
A PCI takarólemezeket is kidobáltam.
-
Arcképgyáros
A ház előlapja zárható, mert van rajta egy hangszigetelés, viszont játék közben mindig nyitva van nálam, így szabadon mehet befelé a levegő (annyi, hogy én a gyári porszűrő helyett egy vékonyabb ipari előszűrőt tettem be, ami jobban megfogja a port, mint ezek a műanyag szúnyoghálók - tudom, valamennyire lassítja ez is az áramlást -. VGA nincs kifordítva, viszont egy fém tartó támasztja alá. Új házat nem vennék, anno ennek is elég combos ára volt és alapvetően eddig minden elfért benne, szeretem.
abridabri: A DVD keret felül bent van, de nincs benne már meghajtó, az alsó keretek közül a felső nincs bent, azt kivettem, mert kellett a hely a VGAnak. SEASONIC G12 GM-750 750W a tápegység, a mérete 140 mm (L) x 150 mm (W) x 86 mm. Alapvetően egyik alkatrész se melegszik túl, az 5800X3D hőfoka is elvileg rendben van, főleg az uv után, viszont az nem tetszik, hogy nem szellőzik át a ház, megáll a meleg benne, ezért is szeretném kicsit átrendezni/növelni a légszállítást. A cpu hűtő egy ID-COOLING SE-207-XT. Még szerelés közben csináltam pár képet, mert vicces volt a mérete a VGAnak:
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
veterán
válasz CactuS #42905 üzenetére
A HDD keret bent van ?
A DVD keret bent van ?
Mindkettő kivehető ,ha nincsenek használva .
A tápod milyen hosszú ? Mert az aljába is lehet akár 2db ventit rakni ,ott meg szabadon jöhetne a levegő ,mert csak egy porszűrő van ott.
Mi a prioritás ? A CPU vagy a VGA hőfokaival nem vagy elégedett ?
CPU-t mi hűti ? AIO vagy toronyhűtő ?
Csinálhatnál egy képet ,akkor látnánk ,hogy milyen kialakítás férne el. -
jimpo
senior tag
Oké az előlap nyitható, remélem nyitva is szokott lenni. Főleg terhelésnél...
A HDD keret viszont megfog minden friss levegőt, ha benne van és nincs kiszerelve.
ODD azaz CD/DVD lemezolvasó van benne?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv !
Hogy alalkulnak a hőfokok, főleg a VGA terhelve ?A VGA ki van téve függőlegesbe ?
#42909jimpo: a HDD keret önmagában jelentéktelen, ha tele van HDD-vel még akkor sem világmegváltó.
Ezt véleményemet a TT View 37 ARGB és a TT Core X31 Riing házaimra alapozom.Egy jó finomhangolás hozza a legtöbbet, CPU és VGA szinten is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jimpo
senior tag
Mivel az új konfig többet fogyaszt ergó több meleget termel, nem kell csodálkozni nagyon hogy nem viszi a három ventillátor a levegőt.
Sajna a ház frontpanele is zárt, igaz ez TG oldallap de ugyan ilyen
Remélem azért HDD keret nincs benne, mert az megint megfogja a friss levegő útját.
Az opciók:
A.) Leveszed az előlapot hogy megnézd úgy milyen a hőfok próbából. Esetleg kifurkálod később, így javítva a friss levegő mennyiségét. Legalább a saját füleddel hallod mennyit jelent, illetve látod a hőfokokat is. Érdemes AIDA stresz tesztet futtatni mindkét esetben, azonos beállításokkal illetve szobahőmérsékleten! Ingyen van.
B.) Új ventillátorok, bár esélyes hogy a fenti előlep levétel és vagy fúrás nélkül kevés lesz még az új légszállítása is. Ez már zsebbe nyúlós.
C.) Veszel új házat, ez a legdrágább opció.[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
Szia!
Látom a házad eleje "zárt", és csak azokon az oldalsó réseken szívja a levegőt?
Plusz még a meghajtók is fognak fel szépen belőle.
Az a 3 db WB2 hol helyezkedik el?
Procit mi hűti?
VGA hogy bírja, mennyi szokott lenni a HS?Mindenesetre, én eszerint mennék ebben a házban:
Front: 3x120 vagy 2x140, jó erős ventikkel. Kép alapján magas a ház, kevésnek tűnhet az 1x200.
Top: 2x120, 2x140, 1x200, mivel elég kihúzni a procitól a meleget, az elöl beszívott levegőt nem szeretnénk kihúzni az első felsővel. Ide nem kell nagyon erős, úgyis csak kifelé viszik a meleget.
Back: 1x140
Bottom: 2x120, ha a vga nagyon meleg.Milyen áru ventilátorokon gondolkodsz, van felső határ?
Malaka!
-
Arcképgyáros
Sziasztok!
Adott egy PC, ami nemrég egy kisebb upgraden esett át (B450 Tomahawk > B550 Tomahawk, 2700X > 5800X3D, 2060 > 6800 XT). A ház egy Thermaltake F51 Supressor - a klasszik, ablak nélküli változat. Jelenleg a levegő forgatásáórl 3x 140mm Alpenföhn Wing Boost 2 gondoskodik. Viszont lehet, hogy csak placebo, de érzésre nekem úgy tűnik, hogy már nem viszik úgy a levegőt, mint az elején (2017-ben vettem őket). Plusz dolog még, hogy a gép felett kb. 30 centivel van egy félig fölé lógó szekrény, így a hátra kifújt levegő azért szépen meg tud állni a gép körül, így lehet optimális lenne, ha fölfelé is fújna levegőt.
A házba az alábbi kombinációk szerint tehető venti:
Front: 3 x 120mm , 2 x 140mm , 1 x 200mm
Felül: 3 x 120mm , 3 x 140mm , 2 x 200mm
Hátul: 1 x 120mm , 1 x 140mm
Alul: 2 x 120mmMit javasoltok? Csereérett a lassan 6 éves WB2 pakk? Illetve mi az optimális irány? Ahol lehet 200 mm-es ventilátorokat használjak? A gép az asztalon van és bár hangszigetelt, azért nem hátrány, ha nem ordítanak nagyobb teljesítmény közben.
-
Midguardian
csendes tag
Köszi a választ!
"Az 500DX vga szempontból nem túl szerencsés" itt ha jól sejtem arra gondolsz, hogy a ház alsó részében nincs venti ami a vga-t hűtené direktbe.
Ránéztem erre: ASUS TUF Gaming TF120 ARGB, elég jónak tűnik. Ami fura, hogy a gyártói oldalán csak az asus aura sync van feltüntetve. Lehetséges, hogy csak asus alaplappal és a hozzá tartozó szoftverrel kompatibilis?
-
jimpo
senior tag
válasz spleenszuru #42899 üzenetére
Mindenkinél más a prioritás, van aki a füle mellet használja a gépet.
Nálam ár-érték arány... Legyen olcsó, de jó.
Két éve Arctic P12 PWM PST, most csere Arctic P12 Max-ra. Még jó hogy mikor rendeltem 200 forinttal olcsóbb volt, 6 darabnál már majdnem a postaköltség.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Speedy007
őstag
Tápegységbe milyen ventillátor mehet igaz garanciális de sajnos maszektól vettem itt a HV-n és sajnos több időmbe telik érvényesíteni a garanciát vagy az el állási jogomat mintsem én házilag orvosoljam a problémát. Corsair RM850e a problémám este főleg hogy hangosan/kerregősen indul el a ventillátor addig meg passzív hűtésen megy.Tudom van ennek topikja de ahogy néztem nem igazán van "élet" előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardcore café
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest