- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
Sziasztok! Vettem egy Arctic P14 PWM PST-t és a legkisebb fordulaton járatva halk cicergés, sípolás jön belőle. Engem ez zavar. Sajnos ki vagyok éleződve ezekre a dolgokra. Voltak régen is ilyen ventijeim és ugyanezt hallottam belőlük.
A kérdésem az lenne, hogy jelenleg melyik a leghalkabb 14cm-es ház venti, amiből kizárólag a leglassabb fordulaton általában nem jönnek ilyen cicergő, sípoló hangok sem? Nagyon kis fordulatú is jó lenne nekem, mert kizárólag csak azon lesz használva. Filmnézős gépbe kell. Csak, hogy járjon valami kis levegő a házban. A processzor hűtő is passzív. A táp félpasszív. Kizárólag ez az egy ventilátor fog üzemelni a gépben.
Nagyon köszönöm a válaszotokat előre is.
-
andromedae
tag
Sziasztok! Vettem Corsair 5000D házat, ebben van 2x 120 mm ventilátor.
Vettem Corsair iCUE H150I elite capellix hűtést, ebben van 3 világító ventilátor, ezek kerülnek majd felülre
3 ventilátor lesz elől, 3 oldalt, 3 felül (hűtő), 1 hátul, 5db 120 mm-es ventilátort tervezek venni, mert 2 már van a házhoz. Nem szeretnék több világító ventit.Ezen gondolkodok: ML120 120mm PWM Premium Magnetic Levitation Fan, 2400 sebesség, 75 levegőáramlás, viszont 37 decibel, ez elég hangos lehet ha maxon megy, kb 6000 ft
https://ipon.hu/shop/termek/corsair-ml120-120mm-premium-magnetic-levitation-fan/1874360Másik amin gondolkodok: THERMALTAKE TOUGHFAN 12 Turbo High Static Pressure Radiator Fan, 2500 sebesseg, 73 levegőáramlás, 28 decibel tehát halkabb és kb 9500 ft, tehát drágább https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=THERMALTAKE+TOUGHFAN+12+Turbo+High+Static+Pressure+Radiator+Fan
Mit javasoltok, corsair házba, corsai hűtőhöz corsair ventit vegyek, vagy a halkabb thermaltaket? Lehet kompatibilitási probléma? Gondolom nem. Azért néztem ezeket, mert nagy a fordulatszám, a csendesebbek meg nem ilyen erősek. Mindenképp jól szeretném hűteni mert i9-12900K lesz benne, ami elég forrsósodó. Vagy más márka?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #40996 üzenetére
Idáig mindig a geizhals.at oldalon lehetett a legjobban szűrni. Remélem jól állítottam be, 7db maradt. Meg tudnátok nézni, ezek közül melyik ajánlható, ha a csendes működés a legfontosabb?
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Egy ilyen házban van a gépem, benne a gyári 3 ventillátorral. Ezek maximális fordulatszáma 1200 rpm. Mi az oka annak, hogy a Hwinfo néha azt mutatja, hogy 7856-on pörögnek?
-
Ez a SilentiumPC Fluctus 120 PWM elég bszónak tűnik teszt alapján ,és még az ára sem vészes.
[SilentiumPC Fluctus 120 PWM: “Miracle” fan from the Fera 5]
Próbálta már valaki ? -
steewcv65
őstag
válasz
sittes79 #40984 üzenetére
Varom a valaszod es egy tesztet amiben osszehasonlitod arctic vs apache🤣Hwinfo legyen
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
steewcv65
őstag
válasz
Vigneau #40980 üzenetére
Azok egesz jo ventik, de lehet azt meg kapni?
#Gigabyte B650 Eagle# Amd Ryzen 9700x# Patriot Viper Venom 6000mhz cl28 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
válasz
sittes79 #40978 üzenetére
Halkabb és ugyanolyan jól hűtő nem nagyon lesz, csak ha nagyon mélyen belenyúlsz a pénztárcádba :
- [Noctua A12x25]
-Phanteks T30 (ez a csúcs ,csak MO-n nem kapni )
- [Silent Wings4]
- [Light Wings HS]
-[TT Toughfan12 duo pack] -
sittes79
addikt
Syiasztok,
Arctic liquid freezer II 240 ventijeit cserélném valami halkabbra, tudtok ajánlani?
köszi
-
válasz
pinnacle #40972 üzenetére
Adatlapja alapján F9 Silent-nek elég lesz az 5V.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
pinnacle
nagyúr
Ugye az F9 Silenttel nincs ilyen gond, 5V elég neki? Esetben ahol a hűtendő "ház", kisebb, 1,7mm magas, mint a venti, mi a jobb ha fújja vagy szívja a levegőt? Remélem előbbi esetben nem repül el.
Ilyen házban lesz végül, a 92mm-es ventire módosítva. 30mm magas lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
steewcv65 #40964 üzenetére
Ja,kivéve ami nem...
Rengeteg venti 6 vagy 7v inditófeszültséggel rendelkezik és meg se nyekken 5 V-n.
Figyelj oda mit írsz,mert ha valaki a hsz.-d alapján vesz egy ilyet,akkor fog dícsérni mikor nem indul el.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
pinnacle
nagyúr
válasz
steewcv65 #40968 üzenetére
Köszi! Az a gond ezzel a boxal, hogy fejjel lefele van a hűtés. Sokan megfordítva használják, de nekem úgy is 75°C-os volt a 4K60fps videó. Ez a Silent venti, 500-as fordulaton le tudja, hűteni a boxot, lehet még hűtők sem kellenek a SoC-ra, RAM-okra? Alsó ház mennyivel legyen nagyobb, mint a 25mm-es hűtő, 1-2mm-el elég ha nagyobb?
-
steewcv65
őstag
válasz
pinnacle #40966 üzenetére
Ezek a ventik nagyon halkan üzemelnek, főleg ekkora feszültségen. Ettől ne félj, nem lesz hangos egyik sem. Én szoktam ventiket tesztelni, mindenféle feszültségen és ott az összes 12v-os gyakorlatilag hang nélkül üzemel.Persze ezt embere válogatja , én kényes vagyok a zajra, de az arctic és noctua ventik teljesen csendben üzemelnek ezen az értéken.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
steewcv65 #40964 üzenetére
Köszi steewcv65, AxBattler! Milyen 92mm-es (ha befér akkor nem jobb a nagyobb?) ventit ajánlotok, ha a minél halkabb működés a legfontosabb? Gondolom azt is az Artic közül ajánlott választani. 12V-os venti milyen fordulaton megy 5V-on? pl. az F9, ami ha jól látom 2,6V-al már elindul, vagy az F9 Silent, aminél viszont 4V van megadva minimumnak. Egyébként a P8-nál, hogy lehet a Starting Voltage: 0 V?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #40963 üzenetére
Ventije válogatja, a legtöbb megy, a specifikációkban megtalálod. De pl. a Noctua-nak vannak külön dedikált 5V-ról üzemelő modelljei is, amit a termék nevében is szerepeltet.
Ár/értékben ajánlott 80x25mm-es méretben: Arctic P8 / P8 PWM PST
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
steewcv65
őstag
válasz
pinnacle #40963 üzenetére
Megy persze, de akkor ne pwm ventit vegyel.3pin! Amugy 3v felett picivel is elindulnak..
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Minden 12V-os venti megy 5V-ról is? Androidos boxom nagyon melegszik, az a megoldás, hogy kell nyomtatni egy alsó házat, amiben a venti is elfér. 70mm-es ventire van tervezve, amit az 5V-os USB-re kötnek. Gondoltam itt elfér nagyobb is, pl. 80mm vagy 92mm is, csak nem tudom, hogy ezek is mennek 5V-ról vagy nekik már kevés lesz. Azért van erre kötve, mert így halkan, kis fordulatszámon megy. Van USB szabályozó is, de az nagyon hülyén néz ki. Jobb direktbe kötni. Alsó ház 23mm magas, nem átlósan 10,5cm.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni, vagy megfelelő helyre irányítani.
Bátyám NUC-jában csapágyas lett a gyári hűtő, cserélni kellene. Hol lehet gyári (vagy megfelelő minőségű) új hűtőt venni bele?
Ez a típus a gyári hűtő: BSC0805HA-00
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
-
szabeska
addikt
válasz
racskobalazs #40957 üzenetére
Par hsz-el visszabb: [link]
Ha marad a jelenlegi 3 venti, akkor 2 elol, 1 hatul, fentre semmi. [youtube link][ Szerkesztve ]
F1
-
chopin42
őstag
válasz
racskobalazs #40957 üzenetére
Átállítod a biosban dc-re. fan control fül. Sőt, van auto mód is, az érzékeli.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy BeQuiet Pure Base 500DX házat, nagyon szép, nagyon menő, tökéletes, és még halk is, viszont amit észre vettem, hogy a 3 előre telepített venti az mind 3 pin, és egyáltalán nem tudok sebességet állítani.
Három kérdésem lenne:1. Kellene-e cserélni őket állíthatóra, többre, ha a tempek így is elfogadhatóak?
2. Asus X370 Pro alaplap esetén a nem PWM ventit nem tudja állítani a lap feszültségszabályozással? Olvastam/láttam, hogy elvileg ilyet is lehet. Vagy hülyeség?
3. A jelen konfigban a 3. (felül-hátulra) telepített ventillátor alig fúj bármit ki, pedig ha jól tudom, akkor a basic setup az negative pressure, elől intake, hátul és fent exhaust, mégis a hátsó érezhetően erősen viszi a levegőt, a felső meg kb sehogy, mintha csak ilyen sima meleg levegő áramlás lenne, pedig forog. Mi lehet az oka? Jól van ez így?Előre is köszönöm!
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
MWhite
csendes tag
Sziasztok teknikai kérdésem volna hűtés kialakítással kapcsolatban.
Egy lian li air mini gépházba szeretnék léghűtést tenni.
Rengeteg venti elfér minden oldalon(3 alul,3felül,2 elől,1 hátul)1.Ki lehet alakítani úgy a hűtést hogy 3 alul beszív, 3 felül kifúj és a proci hűtőt elforgatva rakom fel hogy az is felfelé fújjon?(noctua nhd15 még sose volt most veszek előszőr)azért gondoltam hogy ez jó megoldás lehet mert a meleg levegő alapból felfelé száll..
2.Jobb hűtést kapnék ezáltal hogy 3-3 120mm venti mozgatná ilyen módon a levegőt, vagy hülyeség és elég ha berakok 2x140mm előre 1x120mm hátra a szokványos módon és kész?
-
válasz
tippm86 #40953 üzenetére
Nem gond, de ha nem tudja a feszültséget szabályozni az alaplap, akkor a venti mindig a maximumon fog pörögni.
-
válasz
tippm86 #40949 üzenetére
Blacknoise Noiseblocker BlackSilentFan XS-1, vagy XS-2
Ekkora méretben nem láttam még PWM-es modellt, szóval utána kell nézned, hogy a lap támogatja-e a feszültséggel való szabályozást... én nem találtam erről infót.
Bár gondolom nem akarsz zajt... akkor alapból a 3000rpm-es XS-1-et venném.[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz
szabeska #40948 üzenetére
Ó hát te most aranyat értél. Valamiért azt hittem hogy befér 3db 140-es. Na mondom akkor hátra rendelek egy karácsonyfásat. Soroltál nekem egy tizest 🤜
Egyelőre megpróbálom akkor a gyárival és majd időközben fejlesztek ha elégedetlen lennék valamivel. A gyáriak nem voltak elég jók vagy lejárt az idejük? Amúgy tetszik ez a ház nekem, rengeteget agyaltam hogy a visszafogottabb külső dizájn mellé hogy nézzen ki bent.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Chieftec ix‑01b‑op házba 2db 50-es ventilátort venni, az Asus A320I-K alaplapon van venti csatlakozó.Az a baj hogy ebben a méretben nem nagy választék van. Milyen ventilátort vegyek? -
szabeska
addikt
Nekem ilyen hazam van, anno utananeztem, pozitiv legnyomas legyen mindenkepp, az elol 2 hatul 1 felallas pl jo. Fentre nem kell semmi, csak hangosabb lesz, huvosebb nem. Nalam 3db 120-as arctic p12 fuj be, egy 140-es kaze flex 140 fuj ki, boven elegendo. Es arra figyelj, hogy elore csak 2 db 140-es fer, vagy 3 db 120-as.
[ Szerkesztve ]
F1
-
grigo
őstag
Sziasztok. Kíváncsi lennék a véleményetekre. VAn egy BQ 500DX házam, amihez 3db pure wings 2 140mm venti jár. Arra gondoltam, hogy ezeket előre tenném hátra pedig vennék egy másik 140-es ventit.
A topicleírás alapján rosszul okoskodok ha nem szeretnék hátulra high speed ventit rakni, hanem maximum egy Light Wings 4-et?
Ezt olyan középutasnak vélem és egy kis csillámpóni is jut a gépbe.Előre is köszi ha bárki tud segíteni véleménnyel, esetleg saját tapasztalattal.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Vigneau
félisten
Amennyire én eddig kitapasztaltam, mehet az Auto nyugodtan. Bár mostanában azzal kísérletezgetek a kölcsönkapott AC P12 PWM-ekkel, hogy kipróbálom őket PWM és DC módban is. Hátha csökken a motor zaja - amolyan placebo hatás keresése.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #40942 üzenetére
Ennyit a másolási/olvasási képességeimről...
Ahogy elnézem, a Noctua NF-S12B redux-1200 PWM vagy az NF-P12 redux-1300 PWM lenne az, amit említeni szerettem volna. Adatok alapján ezek vannak az Apache-al pariban, ha árról és zajról beszélünk. A statikus nyomása az elsőnek nem valami acélos, a másodiké némileg jobb, de kevesebb az Akasa-éhoz képest. Lehet, a végén mégis marad az Apache?
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Szia!
Én amondó vagyok, hogy az is csak egy önálló venti aljzat. Ráadásul az ASRock B560M Pro4 képes PWM és DC módban is vezérelni a rákötött ventilátorokat. Ha jól emlékszem, korábban kötöttem 3 pines Nanoxia Deep Silence 120mm-et a korábbi ASRock Z87M Pro4-em CPU vezérlő aljzatára is.
Apropó:
Adott 2 db Nanoxia Deep Silence 120mm, ami 8 év használat után elkezdett némileg kerregni. Egyidősek az Akasa Apache Black 120mm duómmal - lehet, hamarosan azoknak is eljön az ideje. Nézegettem az ajánlót, de azért picit elvesztem a részletekben.Az előbbit már nem lehet kapni, az utóbbi még most is kapható. De felmerül a kérdés, nem járt már el felette az idő? Szemezgettem a Noctua NF-A12x25 PWM-el. Ezzel van valakinek érdemi tapasztalata? Árban alig drágább az Apache-nál. Annak viszont rövid a vezetéke, el sem érne az alaplapi csatlakozóig, ha házhűtésnek használnám.
Jelenleg kísérletezgetek az Arctic Cooling P12 PWM PST-vel, de annyira azért nem tetszik, mint anno ahogy a Nanoxia DS bevált. Viszont annyi előnye van, hogy PWM és DC üzemben is használható, miközben DC-ben az Apache meg sem hajlandó mukkanni...
Válaszokat előre is köszönöm!
Vigi
-
TIT
veterán
Sziasztok!
A cpu_fan2/wp-re rá lehet dugni házventit?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni. A gépemben MAG B660M MORTAR WIFI [link] alap lap van. Egy Kolink Citadel Mesh RGB [link] ház a gyári rgb vezérlővel és 3 DB gyári Kolink Umbra HDB ARGB LED PWM 12cm-es ventilátorral. [link] Szeretném le cserélni az 12-es RGB-s ventiket 14 CM-es RGB re. PL Corsair Sp140 Rgb Pro-ra [link] vagy Thermaltake Pure 14 ARGB Sync re. [link] A kérdésem az lenne hogy a gyári vezérlő ammi a Kolink házamban van, kompatibilis lenne e ezekkel a ventikkel.Számít e ilyenkor hogy milyen márkájú RGB-s ventit veszek,vagy teljesen független és a vezérlő márkától függetlenül kezeli az rgs ventiket. Köszi előre is a választ.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
8 cm venti képes valamennyi szivó erőre lian li 011 dynamic hátuljába
-
lavorka
aktív tag
válasz
abridabri #40935 üzenetére
Kérdés hogy mennyi lesz az ára. A BQ cuccok alapból nem olcsók. Mondom én ezt úgy, hogy BQ házam van, BQ ventikkel és a procihűtőm is az
Más kérdés: A tápegységekeben lévő 135mm-es ventilátorok beszerezhetők valahonnan? Pl.: Corsair NR135L vagy hasonló BQ-ben.
[ Szerkesztve ]
Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
-
MWhite
csendes tag
Sziasztok segítséget kérnék!
Kb fél éve vettem konfigot amiben 9 db artic bionix p120 ventik vannak. (3 alul,3 felül daisy chainbe kötve, 1 hátul ,2 elöl)
A gondom az lenne hogy mikor megvettem rá 2 napra már az egyik elülső venti gondolt egyet és nem forgott csak néha 5-10 mp ként mozdult egy kicsit meg. Kicseréltem mert volt tartalék.
Erre most az egyik felső kezdte el ma ugyan ezt csinálni.
Mi lehet a probléma forrása?
tápom corsair 750 platinum azzal nincs gond, tuf b550 alaplap, azzal sincs gond.
Annyira szerencsétlen nem lehetek hogy 2 venti is megadja magát fél év alatt, vagy az artic ennyire gagyi ventiket csinál? Mindkét alkalommal azután jelentkezett a probléma hogy ki volt kapcsolva a gép egy ideig és aztán be lett kapcsolva.
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Köszi, ezt nem tudtam! Ennek ellenére nekem a nagyobb teljesítmény + zajszint fontosabb, és amúgy is a ház aljába kerülne, szóval inkább a simát fogom választani!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
racskobalazs #40928 üzenetére
Mindenképp.
Keress egy jó airflow házat,itt segítenek: [link]Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
racskobalazs
senior tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz
racskobalazs #40925 üzenetére
Az a ház egy komolyabb konfignál hamar eléri a határát,finoman szólva sem egy airflow ház.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #40924 üzenetére
Úgy,hogy teljesen más a motor és a keret is.Ez két különböző modell gyakorlatilag 1 név alatt.
abridabri próbálta az a-rgb-t és elmondása szerint nyugodtan vehető.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Bitfenix Nova TG házam, melyet sikeresen "teletömtem" minden földi jóval. Elég hamar elég meleg lesz a házban, így az lenne a kérdésem, hogy mivel lehetne kicsit hűvösebbé tenni? (Így elég hamar elég zajos is lesz).
Van benne 3 házventi, BeQuiet! Silent Wings 2, proci hűtő egy Dark Rock 4.
Aminek a hőjét el kéne vezetni: 3070, 5800X, 3 vinyó, m2, 1x sata ssd.
Lehetséges, hogy a ház egyszerűen elérte a limitjét? Vagy más házban is hasonló melegségre / zajra lehetne számítani?Mit ajánlanátok megoldásra? Előre is köszönöm!
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Az hogy lehet, hogy egy venti sima és ARGB-s modellje eltérő teljesítményt ad le?
P14 PWM PST
Fan Speed: 200 - 1700 rpm
Airflow: 72.8 CFM/ 123.76 m³/h
Static Pressure: 2.40 mm H₂OP14 PWM PST A-RGB
Fan Speed: 0 - 1900 rpm
Airflow: 68.9 CFM/ 117.06 m³/h
Static Pressure: 2 mm H₂O[ Szerkesztve ]
-
válasz
bnorci71 #40921 üzenetére
HDD nem termel nagy meleget, a CPU-nak meg bírnia kell.
-
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71 #40921 üzenetére
Na megjött a táp+CPU hűtő nulla a hangjuk
Úton van még 2db Be quiet! BL085 Shadow Wings 2 120mm PWM rendszerhűtő akkor az egyik befújni fog a HDD alatt a másik a CPU-nál meg kifelé lesz.Annyit variáltam, hogy a hűtő fordítva van felrakva nem a RAM felé nyúlik hanem a hátlap felé mert az SSD csatitól nem fért el. Gondolom ez nem gond ha nem ér hozzá semmihez nem ül fel semmire.
Biosba még nem nagyon állítgattam semmit kb mennyire lehet felengedni a CPU-t Ryzen3 2200G. Aida stressz tesztbe 50°C láttam a venti így se ment szerintem fél fordulaton se. Biosba a Silent mód van most beállítva.
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz
AxBattler #40920 üzenetére
de akkor a HDD 'melegét' kapja a CPU, vagy az nem akkora gond?
fogalmam nincs 2 4Tb-s Hdd milyen meleget csinál
HTPC-t írttam, de gyak. inkább szerverként megy a gép 24/7-be ezt az előbb elfelejtettem"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
válasz
bnorci71 #40919 üzenetére
Így az egész konfig gyak. a HDD-ket melegíti, rájuk megy a meleg.
A két 120mm-es ventit fordítsd meg, és szerintem jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
Üdv Mesterek!
Következő a dilema.
A házba nyomjam a levegőt vagy szívjam belőle a meleget, vagy is-is.
Szóval ki hogyan rakna ventit egy Cooltek Jonsbo G3 házba ami HTPC lesz így a minimális zaj az elvárás. A konfig egy Gigabyte B450 deszka Ryzen3 2200G amit egy Be Quiet! Shadow Rock LP fog hűteni a táp egy Be quiet! Straight Power E10 2x4Tb Hdd+SSD meg valószínű lesz egy ODD is így a ház elég zsúfolt lesz illetve pl. az ODD belóg majd félig az egyik venti elé a másik oldalt a HDD-k lógnak be.
A tápot is valószínű be tudom úgy rakni hogy oldalról kintről szívjon és hátra nyomja a levegőt meg fordítva is, hogy a gépből a lap felől szív, de ekkor meleg levegőt kap és hátra fújjon ki..
Szóval van dilema rendesen.
Az én elképzelésem
Az ODD melletti szellőzőt lezárom, a proci melettin fújna be egy 12cm venti
A táp kintről szív kintre fúj hátra az előtte lévő venti pedig fújja ki a házból a levegőt
A hátsó ventihelyeket nem tudom lezárja-e vagy maradjanak szabadon?
netes kép nem az én konfigom nálam nem lesz VGA"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
lavorka
aktív tag
-
Itt a next gen :
[Silent Wings 4 Series | no compromise silence and performance] -
válasz
abridabri #40915 üzenetére
Pozitív légnyomás lesz a házamban, igen.
-
válasz
AxBattler #40914 üzenetére
Több mint dupla árat szerintem nem ér az ultra fine a finehoz képest. A fémszűrőnél kb minden jobb. Megvana pozitív légnyomás a házadban ? Ha nincs ,akkor szűretlen levegő megy be a PCI slotoknál . (mondjuk akár azt is le lehet fedni nylon harisnya+ 2oldalú ragasztó kombóval : DIY ,csak ne dupla réteggel mint a videón...)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
abridabri #40913 üzenetére
Demciflex horror, FF123-ból viszont van otthon, és az sem tűnt jobbnak a többi SS szűrőnél... de lehet hogy én tévedek, és máshonan került be a por.
FF143 megéri a felárat?#40912 varmi2
Na ja, csodák nincsenek. Most annyival jobb a helyzet, hogy alulról felfelé fújná a venti a levegőt."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Üdv!
140mm-es ventihez milyen porszűrőt ajánlotok?
Az ilyen fém modellek szerintem masszívak, de az apró port átengedik.
A Silverstone modellek meg elég drágán mennek mindenhol..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Erunosta
tag
Mostanában elkezdtem komolyan keresgélni, olvasgatni ventillátorokról.
Arctic után megtaláltam másik kedvenc márkám, ID-Cooling. Hihetetlenűl olcsó ventik, mégis minőségi daraboknak tűnnek. Mind csomagolásban, mind teljesítményben nem kell szégyenkezniük. Kevés összehasonlításom van, de még csak nem is hangosak.A lényeg amiért ide írtam az az, hogy találtam barna ventillátorokat tőlük, de csak régi fotókat. Már nem kapható. Mi lehet ennek az oka? Noctua fellépett anno vmi copyright dologgal? Vagy senki se szereti a barna ventillátort? Nem volt rá kereslet?
-
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Lecserélődött a 4-es raid kötetem úgy vincsikre, amik sajnos jóval jobban melegednek mint az előző széria. Két 92x92x25-ös ventilátor szívja át levegőt közöttük, a nem túlságosan kivágott backplane-n keresztül. Most Arctic F9 van benne, és nem elég. Mi lenne jó ide?
(Szemfülesek kedvéért a 4 alsó rekeszben vannak, csak könnyebb volt kiszednem a gépet nélkülük)
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
válasz
varmi2 #40905 üzenetére
Amiket felsoroltam azok olyanok. Itt egy videó ami demonstrálja a vége felé a szögeket : [TastyPC] . Kar hogy itthon nem lehet kapni ilyen vastagabb méhsejtracsot amivel fel lehetne turbozni bármilyen ventit : [flow straightener ] / [smoketest]
-
Tudtok olyan ventit ami egyenes oszlopban fújja a levegőt ,és lehetőleg rgbs is legyen... ,?! 6db lesz egymàs mellett/alatt ,szóval a hagyományos 45 fokban fújó ventik nem jók,mert csak egymást gyengítenék.
Silverstone AP széria a csapágy miatt kiesik . NB eloopX rohadt dràga 6dbnàl már 60k... .Cougar Vértes alig kapható ,és ott is túlárazott. Bitfenix spectre pro val nincs tapasztalatom . Noctua nf F12 szintén rohadt dràga. . Van még esetleg ezekhez hasonló 'légterelős' venti ?[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Szerintem meg jobb lenne a cpu ventije fentről fujna lefele a vga iranyaba.Sajnos ez a haz alapbol egy szauna lehet a procidnak ezzel a vgaval
-
tlac
nagyúr
válasz
steewcv65 #40901 üzenetére
igen, a kártya valóban fűti alulról
ha nem menne, akkor pár fokkal kevesebb is lenne (teszt alatt az is ment félgőzön)viszont ha áttenném a cpu hűtő másik oldalára, akkor szerintem belerondítanék a légcsatornába (felülre még tervben van, hogy megy az 1 db venti helyett, 2 slim, úgy mint alul)
ideálisabb az lenne ha 90 fokkal el tudnám fordítani a cpu hűtőt, de sajnos az alaplapi bordák miatt úgy nem fér el[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Hat abban a zsufolt rendszerben lehet nem szamitana semmit.Inkabb a ventit tedd ugy hogy a haz teteje iranyabol fujja a bordat .Mert most a vga meleget kapja....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gumi és felni topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- 2db 140mm Kolink RGB ventilátor (új)
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest