- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Szerintetek ha kicserélném a cpu-n a ventit valami erősebbre, nyernék vele pár fokot?
egy Thermalright Macho 120 Rev. A-m van, rajta egy Noctua NF-F12 PWM (1500 rpm)
cpu: i5-10500szobahőmérséklet: 32 fok...
konfig
hőmérséklet terhelés alatt -
Grózi
Topikgazda
válasz
AxBattler #40896 üzenetére
Igen.
De szerintem túlliheged,nem fluxuskondenzátort választasz-csak ventit.
Nem véletlen ajánlottam azt amit-tört áron jobb teljesítményt nyújt,még ha némely fordulaton minimálisan hangosabb is.És az ajánlás mögött gyakorlati tapasztalat van(1-200 topiclakó),nem elméleti. -
válasz
AxBattler #40714 üzenetére
No, megvalósulni látszik a projekt (még a kábelezéssel kell majd ügyködnöm) Jonsbo C2 felül kivágva 120mm-es ventinek, viszont kiderült, hogy csak slim fér el felül, szóval most az alábbi kombinációk közül dönthetek. Ti melyiket ajánlanátok?
1, Alul Noctua NF-S12 PWM befúj, felül NF-A12x15 PWM kifúj (apróról véve).
2, Alul Arctic P14 PWM PST befúj, felül P12 Slim PWM PST kifúj (boltból véve).Plusz még kérdés: felül a 120mm-es helyet Dremel-el ugye kivágtam, de alul maradt a rácsozat... és a mostani Nanoxia ventivel mintha kicsit búgna. Gondolom ez a szélzaj lehet a rács miatt. Érdemes ezt is kivágni?
-
Scooby
aktív tag
Sziasztok,
Segitséget szeretnék kérni. Sajnos elkezdett csúnya hangja lenni a Lepa BOL.Quiet ház ventijeimnek, ezért le szerettem volna cserélni, de sehol sem kapható már.
Az összefoglaló alapján amiket néztem, hogy jó lehet:
- NOISEBLOCKER NB-eLoop 120x120x25mm (B12-P)
- be quiet! Silent Wings 3 120x120x25mm 2200rpm (BL068)
- Akasa Apache 120x120x25mm 1300rpm (AK-FN058)A házam egy NZXT S340, amiben van egy Artic AIO 4db Akasa Apache (push-pull) ventivel.
A fenti ventikből, vagy ha a fenti ventik nekem nem lennének ideálisak akkor mit ajánlanátok?Előre is köszönönöm a segitséget.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Ereshkigal #40879 üzenetére
Nem,nem lesz kevés-bőven elég lesz és jóval csendesebb is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Ereshkigal #40877 üzenetére
Tegyél bele egy 3 pines Arctic P12-t,az a legjobb választás.
-
Ereshkigal
őstag
Szünetmentes tápba keresek ventit az alábbi paraméterekkel:
Ötlet?
DELTA AFB1212HHE a típusa eredetileg, ez esetleg jó lehet? -
Kobe
veterán
Segitseg kellene
Egy Galahad 240es AIO t epitenek a hazba. A galahaden lecsereltem a ventiket arcticra, hogy egyseges legyen a hazban levo tobbi ventivel
A P12 PWM PST A-RGB ventiken ilyen RGB csatlakozok vannak:
[kép]
[kép]A galahad RGB vezerlo kabelen meg ilyen:
Myen atalakito kellene hozza hogy ossze lehessen kotni oket?
-
TIT
veterán
válasz
szabeska #40872 üzenetére
Köszi,szerintem se gond,nekem m9g9tte ne mlehetett,ezért ér hozzá,de állítólag ne molvad meg a kábel.
Más: A szerelú szerint ez a venti nem kompatibilis az Asrcock B560 Pro 4-el,mert nem lehet rákötni mindkét ledes csatit.
[link]
Rádugta a cpu fan2-re a házventit,ez a mániája,jó az úgy vagy inkább egy ch fanba dugjam? -
Kobe
veterán
Na megerkezett minden a gep epiteshez
Van 9 db Arctic A-RGB-s venti
6db P14: 2 elol, 2 alul, 2 felul
3 db P12: 2 db menne egy Lian Li Galahad 240es AIO ra, 1 db hatra exhaustnakEs van egy Arctic case fan hub, amire 10 ventit ra lehet kotni
Legyszi segitsetek mit hova kene drotozni hogy minden vezerelheto legyen
(az RGB-t signalRGB progival vezerelnem minden eszkozre) -
TIT
veterán
Ha a ventikábel hozzáér a vrmhűtéshez az gond?
-
Kobe
veterán
Hi
O11 Air Mini hazhoz keresnek "tetemesebb" mennyisegu ventillatort.
Minel halkabb, PWMes es esetleg RGB-s verziok.
A hazban levoket kapasbol cserelnem es egysegesitenem, illetve egy 280as AIO ra valo NZXT ventiket is cserelnem rajtaKb igy nezne ki:
Elore 2db 14es intake
Hatulra 1 db 12es exhaust
Alulra 2db 14es intake
2db 14es az NZXT Kraken X52-n
Oldalra 2db 14es intakeArctic P14 PWM A-RGB mukodhet ilyen felallasban? Vagy van jobb valasztas helyettuk?
Ill kellene hozza kulon RGB vezerlo? -
TIT
veterán
Helló!
Ezek jó ventik felülre 2 és hátra 1?
Phanteks PH-F120SK 120MM FAN (PH-F120SK_DRGB_PWM)
Phantex P400 rgb-be menne. -
szabeska
addikt
Hali!
Mugen 5 hűtő van a gépemben, és lett egy plusz 1200-as kaze flex pwm ventim. A hűtőhöz tartozó 1100 rpm-en pörög max (jól kifogtam
), a másk viszont 1200 felett. Rögzíteném mindkettőt a bordára, ha mindenképp választani kellene, melyik legyen elöl?
-
Zοltta
senior tag
Egy kis off.
Sziasztok.
Valaki vett már mágnesszalagot ? Egyedi Porszűrőhöz kell , de annyi fajta van , valami bevált márka/típus kellene. Fekete színű két oldalt
Levehető szalagra van szükségem. amit a gépház elejére rakok a belsejébe, meg esetleg szűrő is jöhet, amit tisztítani is lehet.köszi
-
Grózi
Topikgazda
válasz
inteltunder #40862 üzenetére
Igen számít.Bár a gyártói oldal írja 4 pines ventikhez is,de mivel csak feszültségalapon tud szabályozni így vegyél rá 3 pines ventiket.
-
inteltunder
tag
helló, lenne egy hülye kérdésem, ha vennék egy ilyen Akasa AK-FC-08BKV2 FC.SIX előlapi ventilátor szabályozót akkor számít hogy Arctic P14-ből PWM-est vagy sima 3 tűst veszek?
sík hüle vagyok ventikhez
köty
-
satee76
aktív tag
Sziasztok! Z390 Pro4 alaplapom van, de nem találok RGB header.t. Ezek szerint 1 db RGB ventit sem tudok bele tenni valami barkáccsal, csak valami külön vezérléssel? Silentium PC HP 120 Corona lenne...
-
Pet84
tag
Hello,
Most szereztem be egy fractal design define mini-t. Egyelőre a gyári ventiket kötöm be előre és hátra. De később lehet bővíteném arra gondoltam előre 2 14-est berakni hátra meg a gyárit meghagyni esetleg az egyiket feltenni a tetőre es akkor lenne igy két intake két outtake.
14-esből arctic p14, bionix p140, vagy kaze flex 140mm (a nem pwm verzió) amiket neztem. Szerintetek ez egy élhető megoldás lenne? -
Selynelar
aktív tag
válasz
steewcv65 #40856 üzenetére
Köszönöm a türelmedet és segítséged. Gondolom akkor az alábbiakra lenne szükségem és ezzeknek a főcsatija menne az alaplapra.
EK-Cable Y-Splitter 3-Fan PWM - Átalakító | Alza.hu
AKASA PWM FAN Splitter - Elosztó | Alza.huMég két kérdésem lenne hozzád:
1. Az alaplapom egy MSI Z490 unify. Spec-je alapján van elég csatlakozó a ventilátoroknak. Így is szükség van erre az elosztós megoldásra?
1x 4-pin CPU fan connector
1x 4-pin water-pump connector
6x 4-pin system fan connectors
Egyébként a pc az asztalnak egy polcában van kimondottan gépnek kiépítve. De viszont a teteje és az asztallap között csak 6cm a hely. Így is ajánlatos hátra a ventilátor felülre? Elég lesz a hely, hogy ott kitolja a levegőt?Köszönöm még egyszer a segítséged és elnézést, ha már "az idegeiden táncolok"
-
Selynelar
aktív tag
válasz
steewcv65 #40852 üzenetére
Mi az ami megérné szerinted?
Ezeket a csatlakozós dolgokat nem értem. Gondolom akkor kellene egy-egy elosztó amire rákötném a 3 pwm-es ventit és egy amire a két dc-set s ezeket pedig az alaplapra. Akkor is kellenénk ezek az elosztók ha az alaplapon van elég csatlakozó?
Tudnál még abban segíteni,hogy milyen elosztókra lenne szükségem? -
steewcv65
őstag
válasz
Selynelar #40851 üzenetére
A 14-es ventik mehetnének hátra és akkor dc vezérléssel.Előre, ha maradni szeretnél a márkánál, ami szerintem nem érné meg, akkor silent wings3 120 pwm.
A fordulatszámuk nem számít.A hatsó ventiket a 2db 140-est (egy csatira tedd őket és ) és az első ventiket is egy csatira tedd. -
Selynelar
aktív tag
válasz
steewcv65 #40850 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást és segítséged. Gondolom akkor a végkifejlett,hogy lenne 3db 12cm-es beszívó az elejében és 2db 14cm-es kifújónak hátul és hátul felül.
Így is gondolom pozitív lenne az airflow.Jah igen és játszom is elég sokszor
"Az elejébe olyan ventit raknék ami nyomásra optimalizált, ezt azért, hogy a cpu-hoz minél gyorsabban jusson be a levegő."
Erre mit javasolnál? Silent wings 3 vonalon maradnék. Van 12cm-es viszon ezek 1450rpm-esek a 14cm-sek amiket meghagynék azok pedig 1000rpm. Ez lehet gond?Köszönöm a segítséged.
-
steewcv65
őstag
válasz
steewcv65 #40849 üzenetére
Szóval itt nem a fordulatszám a lényeg, nem az a mérvadó.Te esetedben az átmozgatott levegő mennyisége a cél, de gondolom ezt a lehető leghalkabban szeretnéd!?
Ismerem a házad , volt nekem is. Én azt mondanám, hogy előre raknék 3db 12-es ventit, és pluszban egy 14 centist a cpu fölé ami kifele szállít. Tehát hátul és felül lenne kiszállításod, illetve az elejében ami befele küldi a levegőt. Az elejébe olyan ventit raknék ami nyomásra optimalizált, ezt azért, hogy a cpu-hoz minél gyorsabban jusson be a levegő.
Mivel láttam nagy a vga teljesítmény, így gondolom játszani is szoktál. Ez esetben a pci-e szenzorra állítanám a hátsó és a felső ventik fordulatát , míg az elsőket a cpu szenzorra.Így alapvetően amikor csak netezel vagy ilyesmi, akkor lenne egy picit túlnyomásos rendszered, de , ha játszol, akkor viszont egy jól öblítő házad, de csak akkor, ha jól állítod be a venti profilokat. -
Selynelar
aktív tag
válasz
steewcv65 #40847 üzenetére
Köszönöm válaszod. Egyébként szerinted az 1000rpm elég gaming pc-hez? Vagy azért érdemes nagyobb fordulatszámú ventikben gondolkodni. 2 14cm elől beszívó és 1 14cm kifújó hátul.
Érdemes lenne még egy-két venti a gépbe vagy jó ez így?
Van egyébként a sebességekkel kapcsolatban valami tematika? Pl kifújónak nagyobb vagy kisebb fordulatszám mint beszívónak vesa-versa.A ház egy Pure Base 500dx. De a Vga eléggé nagy(MSI 3080 GAMING Z TRO) s a procihűtő pedig egy Noctua NH-D15. Szóval jó lenne a jó légáramlás.
Előre is köszönöm válaszod.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Gyors kérdésem lenne. Jelenleg 3db Silent Wings 3 14cm 3pines 1000rpm venti van a házban. Gondolkodom a PWM-es 1600rpm verzióra váltásán.
Szerintetek a PWM-es jobb lenne a Dc-s helyett?Alaplap egyébként MSI Z490 Unify
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
SunMount3r #40844 üzenetére
Üdv !
Esélyes, hogy hagyományosan oldalanként 3 összenyomható műanyag hasított kör alakú bolha fogja, ezeket kell összenyomni és a egyszerre kinyomni a lyukból.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello, van egy Gigabyte GZ-X2 típusú házam (a kép nem az enyém). A kérdésem, hogy szerintetek ennek le lehet valahogy venni a front paneljét, hogy hozzáférjek az elülső ventilátorhoz? (Ki akarom cserélni.) A gépen belülről biztos nem megy, mert útjában vannak a HDD tartó keretek. A manual-ban sincs szó erről, de pl. a rajzokon front panel nélkül ábrázolják.
Köszi!
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Egy ilyen SilentiumPC házba raktam egy MSI msi b450-a pro max lapot, egy AMD Ryzen 5 3600-at, egy sata SSD-t, két 5400-as winchestert. A processzort egy SilentiumPC Fera3 hűti. A videokártya egy EVGA 3060XC. A táp cooler master G550M.
Nyomtam egymás után pár 3Dmark, Firestrike meg Timespy benchmarkot, olyan 70 fokig ment fel max a hőmérséklet a GPU és a CPU esetében.
Kérdésem, hogy érdemes cserélni a gyári 3db 12cm-es DC ventiket 14cm-es PWM-esekre?
-
hegegabi80
addikt
Nos bekötöttem elosztóval a 92-es scythe kama ventit a 2 db id-cooling 92x15 ventivel.
Szépen megy is, viszont biosban 0 rpm-et ír, hwinfo nem is mutatja egyáltalán.
Ez teljesen normális, vagy elosztónál ez ilyen?
Igaz nem egy hármas elosztóval, hanem 2 db kettes. Lehet még próbálgatom másképpen bekötni.
Most úgy van, hogy első elosztó 3 pinesen 1 id-cooling venti, 4 pinesen a másik elosztó, majd ennek a 4 pinesén van a kama a másik 3 pinesen az id.cooling. -
Ben.93
tag
válasz
abridabri #40838 üzenetére
H410M H V3 (rev. 1.0) Key Features | Motherboard - GIGABYTE Global
De mint írtam, a System Fan foglalva van a hátsó ventinek, így arra nem tudom rákötni, meg kell egy a CPU-nak is.
-
válasz
Ben.93 #40837 üzenetére
3pin -es ventit szinte minden alaplap tud vezérelni . 4pines fan header-re is rá lehet kötni , biosban DC módba kell rakni a vezérlést adott fan header-nél ,ha automatán nem állítja be magának.
Milyen alaplapod van ?
De amúgy van olyan adapter is ami 5 vagy 7V -ot ad a ventinek : [PCX] -
Ben.93
tag
válasz
abridabri #40834 üzenetére
Üdv újra!
abridabri kolléga segítségének köszönhetően jelentősen csökkentettem a forróságot a gépházban.
Kilöktem minden takarólemezt és hátul bekötöttem egy kifelé fújó ventit.
Na gondoltam azért nem hagyom annyiban, és vettem egy 12 centis Molex/3 pin ventit a gépház oldalára. Amivel nem számoltam, hogy ez ugye tápegységre megy, rá is kötöttem, de brutális fordulatszámon pörög és nyilván nem szabályozható...
Az eszméletlen hanghatás a kisebb gond, a nagyobb, hogy ahogy észrevettem, beleszól a procihűtő működésébe, ugyanis a venti nem úgy pörgött mint előtte, és a hőfokok is el kezdtek ingadozni a procinál, így kiszereltem a házból ezt a ventit.
Érdemes vennem egy 5V Molex-3 pin átalakítót és leszabályozni azzal 5V-ra?
Alaplapra nem tudom kötni, mert a System fan foglalt a hátsó venti miatt, illetve amúgysem tudnám szabályozni a 3pin-est tudtommal.
-
ACE-
addikt
Ha nincs Arctic Freezer 7 X akkor helyette mit javasoltok ami ezzel egyenértékű? i13x jó lehet, az csak annyi hogy AM-re nem jó? Nekem Intel 1155-re kell. Magasság lenne neki bőven.
Vagy vegyek inkább szürke a 7X-et? -
Werkly
őstag
Oldallapra szívó vagy fújó állásra érdemes tenni a ventit? Hozhat javulást? Jelenleg szív, fordítva nem próbáltam. Kösz!
-
Ben.93
tag
válasz
abridabri #40832 üzenetére
Szia!
Köszi. Van egy 80-as hátul. De befelé fújatom a levegőt vele, bár sejtettem, hogy rossz megoldás, sajnos nem sokat értek hozzá.
Pontosan a kártya felett lenne az oldalsó venti sajnos, de legalább így elfér.
A probléma, hogy a ház alja és a VGA között igen kevés a hely, és valami iszonyatos forróságot csinál a GTX1050Ti, néha alig merem megérinteni a ház oldalát, annyira forró. A vicc, hogy a kártya meg mint írtam 70 fok felé nem megy full terhelés alatt sem.
Egyik ismerősöm azt mondta, sz***m le, ameddig a hőfokok jók, ne törődjek vele, de engem mégis zavar.
A slotokat ki tudom pöckölni, plusz vannak még ilyen plusz lyukak, nem tudom mire jók, de azok is kitörhetők könnyen, direkt úgy van megcsinálva.
-
Ben.93
tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e valamilyen airflow-ot kivitelezni, ha csak a gép oldalán és hátulján van ventihely?
Egy Spire SPT1413B-HDU3 Tricer 1413 típusú budget gépházam van.
Elől is látok ventihelyeket, kettőt is, a probléma az, hogy a gépház eleje totál le van fedve. Azt hittem, a gépház elején van az a két darab kis rács alul, ami arra való, hogy ott szívja be a levegőt, de valójában csak díszek és azok is fedettek. Nem is értem, akkor mi értelme az egésznek...?
Az oldalsó ventihely sajnos pont a VGA felett van valamivel, és nem egy szintbe vele, pedig ott lenne probléma, mert játék közben a gépház oldalán az alja olyan forró, hogy néha attól félek megolvad a gépház oldala
(ettől függetlenül a VGA teljes terhelés alatt csak 70 fok....).
Arra gondoltam, esetleg oldalról menne be friss levegő, hátul meg ki. Lenne bármi értelme?
Üdv.
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Van régi P4-es gépem, amit néha bekapcsolok 1-1 régebbi program miatt (soros portos flashelés,stb..) meg van rajta pár régebbi játék is. Viszont a hangja hagy némi kívánnivalót, főleg a cpu és a vga hűtő... Ebben kérnék segítséget, milyen lehetőségem van cserélni ezeket? Karban van tartva, kiporolva, újrapasztázva, de magák a ventik hangja most már sok nekem. Egy 478-as Ascrock alaplap+gyári Intel hűtő van rajta, de sajnos el is tört a leszorító műanyag az egyik oldalon... Illetve egy GeForce FX5500 VGA van benne, erre milyen ventilátort tudnék rakni?
Ilyen a hűtés rajta:
-
ACE-
addikt
A Zalman T7-ben milyen ventik vannak? Megfelelő lenne hozzájuk egy ARCTIC P12 PWM PST 120mm ha egy elosztóval lennének csatlakoztatva az alaplaphoz?
-
tasiadam
veterán
válasz
kelna91 #40827 üzenetére
Én úgy bánok, hogy ha win10 megy, és 60c alatt van minden, akkor ne pörögjön semmi, olyan 25%on mennek, bőségesen ezer rpm alatt az f12 és P14-ek. Amint beindul a CPU, felpörögnek. Jobb lenne, ha az alsó P14 a GPu tempet követné, a felső meg a CPU, de sokra nem mennék, ha úgyis az 1 darab f12 szívná ki azt, amit betol. FPS limit mellett a túlmelegedés és a hang sem probléma.
-
kelna91
senior tag
válasz
rErEaT #40826 üzenetére
Nem, mert nem kell ilyen nagy fordulatszám. Most 1000 RPM-es Pure Wingsek vannak bent, ezeket szinte kizárólag 1-es fokozaton, azaz kb. 500-on járatom. 750-1000 RPM-nél már hangosak. Nem megyek semmire azzal, ha 1700-at tud egy venti, ha sosem fog annyin menni. Sőt, az 1700-as azért sem jó, mert az 1-es fokozaton is már 850-en menne, ami valszeg szintén már hangos lenne, főleg, ha nem 3, hanem 4-5 lenne belőlük.
És egyébként is DC ventiben gondolkozok, mert a PWM-es csak az alaplapra tudnám kötni, én pedig szeretem a ház saját vezérlőjét. Tehát vagy a P14 Silent vagy a Silent Wings jöhet szóba, és utóbbi jobbnak tűnik.
-
rErEaT
senior tag
válasz
kelna91 #40824 üzenetére
https://www.arctic.de/en/P14-PWM-PST/ACFAN00125A/ - Nem ezt akartad nézni? Ezt ajánlják a topicban többen is
-
kelna91
senior tag
válasz
tasiadam #40820 üzenetére
A gyártói oldalon. A többieknek: OK, de akkor miből lehet kiindulni? Mindkét helyen a gyártói adatokat néztem. A ti megközelítésetekkel evidens, hogy mindkét fél hazudik, de várhatóan ugyanakkorát hazudnak, ergo még így is várhatóan az a jobb termék, ahol jobb értékeket hazudnak, vagyis semmi sem változik. Választás szempontjából a valós adatok lényegtelenek, az egymáshoz viszonyított képességek számítanak. Ha pedig abból indulunk ki, hogy bármekkorát hazudhatnak, akkor a feltüntetett értékek semmit sem számítanak, és totál lutri az egész. Hát én ezt azért nem hiszem, ez nem a Wish vagy az Aliexpress.
-
kelna91
senior tag
válasz
abridabri #40809 üzenetére
Megnéztem a speckókat, és sajnos bármilyen csábító lenne az olcsó Artic P14, nem lenne jó vétel.
A meglévő Pure Wings:
Air Flow (m3/h): 104
Air Pressure (mm H2O): 0.76
Noise level (dB(A)): 18.8A Silent Wings:
Air Flow (m3/h): 101.09
Air Pressure (mm H2O): 1.08
Noise level (dB(A)): 15.5Az Arctic P14:
Airflow: 50.66 m³/h
Static Pressure: 0.60 mm H₂O
és valami 20 dB zajSzóval a SW toronymagasan nyer a 4-szeres árával. :/ Mégiscsak zsebbe kell nyúlnom.
-
rErEaT
senior tag
válasz
steewcv65 #40801 üzenetére
1 ventivel megvertél.
Nekem 3 db P12 van az AIO hűtésen, 3 db P12 elől és 1 db P14 hátul#40796 mester777
"viszont tartok attól amiről beszámoltak sokan hogy zajos tud lenni bizonyos esetekben/fordulaton"
Maxon kipörgettem mindet és akkor is alig hallhatóak, természetesen azért akkor már a levegőnek is van hangja ahogy kicsit mondhatni süvít, de maga a venti szerintem nagyon csendes, részemről mindig is utáltam ha egy kis nesz is kihallatszik, de ezeknél szinte semmi sincs -
válasz
kelna91 #40806 üzenetére
A toronyhűtőkön levő push/pull ventiknek sima ventik, ha van több centinyi ellenállás köztük (borda pl ) ,az már "irányba állítja "a levegőt ,nem lesz turbulencia ,így már foroghat egy irányba a 2venti . De te közvetlen 2 ventit akarnál összerakni ,az meg nem működik. Nem tudok sajna mást a Kaze Flexen kívül, mert nincs piaca/értelme ennek a venti "stackingnak" egy PC ben.
300W összfogyasztás nem számít soknak ,ha már ennyi hő meg tud rekedni 3db 14 es ventivel ,akkor mégiscsak rossz a szellőzése
Én nem költenék egy vagyont SW3 -akra . A PW2 viszont tényleg gyenge ilyen zárt előlapos házakhoz . Én a helyedben beraknék 2db statikus nyomásra kihegyezett ventit előre (Arctic P14 pwm pst-alaplapra kötve ) ,hátul meg maradhat 1es fokozaton a gyári PW2 . Fentre továbbra sincs értelme abbana házban. -
ACE-
addikt
válasz
tasiadam #40803 üzenetére
Nálam nem lehet megmondani az alaplapnak hogy milyen venti, és semmit nem állít egyik csatin sem, olyan ventikkel, amik sima 3 pinesek. Amikor stressz tesztet csinálok csak a prociventi pörög fel, a másik két házventi, 3 pines és 4 pines sem pörög fel egy darab RPM-et sem. Erről az alaplapról van szó, nem tudom számít-e:
-
kelna91
senior tag
válasz
abridabri #40805 üzenetére
Cáfolnám, hogy nem szellőzik. Hallottam már ezt a véleményt mástól is ezzel a házzal kapcsolatban, de a valóság az, hogy nincs nagy különbség levett előlappal. Többször próbáltam már, és nincs értelme levenni, mert jóval hangosabb, de a hőmérsékletek nem változnak. Egyáltalán nem szellőzik rosszul alapból. Elöl két oldalt teljes magasságban van szellőzőrács, ahol elég levegőt tud beszívni.
A házzal tehát nincsen baj. Baj azzal van, hogy a GPU és a CPU együtt 300W, és néha órákig 100%-on mennek együtt, és olyankor felgyűlik annyi meleg levegő bent, amit nem tudnak elszállítani a ventik. Ilyenkor a CPU hűtő felpörög 1200 RPM fölé, ami már hangos. Ha felnyomom maxra a házventiket (3-as fokozat), akkor nincs semmi probléma, hűvös a ház, a CPU hűtő 1000 RPM alatt marad, csakhogy ilyenkor meg a Pure Wingsek hangosak, és összességében hangosabb a gép. Ha kicserélném mindhármat Silent Wingsre, elvileg kb. 8 dB-lel halkabb lenne, de a légszállítás nem nőne meg. Bár magasabb fordulaton is járathatnám talán, de mégis inkább betennék egy negyediket 1-es fokozaton. A gondom csak azzal van, hogy felül elszívóra kellene betenni, de akkor a fedlapot fújná a venti, és csak néhány résen tudna távozni a levegő. Ennél jobbnak tűnne a dupla felállás hátulra. Amiket ajánlottál az jó lenne, köszi, de slimet csak 120-asban látok.
Más ilyen jobbra-balra forgó párost nem tudsz 140-esben?
Szerk: Most nézem, hogy a Dark Rock 4 Pro két Silent Wings ventije, bár nem teljesen egyforma, de ugyanarra forog:
Ez alapján szerintem mehetne egymásra két SW, nem?
-
válasz
kelna91 #40804 üzenetére
SB 801 sajnos meleg lesz ,mivel teljesen zárt ,levegő nem jut be.
2 ventit egymásra rakni nincs értelme ,nemhogy nőne, inkább csökken a teljesítmény úgy . Létezik ugyan venti "stacking" ,de azt 2 különböző irányba forgó ventivel lehet elérni . Pl Scythe Kaze flex +Kaze flex slim páros (egyik balra /másik jobbra forog ) . A páros szerver ventik is így működnek : [YT demó]
Próbáld ki ezt : a házadnak leveheted az előlapját mivel teljes porszűrő van mögötte, akkor szellőzni is fog ,és a ventiket is lejjebb tekerheted ,így halkabb és hűvösebb lesz. A 3gyári venti is elég lesz úgy . 2x 14 PW2 elöl, 1x14 PW2 hátul. -
kelna91
senior tag
Sziasztok! Azon gondolkozok, hogy a BQ Silent Base 801 házam Pure Wingseit Silent Wingsekre cseréljem, és még egyet betegyek pluszban, mert több légmozgás kellene, de nem hangosabban. Ezzel kapcsolatban pár kérdésem van:
1. Van-e a BQ Silent Wings 3-nál olcsóbb, de ugyanolyan csendes VAGY nem olcsóbb, de csendesebb 140 mm-es, 3 pines venti?
2. Ha egymásra rakok két ventilátort, akkor együtt nagyobb légszállításra képesek? Gondolom, hogy igen, mert számos toronyhűtő két ventivel működik.
2.1 Ha igen, akkor úgy járok jobban, ha a hátsó ventilátorhelyre dupla ventit rakok, vagy ha a plusz ventit inkább a ház tetejére rakom, ahol egyébként egyáltalán nem lenne olyan jó az áramlás, kicsit le lenne fojtva?3. Lehet-e kapni plug&play megoldást, amivel egy 3 pines házventi (Pure Wings 2) konnektorról vagy USB-ről üzemeltethető?
Szerk: A házventiket a ház saját vezérlőjének 1-es fokozatán szoktam járatni, és ez így maradna a jövőben is a 3+1 ventivel.
-
tasiadam
veterán
Az egyik ugy muxik hogy feszultseget allit, a masik ugy, hogy raengedi feszt, majd ezt elveszi. Tehat pl 50% RPM-et egyik ugy eri el, hogy fix 6v (ez csak pelda), a masik meg 0-12-0-12-0...
De az alaplapnak meg lehet mondani, hogy a 4 pines PWM az melyik fajta.
Ha 3 pines az alljzat, a 3 pines ventiket 4 pines kabellel is radughatod, 3 pineskent fognak uzemelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest