- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
prannk
őstag
Hali. pár éve nyomom az edzést már de az utóbbi időben nem igazán megy mert kifáradok elég hamar. Mivel reggel 5 kor kelek, 4 ig dolgozom egész napos fizikai munka kb fél óra pihi hazafele a kocsiba meg a teremig. 2 órás edzést tartok. Elég sok ch-t fogyasztok napközben, edzés után 1 adag fehérje +1 adag maltodextrin.
Tudtok erre valami tápkiegészítőt?
Edzés előttit nem nagyon szeretnék alkalmazni.
-
Zola007
veterán
-
aelod
veterán
válasz
dreizwanzig #156882 üzenetére
Először is legyél tisztában azzal mik is a fehérjék és mik az elágazó láncú aminosavak.
Másodsorban egy jó étrend sem ártana neked, ami mellé teljesen felesleges lesz venned BCAA-t. -
Zola007
veterán
válasz
CptAdamica #156895 üzenetére
Nem
De a beépített spotter ugyanúgy tilos versenyen -
-
Jim-X
őstag
válasz
Zola007 #156889 üzenetére
Ez egy vicc komolyan...
Regebben meg volt a muegyetemen fekvenyomo bemutato (Meszaros es a tobbiek) meg koca verseny. Jottek a nagy hidalok, fekvenyomo profik. Aztan jott egy srac, sima 200kg rendes badis fekvenyomas... 220 mar nem ment neki
Eskuszom orom volt nezni, olyan szepen nyomta ki, nem ugy nezett ki, mint a "Margit hid"
ps.: Hatam jo azota
-
CptAdamica
veterán
Csepelen valami különös dolog van a vízben, hogy ennyi csoda születik?
-
Zola007
veterán
válasz
Zola007 #156888 üzenetére
Ettől függetlenül, amit néhányan művelnek, az sem a gerincnek nem tesz jót, sem a versenynek, hiába megengedik a szabályok.
Pl. ez a gyerek azt hiszem most a súlycsoportos csúcstartó.
De ez már nem fekvenyomás b+, hanem tolódzkodásÉn ha csinálhatnék egy erőemelő szövetséget, 3 dolgot vezetnék be.
- teljes talp a talajon
- hidalás nem lehet több mint egy tenyérszélesség.
- mérlegelés közvetlenül a gyakorlat előtt
minden más "illegal" -
Zola007
veterán
válasz
Apollyon #156886 üzenetére
Igen is, meg nem is.
Alapvetően a magyar "szakirodalom" rosszul használja a fogalmat.A cél a hiperextenzió, tehát a "boltív", miközben a vállöv, medence és talpak alá vannak támasztva. Ez angolul az "arching", ami nem keverendő össze a hidalással, de idővel összemosták.
Arching: [link]A hidalás akkor történik, mikor már csak a vállöv és a talpak vannak alátámasztva. Ez a "bridging"
Bridging: [link]Másrészt az arching is lehet ártalmas, ha rosszkor és rossz helyen van görbítve a gerinc.
A homorítást ott szokták elrontani, hogy csak a lumbaris szakasz extendálják és gyakorlatilag nem csinálnak mást, csak hanyatt fekve pucsítanak egyet a padon.
Az fájdalmat tud lenni később. mert a mellkasnak nincs supportja.A lényeg, hogy a hidalás a felső háti szakasztól induljon és mint úgy gördüljön végig a kontrakció a gerinc mentén a hasizmok ellenében. Akkor közel tehermentes a gerinc, mert a tömeg a lapockákon nyugszik, a törzs csak stabilizál és a hasizmok, egyenes combizom, iliopsoas, a gerincmerevítők és a mély hátizmok stabilan tartják a gerincet, a vastus-ok, hajlítók pedig "kipányvázzák" a medencét a talajhoz.
Képzeld el úgy, hogy fogsz egy vonalzót és összenyomod a két végét, akkor szép egyenletes erőhatás keletkezik benn és egy merev ,stabil ívet képez.
-
15 year old female powerlifter - I'm sexy and I know it
-
Zola007
veterán
válasz
akkor kezdjük:
nem jól érted
nincs értelme
0 gramm
étkezésre
nincs mellékhatás
ha intenzív és hosszú -
MATEO6600
őstag
válasz
Erre Németh Istvánnak van egy jól összefoglalt videoüzenete.
Röviden nem neked találták ki, és no offense. -
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
BCAA-val kapcsolatban lenne kérdésem. Most hallottam erről a dologról, kicsit utánanéztem, de meg szeretném kérdezni, hogy jól értem-e a dolgot az én helyzetemben:
Nem gyúrok, hanem biciklizek és most szeretnék pár kilótól megszabadulni, úgyhogy diétázni fogok. Ha jól értem, akkor a BCAA-t nekem bringázás után kellene fogyasztanom, mert ha előtte vinném be, akkor többet árt, mint használ. Pihenőnapokon is lenne értelme fogyasztani, hogy a diéta során a szervezetem az energiát ne az izmokból, hanem a zsírból pótolja? Mennyi lenne az ajánlott mennyiség mind edzés után, mind pihenőnapon? Kellene még valamire odafigyelni? Esetleg káros / mellékhatások?
Másik kérdés, hogy van értelme biciklizés után fehérjeport fogyasztani?Előre is köszi
-
CptAdamica
veterán
válasz
bigmasterg #156874 üzenetére
De, valóban.
-
bigmasterg
addikt
válasz
CptAdamica #156873 üzenetére
Nem pont, hogy anaerob?
Tipikus aerob egy lightos bringázás, vagy hegymeneti séta. -
Angel2014
addikt
..
-
aelod
veterán
válasz
CptAdamica #156866 üzenetére
Tegnapi felhúzás:
2x190, 6x190, 5x190, 4x190, 3x190
220 lent maradt... -
CptAdamica
veterán
-
Zola007
veterán
válasz
Jim-X #156864 üzenetére
Küldök neked gyógyító energiát.
Kis adag 5ezer, nagy 12.Most komolyan
Ha holnap is fáj, szúr vagy zsibbad a derék/láb valahol, esetleg mozgást limitálja, akkor traumatológia.
Nem vagyunk orvosok, de ha azok lennénk, akkor végképp nem mondanánk semmit látatlanba.
De mondd azt, hogy segítettél haverodnak költözésben és mikor az egyik dobozt emelted, akkor nyilalt a hátadba, mert ha előadod amit ide leírtál, akkor elküldenek jobb esetben terhesgondozásra, rosszabb esetben a p*csába.
Az orvosok nem szeretik a súlyemelgetőket.
Jobbulást -
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Ma edzesen felhuzasnal tortent. Melegito sorozat, kezdo sorozatok, aztan mentem fel a sullyal ahogy szoktam. a 120-ba eddi ment a 8ismetles, erre most a 3-nal fel-haromnegyed uton kb. belenyilallt a derekamba a fajdalom... suly le azonnal. Semmit nem szoktam hasznalni felhuzasnal es igy 140ig siman felmegyek.
Ez volt kb 2 oraja, azota neha gyengen tompan faj a derekamnal, de mozogni, hajolni tudok rendesen.Huzodas, vagy mi lehet? Kezdjek aggodni?
-
Zola007
veterán
válasz
Pocee #156861 üzenetére
Na látod.
Innen tudom, ki akarja lenyúlni."A falusi pap nem találja a biciklijét, így kénytelen gyalog járni a hívekhez. A pap a sok gyaloglás után a körzeti megbízotthoz fordul segítségért.
- Drága biztos úr, képzelje már egy hete, hogy nem találom a biciklimet.
- Atyám, a vasárnapi isten tiszteleten kezdje el mondani a Tízparancsolatot és mikor oda ér, hogy ne lopj akkor jól nézzen körül aki lesüti a fejét, annál lesz a bicikli.
- Köszönöm fiam, így fogom csinálni.
Hétfőn reggel látja a rendőr, hogy a pap teker a biciklin, gyorsan elé szalad és megkérdi hol volt a bicikli. Mire a pap;
- Tudod fiam mindent úgy csináltam ahogyan mondtad. Elkezdtem mondani a tízparancsolatot és mikor oda értem, hogy "ne paráználkodj", egyből eszembe jutott, hogy hol hagytam a biciklit. -
Zola007
veterán
-
Gaboman
nagyúr
Beugrottam az ügyeletes gyógyszertárhoz, megvettem a magnerot 100db tanlettát.Azt írja hogy izomgörcsnél esténként 2-3 db, a gyógyszerész azt mondja inkább naponta reggel, délben, este 1db.Ti mit gondoltok, melyik a jobb?Bízom benne hogy megelőzhetem vele a görcsöket.
-
válasz
JohnYBoVs #156852 üzenetére
A magnerot-ot én is túlzásnak tartom. Egyszer szedtem, de nem tudom, hogy hogy lenne annyival jobb a hasznosulása, hogy ellensúlyozza, hogy mennyivel kevesebb elemi magnézium van benne.
De a magnosolv-ot nagyon ajánlom. Már évek óta szedem. Eleve azért is szeretem, mert nem csak egy tabletta, hanem pezsgőpor, szóval folyadékbevitelt is növeli. Nincs is rossz íze.
Kalkulátor(#156850) Gaboman
Pedig kéne. Egy multivitaminban nincs annyi magnézium, hogy elég legyen. Ha nem szedek magnéziumot külön, nekem is folyton görcsölnek az izmaim. Főleg diétában. -
mike1334
veterán
válasz
JohnYBoVs #156854 üzenetére
A biotechesben meg magnézium oxid van (a magnerotbam magnézium orotát):
Magnézium-oxid
A magnézium oxigénnel alkotott vegyülete, amelyet égetett magnéziának is neveznek, és jellemzően fehér por formájába fordul elő. A gyógyszeriparban hashajtóként és gyomorsavmegkötőkén alkalmazzák. Noha az oxigénhez képest nagy arányban tartalmaz magnéziumot, nem hasznosul jól a szervezetben: rossz felszívódása miatt viszonylag kevéssé alkalmas magnéziumpótlásra.Magnézium-orotát
A magnézium-ototát a magnézium és az orotsav által alkotott só, amely ugyancsak a magnéziumsók jól hasznosuló formái közé tartozik.Tehát annak se annyi a "tiszta" magnézium tartalma. De, ha Neked bevált, akkor nem kell váltani
nekem ez vált be, maradok ennél.
-
JohnYBoVs
csendes tag
válasz
mike1334 #156853 üzenetére
Nemtom'... en nem akarok megteriteni senkit, en alapbol meg a legjobb baratomnak se adok a szavara szakmajan belul, mert 5 ember 6 felet mond ugyis. meghallgatom mindet, es ami szerintem "igaz", abban hiszek es azt teritem.
a magnerotra visszaterve, ugyolvasom, hogy 32,8mg a Mg tartalma, a tobbi csak ilyen vitamin szallitast, beepulest segito anyag. hmm.. -
JohnYBoVs
csendes tag
válasz
mike1334 #156851 üzenetére
En nekem mondjuk jobban hangzik a biotechesnek a napi 350mg-ja, mint a magnerot 32,8g-ja. De mondom, en sem ertek hozza. en aldis, lidls pezsgotabit iszom, valami 150ft, combtőnel szokott labazaskor gorcsolni, ha keves az Mg, ez elmulasztja. Zarojelben irom, nagyanyam Magnerotozik, az orvos tanacsara, de minden baja ugyanugy megmaradt, az igazsaghoz hozzatartozik, hogy nem szed belole napi 3x2-ot, mert draga. Tanacsoltam neki hogy hasznaljon inkabb tapkieg boltos keszitmenyt, suket fulekre talalt, merhogy' eszondta a zorvos...
-
mike1334
veterán
válasz
JohnYBoVs #156849 üzenetére
A hasznosulása rosszabb. Lehet, hogy ráírják a dobozra, hogy 250mg magnézium, de ténylegesen kevesebb lesz. Passzolom, én se vagyok se orvos se semmi ilyesmi, orvos és gyógyszerész ismerős is ezt a kettőt ajánlotta, a gyógyszerésznek a férje is ezt szedte, gondolom nem véletlenül.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, olyan problémám van hogy endurózom és a belső combizmom:
Musculus gracilis és a Musculus sartorius szokott begörcsölni, motorozás előtt bemelegítek, motorozás közben nyújtok rá, motorozás után nyújtok rá, lelazítok.Mégis este alváskor arra ébredek, olyan szinten begörcsöl hogy beleszédülök, annyira fáj, napokig alig merek elaludni.
Kenem izomlazítóval, nyújtok rá, de egyszerűen állandóan fáj.
Nem merek már elmenni endurózni nehogy megint ez történjen, mit ajánlanátok milyen edzést, nyújtást amivel megerősíthető, megelőzhető lenne hogy ilyen előforduljon?
Segítségeteket előre is köszönöm.Gábor
-
bigmasterg
addikt
válasz
adamsauvage #156842 üzenetére
Miért, ki más lehetne hibás miatta?
(hacsak nem személyi edző csináltatja veled).
Ha tényleg FÁJ, akkor hagyd a fenébe. Nem léteznek kötelező gyakorlatok testépitésben. -
Pocee
senior tag
válasz
adamsauvage #156842 üzenetére
nem lehet,hogy az eszköz vízéren van és az elvitte az energiát?
-
Angel2014
addikt
válasz
lacos001 #156839 üzenetére
Tessék a videó [18 karikás Bodybuilder] csak az nézze meg aki elmúlt már!
-
lacos001
senior tag
válasz
CptAdamica #156838 üzenetére
Érdekesség képpen, hogy "ilyen" is létezik....
-
Zola007
veterán
válasz
adamsauvage #156833 üzenetére
Több alternatíva is van a fájdalom jellegétől függően
1) rosszul csinálod
2) mobilitási probléma
3) végre edzettél egy rendeset -
adamsauvage
aktív tag
tolockodas utani mellkas fajdalom mitol lehet?
-
medica
senior tag
válasz
CptAdamica #156822 üzenetére
Szobába nem való
-
Angel2014
addikt
válasz
CptAdamica #156822 üzenetére
Azért bea nagy tehetség...egyszerre csinálja a powert , a súlyemelést ,és a testépítést..a powert és a súlyemelést kb egy hónapja kezdte el és szinte nulla ch- val a videón látszik az eredménye, jaaa Csepeli a kisasszony!
[link]
-
Angel2014
addikt
válasz
CptAdamica #156819 üzenetére
Na és ez? Bea nő létére a 200 -at húzogatja..[link]
-
Angel2014
addikt
válasz
CptAdamica #156819 üzenetére
Szerintem semmi kivetni való nincs benne
-
Angel2014
addikt
Na fiuk? [link]
-
-
Zola007
veterán
Vállalkozáshoz kerestem tevékenységi kört a szakmakód keresőben ► [link] ◄ de elírtam a szakmakódot (1910) és megtaláltam a legautentikusabb gyúrós szakmát!
-
hitman77
senior tag
válasz
Ļantos #156803 üzenetére
Nekem is az első hangzik jobban (ezt csináltam kb. 2 évig tavaly novemberig). A másodikat nemrég olvastam valahol, gondoltam rákérdezek, mert kell a változatosság.
Ami viszont nem tiszta, hogy ha kb. 72 órával az edzés után a legjobb a fehérjeszintézis, akkor a heti három napos megosztott edzéssel sok idő elveszi. A teljes felső test heti kétszer edzéssel ez az idő kevesebb. Tudtommal nem 168 óra a szükséges regenerálódási idő, bár ennek régebben néztem utána, amikor még 30 sem voltam.
-
Zola007
veterán
válasz
HussarF #156800 üzenetére
Kedvem, mikor befújják magukat az öltözőben edzés előtt vagy után.
Zuhany nuku.
Főleg mikor nem néz maga mögé a parasztja és a fele nem hónaljára megy a 90%-a
Múltkor azt hittem nyakonb*szom az egyik srácot, ülök mögötte a padon, erre átfúj a hónapja alatt és telibe kaptam a gázcsóvát.Ilyenkor felállnék és szemen f*nganám. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest