Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- E-book olvasók
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NiMH akkumulátor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Constant QP, (Constant Quality Picture) Ez a szent grál első lépcsője a kis méretben jó minőséghez.
Igen, én is így gondoltam, ezért Q20-24 közötti értékekkel kódoltam sok családi videóm Voukoderrel. Aztán egyszercsak belebotlottam abba, hogy a kodis lejátszóstickem néha meg-megakad ezekkel a filmekkel, van hogy hosszú másodpercekig bufferelt. Rém bosszantó volt, mikor épp mutatni akartuk a rokonoknak projektoron a nyaralást
Igen, wifin kapja a jelet a lejátszó, de eddig semmilyen filmmel nem volt gond és speedtest szerint is 80-90mbps lazán megvolt. Aztán ránéztem egy bitrate viewerrel a családi videókra, hát értek meglepetések. Volt hogy 120-140mbps-ig felment azoknál a jeleneteknél, ahol igen részletes téma volt és gyors mozgás, pl. havas fenyők feletti drónos repkedés.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy jó lenne egy max. limit is, hogy meddig szeretném a maximum bitrátát engedni. De ilyen tudtommal nincs, azt már VBR-nek hívják. Ott megadható egy átlag és egy min/maximum. De ez sem tökéletes megfoldás, hiszen minden videónál más és más lehet az optimális átlag: lassú, kevésbé mozgalmas videónál alacsonyabb, gyors témához magasabb átlag passzol. Ezért mégicsak jó lenne a CQP, persze az említett limittel.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- iPad A16 128GB Wi-Fi Silver 100% (1év Garancia) Mindössze 4 ciklussal!
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Beszámítás! LG 22MP68VQ-P 22 75Hz IPS FHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy jó lenne egy max. limit is, hogy meddig szeretném a maximum bitrátát engedni. De ilyen tudtommal nincs, azt már VBR-nek hívják. Ott megadható egy átlag és egy min/maximum. De ez sem tökéletes megfoldás, hiszen minden videónál más és más lehet az optimális átlag: lassú, kevésbé mozgalmas videónál alacsonyabb, gyors témához magasabb átlag passzol. Ezért mégicsak jó lenne a CQP, persze az említett limittel.