Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger

addikt

válasz Khaosz55 #5035 üzenetére

Királyul néz ki.
    Viszont javaslom próbálgasd kicsit a kódolási beállításokat:

Ezek Gerald Undone beállításai, nekem Macbook van, nem látom ezeket a lehetőségeket, de neked, vagy bárkinek akinek Nvidia kártyája van, érdemes lehet játszani vele, hogy kisebb filemérettel ugyanazt a minőséget kapja.

Menjünk fentről lefele:
    Codec: h264, elavult, h265 a király, ha Intel GPU-d van vagy RTX 40xx, akkor AV1
    Encoder: Nvidia/AMD
    Resolution: felbontás
    Frame rate: képkockaszám
    Encoding Profile: Auto az jó, de ha youtube a cél akkor 10 bit 4:4:4 a legjobb választás, ami bár semmi mással nem kompatibilis, youtubeon látványosan jobb minőséget fog adni.
    Keyframes: Automatic (ha every 8-12-16-24-re állítod akkor a már renderelt filet a videóvágó sokkal könnyebben tudja kezelni ha esetleg akarnád még tovább szerkeszteni. Automatán egyébként a képkockaszám kétszerese a jellemző)

Rate Control: na ez a lényeg: Constant QP, (Constant Quality Picture) törekszik rá hogy végig ugyanazt a képminőséget kapd. Ha sok a mozgás megemeli a bitratet, ha kevés a mozgás lecsökkenti. Ez a szent grál első lépcsője a kis méretben jó minőséghez.
    Preset: alig-alig számít hogy leglassabb vagy leggyorsabb
    Tuning: High Quality
    Two Pass Disable (lehet 265nél már nincs is)
    Constant QP (I P B): itt lehet állítani a minőség vs méretet. 22-26 közötti értékek az alapbeállítások. érdemes a kísérletezést egyforma értékekkel kezdeni, pl minden 24-en.

A képen látható beállítás kevésbé mozgó témánál is 60-80Mbps-t eredményez, így érdemes finomítani a beállításokon mert overkillnek érzem. A számok 0-51 között mozognak. 22 egy bevett jó érték, kb 2-4 értékenként duplázódik/feleződik a fileméret. 18 már kiemelkedő minőség 14 alatt pedig ember nem mondja meg a különbséget, de ott már 150Mbps+-ról beszélünk.
    Felfele a 22-28 tartomány ami használható, 30+ már csúnyán tud blokkosodni, de ott meg már ilyen 10Mbps-nél járunk 4K-hoz.

A szemléltetés kedvéért újrakódoltam kb 20-as értékkel a linkelt videódat, a fileméretem
    3.29 GB lett, 37Mbs
    7.28GB az eredeti, 82Mbps
    A minőség különbség egy random képkockán 400% nagyításon:

Új hozzászólás Aktív témák