Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
Davidof92 #37296 üzenetére
Megvannak a fixen beépített ram szorzó lehetőségek. Az én lapomban ep35-ds3 a legnagyobb a 4x-es. Szóval ha 200 fsb-s procim lenne, akkor is csak 800-on mennének a ramok. De 333-as procim van.
Visszatérve az fsb-s témára: 500-at simán viszi a lap. 507-ig jutottam stabilan. Fölötte már nagyon nagy fesz kellett a procinak ,és csak 517-ig jutottam.
Anno volt egy E8200-as procim, amivel szintén nagy fesz kellett 507 fölött, viszont azzal 546- ig sikerült validolnom.Egy szó ,mint száz, az 500-as fsb gond nélkül megvan a 2 magosoknál. Viszont egy quad-nak már jobban kell a p45-ös chipset.
-
FRN
tag
Sziasztok!
Van egy P35-DS3P alaplapom, amiben egy Gigabyte 9600Gt kártya működik.
A múlt héten végre eljutottunk odáig, hogy tudtam venni egy 32"-os LCD TV-t, nem titkoltan azzal a céllal, hogy rákössem a PC-t is. Viszont az S/PDIF kálellel a koaxiális kimenetről a videókártyára átvezetett hang néhány másodpercenként megakad. Teljesen mindegy, hogy zenét játszok le, vagy játékot indítok el. Lecseréltem a driver-t a legújabbra, állítgattam a hangkártya beállításait, a kimenő jel mintavételezést, de semmi. A google-n rákeresve sem találtam semmi használhatót.
Tud valaki segíteni? -
norbi123123
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Davidof92
senior tag
Értem. De ezekben a p35-ös lapokban akármilyen fsb-jű processzornál használható az összes fajta ramszorzó? Mármint pl a mostani g31-ben csak 3 fajta szorzó van, mivel a procimnak alapból 200-as fsb-je van. Megvan ez a korlátozás ezekben a lapokban is?
-
emre
veterán
válasz
norbi123123 #37293 üzenetére
Nekem is ez a cucc van, nagyon frankón megy, persze pproci függő a dolog: E5200 topik)
-
norbi123123
csendes tag
Bocs ep35 ds4
-
norbi123123
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van 1 intel pentium dual-core e5200-as procim
és hogy jó-e a gigabyte ep34 ds4 -es lapba?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Davidof92
senior tag
Üdv minden p35 tulajnak. Azt szeretném megkérdezni, hogy átlagba emnnyi a max fsb amit kibírnak tolni magukból ezek a p35-ös lapok? Konkrétan a EP35-DS4-re gondolok, mert csak 18k újjonan.
Mégvalami. Elvileg a EP35-DS4-on egy 16x foglalat + egy 4x foglalat van. Namármost ez képen 16+8-nak tűnik, mert olyan hosszan vannak meg a lábak a második csatiba, akkor hogy is van ez végülis?
-
G@ß!
őstag
SZiasztok!
EP35-DS3 lapom van, és terheléskor a chipszet hőfoka felmegy 60 fok felé is.
Normális, vagy dobjam kukába?Üdv.
Gabi -
Nemtudom kérdezték-e már hogy p35-ds3l lapra rá lehet gyógyítani egy másik chipsethűtőt?(pl vmien silent pipe-s megoldást..vagy valamit
)...
-
-
lsc
nagyúr
válasz
benjamin #37279 üzenetére
A folyamatos csipogás ha jól emlékszem táp, azt esetleg cserélni ideiglenesen ?
Biosz hangjelzései . A gigán award van.
-
benjamin
tag
Szasztok
Nem volt időm végigskubizni a fórumot egy hibát keresve.
Áramszünet után öcsém gépe nem indul
Gép:
P35-DS4, E6750 húzva, corsair 2x2gb húzva, 8800GTX 768 húzvaProbléma:
Bekapcsolás után csipog mint állat.Próbálva:
Bios reset, elem kivesz, ramok cserélgetve mert volt hogy már megfagyott a ram.Most már nem csipog, felpörög a videókártya venti és ennyi nem megy tovább a bios be se jön.
Segitsetek nincs már ötletem.
Korábban ABIT IS7 hasonló gondom volt, de az egy kis mókázással megoldva. (FDD kábel fordítva bekötve FDD-be kislemez betesz és 3 slotba memória azt cmos clear után egyből indítás és újra c-mos clear és lőn bios. Na ez itt nem megy.)
MSI 875P ugyanaz abban megakadt valami az MCH-ban azt északi híd hibás ugyanez a jelenséget mutatta
Sűrgős lenne mert kellene a gép, ha nincs megoldás akkor Lap gariztatás lesz belőle, de addig gyorsan kellene vennem egyet.
-
Ronnie12
tag
válasz
Sakál18 #37266 üzenetére
Én is pont egy EP35-DS4+E5200-at készülök vásárolni, de félek, hogy nem megfelelő lesz a BIOS. iPontól rendelem és kérek összeszerelést valamint tesztelést is, aztán ha nem működik rendesen a proci akkor otthon nekiállok BIOS-t frissíteni. Mivel érdemes és könnyebb BIOS-t frissíteni? A hagyományos módon pendriveos bootolással vagy az alaplaphoz kapott mindenféle csodaprogrammal?
-
Qru
MODERÁTOR
-
Chaser
legenda
Rákérdeztem
Érdeklődtem a boltban, hogy melyik revet árulják. Nem tudják. Mondom megrendelem én, de ha nem tetszik a rev akkor mi van? Azt mondja a srác: gáz
Másik esélyes még az ep43-ds3, de arról is felemásan nyilatkoznak, valaki szerint rosszabb mint a g31, valaki szerint nagyon jó...szeretem az egybehangzó véleményeket
-
Sakál18
csendes tag
-
Reptil
csendes tag
Sziasztok! Tudja valaki, aki mostanság vett EP35-DS4-t hogy hányas bios-sal vannak ellátva? E5200-hoz kellene a lap. "Régebbi" bios-okkal egyáltalán nem megy? nem akarok kidobni egyből a boltban +3000 forintot Bios friss.-re. Megcsinálnám én is, csak ügye akkor a gari ugrik...
-
Qru
MODERÁTOR
Be, C1E és EIST enabled és kész. DES ugyan azt csinálja, csak le lő pár fázist is és lejebb veszi mégjobban a feszt üresjáratban.
mod:
Chaser: Hát, sztem necces de úgyis kiderül mennyire elég a 7700Cu. Esetleg kérdezz be a procihűtős topikba.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
P35-ds3 rev2.1 + Vista 64bit alatt a Gigabyte-os energy saver progi 1-2 óra üzemelés után kihal. Az a kérdésem, hogy BIOS-ból be lehet úgy lőni, hogy dinamikusan managelje a procit?
-
Kloss
őstag
válasz
belaazallat #37258 üzenetére
A "PME Event....."-et és a "Power on by Ring"-et állítsd Disabled-re.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #37257 üzenetére
-
Robi_73
őstag
válasz
belaazallat #37254 üzenetére
Szia!
A Biosban a Power Management Setup menüben az AC-Back opciót állítsd Soft-Off-ra.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
belaazallat #37254 üzenetére
Talán wake on lan-t disabled-re kell rakni,de passz csak tipp.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Hol/mit állítsak be a biosban, hogy áramszünet esetén, ha visszajön az áram akkor ne kapcsolódjon be a gép? Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
-
ToBeY
nagyúr
Hány db ventit tudok az alaplapra dugni?most 2 házventi+proci hűtő van rajta.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #37220 üzenetére
A túlmagas fesz okozza de ezek egyáltalán nem magas feszek, ezt kizárhatjuk. Win 7-et tedd fel nyugodtan sokkal gyorsabb mint az XP és stabil. Vistához képest meg majd csak ámulsz... W7 stabil és mindent felismert és egyből ment rajta minden flottul. Ennyire még az XP sem volt egyszerű (pozitív értlemeben!). Rááadásul Vistáról tudsz simán frissíteni, nem veszik el semmi és a netet se kell újra beállítanod pl.
XP-t használok gyakorlatilag mióta megjelent, másik partícióra próbaként tettem fel a W7-et mikor kijött az RC. Azóta nem használom az XP-t...Okozhat, de 41 fok még nem annyira vészes, ott még stabilnak kéne lennie. Esetleg tegyél rá próba képpen egy kis/nagy ventit.
mod:
"Itt nem a Vistával van baj. ;)" Azért erre nem vennék mérget...
-
Létezik az , hogy a gap35c-s3 as lap nem tud kezelni pwmes ventiket ( nem cpu fan ,hanem redszerhutok ) ?
Vettem 2db 12es AC PWM es ventit , es 3pines csatival radugva az alaplapra el se indulnak,
4pinnel radugva ( 3benne 1levegoben log, leven ezen a lapon nincs 4pines csatlakozo ) elindul de MAX fordulaton mennek a ventik ,nemtudom szabalyozni -
Chaser
legenda
A lényeg az lenne, hogy lehessen benne használni 4x2GB ramot, most 2x2 BD van, vennék még mellé 2x2-t, az 5200-esem g31-ben is alapfesz alatt megy 3500-öt, csak ha találnék olcsón kvadot akkor cserélném. Neweggen is elég felemás vélemények vannak a lapról, viszont most valamiért tényleg jó árban van, meg bitang jól néz ki. Alszok rá 1et
-
Laraxior
titán
nekem pölö meghalt már az első hónapokban a hangcucc rajta
még mielőtt lejár a gari azelőtt intézem
-
Chaser
legenda
Kerestem, de nem sokat dobott ki, az meg felemás volt, ezért kérdezősködök. Csak xar lenne kis 11k-s bugmentes lap után megvenni egy 20k-sat, amivel esetleg copóka lesz
Látom van itt minden rev, nekem az 1.0 tetszik legjobban, szép lenne rajta a 7700cu, feltéve ha ráfér
de olyat már biztos nem árulnak.
-
Laraxior
titán
nekem az 1.0 van...
elég jól birja a kicsike az FSB-t
-
Chaser
legenda
Köszi az infot, rev 2.1-es? Mert láttam van belőlke vagy 5 rev, melyiket osztogatják mostanság?
#37225 sz.j: Miben nyilvánulnak meg a bugok? kis fisemfosom lapomnál nincsenek bugok, majd 2x-es áron nem szeretnék belefutni valami kellemetlen dologba
Ez a pciex16 leesik 1x-re ez mikor jön elő?
-
Zsubi
őstag
válasz
Chaser #37223 üzenetére
Én is nem olyan régen váltottam DS4-re pont az miatt hogy lement az ára meg amúgy is nem egy rossz kis lap
Nem sokat tudok róla sajnos mondani, mert a procim nem akar úgy menni mint ahogy szeretném
Egy-két héten belül ha minden igaz érkezik bele egy E8400 E0 majd azzal remélem meg tudom nézni mit tud a deszka
A 400FSB-t bőven tudja stabilan a DS4 szvsz nyugodtan megveheted Quad alá -
Chaser
legenda
Hájhó, kellene egy kis review az EP35-DS4-ről, elég kellemes lett hirtelen az ára, lecserélném a g31m-es2l-t. De elbizonytalanodtam, olvasok itt fűt-fát a DS4-ről. Tuningnál lecsökken a pciex16 1x-esre, vagy félreértettem valamit?
A kis lapommal semmi gond nincs, csak quadra váltanék majd valamikor, 400-as FSB meg sok neki fix pcie frekivel. Nem akarok nagy tuningot, 7x400, 8x400 nekem bőven sok. Zalman 7700cu elfér a DS4-en?
szerk: Meg ami fontos lenne, hogy kezeljen megfelelően 4x2GB ramot, sajnos a g31/p31 4 DIMM esetén is csak 2x2-t tud kezelni.
-
Vasinger!
nagyúr
A driver meg lett oldva...
A proci 1.34 V-ot kap CPU-Z szerint a Ram 2.1-et. Mi az a degradálódási tényező?
Akkor majd vmikor visszarakom a régi bios-t...
Vista volt eddig is fent és az is van fent most. XP-t nem rakok fel mert 32 bit kevés ramot ismert, 64 meg angol. W7-ből csak a végleges verziót felrakni a gépemre. Nekem nincs idegrendszerem avval is szenvedni, hogy valami nem stabil rajta vagy nem kompabilitis a hardverelemekkel esetleg programokkal.Jut eszembe! Az alaplap melegedésétől lehet kékhalál? 41 fok felé nem megy...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #37215 üzenetére
Driver: Lap típusának és rev számának megfelelő driverből nem szokott fent lenni olyan sok fajta (csak 1 max 2-3 - op-renszer függvényében - ha jól emlékszem.
Mennyit feszt kap a proci meg a ram? Ki kéne zárni a degradálódási tényezőt.
Ha BIOS csere sem segített , akkor mehet vissza a legújabb. Eddig is Pistát használtál? Megnézhetnéd XP-vel vagy W7 RC-vel mi a helyzet... Utóbbi ugye ingyenesen és korlátozás nélkül használható márciusig.
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, felettem a drivereket a giga holnapjáról, előtte amit tudtam letöröltem. Egyenlőre várok.
De a legjobban ez a BIOS kérdés nem hagy nyugodtan...
Feltehetem az F12-t? Rengetegen panaszkodnak rá én meg visszaraktam az F10-et, de kiderült nem az miatt vannak kék halálok, mert még mindig vannak... És F10-ben nincs feles szorzó sem... :\ -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tommee #37213 üzenetére
A 4850-et most direkt nem húzom, előző op.-n húztam és semmi baj nem volt, az is Vista volt.
Qru: De annyi driver van fent a giga honlapján. Nagyon nem tudok eligazodni rajta :\ Eddig ment a DVD-n lévő driverekkel. A bios-t visszafrissítettem F12-ről F10-re, mert azt hittem az okozza a kék halálokat, de nem. Újraraktam a wint, akkor is kék halálozok.
Majd visszarakom alapbeállításokra is a biost, de ha 2 évig bírta ilyen beáll. mellett, miért most adja meg magát? -
Tommee
aktív tag
válasz
Vasinger! #37212 üzenetére
Mostanában több embernél találkoztam olyannak, hogy a hálózati kártya okozott kékhalált.
Próbáld meg lecserélni a hálókártya driverét, hátha.
Most nézem, 4850-esed van. Nekem például ha tuningolni próbálom a videokarit(akár downclock), rendszeresen kékhalált kapok Win7 X64 alatt->XP-n simán tudom tuningolni.
Tehát Win7 X64 alatt alapórajeleken járatom a 4850-emet. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mostanág nagyon instabil a rendszerem (rendszeres kék halál) és driver problámára gyanakszom, így minden hardvereszközöm topikjában rákérdezek, melyik a legstabilabb driver. Én az alaplapomhoz kapott DVD-n lévő express installerrel rakom fel a lapom driverét, így ami már benne volt a vista x64 SP2-ben , azt már nem kellett. Kérdés, ez így jó?
-
petymeg
addikt
sziasztok!
próbáltam kicsit megrángatni a processzorom és a memóriát.
alapba 333x7,5= 2.5 a cpu 333x3,2=1066 a memória
hiába próbálom feljebb venni az fsb-t egyszerűen nem reagál, mindig a fenti alapon indul el. ez miért lehet? próbáltam így: 375 és 400 mhz fsbvel a legkülömbözőbb mem szorzókkal is de csak nem akarja az igazságot
ha valakinek van hasonló konfigja és hozzá tutijó beállítása mondja már el. -
sz.j
nagyúr
válasz
hfrankee #37202 üzenetére
Csak egy oldalt kellett volna visszaolvasni, de parancsolj: BIOS frissítés.
-
hfrankee
senior tag
Hello!
Le tudnátok irni a BIOS frissités menetét!?
Vagy egy linket.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- E-roller topik
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged