- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfire
csendes tag
én ezt már nem bírom.
EP35 - DS3, Q6600, 2x2GB Geil Dragon 1066, Corsair 550.Hónapokig atomstabil volt a gép, 3.2ghz-en, 1000-en járó memókkal, 5-5-5-15 időzítéssel.
Aztán egyszercsak elkezdte resetelni az FSB-t indításkor. Igen, tudom, ez sokaknál probléma. Így ki is próbáltam egy csomó, másoknak bevállt módszert.
1. BIOS-csere. Nos a giga oldalán a leg"új"abb BIOS egy beta bios ami még 2008-as... hát, azzal még rosszabb volt, hisz gyakorlatilag minden restart/cold boot/warm boot resetelte a beállításokat. F3-al legalább cska minden 2.-3. indításnál...
2. Extra fesz/ gyengébb időzítések. Minden megvolt. Nem segített.
3. Elem kivétele, CMOS reset, stb. Nem segített. Mgé elemet is cseréltem.
Nos. Még egy dolog van hátra, a tápcsere. Az hétfőn lesz meg, mivel a Corsair hangos. Ha az se fog menni, hát nem tudom. 775-re már nincs kedvem áldozni, dehát pénz sincs nagyon a bővításre, ráadásul a Q6600 meghúzva nagyon adja...
-
Winne
nagyúr
Okés, elszórakozok még vele kicsit nappal, végre itthon leszek...
A procimnak a 9*360 az még simán nem árthat, ugye? Nekiesek majd, megnézegetem. Nemrég valamivel 100%-on tudtam futtatni a procimat, és meg lehetett nézni, hogy mekkora a max hőfok, ameddig elment. Nem tudom már melyik progi volt az a baj, de leet felteszek vmi hasonlót, amivel tudok tesztelni.
-
RAM-ok beállításai: 5-5-5-18 @ 900 MHz @ 2V. Ha ők lennének a ludasak, akkor ugyanezen beállításokkal Memtest, és Prime Blend Test alatt is hibázniuk kéne, nem is beszélve a tömörítésről, kódolásról.
Ne hagyd AUTO-n, szereti túlbiztosítani magát, és feleslegesen megemeli a VCore-t. Teszteld ki, hogy mi az a legkisebb fesz, amin még stabil, és persze manuálisan állítsd be!
-
Winne
nagyúr
Nekem akkor csinálta ezt, amikor a memóriát túl kis időzítéssel próbáltam kis plusz feszkóval, nem tudom, hogy nálad ilyen lehet-e...
Kérdés:
Mennyire egészséges, hogy nem fix feszültséget adok a corenak, hanem auton van, hogy aszerint állítson szorzót, hogy mennyire kell az erő neki, és ebből adódóan a feszkó is ugrál kicsit, persze az is csak lefele? -
CarrGomm
aktív tag
Hát én pedig ezt tapasztaltam az energy saver-rel kapcs.
XP tlepítés volt. Minden alaplapi cuccot egyenként tettem fel. Felraktam már minden alapprogit amit használok, amikor észrevettem, hogy a DES-t elfelejtettem. Feltelepítettem azt is, és az első újraindítás után a NOD32 már nem működött. A fentebb leírt hibajelenséget produkálta. Uninstalláltam a DES-t és a NOD32 megint jól működött. Nekem is 4-es van fent egyébként, de előző nod verziókkal is ez volt, csak akkor még nem jöttem rá, hogy miért áll le, amikor betölti a DES-t. Legalábbis akkor nem tűnt föl.
De tuti amiatt van, de hogy miért, azt nem tudom. Kb fél éven keresztül mindig külön el kellett indítanom újra a Nodot, hogy működjön. De most inkább nem használom a DES-t. Olyan sokat szerintem úgyse takarít meg, bár valamit ér, mert lemértem feszültségmérővel a fogyasztást... -
Durván egy hete olyat csinál a gép, hogy az eddig működő, stabil beállításokkal (450*8 @ 1.23V) nem hajlandó elindulni, vagy csak nagyon nehezen. Elindítom, logo képernyő után újraindul, majd vagy bootol default beállításokkal, vagy az OS betöltése kezdetén kék halál, reboot. Többnyire default beállításon azért elindul. Amikor 4-5-ödszörre elindul a fent említett tuning beállításokkal, onnantól nincs gondja, Orthos, Prime órákon át elfutkos rajta, játékok (Obli, FS, FEAR, GTA IV), videótömörítés, kódolás simán fut, mintha mi sem történt volna. Egészen addig, amíg ki nem kapcsolom, mert akkor újrakezdi a fenti történetet. A beállítások elvileg és gyakorlatilag is stabilak, az OS-t újrahúztam, RAM-okat kiteszteltem, rencer vinyót próbáltam több SATA slotban is, a jelenség ugyanaz. Találkozott már vki hasonló jelenséggel?
-
dulifiO
aktív tag
Sziasztok!
Egy gigabyte EP-35DS3P tulaj vagyok. Egyelőre egy 4850-es radeonnal használom. A kérdés, hogy milyen másik kártyát tudok mellé rakni? Csak ugyanilyet vagy annak x2-es változata is működne?Más: Ha kijönnek DX11-es kártyák, akkor azoknak elég lesz a PCIE 1.0 vagy ez korai kérdés még?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Dulifi -
CarrGomm
aktív tag
EP35-DS3P lapom van. Van hozzá ez a dynamic energy saver cucc. Használja ezt valaki??
Most vettem észre, hogy ha fel van telepítve, akkor rendszerindításkor kinyírja a NOD32-t.
Elindul az is, de le is áll ahogy feljön az energy saver ablaka.
Tiszta vicc... -
Winne
nagyúr
Köszi.
Amúgy a rendszer hűtését eléggé átgondoltan csináltam meg, de még csak most jön a főpróba, egy erősebb proci és jobb videokártya. Egy óra és bekerül. -
Winne
nagyúr
Feljöttem Vistára is, és csináltam neked még egyet:
http://www.spsky.extra.hu/everest1.jpg
és ez most elvileg a legújabb everest, tegnap este töltöttem.
-
Winne
nagyúr
válasz
Sn00PiG #36873 üzenetére
Most jött meg a Q6600, itt fekszik az asztalon.
Délután be is pakolom, csak még pár tesztet futtatok előtte, hogy összevethessem a későbbi eredményekkel.
Amúgy ez a 2,8 nekem teljesen jó volt, gyk alapfesz, és ilyen hőmérsékleteim vannak gyári hűtővel:
http://www.spsky.extra.hu/everest.jpg
Sztem ez teljesen jó.
(. Y .) ;-]
-
Sn00PiG
aktív tag
De, de nem tudom ez mennyiben befolyásolja, hogy előtte már olyan fél évvel húztam rajta, és azóta üzemel tökéletesen
most a vidikártya lehellte ki a lelkét, de gariban cserélik.
Amúgy látom neked is e6650 van. Ha jól feszeled a procit, akkor nekem léggel is felment simán 444-re az FSB(az 3,1 Ghz, és nem saját fesszel állítva, hanem automatában), illetve amióta víz van 514 Az FSB, és elég szépen muzsikálszerk.:helyesírás
-
BPFeri
senior tag
válasz
Sn00PiG #36864 üzenetére
Egyszerű mint a "faék"
.. BIOS file -t pendrive-ra másolni, gép ujraindít Pendrive csatlakozással, .. BIOS-ba belépni. <Del> . majd F8: Q-Flash.. és már hasít is a BIOS fríssítés... FONTOS !! ha volt(van) tuning a gépen flash előtt mindent alapra állítani !
Aktuális biost pedig ITT találod !!!
( beta biost csak fenntartással használj !! )
üdv, F.
.
-
brd
nagyúr
válasz
Sn00PiG #36864 üzenetére
A BIOS-ban keress egy "flash" feliratot alul valahol, mellette találsz egy billenyűt (asszem' az End az), ha azt lenyomod, akkor ott tudsz egy pendrive-ról beolvastatni BIOS-t (persze a pen-nek a gépben kell már lennie, amikor belépsz a BIOS-ba). Legalábbis a 2.1-es verziónál így működik. Ha nálad nem, akkor írj, de feleslegesen nem írom le, melyek az egyéb lehetőségek.
A legújabbat a Gigabyte honlapjáról tudod megnézni/leszedni. -
Sn00PiG
aktív tag
emberek, valaki udna nekem segíteni, hogy floppy nélkül hogy flasheljek fel egy új biost p35-ds3 2.0-ra? És melyik belőle a legújabb? Előre is köszi a választ
-
arrrgggh
tag
Üdv!
Szerintetek melyiket érdemes?
GA-EP35ds3 vagy GA-EP45ds3lNekem ugy tünik a 45-ös jobb, de mégis olcsóbb!
Gyanús... -
Winne
nagyúr
Most szedtem le egy 5.02-est, ez a nevét kiírja már, de a revet nem.
-
Winne
nagyúr
a-a, nem jelzi ki
Gyáá, de most nézem, hogy teljesen mindegy a bios szempontjából, mert teljesen uaz mindkettőhöz.
-
Vasinger!
nagyúr
Igen evvel én is szenvedtem még anno, hogy rev. 2.0 vagy 2.1 a lapom, mert szinte ua., aztán megláttam, hogy magára az alaplapra rá van írva a revízió száma.
Vki válasz? #36843 mitől van ez?
Tudnátok progit mondani, amivel a ram feszültségét tudom megnézni az everesten és a BIOS-on kívül?
-
Winne
nagyúr
Okés, már csak azt nem találom, hogy rev mennyi a lapom, az 1.0 kizárható, mert nincs soros és párhuzamos kivezetés rajta.
-
Winne
nagyúr
A BIOS frissítés előtt a tuningot vegyem le és legyen minden alapon, vagy tök mind1?
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Nem is tudom hol kezdjem. olyan 2 hete folyamatosan azt cisnalja a gepem, hogy bekapcsolom, se bios pitty, semmi, felporog minden es sima fekete kepernyo fogad a monitoron no signal felirat kisereteben. Ezek utan ha hosszasan [ majd 5 perc ] kibe kapcsolgatom nyomkodom de nem reset! mert az nem jo, akkor egyszer csak jon a pitty es felal a windows. Rengeteg ismerosomnel voltam, senki nemtudja mi lehet a baj. Amint olvastam taphiba vagy alaplap. A furcsasag az hogy "alvo" modbol a gep mindig felall problema nelkul. Igy megnohet az esely szerintem az alaplap vagy hardver hibara mert ilyenkor a bios ellenorzesnek mar nem kell korbemenni es talan ez okozhatja ez elindulast.
A lapom p35 ds3 , 2 giga crucial ballistix ram, Core 2 quad Q6600, Chieftech 550 es tap, bfg 8800GTS. 1 sata 2 es 1 ide winyo es egy combo driver. Ja es az FDD
Segitseget elore is koszon. Mindent megprobalok amit irtok.
Koszonom! -
Vasinger!
nagyúr
Az miért van, hogy a legnagyobb feszültség amit a ramjaimnak adni tudok az 2.1 V? Amikor elvileg alapból 1.8 V-ot ad a lap a memóriának és a BIOS-ban +0.7 Voltot tudok adni max és avval 2.1 V. Most akkor ez hogy is van? Egyébként a +0.7V már vér vörösen villog, hogy véletlen se adjak a ramnak, de annyi kell neki.
-
Winne
nagyúr
Üdv!
g0-s Q6600-as procival milyen bios a legjobb megoldás a lapomra? -
james007007
csendes tag
Sziasztok
2-3 hónapja újítottam be egy EP-35-DS3 alaplapra és van egy zavaró problémám mégpedig a regi Altec 2.1 hangrendszerem búg ugy néha néha mintha valami bezavarna
Mivel a gép minden környezeti váltózója maradt ezért csak az uj alaplapra tudok gondolni.
Van esetleg tippetek ?
az alaplapi hangkártyát használom és már azokat a jupereket is lehúztam amik a ház külső jack dugókra viszik a hangot igy az alaplapi csatlakozókba van bedugva
-
dokee78
félisten
Valaki ért már el 1200MHz-et DDR2 RAM-mal EP-35 DS3R lapban?
-
adalbert1
veterán
Valaki hajtja 6 GB Rammal a p35 rev 1.0-át?
Jelenleg van 2*1 Gb Geil Ultrám, gondolkozok hogy veszek még mellé 2*2-t.
Van valami olyan márka amire kifejezetten allergiás a lap? Ill. mehet már márkájú modul is mellé, ha azonos órajelen és feszen járatom őket? -
Spirit
őstag
-
-
Spirit
őstag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni egy bosszantó apróságban. Gigabyte P35-DS3 alaplapról van szó, minden rendben van vele.sokáig 375-ös fsb-n használtam, majd memóriacser eután 355-ön, hátha fontos. Szal az a probléma,hogy resetnél, vagy ki-be kapcsolásnál, kb 3-ból 1-szer az fsb értéket alapra teszi(nem200-ra,hanem AUTO-ra), de minden más tuningbeállítást meghagy.Mivel a Kedvesem gépéről van szó, sokszor csak hetekkel később derül ki(mert nem szólna),hogy mitől ilyen tetű a gépe. 3,2ghz helyett csak 1,8-on jár a cpu. Már majd 1,5 éves a lap, az elejétől fogva ezt csinálja, holott azóta már szénné lett tesztelve, minden beton stabil. Bios-t frissíteni nem mertem még, nem ismerem a Giga lelkivilágát. Mit ajánlanátok?
-
balasig
tag
Nemrég érdekes felfedezést tettem. Másik topikba is írtam a problémámról, feltettem a Windows 7-et, minden szuper volt kivéve hogy rFactor alatt serveren lagolt. Több hónap tesztelés és fórumozás után rájöttem mitől.
A Gigayte biosában van az MIT menün belül egy olyan hogy C.I.A menü, amiben inteligens tuningot lehet beállítani. Nálam ez aktív is volt úgy állítottam be a Vistán és emiatt volt lag rFactor alatt, szerintem valamilyen memoriagalibát okozva. Letiltottam ezt a funkciót fixre állítottam a proci órajelét, az EIST ígyis lecsökkenti alapjáraton úgyhogy ígyis spórol a fogyasztáson. Ezzel meg is oldódott a lagprobléma a Windows 7 alatt, a probléma megszűnt. Remélem segítettem másoknak is hátha van még valaki aki ilyen gondokkal küzd. -
válasz
anonymus89 #36821 üzenetére
Általában a fagyás ha nem rendszerhiba akkor a proci a felelős(melegedés, újraindulás, fagyás)
-
Csorbi
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy EP35C-DS3R-ra a jelenlegi F4a-nál van-e újabb BIOS? Ez már lassan egy éve bétaállapotú...
-
Winne
nagyúr
Csoki!
Ha Q6600 kerül a lapomra nemsokára, akkor melyik biosverziót lenne érdemes feltolni? -
válasz
anonymus89 #36816 üzenetére
Elég feltűnő hogy mindig a proci nyüstölése alatt áll le a dolog, nem?
-
raysefo
csendes tag
Sziasztok aza problémám hogy vettem egy pár uj cumot és nem ugy mükszenek ahogy kellene,ezzek vannak:Gigabyte GA-EP45C-DS3
INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX
MSI RX3850-T2D512E-OC RADEON 3850 512 MB PCI-E
KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz 1db
1: A ram alapbol 800mhz megy nem tudon 1333 rakni,lejebb megy csak feljebb nem?
2:nem tudom huzni a procit egy kicsit sem ,fel is rakom a FSB és a szorzot és elmentem de semmi nem történik.Az elem ok ,és el is menti a változtatásokat de csak akkor ha kissebbet szeretnék mint 2,5ghz?Eddig ASUS-om volt és meg voltam vele elégedve,soha nem volt ilyen probléma nem értem??
Kérlek segitsetek köszi....
ÜDV
ávid
-
válasz
anonymus89 #36814 üzenetére
Igen az op rendszer újrahúzása okos dolog lehet és a progik uninnstalálása sem megvetendő.
Ha viszont nem software akkor én a procira gyanakodnék. -
anonymus89
addikt
-
ANT
őstag
válasz
anonymus89 #36811 üzenetére
Hmmm, szerintem a hardveres kísérletezésd hagyd egy kicsit, és folytasd szoftveres vonalon.
A hiba első előfordulását nem tudod valamilyen program telepítéséhez kapcsolni?
Talán próbálkozni kéne progi uninstall+registry takarítás kombinációval.(Hogy melyikkel, azt ne kérdezd, nem tudom, mit mikor, milyen sorrendben telepítettél?)
-
Kavinton75
senior tag
Hello,
A CMOS reset sem segített, de egy táp csere megoldotta az alap problémámat.
Köszönöm a segítséget.Attila
-
válasz
anonymus89 #36802 üzenetére
Szia!
Ezt nem teljesen értem, ha nincs tuningolva minek neki a plusz 0.1v?
Tegyél vissza mindent alap beállításra és utána újra futtasd le a tesztet.
Ha csak közben el nem romlott a táp akkor szerintem nem ő a ludas, elvileg teljesen jól kéne vinnie a cuccokat.
Üdv -
Qwertrt
tag
BIOS flasheltem a GA-P36-DS3L lapot, F6-ról F8-ra (elvileg ezzel ismeri fel a Wolfdale CPU-kat). Az aktus után nem mukodj a CPU ventilátor szabályzás, egyfolytában maxon pörög - régen csak terheléskor növekedett a fordulatszáma. Melyik opció kapcsolódik ehhez a BIOS-ban?
-
brd
nagyúr
válasz
anonymus89 #36800 üzenetére
Ha ki tudod nagyobb probléma nélkül próbálni másikkal, tedd meg. Előfordulhat, hogy "ő" a hibás. Esetleg a CPU nincsen tuningolva/alulfeszelve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- ASUS PRIME H270M - PLUS Alaplap + Opciós bővítések!
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest