- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.s.j.goku
tag
Egy ideje nem turkáltam a BIOS-ban az
"nb feszen /ált egy érték pluszban elég" minek a röviditése az nb fesz,ez most nincs előttem,bocsi ha láma dolgot kérdezek.
Amikor ment nekem a ram 4-4-4-12 bootoláskor érezhető volt a különbség,sokkal gyorsabban bejön minden. 100MHz+ viszont nem nagyon hozott gyorsulást.
Jobban nem kinoztam. -
s.s.j.goku
tag
Rosszul irtam 4X1 Gb ram. Először volt 2*1,majd 2 év mulva megint 2*1 ugyanaz a ram.
A bajom az vele hogy 4-4-4-12 be nem nagyon megy.3-1 szer kifagy és csak alapon hajlandó menni 5-5-5-18-ban. +0,1 fesz adtam neki,VGA 100 fixen, QUAD 6600 9*333-on(stabil) szoval nem tudom mit kellene állitanom hogy jó legyen.
Ötlet? -
zalman90
őstag
igen nőtt a ramok órajele, de szorzot is állitottam és igy most oké , de nem ezt mondom , most megy a ram 1066 on , de ha vennék bele 1200mhz-es ramot , akkor tudna menni 1200mhz-et a lap ban is? bírná a lap?
-
_ak_
addikt
nagyot csalódtam az a-datákban, 2szer szállt el már egy modulom (4volt), így inkább csak 2öt hagytam bent, de most 1-2szer fagyott a win is magától, ezért gondoltam, h átnézem, h minden a helyén van-e és sikerült hozzáérnem a ramhoz. szerintem túlmutatott a forrón
régen is tudtam, h melegednek, de elfelejtettem, h mennyire.
-
Termi16
őstag
Nem tudom, de pl attól, hogy mint írtam, nekem is csinált ilyet annó xp alatt a hangkari, aztán megjavult. És win7 telepítésénél azonnal érzékelte magától, minden driver nélkül. Tehát szerintem ott tuti nem lenne probléma.
De csak egy ötlet volt.Vhogy biztosan meg lehet ezt oldani, csak sokat kell vele szórakozni...
-
Termi16
őstag
-
Termi16
őstag
Az UUA driveres verziót szedted le a Realtek driverből, vagy azt, amelyikben nincs benne?
Az nem segít, ha kézzel próbálod telepíteni, tehát eszközkezelőből betallózni a drivert?Illetve a hangoknál a vezérlőpultban a driver telepítése után van Realtek HD Audio Speakers? Ha igen, akkor ezt kellene elsődleges hangkeltőnek beállítani.
-
-
bivalyolo
őstag
értem én csak amíg ezt nem tettem fel nekem is ott volt az eszközkezelőben a sárga kérdőjel az audio részen.
amúgy azt javasolják h a giga oldaláról kell leszedni a legfrissebb realtek drivert mert van akinél nem működött rendesen ami a cd-n volt..
bár ha eddig jó volt akkor most is jónak kéne lennie elvileg. -
én ati-ról sem tudtam
hát nem tudom mit kezdjek vele.
elég szar igy hang nélkül.
és az az érdekes,ha belerakok másik hangkártyát...
azt is szépen kiirja hogy tökéletesen müxik.
csak épp hang nincs.lehet hogy vmi win7 beállitási gond ?
már mindenhol turkáltam és nem találtam semmit amitől müködhetne. -
-
dethroner
veterán
Perfomance enhance normal, vagy auto már nem emlkészem pontosan. De nem turbo vagy extrem. Viszont a DDR2 OverVoltage manuálisan volt adva +0.1 Volt. Azt visszavettem 0-ra, újraindítottam és az Everest-ben még mindíg DIMM 1.92 Volt. Akkor a lap mégsem 1.8 volt-ot ad le normál esetben?
-
polonic
félisten
Köszi!
Mentek volna, elvileg. Azért szeretném megtartani a 2x1-et. Azz egyik ph-s kollégának így van 6 giga a gépében. De most hirtelen nem tudom a nevét, meg azt sem, hogy ilyen lapja van-e. Már csak a próbaképpen is goodramot szerettem volna, hogy nálam is ment-e volna. De egyszerűen nem lehet beszerezni. Lehet az lesz, hogy veszek 2 valami másféle memóriát, aztán meglátom, mi lesz és max eladom tényleg akkor a 2x1-et. A kingstonról mi a vélemény, szereti ez a lap? Esetleg 1066 mhz-es ramot megpróbáljak, vagy fölösleges? -
-
Kavinton75
senior tag
-
kerlac
őstag
Hát, enyémnél találtam egy olyan infót a Gigabyte honlapján, hogy xy BIOS frissítés megoldja az 1 TB-os vinyók kezelésének problémáját, de már mindegy, frissítettem, rosszabb nem lett
Megnéztem a RAM-ot: GEIL Ultra 1 GB PC2-6400, DDR-800 CC=4-4-4-12, GX22GB6400UDC, Voltage 2.1 V
BIOS-ban pedig ezt találtam:
Vcore 1.332V
DDR2/DDR3 Voltage 2.000V
+3.3V 3.376V
+12V 11.795VHa jól értem, 2.1V kell neki és 2.000 van, ami így elvileg rendben, tévednék? Mondjuk szabályozási lehetőséget nem találtam. Ejj, de utálom ezeket a dolgokat, ezért szereltettem össze a boltban a gépet, ahol vettem, de egyre jobban kételkedek a rendes munkában...
-
Jogos a 2 pont. Átállítottam biosban 4-4-4-12-re az időzítést és 1:1-re a leosztást (920 MHz). Bebootolt hibátlanul a rendszer és látszólag minden rendben. Ha lesz időm, akkor letesztelem memtest-el is a dolgot. Köszönöm a segítséget
Akkor ennek fényében milyen RAM-ot vegyek?
Minimum cél 920-on a 4-4-4-12 2 X 2GB-os modullal
-
Pierre75
senior tag
Chieftec SH-01B-B ATX 400W ház és táp. Ram: 2x2Gb Kingmax 1066MHz.
Ram alapbeállításon 800MHz Turbo-on.1,5 hónapig semmilyen hibajelenséggel nem találkoztam, amikor először előjött, vga driver akadásra gyanakodva újratettem az OS-t és most újabb 1,5 hónap után újra ebbe a futkározó csíkos hibába futottam.
Vista telepítő lemez/javítás, némi kerregés után ezt írta ki oknak:
"A problémát a rendszer konfigurációjának meghatározatlan módosításai okozhatták."Egy Sata 2 hdd van a gépben: 1TB Western Digital Caviar Green (WD10EADS)
A boot fagyás rendszertelenül, nem előidézhető módon jelentkezik.
Most arra sincs ötletem, hogy hardware vagy software hiba lehet.
-
HIJ
őstag
Mi az hogy "már" ? Elég régóta benne van ez a lapokban...
Tehát a kérdésedre a válasz : igen! Viszont biostól függően változik, hogy a 3 eres és /vagy 4 eres PWM -et lehet szabályozni. A régebbi biosokkal még lehetett mind2őt, de valószínűleg valami hibaforrás miatt ezt az új biosokban leszűkítették PWMre. Ergo ha 4 eres ventid van akkor biztos hogy fogja szabályozni, ha nem akkor csak egy régebbi biossal.riiin: Ilyen kérdést egy gigás topikba..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest