- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41602 üzenetére
Biost még nem frissítettem soha, így azt az egyet nem tudom hogy kell!
Hol tudom megnézni melyik van fenn? -
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41598 üzenetére
Hát köszönöm, még próbálok kérdezgetni, hátha valakinek eszébe jut valami, de igazából már ott vagyok, hogy kipróbálom Xp-vel is, csak hogy megnyugodjak
-
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41594 üzenetére
Sajnos semmit nem segített!
Egy kérdés, a biosban nincs véletlenül egy olyan beállítási lehetőség, hogy ha bármilyen érték megváltozik, ő saját maga resetel és visszaállít mindent?
Még erre tudok gondolni, meg a Win7-re! -
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41594 üzenetére
Én most éppenséggel nem a tuning miatt kérdeztem.
Egyszerűen csak a jövőre nézve, hogy mondjuk a VGA-m emiatt tönkre mehet-e vagy ilyesmi."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41591 üzenetére
Az amikor kiveszem az elemet?Az még nem volt!
-
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41589 üzenetére
tudom fixálni , nem segített!A fesz értékhez nem nyúltam egyenlőre, lehet auton van, azt majd megnézem!A memo-t természetesen visszaosztottam, hogy 800mhz körül maradjon!
-
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41587 üzenetére
Ezek az alap beállítások!
Amint hozzányúlok a Fsb-hez vagy bármihez és mentem, resetel a gép és visszaáll minden az alapra!Alap beállításokkal elindul, csak Én szeretném megint kicsit felturbozni a gépet ezért akarom megint a procit húzni kicsit! -
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41585 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal!
A lap P35 Ds3, memoria ha jól emlékszem OCZ 2x2GB kit 5-5-5-15 800Mhz!
A beállítások ugyan azok voltak mint most Fsb 266 x 9 (2.4 ghz) 1.325V!
Csak az oprendszer lett más!Már gondolkoztam, hogy felrakom az xp-t és megnézem csak hát ugye a rengeteg játék stb... Meg hát mások mondták, hogy az oprendszernek nem lehet köze hozzá! -
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41582 üzenetére
Bocsi, igazad van
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41580 üzenetére
Az fordult meg még a fejemben, hogy feszültségingadozás?
Mert a gép ugyan az volt bent a cégnél is. Csak a környezet más.
Vagyis az elképzelhető, hogy otthon - panel, valszeg még alu vezetékekkel -, nem megfelelő az elektromos hálózat és ez okozhat effajta anomáliát illetve online játékból való folyamatos kifagyást?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz belaazallat #41569 üzenetére
Én panelben lakom, ahol igen csak nagy lehetne a fesz. ingadozás, de hála istennek elég stabil, semmi problémám nem volt még vele.
Olyan túlfeszvédős elosztókról viszont hallottam már, amitől sorra hullottak el a gépek...Jut eszembe...
jano_77: - nem használsz véletlenül túlfeszültségvédős elosztót?
Esetleg szünetmentes tápot? (egyes aktív PFC-s tápok nem szeretik, ha nem szép szinuszos jellel etetik)-= Pancsermeste® =-
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41554 üzenetére
Ott semmi, mert az a System Memory Multiplier (SPD) értékétől változik. Itt van lehetőség 2.0; 2.5; 3.0; 3.2; 3.3; 3.5; 4.0~ és 4.0+ értékek kiválasztására. Ezektől függ, hogy a Memory Frequency értéke hány MHz lesz. Gondolom ennek 800-nak kellene lennie ideális esetben vagy ahhoz nagyon közelinek.
Azokkal az értékekkel, amiket megadtatok, most elindult és most fut a LinX progi.
mikor a körök elindulnak, akkor a CPU magok 100%-os terheltség alatt vannak és 60-64°C között változik a hőm.
Ez normális, elfogadható még?
Amúgy 3.3GHz lett most a proci ezekkel a beállításokkal.
CPU frekit nem kell megnövelni esetleg?SpeedFan-al nézem az értékeket. Van Temp1, 2 és 3. Ezek közül a Temp2 van még 62-65°C-on, a többi normális. De nem tudom mit takar a Temp2
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41546 üzenetére
Ok, megpróbálom és köszi
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41538 üzenetére
(#41503) Pancsermeste válaszában írt értékeket állítottam be.
nem tudom mi segített neki abban a pár percben, mert ugye utána már megint csak nem akarta az igazságot."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41534 üzenetére
behoztam a céghez és az imént mutattam az egyik rendszer gazda srácnak, hogy sajnos a BIOS M.I.T. menüben nem tudok semmit állítani, nézze már meg.
Nem fogjátok elhinni, de semmi gond nélkül elindult a beállításokkal. Még játékot is elindítottam (Max Payne 3) és ment rendesen. Esküszöm - lehet csak placebo -, de jóval gyorsabbnak tűnt a gép (3.2 helyett 3.75GHz) viszont mikor újra indítottam a gépet, jött a fekete leves.
Jött a szokásos dupla újra indulás, alap értékre állítva, de ez még csak elment volna, de el sem indult a windows.
Aztán táp ki, vár, majd újra vissza és elindult normálisan.
Nem tudom mi volt ez, talán a proci sokkot kapott, de nagyon beszartam.
Most megint minden alapon, még a PCI-t sem engedi állítani."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41531 üzenetére
ezt a PCI-E frekvenciát hogyan lehet fixálni 100-on, mert nekem mindig visszaáll alapértékre, ami AUTO
-
tyan
senior tag
válasz belaazallat #41528 üzenetére
Megelőztél. Én is ezeket a kérdéseket tettem volna fel skylaner-nek.
-
skylaner
senior tag
válasz belaazallat #41528 üzenetére
Tuning: nincs
OP: Win7 64bit
Driver: legfrissebb 301.42 - WHQL
BIOS: mielőtt betettem a cserekártyát reseteltem a BIOS-t
Memóriát próbáltam, hogy csak 1 modult használok, de nem volt hatása
Sajnos ezeket a HW nem tudok kölcsönkérni.A ház elektromos hálózatáról nem tudok nyilatkozni, mert albiban vagyok.
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41499 üzenetére
mikor kiveszem az elemet, minden default-ra áll át?
ennek ellenére is kell a load default? és ha igen, akkor a kettő közül melyik:
1: load fail-safe defaults v.
2: load optimized defaults
4GB ram van most benne (2x2GB Crucial BallistiX)[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41470 üzenetére
CMOS clear, amikor kiveszem a gomb elemet és várok egy kis időt, majd vissza ugye!? ez is meg volt a gomb elemet ki is cseréltem újra.
legfrissebb BIOS van fent."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41468 üzenetére
aha...na ez az egyik, amit nem tudok állítani - a sok mással egyetemben
mert bármit állítok is a BIOS-ban - és hiába mentem el - újrainduláskor megakad a gép és újra indul ismét, de már default beállításokkal. nem tudom miért csinálja ezt!?
próbáltam rengeteg féle beállítást, hogy mindig mást állítottam át és mindig csak 1 vmit, de ugyan az volt az eredmény.amúgy játék közben mivel, milyen progival, hogyan tudom megnézni, hogy éppen mennyi a proci vagy VGA terheltségem, esetleg egyéb adatokat?
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41466 üzenetére
Jó lesz és megköszönném. Úgy is csak én is meló után tudok foglalkozni vele érdemben.
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41464 üzenetére
akkor a Standard CMOS Features beállításokon belül lesz!?
mert a BIOS-t ismerem, csak nem minden pontját vágom fejből :-)
de akkor elvileg meg fogom találni!?
Esetleg meg tudod nézni, ha Neked is hasonló BIOS-od van, hogy mi pontosan a menü neve, ahol a PCI-E dolgot kel fixálni? vagy nem fixálni?!?"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41462 üzenetére
khm.....na most erre nem tudok választ adni, mert foggalmam sincs. :-(
és most megnézni sem tudom csak majd 16 után, mikor haza érek.
amúgy hol kell ezt nézni, milyen beállításban?
MOD-ok közül a magyar hang (Mázik Richárd verzió); OTM0.7.5; Crosshair_J1mB0s_v1.16_mix 0.7.5; Max zoom 0.7.5; bővített damage panel vannak jelenleg fent. Korábban fent volt még, de leszedtem - pont azért, hátha ezek okoznak vmi galibát - WOT Tömörített textúra csomag (25%) 0.7.5; Átdolgozott, "álló" objektum modellek (0.7.4-0.7.5 kompatibilis); INFO MOD típusok 0.7.4-0.7.5; illetve módosított ikon pack.
Már 2x újra tettem a játékot is.amúgy milyen beállításokra gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz belaazallat #41460 üzenetére
Op rendszer: Win7-64bit
Tuning nincs
Driver mindennél elvileg a legfrissebb (12.8 ATI Cat., friss BIOS)
Gép:
Alaplap: Gigabyte P35-DS3
Proci: Intel Dual Core E5800
VGA: Asus HD 7770 DCT 1GD5 TOP
RAM: 2x2GB Crucial Ballistix DDR2-800MHz
Winyó: 120GB OCZ Vertex3 (win7), 250GB Seagate Barracuda
Táp: FSP Blue Storm II 500WFagyás játék közben spontán jelentkezik.
Van, hogy le tudok játszani több csatát minden gond nélkül és a sokadikra egyszer csak menet közben megáll a kép - zene az megy tovább rendesen, a belső mikrofonos hangot is hallom tovább - és jó esetben vissza dob az Asztalra (ekkor Feladatkezelőn keresztül ki tudom lőni és újra indítani) rossz esetben - volt már ilyen is sajnos a gépet kell RESET-elni, mert semmire nem reagált.
De hogy melyik pályán, ilyet ne kérdezz, mert nem mindig ugyan annál csinálta."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
Art_Moony
csendes tag
válasz belaazallat #40575 üzenetére
igen volt ,de mivel 1db bios frissités van az meg müködik egy E6550-nel azt gondolom a procival lesz gáz, ugyhogy már intéztem a cseréjét .Majd utána leirom a tapasztalatokat .
Köszi -
pinnacle
nagyúr
válasz belaazallat #40587 üzenetére
Köszi! Megvettem a Geil Black Dragont. Elég trehány módon vannak kitöltve az SPD adatok, igaz erre figyelmeztetnek. Mondjuk ennek az értelmét nem látom. Én csak a memória frekvenciáját állítottam, a többi értéket auton hagytam. 1000 MHz 5-5-5-15, 2,1V-on stabilan fut. Nekem ez teljesen jó, inkább nem próbálom ki mit tud 2,4V-on. Szerintem sokszor azért nem tud elindulni a rendszer, mert nem csak az első 5 hanem a többi értéken is változtatni kellene. A legjobb eredményt extreme beállításnál érte el, ahol a performance 4. Igazából nagy különbség nincs, Kingmax, Geil 4x1 vs. 2x2GB között. Tehát majdnem mindegy mit vesz az ember, igazi sebesség növekedést a proci húzásával lehet elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Art_Moony
csendes tag
válasz belaazallat #40571 üzenetére
használtam vettem,nem láttam még müködni ,másik lapban még nem sikerült kiprobálni.Addig is megprobálom még ezeket a lehetőségeket
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz belaazallat #40487 üzenetére
Hmm, ez jó ötlet, erre nem is gondoltam. Kipróbálom, köszönöm. Amúgy csak a C1E van bekapcsolva, a többi off.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
AssAssynn
őstag
válasz belaazallat #40275 üzenetére
Köszi a segítséget, esetleg tudnál ajánlani, hogy milyet vegyek és honnan?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz belaazallat #40273 üzenetére
Bocsi, a p45-s dologgal mellé lőttem.
Viszont én még nem találtam erre blokkot, hiszen ezen alapból sincsen borda se, illetve lyukak sincsenek a lapomon a közelében. Vagy még ezek mellett is lehet hozzá blokkot szerezni?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
funk648
aktív tag
válasz belaazallat #40265 üzenetére
Eddig még csak ma történt meg, de azóta nem kapcsoltam ki a gépet.
-
funk648
aktív tag
válasz belaazallat #40263 üzenetére
Nem, és mondom sose turkáltam a bios-ba, amikor múltkor frissítve lett, akkor is csak azért hogy felismerje az új procit. És még az előző kérdésem továbbra is fenn áll: Ha valamiért újra elromlana a biosz újra vissza tudná állítani?
[ Szerkesztve ]
-
Endr00
aktív tag
-
Endr00
aktív tag
válasz belaazallat #40256 üzenetére
Kipróbáltam a default-ot (optimise defaults), de ugyanaz történik, sőt kipróbáltam tesóm Kingmax 2Gb 1333 DDR3 memóriájával is, de azzal sem indult. Ötlet valakinek ?
Samsung Galaxy S23
-
<Lacy85>
addikt
válasz belaazallat #40238 üzenetére
Na igen, erről beszéltem.
Itt a DQ6 hivatalos memória támogatása: [P35-DQ6]
Ebben is csak a 667-es Samsung van megjelölve, ami 2GB-os.
Rendben, akkor bepróbálom. Max lap csere is leszHálás köszönet a gyors válaszért.
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz belaazallat #40225 üzenetére
Kipróbáltam,de így sem megy, bár nem értek pár dolgot és lehet ezért elszúrtam valahol:
1. Az ismeretlen eszköz, az nálam nem ismeretlen, mert vagy egy illesztő program nélküli hangeszköz a UAA buson, vagy a már installált hangkártyának jelzi. Csak éppen hang nincs.2. Odáig rendben van, hogy hangkártya driver le, installálalatlan hangkártya letiltva, UAA letiltva, leinstallálva. Viszont amíg valamilyen UAA-t nem installálok, addig nem rakhatok fel audio drivert, viszont egyik UAA driver sem jó.
2.a. Van az általam korábban linkelt elsőmegoldás:
"1. launch device manager by pressing WINDOWS LOGO together with PAUSE button on your keyboard
2. go to HARDWARE tab and click on DEVICE MANAGER button
3. expand system devices
4. right click on microsoft uaa bus driver for high definition audio and uninstall it
5. download your official audio driver. for realtek audio driver, the latest driver already includes microsoft bus driver. you can download latest realtek audio driver from :
www.drivercabinet.com
6. run the official audio driver and restart your computer"
Ami szerintem nem nagyon tér el az általad javasolttól, viszont hiába mondja, hogy a legfrissebb realtekben már benne van az UAA. Az nem jó, mert az SP2-es. SP3-as nincs.2.b. Amit te írtál abban meg nem mondja honnan installáljam. Így kombinációs megoldásként, a korábbi próbálkozáshoz képest most működő SP3-hoz igazított drivert használtam, majd azután jött a legfrissebb audio driver, de így sem jó.
Teljesen felbasztam magam, hogy lassan három napja nem tudom megoldani. Szerintem már minden létező verziót kipróbáltam, de egyik sem oké. Mit lehet még kezdeni vele, mert ez nem normális, hogy nem lehet megoldani.
Marhára nincs kedvem újra telepíteni a gépet SP2-ről és úgy ráfrissíteni az SP3-at, mert bár előzőleg így ment és akkor nem volt gond, de most már nem vagyok meggyőződve, hogy ismét működne.
Segítsen Obi-Wan Kenobi! Ön az utolsó reményem.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Stirbi
addikt
válasz belaazallat #40135 üzenetére
jaja dangerzone kolléga
mondjuk én elvittem volna suliba prax orára és kiforraszottam volna a lapbol a csatit és beleforrasztottam volna másikat[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz belaazallat #40135 üzenetére
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Llew
senior tag
válasz belaazallat #40094 üzenetére
Jó helyen van a csatlakozó, de ahogy visszaolvastam itt a 3 PIN-es csatlakozóval nem tudja az alaplap szabályozni és a BIOS-ban nincs olyan opció, ahol ez a "voltage" benne lenne. Amúgy mindegy, mert elrepedt a venti szóval mindenképpen cserélni kéne, nem csak a szabályozás miatt.
Eddig a gyári bios van rajta, de 2,5 éves az alaplap, azóta van pár újabb szóval nem árthat egy csere.
Kösz.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
gg72
veterán
válasz belaazallat #40006 üzenetére
Köszönöm, működik szépen, hál' Istennek!
-
Dracula
őstag
válasz belaazallat #39898 üzenetére
Szerintem is.
Most nézem, alapállapotban 39 fok nekem a lap. Terhelve 45 körül volt, ha jól emlékszem. A proc hűtő mellett egy 12-es Nexus húzza ki a levegőt onnét, de 5V-on.
Üdv!
-
vidu01
csendes tag
válasz belaazallat #39891 üzenetére
Megvolt az első bios frissítésem sz.j kolléga leírása alapján gond nélkül sikerült megcsinálnom. Viszont a HDD probléma továbbra is fennáll hibernálás után keltem a gépet és eltűnik a meghajtó.
-
s.s.j.goku
tag
válasz belaazallat #39894 üzenetére
ok pci fixálom,bár régen ugy volt
fesz: 1.2-1.25 között pontosan nem tom,majd megnézem
proci: Quad 6600 G0-ás
Cm690 szintén,játék alatt nekem is annyi a hőfok
Ramok visszaosztva 2.4 a ramosztó-szorzó
lehet ez vacakszik? 9*333 helyett 8*400,ram 1:1-ben stabilabb lenne?
bár mondom rég óta igy megy,nem tom mostanság mi a baj -
s.s.j.goku
tag
válasz belaazallat #39892 üzenetére
Szóval az 51 fok vagy picit fölötte nem vészes?
Akkor lehet hagyom is a venti vásárlást.
Lehet picit alulfeszeltem a procit,bár rég óta igy megy semmi gond,aztán 3 nap 3 kékhalál.
Amugy ramok 800-on mennek,Pci auto,proci huzva minden más auton. -
hfrankee
senior tag
válasz belaazallat #39876 üzenetére
köszönöm a választ.Vszínű az előlapi panel beszart nálam mert max recsegést tudok előhozni belőle..
Üdv -
Arnold2
őstag
válasz belaazallat #39867 üzenetére
Tehát, ha csak a két HyperX lenne benne gond lenne, de ha van mellette két Corsair akkor nem lesz gond?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz belaazallat #39861 üzenetére
köszönöm a segítséget. tényleg kb két mozdulat volt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz belaazallat #39859 üzenetére
@Bios micsoda?
csak simán lehúztam a giga oldaláról az F14et, próbáltam indítani a batch filet, de semmi, csak írja, hogy 64bites az OS és azt nem szereti. kompatibilis módokat eg inkáb nem próbálgattam.
[ Szerkesztve ]
-
debut12
aktív tag
válasz belaazallat #39854 üzenetére
Elvileg hétvégén megkapom haver gépét, és le tudom tesztelni.
Tuning nélkül is csinálja, ha bármit módosítok utána nem indul. A hálózat földelve van.A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
debut12
aktív tag
válasz belaazallat #39852 üzenetére
OK, hülyeséget írtam, az F9-es BIOS van fent.
Közben leteszteltem, hogy ha a cmos reset után belépek, és visszaállítom az alap dolgokat, hogy hdd-ről bootoljon akkor sem indul el, de kikapcsolás és kb 20mp pihentettetés után elindul. Tuningolás kb úgy néz ki, hogy 440FSB 7.5szorzó, a ramok 2:4 arányban 1056mhzen 5-5-5-15 időzítés +0.2v.
A tápom az adataimnál lévő Corsair. Van már benne jó pár üzemóra, asszem legalább 3 éves már.
A játék közbeni fagyásnál csak a videokártya vagy a táp lehet a ludas, de a BIOS állítás utáni el nem indulás miatt viszont az alaplapra gyanakszom, de nem értem, hogy kikapcsolás után meg miért indul el...[ Szerkesztve ]
A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
tycho
tag
válasz belaazallat #39829 üzenetére
köszi, akkor nem lehet alaplapi a probléma ugyi?
-
tycho
tag
válasz belaazallat #39827 üzenetére
cooler master hyper tx2-es kb. 1,5-2 éves lehet
vagy több
[ Szerkesztve ]
-
tycho
tag
válasz belaazallat #39820 üzenetére
Azt tudom. De pont az lényeg, hogy a ventillátor nem akar indulni magától, viszont ha megmozgatom utána megy napokig is akár megállás nélkül.
Azért köszönöm!
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39816 üzenetére
mért feszelném túl +0.1v al? gyári 2v annyin ment , az kevés volt neki , mos t már frankó 2.1v on , nem fagy ki és nincs kékhalál
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39814 üzenetére
nem fogom 200% ig ment a memtest hiba nélkül azt meguntam , eddig fél óránként fagyás vagy kékhalál , na ez + ram fesszel megszűnt, a régi ramjaim a kingston hyperx már 30%nál hibáztot memtestnél
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
coolrob
aktív tag
válasz belaazallat #39807 üzenetére
Ja értem.
Amugy első dolgom volt nekem is 100 mhzre fixálni Elég régóta foglalkozok én is hobby szinten ezekkel a dolgokkal csak gondoltam hátha ez a lap nyűgös vmire vagy van vkinek hasonló "élménye"Hát igen csak annyit tudok hogy ha visszahozom a karit akkor teszt friss driverrek utána meg kártya csere ha nem megy.
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
coolrob
aktív tag
válasz belaazallat #39805 üzenetére
Biosban minden default, tuning nincs.
Picit szerintem félreérjük egymást
A8N lapban tökéletesen ment. ergó a kártyával nincs gond.
A mostani lap 8600 al tökéletesen megy eddig szóval a lappal sincs gond.Ergo a 2 vagy hardveresen vagy szoftverek miatt nem szereti egymást.Én szoftverest tudom tesztelni csak nem új drivert raktam fel. Hardveres ütközés sztem azért nem lesz mert ha épp bejött a windows akkor minden tökéletes volt játszottam filmeztem stb.
és ha leszedtem a video drivert akkor is rögtön bejött a windows.így már jobban átlátható szerintem a gondom
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
coolrob
aktív tag
válasz belaazallat #39802 üzenetére
A régi lapom egy 939 as asus A8n-E lap volt még régi amd lap szóval ahoz a régi driver kb egyidős volt a lap driverével.
Ez meg Giga P35-DS3 rev 2.1.
Szóval a régi driver simán mehetett az ösrégi nforce driverrel hisz anno ahoz csinálták kb sok éve
Azért mondom hogy mivel nem fixen rossz ezért most igy azt mondom driver gond lehet talán csak nem tudom meglesni ma mert nincs itt a kari.
Legrosszabb esetben meg nem szereti a lap nem?
-
coolrob
aktív tag
válasz belaazallat #39800 üzenetére
xp sp3 a Windows.
Biosban mindent beállitottam alapra igen.
Energy savert leszedtem , windowst ujraraktam útána hátha belenyult vmibe.A lehetőségek szerintem:
-Nem szereti az x800 am
-Én barom régi drivert raktam fel és ütközik vmi inteles alaplai driverrel csak előszőr nem jött ki mert nem restartoltam kb abban a fél napban.Sajna nincs itt a videókarim így a második verziót nem tudom letesztelni
-
Deviance
tag
válasz belaazallat #39794 üzenetére
De memtestet se tudok, mert a gep recovery modeba hisztizik, ha elindul vele akkor meg CMOS error meg ilyenek, vagy a memtestnel kifagy
-
Deviance
tag
válasz belaazallat #39792 üzenetére
Sajnos kulon azzal az 1db rammal is csinalja tuning nelkul.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz belaazallat #39738 üzenetére
gyenge a felfogatása a hűtőnek, olyankor teljesen normális, hogy a magok hidegebbek a kupaknál. nálam az AC7el is ugyanez a helyzet, nem a lap és nem a progik a hibásak emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39752 üzenetére
Rosszul nézted ! Nézd meg Emre konfogját.
Giga EX38 DS5 és 4x1gb kingmax
-
djxp01
senior tag
-
FireFoxer
tag
válasz belaazallat #39742 üzenetére
Ha húzzuk a procit ha nem akkor is rakjunk mindent normal-ra ? vagy húzás nélkül mehet defaulton (auto) az egész?
bakfitty...
-
djxp01
senior tag
válasz belaazallat #39742 üzenetére
Autora teszem, akkor feldobja 1.55-re, és sehol sem találom a gyári feszültségértékét (google) a G0 Q6600-nak. 1.30v a gyári feszültsége?
regisztrált: 2005-07-05
-
FireFoxer
tag
válasz belaazallat #39720 üzenetére
Kizárt hogy egy alkatrész ment volna tönkre az alaplapon ,mert akkor nem is indulna el a gép. Másrészt a biosban mindent felismer a gépről,...(venti fordulatszám,proci...stb)..:S..
szerintem ha egy kondit pl kitörnék akkor halott lenne az egész..
hát én ezt nem is értembakfitty...
-
FireFoxer
tag
válasz belaazallat #39724 üzenetére
pontosan
csakis szájjal, semmi gépesített eszköz.. bár ez a statikus töltöttség nem kizárható :/
bakfitty...
-
rvn_10
senior tag
válasz belaazallat #39722 üzenetére
Nem neked bocs Akár akkor az is lehet h egy kondi meglazult. Én is mindig azzal tolom és elég közelről de nekem semmi baja.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
rvn_10
senior tag
válasz belaazallat #39720 üzenetére
Esetleg ha kompresszorral futjad ki nem karcoltad meg a lapot valahol?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
FireFoxer
tag
válasz belaazallat #39714 üzenetére
mindent átnéztünk már teljesen :/
azt már tudjuk hogy tuti az alaplapnak van baja, csak azt hittem találkozott már valaki ilyennel itt és megoldható lett volna felhasználóként.
sajna maradt a szervízbakfitty...
-
FireFoxer
tag
válasz belaazallat #39712 üzenetére
vinyó nélkül is ujraindul, biost reseteltük már, updateltük is
Natur szájjal, semmi komolyabb eszköz. Nem volt áram alatt se és a vga sem volt benne.ezenkívül proci,vga,táp,memória tuti jó mert megnéztük másik gépben őket
bakfitty...
-
cvn69
tag
válasz belaazallat #39671 üzenetére
Szia!
Újrapasztázva még nem volt, kipórszívózva rendszeresen ki van, egy kis kefés rásegítéssel.
A gyári hűtő van rajta.
Most elég jól szellőzik, mivel nincs fent az oldala és 3db 12 centis veni megy benne.
Ezt most passzolom, de úgy emlékszem, nincs auton, de az alapértékeken áll.Mint laikus kérdezném, mi közük lehet ezeknek a leírt problémához? Addig rendben, hogy melegszik ha koszos, vagy nem szellőzik, de miért csak tuningnál jelentkezik, még ha csak 5-7% is? Miért nem áll helyre, ha visszaállítom alapra, kikapcsolom és pihentetem? És mitől áll akkor helyre, ha BIOS-t frissítek.?
"Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet... ?!?"
-
SpZ
senior tag
válasz belaazallat #39651 üzenetére
THX, közben megtaláltam.
De elég réginek tűnik ez a ramlista, cserélném a ramokat az lenne a lényeg hogy 4gb mennyen a gépben. De nem tudom milyet merjek venni bele. -
dethroner
veterán
válasz belaazallat #39636 üzenetére
Azt még nem próbáltam. 0,1V a legkisebb adható, az elég lesz? Vagy másik oldalról megközelítve, nem sok, nem nyírom ki vele?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz belaazallat #39633 üzenetére
pci 100, cpu 1,35v, legkisebb ram és cpu szorzó. próbálkoztam kapásból 500-on de el se indult a gép, akárcsak 495-ön. 490-en és 485-önelindul, de néhány perc után fagyott, 480-on viszont eddig stabil. Játék alatt ment egy kicsit meg a prime95 egyik tesztje futott nagyjából 1 órát. Holnap fojtatom. Van amúgy valami, amire figyeljek, vagy amit másképp állítsak be?
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39633 üzenetére
nekem bírta az 533 as fsb-t is
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39630 üzenetére
rev 2.0
emre: 5-5-5-15 az időzités és 1068 mhz
-
belaazallat
addikt
válasz belaazallat #39627 üzenetére
A ram kompatibilitási listában, csak a Rev 2.0 és a Rev2.1-es P35-DS3-as verzióban van benne a KHX8500D2K2 kódú ram, de mind két verzióban csak az 1Gigás kit szerepel.
Zalman90: Neked melyik revízió van a lapból?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39627 üzenetére
a dobozán is 2.2v ot ir 5-5-5-15 ös időzitésssel
-
dethroner
veterán
válasz belaazallat #39613 üzenetére
Vagyis a lapnak nem kell semmi plusz fesz ahhoz hogy stabilan tudja az 500 fsb-t, ugye? Meg az érdekelne még hogy a 43 fok körüli laphőmérséklet az nem túl magas ugye? A ház oldalán lévő két ventillátor helyből az alsó ha jól nézem egész jól odafújná a levegőt az északi bordára, lehet teszek oda egy 14 centiset. Sajna az első ventiből szinte semmit sem kap, elfogják a ramok. És ha feszt fogok adni a procinak akkor csupán az eist és c1e dolgokat kell tiltani, vagy van még más energiatakarékos dolog is amit kell? köszi
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39609 üzenetére
szakadj már le , nem gondoltam a ramra , ettő nemfog összedőlni a világ
-
zalman90
őstag
válasz belaazallat #39605 üzenetére
ki beszélt itt memóriáról?
-
tomgabor
senior tag
válasz belaazallat #39601 üzenetére
Most csak tesztelni szeretném a Win7-et(XP vs. Win7)mert Szeptember-Október környékén új konfig lesz : GIGABYTE GA-890FXA-UD7, AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Boxed és KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT(csak a Win7-től függ hogy 2x2GB vagy 2x1GB )
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz belaazallat #39540 üzenetére
Hát azért ezt erősen megkérdőjelezném, hogy a q9xxx szériának ideális-e...
p35, ezért nem nagyon fog 450-es fsb felett menni benne a york....A 4000 forint felárat mondjuk szerintem is megéri a ds3-hoz képest, de azért ebbe alacsony szorzós 4 magos értelmetlen lesz venni.
-
BalaNce87
addikt
válasz belaazallat #39548 üzenetére
Igen én is így állítottam be és most úgylátszik működik De köszi a segítséget!
Mondjuk az egy elég érdekes dolog, hogy a windows hangok nagyon halknak tűnnek, ezért magasabbra teszem a hangerőt. Amikor elindítok egy játékot, akkor meg azok rohadt hangosak. Régebben az XP-n ez kicsit kiegyensúlyozottabb volt.
Nyilván tudom a játékokban állítani a hangerőt csak furcsa. -
bartucc
addikt
válasz belaazallat #39540 üzenetére
Ezt néztem épp én is, a Freezer 7 Pro még szépen el van rajta, de később esetleg gondok lehetnek. Végül marad a DS3 szerintem. Köszi a segítséget azért!
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
MZsoltee
veterán
válasz belaazallat #39536 üzenetére
Köszönöm!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
kertsa
senior tag
válasz belaazallat #39528 üzenetére
nem találom a manuális állítási lehetőségeket azért is írtam ide..
[ Szerkesztve ]
-
kertsa
senior tag
válasz belaazallat #39486 üzenetére
F9-es BIOS van rajta
Alapból nem ismerte fel, hogy az E6500-nek 11-es szorzója. Csak be kell állítani
-
GrooveHero
addikt
válasz belaazallat #39438 üzenetére
1 vinyóval is azt csinálja, rendzservinyóval is , tehát amin van rendszer, az ennyémmel, úgy értem. hd sentinelig még nem jutottunk el, de tuti semm bajuk a vinyóknak. meg az csak annyit ír, hogy hány 100%-os a vinyó, meg hőfok ilyenek. csalódtam mén már abba a progiban.
tehát a gond sajna nem itt van
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
GrooveHero
addikt
válasz belaazallat #39436 üzenetére
szia. HD sentinel még nem néztük, de működnek a vinyók elvileg, legalábbis a 320-as az tuti.
tuningolva semmi nincs alapon van minden, BIOS restartkor a gép és a táp áramtalanítva.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
proci985
MODERÁTOR
válasz belaazallat #39313 üzenetére
na akkor kaptok Black Dragon 800cl5-15@1000cl5-15 eredményt is (4x2 giga):
olvasás 8000, írás 6000, másolás 6600, latency 60.viszont, nekem csak 1333mas az FSBm, és 12:8as dram arányom van.
egyébként nem mennek a geilek rosszul, 4x2 modultól 1.92őn a 25%os OC (följebb nem néztem) szvsz egész jó
-
Mankó
veterán
válasz belaazallat #39311 üzenetére
Hát igen, akkor éreznéd ha ezeket is 1200on hajtanád. De ahhoz hogy a 2gb-s modulok 1200on hasítsanak, oda már bika ramok kellenek. Tuti megéreznéd ha a 800hoz képest 1200on mennének. Vagy legalább ha 1000en mennének CL4-ben.
Én is gondolkodtam rajta, hogy az OCZ ramjaimnak mennyi fesz kellene a CL4-hez 1000-en, de az biztos, hogy a 2gb-s CSX kevesebbel is beérné.Mod: Tedd fel a Performance Enhance-t Turbora, vagy Extrémre s mindjárt észlelni fogod a sebességbeli különbséget. Plusz a tesztekben is 10.000 fölé mehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
válasz belaazallat #39308 üzenetére
Minden manuálisan van beállitva, és +0.2v ot kap a memória.
Azon goldolkozom hogy megérné-e lecserélni a mostani memóriákat valami jobbra ami menne 1066 körül, vagy inkább az árából vegyek még 2*2gb ot. 1-2évig nem fejlesztenék megint max vga-t cserélnék.
[ Szerkesztve ]
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
gary74
csendes tag
válasz belaazallat #39198 üzenetére
Visszavittem oda, ahol vásároltam, ott is 500G-nak látták, majd egy másik gép LBA módban látta 1.5T-nak. Ezután már az én alaplapom is simán felismerte, automata üzemmódban is...hogy mi lehetett, tippem sincs!
-
gary74
csendes tag
válasz belaazallat #39183 üzenetére
A BIOS-ban ír ki rá 500 Gb-ot sajna, utána a Win7 sem látja másként...
Próbáltam másik SATA kábellel, másik SATA helyen...semmi változás... -
_ak_
addikt
válasz belaazallat #39164 üzenetére
Mindenképp csere lesz, csak azt nem tudom még, h mikor.
Let's begin, de gozaimasu!