- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tituka
senior tag
CADAL erről a memóról mit gondolsz: OCZ Platinum 2X2 GB
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
válasz
19870820 #5987 üzenetére
rev2 jobb
SB700, 8 USB, 140W CPU support, 4+1 phase VRM...nagyjából ennyi.
ha alapon használsz mindent akkor végül is mindegy hogy rev1 vagy 2. igazából rev2-be már nyugodtan belerakhatsz egy erősebb Phenom II-t....ennyi azt hiszem.
Itt böngészhetsz, ha jobban érdekel.
-
-
sith7
félisten
válasz
8nemesis8 #5984 üzenetére
Sajnos rev 1.0 - ás , nem 2.0 - ás, így nem tudom menne - e a 4. mag
Bekapcsoláskor, netezéskor:
0,7 RPM
~39/28 Fok (CPU/mag)Terhelésnél:
2000 - es fordulatot ritkán látok(FarCry2, COJ), inkább alatta 1,8-1,9
~49/42 Fok (CPU/mag)50 feletti értéket még nem láttam
A videókártya az szokott tehelésnél 70 - et is mutatni, de ez nagyon jól bírja -
Hanok
senior tag
válasz
19870820 #5972 üzenetére
Soha nem fogod észrevenni ha van közötte eltérés, mert ha van is az az 1-2 fps plusz vagy minusz nem oszt nem szoroz ha már valamihez kevés lesz a géped...De az én véleméyem az hogy szerintem simán használhatsz ati chipsettel nvidia-s kártyát vagy fordítva...3dmark-ról meg meglenne itt egy két kolléga véleménye...t
-
sith7
félisten
válasz
19870820 #5970 üzenetére
Nekem is amd + ati - m van
Előtte nvidia chipset -es lapom volt, de kihajtottak a világból, hogy cseréljem le
, mert nem paszol az AMD proci, meg Radeon kártyához
Ott irtak okos dolgokat, de már nem emlékszem...
De biztos komoly volt, hogy az 1 hónapos lapomat lecseréltemSzóval, hogy kérdésedre válaszoljak, igen, jobban működnek együtt
-
19870820
senior tag
köszi a választ töled is
már itt van nálam a lap,csak a beszerélesre vár
ebbe a melegbe nem merek ilyen izzadtan még hozzányulni se
ugy néz ki ráadásul a rev2es verziót kaptam hála istennek
gondolom valamivel jobb lehet meg ujjabb mint a rev1. ja és tuning nem lesz mert elég a gépem igy ahogy van,csak lényeg hogy stabil legyen mindig a lap,de ugy néz ki ez az is lesz ahogy mondjátok.
-
sith7
félisten
válasz
19870820 #5965 üzenetére
Ha érdekel az én véleményem is
, akkor én is csak jókat tudok mondani róla, hosszútávon is jó választás lehet, az általad emlitett am3 miatt is, meg ha tuningban gondolkodsz, az se utolsó szempont, hogy dual bios - os...
Szóval ha valami gáz van a tuningnál, akkor újraindul a gép, és a default bios - t tölti be a "másik fiókból"
-
19870820
senior tag
köszi a segitséget
látom nálad is olyan proci szolgál benne mint nekem fog
én igazából a bövithetöség miatt választottam az UD3 mellett,meg ez már elméletbe AM3as procit is kezel ha bövitenék majd.Az mennyire számit hogy ez amd chipset-es és mellette a vga-m is ATI? mennyire megbizható lap ez amugy szerinted igy a tapasztalataid szerint?Nem mostanába cseréltem lapot(több mint 4éve ugyanaz van már) -
19870820
senior tag
válasz
FireKeeper #5959 üzenetére
igazából azért kell cserélnem mert a mostani felett eljárt az idö meg többször csinál olyat hogy nem indul a gép,nem ad képet és két memoria foglalat se müködik meg néha az usb se jó.
-
19870820
senior tag
hali tudna-e arról valaki mondani valamit hogy milyen különbséget fogok észrevenni a mostani giga ga55plus s3g és a leendő ma 770ud3 lap között?sebességbeli különbség vagy stabilitásbeli lehet-e?
-
M@nH.
aktív tag
válasz
Crockoo #5955 üzenetére
Az igaz, de gondoltam annyi lesz hogy biosban átállít vista feltelepít és happy. De a vista nem ment fel, az xp se szal maradt minden a régi.
A telepítés utáni átállást meg nem csináltam meg mert ahogy néztem regedites a dolog, de kedvem sincs megcsinálni és szerintem nem segít annyit hogy eljáccadozzak vele. -
Cadal
őstag
Konkrét márkát nem fogok mondani, figyelj arra, hogy az alaplapod mennyi feszt tud adni a ramnak (ha jól sejtem max 2.175V), és ügyelj, hogy ne legyen magas a késleltetése a válsztott ramoknak. Tehát első sorban CL5 időzítésű ramokra koncentrálj. Ha jól látom host clock emeléssel fogsz tuningolni. esetleg nézz körül az 1066 - 1200 Mhz-es ramok közt is így nem kell félned, ha megemelkedik a memória órajele. Arra mindenképp figyelj, hogy az 1066 Mhz feletti memóriákat az alaplapod hivatalosan már nem támogatja. persze ettől függetlenül még működhet.
-
8nemesis8
veterán
-
Tituka
senior tag
hali!
memoriat szeretnek cserelni, 1066mhz-esre gondoltam 2X2GB
varom az ötleteket
az alaplapom DS3 REV2.
lessz tuning is...
-
M@nH.
aktív tag
válasz
8nemesis8 #5948 üzenetére
Az az igazság hogy kikapcsolhatom, sőt már ki is kapcsoltam és fel is ment az xp. (épp a derivereket gyűröm fel rá) Csak gondoltam ha már van lehetőség az AHCI-ra miért ne. De hogy a Vista miért nem ment fel az számomra rejtély. Csak azért akartam a vistát mert az alapból támogatja az AHCI-t.
Majd ha lesz kedvem integrálom az xp telepítőbe a drivert és talán lesz esélyem rá, hogy fel is megy. -
8nemesis8
veterán
-
-
M@nH.
aktív tag
Nektek simán megy a winyókat AHCI módba rakva a telepítés? Mert én most felakarom tolni a vistát, de ebben a pillanatban is csak a töltőcsík rohangál a képernyőn és villog a hdd led és nem halad sehova. XP-t meg nem tudom rávenni mivel nincs floppy meghajtóm.
szerk: most figyelem hogy a bill sem reagál pl. a numlockra
-
8nemesis8
veterán
válasz
FireKeeper #5940 üzenetére
Igen-igen. Tudom, nekem is volt hasonló vásárlásom.
Ki kell próbálni
Egyébként mivel rev 2, szerintem BIOS tudja ezt kezelni , nah de majd ha valaki vett már ilyet, akkor gyorsan kiderül megy e a mod tutitra. -
FireKeeper
nagyúr
-
8nemesis8
veterán
válasz
FireKeeper #5938 üzenetére
Támogatja.
AMD SB710 ennek köszönhetően a 4magosítás működni fog.
Azonban én nagyon boltokban sem láztok rev 2-set vagy lehet már kapni? -
FireKeeper
nagyúr
nézte már valaki, hogy rev2-es lappal megy-e az alap bios-szal az X4 mod? vagy hogy Phenom II 550 működik-e egyáltalán.
-
MiztaH
csendes tag
-
TasiA
senior tag
válasz
AXisBOLD #5931 üzenetére
Csak egyszerűen nem szeretem, ha rögtön belémkötnek kicsinyes marhaságokkal.
A memókkal kapcsolatban: (már ha segítenél ebben a topikban)
A hitvány időzítések miatt ne is próbálkozzak velük, vagy instabilak? A mostani gépemben jóféle memók vannak, azóta meg annyira nem követem ezt a dolgot, ezért vagyok tudatlan ilyen téren. Amikre lehetőségem lenne 1066-osból, azoka a CORSAIR DOMINATOR 2*1 GB, vagy OCZ REAPER 2*1 GB, vagy GEIL ULTRA 2*1 GB, de ezek csak 800-asak. Viszont ezeket csak bolti áron tudom megvenni, azaz 3x annyiért. Megér 3x annyi pénzt? -
Findzs
addikt
lehet ezzel nagyobb sebességet érnénk el mint a ramok húzásával
valaki használja így a winyóját AHCI-ban ?
-
AXisBOLD
addikt
Ne engedd már meg magadnak hogy minősíts, én se tettem veled!
Legközelebb, ha ilyen érzékeny vagy legyél már körültekintőbb és ne a válasz, hanem az új gombra kattints és tedd ezt akkor is mikor fórumot keresel.
A fórum meg azért van hogy mindenki elmondja a véleményét, sajnálom ha kicsit nyers voltam.
Percig se aggódtam, ha meg fillérekért tudod beszerezni az a te dolgod, szerintem annyit is ér
.
-
Findzs
addikt
nekem ilyen memóriám van és mindegy neki hogy ganged vagy unganged megy szépen hiba nélkül 1066 -on (feljebb még nem probáltam)
én mondjuk ungangedben használom ami 2x64 bitet jelent mert a 4 magos procik így szeretik
legalábbis teszt szerint
amugy meg ugyse venni észre semmit hétköznapi használatban -
M@nH.
aktív tag
Én egyedül csak annyit vettem észre, hogy az everest valamennyivel kevesebb pontot ad a mem műveletekre, de semmi egyebet. Játékoknál meg nem tudom, mivel általában 1 játékkal játszok és annál nemigen vettem észre semmit, de kitudja. Egyébként a lapom még csak esélyt sem ad a ganged módra.
-
Cadal
őstag
Nálam a 770-DS3 nem is engedte a ganged módot. Sztem hagyd a fenébe azt a módot.
A legtöbb helyen azt látom, hogy az unganged beállítást használják. Korábban már írtak erről itt a PH-n, olvasd át Te is. sokat lehet belőle megtudni. -
Cadal
őstag
válasz
8nemesis8 #5920 üzenetére
Hello!
Én úgy tapasztaltam, hogy a freezer 64 is elegendő a 550-hez. 2 maggal ~3600Mhz körül. Viszont az általad is említett topikban írják, hogy 4 maggal már kevés az Extreme is. Hát nem tudom, megjön pénteken a lapom és talán vasárnap vagy hétfőn tudok infóval szolgálni. Hozzáteszem, hogy sokat számít a jól szellőző ház!
#5924 Borokafa: Kapni fog minden keményen, csak ne lenne ilyen bazi meleg.
lehet hogy éjnek-évadján kell majd feszegetnem a határokat. -
8nemesis8
veterán
Szia Cadal!
Még mindig 64Pro CPU hűtőd van?
Mert venni akarok egy ilyet, de éppen beszéltük egy másik topicba(phenom II 550), hogy nem valami jó giga laphoz 64pro!Mikor jön meg a lapod?Megteszed, ha megvan beírod, hogyan viselik egymás társaságát?
Illetve látom szoktál tuningolni, szeretném olcsón megúszni 4magos procim hűtését 3,1GHz alapórajel és olyan 3,6-3,8ig menne egyenlőre max!?Szerinted elbírja a 64Pro? -
TasiA
senior tag
válasz
AXisBOLD #5913 üzenetére
Szervusz okoska!
Nekem úgy tűnik itt többen is vannak,nem csak te és én legalább tudok köszönni előre is, te pedig még vissza sem!Igazad van, fórumot tévesztettem, de még jó, hogy vannak ilyen "szupermacsóeksönhirróénvagyokalegokosabb" lények, akik rögtön segítenek!
Ha nem tudod, hogy a Kingmaxok menni fognak-e, nem értem minek cinizmus?
Ne aggódj, futja a jobbikra is, csak ezeket a RAMokat fillérekért tudnám beszerezni. -
Sbalazs80
csendes tag
Hát akkor szerettel várjuk a RAM gurukat , mert már kezdenek a könnyek gyűlni a szememben.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Sbalazs80 #5911 üzenetére
na bazdmeg fasza hogy ilyeneket írtok...
én is most vettem 2x2 1066 ocz platinumot(csak még távol vagyok a laptól és nem tettem bele).
igaz most 5000+ mellett nem lesz ilyen gondom, de később igen....
idézem az összes ramgurut
hogy segítsen a két fiatalembernek, hogy ha rám kerül a sor már ne kelljen pöcsölnöm ezzel!
-
F.B.I.
veterán
Üdv emberek!
Tuninghoz kellene segítség. A cucc egy X2 5050e és Giga 770-UD3 rev.1.0 lap. Először a max. fsb-t akartam megtalálni de a tudomány megállt 350-nél. A memók visszavéve 400-ra, HT 200-ra, a szorzó 13-ról 5-re, a proc fesz 1,2V fixálva. Már a kevés FSB is elkeserített nem ezt vártam a laptól.
A következőekben feltettem a szorzót 13-ra és beállítottam 220-as FSB-t. A gép mindig újraindul és visszaáll alap 200-ra, akkor is ez a történet ha 1,35V-ot adok a procnak.
Ennyire antituning volna a lap és a proc is?
A segítő válaszokat kösz! ( az Intel tuning hibátlanul ment de kiderült, hogy láma vagyok ide...)
-
Cadal
őstag
Voltam az üzletben, ránéztek a lapom státuszára, és a nagyker "nem javítható"-nak találta.
Úgyhogy gyorsan rendeltünk is egy 770T-UD3P lapot. Pénteken érkezik meg! Sajna a helyi kisker, csak egyszer hozat árut egy héten.
Végül is nem gond, mert memóriám még nincs hozzá, de azt tudom, hogy kinél keresgéljekJah és a hab a tortán, ma megvették a régi procimat is.
-
Sbalazs80
csendes tag
Hát remélem vannak itt nálunk tapasztaltabb felhasználók is. Túl sok tapasztalatot nem sikerült az alatta 3 nap alatt gyűjtenem, amióta használom. Annál többször viszont kifagyasztanom.
-
AXisBOLD
addikt
-
Sbalazs80
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A napokban raktam össze az alábbi konfigot:
Lap: Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev2.
CPU: AMD 7850 BE
RAM: OCZ PC8500(1066MHz) Platinum Dual Chanel edition 2x2 GB (5-5-5-15, 2,2 V)A problémám a köbvetkező:
Az istennek nem bírom 1066 on működtetni a memóriákat.
beállítások:
CPU: 14x200 (alapon)
Mem: 5-5-5-15 (4x200=800 Mhz) 1.9 V-on amit a memória táblából állít be magának. Itt stabilan megy, Memtest 86+ sem hoz hibát.
Ellenben
Mem: 5-5-5-15 (5,33x200=1066 Mhz) 2.2 V amit a memória EPP táblájából szed elő alap beállításoknál. A Memtest 86+ nál már is észleli a hibázást ésa windows is kifagy vagy be sem indul, kékhalállal kifagy, vagy win alatt döglik meg a gép.Tudtok valami működőképes beállítást, hogy 1066-on tudjam működtetni a RAM-okat?
Remélem tudtok segíteni.
-
TasiA
senior tag
válasz
AXisBOLD #5909 üzenetére
Sziasztok!
Volna egy GA-MA78GM-S2H lapom, amibe Phenom 2 X2 550 mellé szerintetek jók leszenk ezek a RAMOK??? DDR2-őt annyira nem vágom Függ a RAMOK típusától a Dual Chanel?? Értem úgy, hogy láttam olyan árlistát, ahol külön kiemelték a párban árult ramoknál, hogy DUAL CHANEL. Szal létezik, hogy esetleg nem menne 2 olcsóbb Kingmax dualban??
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest