Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
infectedmann
őstag
Megtaláltam a régi NEC 4551A meghajtómat (pedig azt hittem eladtam
) és ezzel működik minden lemez. Ennyit a Pioneerról
Pedig ez a NEC van már 4 évesPio -t meg tavaly vettem
-
-
-
Májsztró
addikt
válasz
infectedmann #4590 üzenetére
Pedig nagyon megy a Pioneer őrület . Egyébként nem rossz írok a Pio-k. De nekem a NEC nagyon bejött. Meg az LG is nagyon jó most. Ráadásul nagyon olcsó. Ha meg is döglene , veszel egy másikat és kész.
-
infectedmann
őstag
Akkor visszatérek a NEC -hez.
Nem is tudom már miért Pio írót vettem mikor a régi NEC -em kezdett eléggé leharcolt lenni.
Holnap be is ugrok itt D.harasztin az egyik PC boltba és veszek egy 7200s -t. -
Normende
tag
válasz
infectedmann #4587 üzenetére
most ez érdekes lesz de még mikor betegségem előtt aktivan boltoztam pioneer irókból sokat vissza hordtak NEC és LG amit nem látunk viszontt
-
infectedmann
őstag
Cool, tehát az agyon ajánlott és istenített pion írot tehetem a kukába. Asszem visszatérek az NEC -hez.
A 6 éves NEC -m minden szart beolvasott, kár volt eladni :? -
Normende
tag
válasz
infectedmann #4585 üzenetére
ilyen hibát még nem észleltem de olyat már igen hogy sp3 alatt csak pioneer irónál folyamatosan azt irta minden lemezre mindegy milyen márka volt hogy lézer beálitási hiba
-
infectedmann
őstag
Ti találkoztatok már olyan problémával GA-MA770-DS3 rev 1.0 esetén, hogy valamelyik driver telepítése után a DVD meghajítótok nem volt hajlandó felismerni 1-1 lemezt, illetve üres lemeznek ismerte fel őket?
SP3 alatt vettem ezt először észre, aztán ma reggel telepítettem az Win 7 -et, első az volt, hogy pár ilyen kakukktojás lemezt elővettem és kipróbáltam, működtek. Aztán telepítgetem a drivereket, programokat, aztán mire mindent feltettem megint teszt és ugyan az a hiba mint SP3 alatt.
Úgyhogy most ha este hazamegyek winreinstall és szépen minden driver és progi telepítése után teszteletm a meghajtót, hogy mi lehet a ludas.De ha esetleg valaki már észlelte azt a hibát és sikerült megoldani annak örülnék
SATA Pioneer DVR-215D -ről beszélünk -
Cadal
őstag
"volt"?? Mi lett a jófajta kis gépeddel? Laptop jobban bevált? Vagy szükség hozta a váltást?
-
Joke63
csendes tag
Sziasztok !
Ilyen ramot - Corsair TWIN2X4096-8500C5 - tennék egy 770UD3 lapba egy X2 7750 proci mellé. Van valakinek tapasztalata ezzel a rammal , rendesen müx ebben a lapban ?
Nézzétek el nekem , ha már volt róla szó, de még nem tudtam végigolvasni a teljes topikot, még csak az 1100. hsz-nél tartok.
-
Májsztró
addikt
A minap volt kérdés ,hogy tutira viszi-e a lap a Phenom II X3 710-es procit. Az már biztos ,hogy a 720-ast igen. Él és virul , köszöni jól van
-
diablo1984
veterán
válasz
Normende #4567 üzenetére
meglehet, hisz egy nagy darab alcu tömbből áll, meg egy bazinagy venti meredek lapátja nyomja rá a levegőt!
lehet te nem vagy vájtfülű, az én gépem mikor azom volt teljesen hangtalan volt, akkor lehetett hallani, hogy valami morajlik....(de anno a tesztjében írták is, hogy az erős motorja miatt csinálja ezt)plíz töltsd ki az adatlapod cuccok részét!
-
Normende
tag
válasz
diablo1984 #4566 üzenetére
lehet hogy elavult a phenom 2 940 procit mégis 45 fok alatt tartja
morgo hang pedig nincs vagyis nekem nem morog!
-
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #4563 üzenetére
igen, a zalman kissé elmaradott révén, hogy ezer éves, bár halk, de 5 volton a 12cm-es változat morgó hangot ad ki(volt ilyenem), attól már a freezer sokkal jobb és csendesebb, ráadásul PWM-es, míg a zalman nem!
Normende: minőséget meg kell fizetni, de a zalminál a nevet is megkérik, bár tényleg jó dolgokat csinálnak ott, de ez a konkrét hűtő már elavult kissé, a másik 2 meg jóval olcsóbb meg modernebb(pl: heatpipe)
-
Normende
tag
én inkább maradok a zalmannál nyomja az is a levegőt mindenfelé és csendes is
-
Tituka
senior tag
válasz
diablo1984 #4560 üzenetére
tudom az is jofele huto...
-
pepperhaj
tag
Sziasztok! giga ma770-ud3 laphoz szeretnék egy ilyen hűtőt.[link]
Az lenne a kérdésem, h elférne-e az alaplapon, lenne-e bármi ütközés. Előre is köszi! -
Normende
tag
Sziaszok jó ujra itt nenni hónapokig tartó net szünet utánn
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #4545 üzenetére
Akkor nemtom
-
diablo1984
veterán
deha a memó akkor még 1000-en sem megy mostmeg húzás nélkül 1072-őn és ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanannyi fesszel csinálnám, szóval a memók bírják, mert egész estés memteszt futott rajta és egy estés prime, és nem hibázott, szóval kiteszteltem a ramokat!
itt más lesz a gond! tetszik így alapórajelen is, mert nem cpu limites a konfig(nagyon nem), de azért sajnálom a dolgot, mert húzva is szépen dolgozik a cnq...
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #4543 üzenetére
Orthos meg az ilyen vackok ha a memo nem birja ugyanugy 1 magot fog hibaztatni tapasztalat.
probald leosztani a ramokat hatha.
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #4541 üzenetére
Nemfeltetlenul
-
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #4539 üzenetére
Ramok ganged vagy unganged módba mennek? Tuningnál jobb ha unganged-be rakod, míg megtalálod a proci végét.
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #4538 üzenetére
nálam nem jó a helyzet, még 1,4V mellett is 2800-on is a 2-es számú mag hibázik! szóval ennyit nem bír a procos, mert 1,4V-ot vagy ennél nagyobbat nem adok neki, így meg visszább kell vennem a dolgokat, pedig az a 17% sem sok...
tolj a tiedre egy gta4-et, az képes lehet megfogni, vagy egy prime teszt(nálam az lökte ki, hogy a 2-es mag nem kóser így.....)
jah, meg mégegy, a memó időzítések nem egyszerűen változnak, de a beállítható értékek is változnak, van hogy alja nincs, van hogy teteje, eltűnik egy-két érték.....)
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #4534 üzenetére
Alapfesz lenne, (mert auton van az összes fesz) de felülfeszel a lap és 1,3V ot kap.
Egyszerüsítve az EC-t 260-ra tettem így a HT és északi híd órajele is 1820-on van.
A tesztek, még 3dmark06 is lefuttott gond nélkül max 51°C volt a proci.
3000 felett nálam is bizonytalankodik 3100körül már el sem akar indulni. -
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #4536 üzenetére
na megvan, nem az volt a gond, hogy hülye voltam, hanem a lap húzáskor a memóriaidőzítéseket elállította, amit a kingmaxok nem toleráltak!
most a ht és nb is 2106-on megy, cnq aktív(feszt és őrajelt is visszaveszi), 1,35V-al 2800-on megy jelenleg, cserébe alapon is 4 fokkal melegebb az alapórajelhez képest!
szívfájdalom, hogy 3000-en nem akar a win beindulni, betöltés közben kifagy még 1,375v mellett is!
-
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #4535 üzenetére
Spread spectrum-ot kapcsold ki, mert akadályozhat a tuningban, amúgy állítólag kevesebb elektorszmog keletkezik ha aktiválva van.
CPU NB és HT freki ne menjen 2000 fölé, NB-nél egyszerű, hisz csak ki kell szorozni az aktuális "FSB"-t a megfelelő szorzóval. A HT szorzókat meg úgy kapod meg, hogy a választható HT frekit elosztod 200-al, tehát pl. 1800MHz esetén 9x-es a szorzó és azt is már csak meg kell szorozni az "FSB"-vel.
-
diablo1984
veterán
sb700 spread spectrum mit jelent és min érdemes tartani?
próbáltam húzni a procost, de valamiért nem indul el, és bejön az a kép, hogy valami nem okés, és állítsak rajta:
cpu northbridge freq-nek mennyin kell lenni, mert 8x-ig szorzó van, semmi fix érték?
ht link frequency: 1,8-ig van skálázvagondolom ezt a 2 értéket kellene 2000 körül tartani, csak a szorzóból nem tudom, hogy pontosan mennyit eredményezhet....
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #4532 üzenetére
3100 körül a proci sajna elvérzik. Viszont aminek örülök a CnQ működik még akár man.fesz állítás mellett is.
Így marad a 3000, auton szinte minden. Kicsit föléfeszel a lapom, de CnQ mellett úgysem lényeges -
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #4531 üzenetére
tojjad neki, ln holnap tervezem a full tesztet, eddig az infót gyűjtöttem! nem rossz az x2-es sem, de ilyen sz@rrágó dolgoknál mint a gta4 átirat nrmhogy muszály, hanem kötelező, hisz ennyire nem sz@rhetják el véletlenül, hisz gondolom ott sem x8as átlag tesztgépeken tesztelik és mondják, hogy ez f@sza wazzeg, alig 35%-ot fogyaszt....és hány olyan hülye van, aki erre gyúr......
-
Borokafa
őstag
-
Hanok
senior tag
válasz
Borokafa #4528 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna..
Mármint hogy meggyőződésed volt hogy szar a memkezelés és mégis elcseréled....De Gratz az új procihoz...Biztos be fog válni...És hogy egy nagy ph-s kedvencet idézzek: "A gyorsaság nem pótolja a mennyiséget" így azért +1 maggal biztosan rózsásabb a helyzet...
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #4523 üzenetére
Mától én is phenomos lettem. Kíváncsi vagyok mit fog menni
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #4521 üzenetére
-a ramot FSB alapján számolja, mint Intel, és ahogy növeled az FSB-t egyből kiirja neked a drága hány MHz lesz
-vissza kell venned a L3 cache(talán memory coontorller v hasonló néven fut) órajelét, kb mint a HT-t(=2000MHz környéke legyen), azt +1 szorzó opció lesz a biosban, ha nem teszed meg = clear cmos
+HT visszavételés ennyi
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984 #4521 üzenetére
amd overdrive elég jó progi,de én biosból tuningolnék,szerintem más is
-
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984 #4519 üzenetére
ennyire kell figyelni csak,amit leírtál
memókezelés annyiba változott,hogy pontosn 800-1066on jár pl,nem úgy,mint az x2-nél,hogy 740mhz,meg hasonlók -
diablo1984
veterán
válasz
adorjant #4518 üzenetére
mire kell még figyelni ennek az x4-es tunningjánál? akkor ht 2000-2200 körül, fsb meg 250-re, +fesz a procinak, memókat visszaosztani(itt mi határozza meg a memó órajelét?), a lapnak külön kell vajh itt fesz? meg mivan még, mert hallottam, hogy kissé másabbak a dolgok mint az x2-es tunningjánál...
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984 #4517 üzenetére
3ghz-et tudta,komolyabban nem próbálgattam (lehet kisebb fesz is elég neki),mert eladtam a vga kártyákat is akkoriban.
gyári órajelen ment gyakorlatilag végig.
ht órajelre figyelj,hogy 2000-2200 körül maradjon,aztán hadszóljonmost kipróbálom ezt az asrock-csodalapot,meg 7750re is kíváncsi voltam-vagyok,majd kiderül meddig maradnak
-
diablo1984
veterán
válasz
adorjant #4516 üzenetére
jó csak mikor elkezdted, akkor még az adatlapodon ez a proci volt a 780-as giga lapoddal, és aszittem, hogy több ilyened is volt(mármint prociból, mert anno tudtál szerezni, hirdetted), csak most látom, hogy átírtad a történetet, hogy miújság vele!
akkor ez a proci ment 3000-et 1,35V-on? ömlesszed az infót, hogy mit szeret a kicsike, meg mennyin!
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984 #4502 üzenetére
ezt magyarázom,mióta megvetted,hogy az én cuccom került hozzád
-
Borokafa
őstag
Face8814
A kondenzátor feleadata lehet:
energiatárolás (rövidtávú)
zajsimitás (váltakozóáramú komponensek csillapítása)
egyenáramú komponens leválasztása
induktivitással összekapcsolva rádiófrekvenciás frekvenciaszűrőt készíthetünk
ellenállással összekapcsolva hangfrekvenciás szűrő készíthető
A lényeg, nem véletlenül kerüllt oda. Ügyesebb műszerészek megfelelő forrasztó eszközzel pillanatok alatt vissza tudják forrasztani. -
Face8814
őstag
Üdv!
Ma, videokártya csere közben sikerült ezt a kondit letörnöm. ( a kép tetején a piros nyíl jelzi )
Mire számítsak, mit fog befolyásolni ez a ballépésem....?
A válaszért előre is thx! -
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #4508 üzenetére
Hát ja, a tápon nem szabad spórolni, inkább veszek gyengébb procit, de az legyen biztonságban.
-
diablo1984
veterán
tehát a 24 tűs csatira csak 20 tű van rányomva meg külön a 4 tűs kiegészítő?
lehet az a gond, de szerintem ez is alap dolog, hogy x4-es procinál nyamvadt 20 tűs ezer éves tápokkal meg codegenekkel nem kell kockáztatni!
ha megint a codegenedet használod, akkor valami jobbat kérj kölcsön, ami 24+4 tű van és azzal próbáld, mert a phenom bizony enne, deha a deszkától nem kapja meg a magáét(ami szintén nem kapja meg), akkor mit vársz?!
-
diablo1984
veterán
azért gondolom, hogy valami a procival lehet, mert tesztelted már szinte minden részét, de a procit is ki kellene próbálnod másik lapban, mert bár ritka madár, de meghalhat az is! ha másik lapban jól műxik, add el gyorsban és keress egy másikat úgy, hogy ha megy a gépedben akkor kel, amúgy nem....
hameg máséban is kaki, még kulcstartónak jó lehet!
-
Tituka
senior tag
válasz
diablo1984 #4504 üzenetére
nem garis..
nem tudom kiprobalni sajna nincs olyan ismerosom akinel kitudnam probalni
a tlb patch persze kikapcsolva
de azert az erdekes ha felnyomtam a feszt, akkor mar nem hibazott annyira
de hova nyomjam meg 1.4 fölé....erthetetlen...
-
Tituka
senior tag
1.40 volt a fesz....
meg mindig hibazik,igaz fel oraig tudtam jatszani utana dobott ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KERESEM! ASUS ROG STRIX Z790-A WIFI II
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest