- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Az eszköznek van már egy nagyobb, forgalmasabb topikja, Genius SW 5.1 Home Theater, így a jövőben legyetek szívesek oda fordulni.
Ezt a topikot zárom.
-
seresda933
újonc
a kibélelés rendben van ugy ahogy eddigiekben irtak viszont én a közetgyapotot ajánlám.kiprobáltam vatelint és szivacsot is de a gyapottal.mélyebre megy a láda reflexcsöböl kikel csipni azt a muanyag háló féleséget szuszogást abba is haggya a cső én.most akárhogy tekerem vsavarom a basszust hibátlanul háttér hangok.nelkul.dzol csakis a szép.telt.mély szól csak ajánlanintudom.a.gyapotot ja és én szilikonnal kentem.ki a tömitlseket szerintem.leg megfeleöbb anyag mivel rugalmas mint a gumi
-
nandi1223
újonc
Sziasztok!
Van egy Genius SW FH 5.1 5050 V2 típusú hangfalszettem és a bal első hangfalam tönkre ment, tud esetleg valaki ebben nekem segíteni h mi a legjobb megoldás a szervizelésére?
-
nDre
csendes tag
Sziasztok!
1-2 éve találtam ezt a kis tuningos topicot itt fent, amit utána meg is csináltam a kis 6000-esemen. Azóta apránként cserélgettem a rendszeren ezt-azt, mert nem voltam vele megelégedve minden téren (nekem a mély kicsit sok volt néha ennél a típusnál, illetve nem is sok hanem nem volt szép a hangja (sajnos a szoba miatt sem a legelőnyösebb, de egy kis változtatás a rendszeren olcsóbb, mint elköltözni
). Szóval gondoltam, mivel már mostanság nem láttam olyat aki ezzel foglalkozott volna itt, megmutatom mire jutottam a rendszeremmel. Amiket megcsináltam: kibéleltem a subbal kezdve az összes dobozt akusztikai habszivaccsal, és sokkal jobb minőségűre cseréltem benne a hangszórók kábeleit (a mélynyomóét is, igaz ez kicsit macerásabb volt, mert az áramkör lapján kellett forrasztani). A külső kábeleket is kicseréltem, és nem csak a hangfalkábeleket, de az összekötő rca-kat is. Nemrég vettem egy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 külső hangkártyát is, hogy az 5.1 végre kijöjjön normálisan laptopról is (ez volt talán az ami a legtöbbet tud dobni a rendszer hangján, és ha megunod a rendszert természetesen nem kell vele együtt eladni vagy eldobni).Ezen kívül még a mélyláda kapott 4 darab réz tüskét az aljára, hogy a lehető legkevesebb rezgést vigye át a padlóra. Az utolsó dolog még, amit meg fogok csinálni hamarosan, az 1-1 hangváltó beépítése minden hangszóróba és utána nem költök többet már a rendszerre. Már most is 90%osan meg vagyok elégedve vele, főleg filmnézésre és xboxra kötve szól jól, de akkor nagyon
_
Íme pár kép
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0247_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0245_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0246_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0249_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0250_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0251_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[img]
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0254_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0253_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/614740059DSC_0255_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[img]http://kepfeltoltes.hu/150214/DSC_0257_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Hugo85
aktív tag
válasz
gilimbgalamb #898 üzenetére
Szerezz kölcsönbe/ideiglenesen egy gyári távirányítót hozzá és egy olcsóbb tanítható távot taníts be vele. (ha T-home IP TVd van otthon akkor akár a set top box táv tanítható része is megteszi).
-
gilimbgalamb
tag
Sziasztok! Adottt egy Genius 5.1 a potméteres verzió és nincs hozzá távirányító. Kérdés az lenne,hogy lehet valamivel helyettesíteni? Válaszokat köszönöm!
-
szika87
aktív tag
Debrecenben van valaki aki megcsinálta a Genius-án ezt a fa tuningos cuccot és segítene ha úgy van?
Kétbalkezes vagyok ezért én magam nem vágnék bele -
bajnok01
csendes tag
sziasztok. nekem is van egy genius házi mozim. és szeretnék egy dvd t venni. a kérdés az hogy a mélyládán lévő 5.1 es din csatlakozót hogy tudom a dvd-re rácsatlakozni,mivelhogy a mostani dvd ken már nincsen 5.1 scart csatlakozó. segitségeteketr előre is köszönöm.
-
Norcilin
csendes tag
Sziasztok nekem az lenne a problemám,hogy van egy Genius 5050 esem a mélynyomom kezdet bugni nem mindig de nagyon idegesitő.
Valakinek valami Ötlete,hogy mi lehet a gond es hogyan lehetne valahogy kijavitani ezt a tulzott mélyhangot ??? -
LonGleY
veterán
Ez a JetAudio egy rakat kaki.
Ki se tudom normálisan próbálni, mert nem képes a library-ja rendesen kezelni a zenéim (1 TB).
A foobar 200x gyorsabb, és ahhoz is vannak jó channel mixerek.
-
MILON12
tag
Hello ha valaki tud akkoe segitsen van egy SW-HF 5.1 5005
a mélynyomó megadta magát nemszól a többi hangszóró igen, tökéletesen müködött és 1x elkusolt a mély nem volt még szétszedve soha ha valaki tud vmi megoldást kérem írjon -
Patice
nagyúr
A módszer az első hozzászólásban szépen le van írva. Kicsit meg kell tuningolni.
Konkrétan azt tudom javasolni, amit Én is csináltam az előd 5005-tel, hogy a mélynyomót béleld ki olyan tojástartó-szerű szivaccsal. kicsit vissza fogja fogni a mélyet és nem fog olyan hamar betorzítani.
-
Hogiii
tag
Sziasztok!
Van egy Genius SW HF 5050 V2-m. Még garis 2-3 hónap. De hangosítom fel a zenét akkor a reflexcsövön kiáramló levegő betorzít, beremeg és hangosabb mint a mély. Azzal mit lehetne csinálni 13-as hangerőn már csinálja. Rezonál nagyon.
Van erre valami mód, hogy a mély hang jöjjön ki nagyobb hangerőnél?
Köszi! -
hunter1561
csendes tag
Hello létszives segítsetek nekem a 3600 asom van és sokat használom dem ég csak most történt vele hogy ha bekapcsolom szó szerint búg de csak a mélyből hallani ezt a hangot mindent ellenőriztem minden jó de még mindig azt a hangot adja ki mit tegyek vele??
-
mohow
tag
Bocs!
-
DAVESSJ8
csendes tag
Bocs mindenkitől, hogy ide írok, de sietek és hirtelen nem találtam a 100%ig megfelő topicot.
Genius w3000 5.1 hangfalam van és a youtubon és a hasonló videómegosztó oldalakon nem megy csak az első 2 hangfal és a subwofer, minden más esetben (film, játék) működik a többi.
Valami ötlete esetleg nincs valakinek. A hangkártya beállításait már átnyálaztam, de sehol sem találtam.
Valami egyszerű hangkari van benne asszem C-media...
Előre is kösz és még egyszer bocs. -
m3tr0
őstag
Sziasztok.
Olvastam a topikot és nálam is jelentkezett a potméter hiba, nálam a bal front recseg, sokszor nem is szól.
Honnan tudok szerezni potmétert? Mekkora munka ezt megcsinálni?
Mondjuk a családban van aki tud forrasztani.Előre is köszi.
-
Willanyasz
tag
Sziasztok.
Nekem egy SW-HF 5.1 5005 van.A problémám a következő: garancia után 3 hónappal az egyik mély közép hangszóró döglött be semmi gond mondom magamban csere szerviz felhív van komplett hangfallal 4 vagy 5 ezer lett volna már nem is emlékszem.Mondom magamban megnézem a somogyit kétszer akkora mágnessel,szebb hanggal olcsóbban.Megvettem kicseréltem minden frankó csak kicsit erősebb a mágnes távolabb kell tenni a monitortól.Eltelik 1 hónap KB nagy reccsenés játék közben /nem szólt hangosan a házimozi/
elkezd szaglani,egyre jobban.Kínomban éjjel 11 kor szétszedtem.Rájöttem hogy a szub tápjába a zavarszűrő kondik szétdurrantak.Elektronika boltba elmentem 100 nF-os kerámia kondit vettem hozzá 100 voltosat filléres dolog.Megint tökéletesen működik.
Kérdem én,hogy normális ez hogy pár forintos alkatrészeken spórol a cég???
Semmi anyagokból van megépítve az egész!!!!!!!!!!!!!
Nálam elásta magát a cég többet nem veszek Geniust. -
Patice
nagyúr
válasz
Willanyasz #882 üzenetére
Szia!
Ha nem hajtottad túl a cuccot akkor a frontok hangszóróival nincs baj.
A probléma szerintem az elektronikában lesz. A Genius szerviz topik ajánlása alapján próbáld meg bevinni hozzájuk a mélyet és ott ingyenes a bevizsgálás.Ha mégis a hangszórók szálltak el, akkor nem lesz egyszerű találni bele ugyanilyet vagy hasonlót (esetleg kérdezd meg a szervizben, hátha van bontott alkatrészük is).
Ha más mély-közepet akarsz a hangdobozokba, akkor számolj azzal, hogy nem bele illő hangzású lesz, és másképp szólhat majd. Hogy milyen mélyre tud lemenni egy 10 centis hangszóró az csakis a minőségétől függ. Elméletileg az 5.1-ben az 5. az az jelenti hogy öt teljes értékű csatorna, azaz mind az öt kapja a teljes frekvenciasávot, a .1 - a mély - pedig egy nem teljes értékű csatorna, tehát értelemszerűen csak a kisfrekvenciás hangokat kapja meg alapból.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Üdv.
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Nekem egy Genius SW-HF5,1 5005 házimozi rendszerem van.Eddig tökéletesen működött most hogy lejárt az 1 év garija a készülék front mély közép hangszórója meghalt,recseg.
Azt szeretném megtudni hogy hány hercztől szólhat a mély közép hangszórója?!
Mert akkor beszereznék máshonnan ilyen 10 cm-es hangszórót.Szerintem bosszantó hogy nem tudják megfelelően méretezni az erősítőhöz a hangszórókat.
A segítségeteket előre is köszi. -
Ebola0
csendes tag
Sziasztok kedves emberek
Nekem is van egy 6000 res modellem és nagyon megvagyok vele elégedve.
De..
Van egy régi Manta MM1560-as 5.1-es rendszerem és arra gondondoltam ,hogy egy kicsit feldobhatnám a mélynyomó minőségét az említet módszerekkel amit ti is használtok vagy javasoltatok.
A mélyláda eléggé sz@rul van hangszigetelve meg még sorolhatnám ...
Arra jutottam, hogy ragasztó pisztollyal szeretném megoldani és hangszigetelő szivaccsal pedig hang szigetelném (Itt jön az első kérdésem: melyik a jobb vagy melyiket kéne nekem használni szivacsot vagy vattát?(képek lesznek felrakva majd meglátjátok mire gondoltam))Képek: Zöld színnel megfestettem azokat az oldalakat amiket beszeretnék vonni.
http://kep.psharing.com/399871.jpg
http://kep.psharing.com/399872.jpg
és még a másik 2 oldalt is.Láthattok majd a képeken olyat hogy hézagok vannak ezeket ragasztó pisztollyal szeretném tömíteni.(Ha lehetséges
)
Válaszotokat előre is köszi.Ebola0
-
Visormail
addikt
Orion HT-550 rendszert szedett már szét valaki? Próbálta esetleg kibélelni a mélynyomót vagy bármit barkácsolni? Én kb 1 hónapja vettem egyet.
-
Heavy D
csendes tag
Szerintem simán.
Az ilyen hangcuccoknak hasonló a belső felépítése, szóval mennie kell.
Szereld szét és kukkants bele, nem veszíthetsz vele semmit.Pl, ha zúg a trafója a 6000-nek és nincs alatta vagy csak vékony gumilapka van alatta (mint az enyémnél) akkor az alá is betehetsz vastagabb félkemény gumilapot, mert csökkenteni fogja a rezgést (vagy elnémítja, mint nálam).
Elviekben uhgyanaz, bele kell vágni. Én kipróbáltam és jobb lett, azóta ment már hosszú órákat és semmi + melegedés, csak az idegesítő alapbúgása szűnt meg.Műgyantát nem használtam, arról nincs tapasztalatom, viszont a vatelin béleléstől jobb lett a mély hangja.
-
MaciG
addikt
Ez a tuning amúgy a 6000-es szériánál is működik?
-
Heavy D
csendes tag
Trafó zúgás megoldása:
Én egy Ozaki B5-öt hajtok már 6 éve. Mióta lecsendesedett a gépem a vízhűtésnek hála, ezért egyre jobban kezdtem kihallani a mélynyomóból áradó trafó zúgást.
Eddig is hallható volt az enyhe búgás, de most egyre jobban kezdett zavarni.
Sikerült hozzáférnem 2db 5mm vastag félkemény gumilapkára, azokat a trafó alá raktam, visszacsavaroztam (ide már hosszabb csavarok kellenek, mint a gyári) és most már nem hallom a trafózúgást, tök hangtalan lett a cucc!
Közel hajolva is csak teljes csendben lehet valamit hallani. A gép előtt ülök, netezek, bekapcsolom a cuccost akkor nem hallani semmi zajt a trafóból.Tisztább hang:
A mélynyomó oldalát, tetejét, hátulját pedig kibéleltük vatelinnal kb 5mm vastagon a tisztább hangzás miatt, bár abba nem veszek észre akkora különbséget. Talán a mélynek lett egy picivel szebb hangja. Ja és nem melegebb, mint szokott lenni.
Készült 3db kép is róla, azokat délután feltöltöm.
-
NeoExDeath
aktív tag
Helló,
Látom már nem pörög a téma
Nekem csak egy olyan kérdésem volna, hogy a tunig során a műgyantát lehet szilikonnal helyettesíteni szerintetek? Kb olyasmire gondolok, amit ilyen tubusos formában árulnak, és pisztoly kell a kinyomásához (kádakat és hasonló dolgokat szoktak vele szigetelni).
Köszi.
-
ArmanD.
őstag
válasz
redraven85 #708 üzenetére
Hát sztem nem ugyanaz a basszus az 5000-res és a 3600-os szériánál, nekem mindkettő van
Mondjuk én speciel átmodoltam a 3600-ot, de ha ezt a baszust meghallod bepisilsz barátom. Már mindegyik szett be van járatva de az 5000-res mélyben lemaradt egy kicsit, van, de nem olyan dinamikus mint a jelenlegi modolt 3600-osomon.
Szóval hozz magaddal pelust és megmutatom -
norbesz74
aktív tag
Tiszteletem.
Nekem egy kábel ment tönkre. a 8pines csatlakozó és a 3 banán dugos kábel, amt nem tudok beszerezni.
norbesz74@freemail.hu aki tudna nekem adni egy ilyen csatlakozo kábelt.
-
TrinitySW500
csendes tag
Helo!
Nekem egy SW5005-osom van.
Azt olvastam ebben a topikban hogy erre a modellre mar jobben oda fognak figyelni. Hat tevedtek. A trafo alatt ugyanugy csak egy gumipogacsa van hasonloan a korabbi modellekhez. De szerencsere elolvastam Krila tuningleirasat es sikeresen betombem a trafo alatt. Viszont meg igyis bugott.. NEm volt mit tenni ujra szet kellett szedni: hat lass csodat: membran csavarjai tiszta lazak voltak: meghozza gyarilag. Ugyhogy ha masvalaki is bugasra panaszkodik akkor mielott szervizbe vinne nezze meg a csavarok illeszkedeset!
UI.: Koszi Krila a tuningot! -
Orchidea
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete vettem az 5.1-es 5005-ös szépséget, csak épp van egy alap búgó hangja ami nem a trafóból jön, hanem az összes hangszóróból, függetlenül a hangerő szabályozótól szép egyenletesen de zavaróan hallható. Ha kihúzok minden bemeneti eszközt akkor is búgnak a hangszórók.
A földhurok problémát nem igazán értem konkrétan mit jelent, ezért kérdeznék itt, hogy szerintetek ez okozhatja, vagy inkább valami hibás az erősítőjében. Mivel még új akkor visszaküldeném gariba megnézetni.Kösz a segítséget előre is!
-
ffodi
veterán
A dolgok továbbfejlesztése, hogy kicseréltem a hangszórókábelt, így még ütősebben szól a mély, a hátsókhoz, pedig kötöttem, egy-egy Kenwood csipogót(mert ugye a 3600-asban eredetileg hátul nincs), érdekes itt is hogy lejjebb kellett venni a hátsók hangerejét, mert az új csipogók nagyon szépen és hangosan adják a magast. Ezekkel az átalakításokkal sokkal szebb lett a hangzás, és szerintem a megszólaltatott hangtartomány is nőtt.(Lehet hogy az elsőkben is kicserélem a csipogót
)
-
ffodi
veterán
Sziasztok!
Körülbelül 5 éve vagyok boldog tulajdonosa egy 3600-as csodának, tökéletesen meg vagyok vele elégedve mind a mai napig. Amikor indult a topic akkor olvastam a tuningról, de akkor még nem volt kedvem megcsinálni a tuningot. Tegnap rászántam magam hogy szétszedem. Szétszedtem, és tényleg silány az ahogy ki van bélelve, stb...... A helyzet az hogy a magas hangokkal nem volt semmi bajom, mert az X-FI hangkarin mindent tökéletesen be lehet állítani, meg a crystalizer is javít a dolgon sokat. A méllyel volt a bajom, hogy nem szólt elég ütősen, gondolkoztam hogy kijavítom a "gyári hibákat" de inkább más mellett döntöttem. Csináltam még tavaly a kocsiba egy mélynyomót, 600wattos ultimate mélyből, a ládát pedig én szerkesztettem hozzá. Megkerestem, hogy melyik kábel felelős a mélyért, és elvágtam, aztán rá az újat, eleinte féltem, hogy nem bírja majd az erősítő. Lehet hogy nem szól úgy mint egy rendes erősítővel, de azért az eredetivel köszönő viszonyban sincs
Úgy szól negyed hangerőn hogy remeg a tüdőm
Majd még vennem kell valami minőségik hangszórókábelt, mert a mostani az csak abból van amit itthon találtam..... Csináltam is róla képet
-
sittes79
addikt
Sziasztok!
Sajna a j öreg 6 éves genius 5.1es rendszerem erősítője elkezdett
zúgni ami erősödik ha feltekerem a basszust, ez miért lehet?Köszi a segítséget előre is!
Üdv
-
JoC!
csendes tag
Hali tegnap kiszedtem az 5000-esemből a subwoofert és döbbenten láttam hogy az van ráírva hogy 8 Ohm 100 W!!!
na most akkor ami a papírra van írva az kamu ??? Mert 75 W és 4 Ohm van papíron rajta ! Lehet hogy ezek az erősítő adatai???
Valaki ezt válaszolja meg nekem
Köszi
Üdv JoCi
-
kcharlie
csendes tag
Hali!
Nálam is hasonlkó probléma lépett fel: több éves 5.1 fa rendszeremnél csak bizonyos állásoknál szól a jobb front. Ha a hangerőszabályzót állítom, recseg-ropog, néhol megszólal.
Az előbbieket olvasva ez valószínűleg potméter hiba, ugye?
Ha igen, hogyan tudom ezt orvosolni? -
GeniusHU
aktív tag
-
VIPowER
őstag
Nos, ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A szubot TDA 7296 (vagy valamelyik testvére) hajtja, amiben van hővédelem, így valószínűleg először lehalkítaná, majd bekapcsolná a Stand by-t automatikusan ha túl van terhelve. Persze ettől függetlenül kockázatos némileg a dolog.
-
JoC!
csendes tag
Na 1 ucccsó kérdés!
a Genius SW-HF 5.1 5000-nek a méélynyomója 8 vagy 4 OHM os mert már belekavarodtam mindenhol mást írnak a neten
Mondjuk több helyen mondják azt hogy 4 OHM os aminek mondjuk én jobban örülnék
A választ előre is köszi
JoC!
-
JoC!
csendes tag
Kösz az infót
valaki aki ért hozzá meg tudja nekem mondani hogy a 8 ohm os erősítőre miért nem lehet 4 ohmos hangszórót rákötni ??? :S
mert nekem sajnos eléggé hörög a gyári mélyem és gondoltam kicserélném ha megoldható !!!
-
JoC!
csendes tag
Hali
mondtátok hogy le kell szigetelni vattával az oldalát meg ...stb na most ha én üveggyapottal szigetelem az is jó??? mert elvileg az ugyan csak hangszigetel
meg rohadt hangos az a g*nyó trafó olvastam hogy gumibakra kell tennni
mondjuk bicikli belső<--- ez jó ötlet???
választ előre is kös üdv JoC!
-
f27
senior tag
nekem az 5000 res verzió van! több mint 1 éve kínzom! szószerint nem kímélem
padlón amikor szól!kivéve ha filmet nézek.nagyon zúzós mélyet hoz és jól szól! én személy szerint a középhangokat keveseltem és a magashangokat! ezért a csipogó és a középmély tányérok mögé tettem nagyobb kondikat,arra nem emléxem mi volt a jó kondi mert 1 éve volt lasan de ha jól emléxem akkor megdupláztam az eredetiket
érdekesen a csipogók is jobban szóltak rögtön
pedig féltem hogy meghalnak igy
nekem előtte egy profi JVC rendszerem volt 5x120W és nagyon kevés külömbséget vettem észre a két rendszer között!(a teljesitményt levéve mert a JVC szétt tépte a házat) viszont minőségre nem volt konkrét külömbség!lassan a füleim hozászoktak a kisebb magashoz,és a selyem dómok hiányához is.ez utóbbin gondolkodok pótlására
ezeket leszámítva ár/minőséget nézve szerintem egy nagyot alkotott a genius
-
Culram
csendes tag
Halitok! Légyszives mondjatok már egy pár szervízt, mert az én 5000-esem elkussolt.
Működés közben véletlenül kijött a hálózatból és utána többet nem akart megszólalni. Áramot kap, mert kéken világít, hangerő gomb tekerődik, forrás váltás működik, de eegy hang sem.
Köszi a segítséget! -
makros
csendes tag
Hali mindenki.!!![I]
-Nekem már most lessz 1 éve,hogy van egy swhf 5.1 5001-em.Nekem nem volt vele ilyen balyom mint amiket ti itt leírtatok.Én személy szerint naon + vagyok vele elégedve.Itt azt hozzá kell tennem,hogy sajna a sors iróniája,hogy a megvétel utánn kb 3 hónappal belebújt az aktív szubba a villám a beltérin keresztül.Gondolhatjátok,hogy fogtam a felyem,hogy én hülye mindent rákötöttem amit csak lehetett.Vittem szervíz majd 1-hónapig volt itt pesten utánna kaptam vissza.Persze a tv-t+a dvd lejátszót ki kellet dobnom,mert menthetettlen volt.Itt még hozzátenném,hogy én a 5.1-et még 40.000 ropiért vettem a mediában.Mert hülye vagyok és nem tudtam rá várni 2 hetet,hogy 25.-ért hozzájussak.Na de mindegy.Ha van valakinek,még ily cucca akkor az írja meg az észrevételeit nyugodtan.[/I] -
sirdond
őstag
ide is beírom,hátha segít majd egyszer valakinek:
Na,úgy néz ki megoldottam a trafó búgást
egyáltalán nem volt nehéz, mindenkinek ajánlani tudom akinek olyan gondja van, hogy bekapcsolás után kicsit búg az összes hangfal (vagy csak ha áram alatt van a mélynomó trafó akkor is)
annyi az egész, hogy lecsavarozod a trafót és raksz alá kb 1 cm vastag gumit
én rossz bicikli belsőt használtam
azért arra figyeljetek oda, hogy használat után qrvára fel tud forrósodni, szóval áramtalanítás után 2-3 órát hagyjátok pihenni
azt is észrevettem, mikor nekikezdtem, hogy a 4 csavar közül 2 kissé már kilazult és a lakk is elengedett mindegyiken,(pedig még egyszer sem nyúltam hozzá)tehát lehet,hogy az is segített volna ha jobban meghúzom a csavarokat.
ja és számomra nagyon nehézkes volt hozzáférni a belső csavarokhoz, pedig csak közepes méretűek kb a kezeim, egy egyszerű kis fogó és kézügyesség persze csodákra képesez egy 5000es verzió,pár napon belül lesz fél éves és úgy emlékszem eleinte nekem sem búgott,ezért akinek már megvásárlás után erősen brummog, az inkább válassza a garanciát(vagy vizsgálja meg hogy van e földhurok) mielőtt beleszeret a hangjába és nem bírja visszavinni már később
3600osnál és hobbielektronikán is ajánlották már trafó búgásra gumit, ezért gondoltam,hogy lehet benne valami
sok sikert annak aki megpróbálja
-
-
KisCobiii
aktív tag
válasz
Kolondrum #846 üzenetére
Hát igen. 5000-res van nekem is, de olyan kábel inda rendszerek voltak benne
Szépen ki kellett tömni, már is jobban szól. Amugy nem nagy móka szétszedni az 5000-res esetében 12 csavar tartja a hátlapot és szerintem a kicsik kitömése abszolut felesleges, mivel nem egy nagy puff az erősitője.
-
Tonyo
őstag
-
Tonyo
őstag
szerintetek genius 5.1 6000 nél is ekkorát dobna a tuning?
-
Üdv! Lassan lesz akkusztikus szivacsom és nekiesek az 5000-nek! Ígértem képeket csak nem tudom kinek....hm!
-
Nemgéza
csendes tag
Üdv!
Mennyi lehet most a piaci az ára egy ilyen 5.1-es rendszernek.
El akarom adni a sajátomat, kb. 4 éves szerintem összesen nem ment 10 órát.
-
Malaszka
csendes tag
Ha szétszeditek a mélyláda elejét van benne két panel és azon vannak még tranzisztor rajzok és szerintem oda tuti belelehet még rakni 1-2-őt, mert szerintem így +lehet csinálni az 5000-es "nagytestvért". Ezért kérdeztem van-e vkinek rajza.
-
Malaszka
csendes tag
Köszöntöm az összes genius tulajt annyi lenne a kérdésem (ha már így átépítettem a hangfalat) hogy van-e vkinek ehhez egy kapcsolási rajza, mert én szétszedtem és belemegy még egy-két tranzisztor. Mert ugyebár megjelent a fadobozosnak nagyobb tesója is amit szerintem egy régebbi típusú szettből is kilehet hozni.Ha vki válaszolna azt +köszönném.
-
Ez igaz, a lényeg h jobban szól! De MNC-t soha nem vennék, elég volt látni! Ha a csájnait már az MNC is javítja hangzásban akkor huuuuu!
-
frankie!
őstag
válasz
Core2duo6600 #830 üzenetére
Akkor az az új hangszóró miatt lehet, nem a poti az oka.
-
aliaslaci
csendes tag
válasz
Kolondrum #831 üzenetére
Márka nem márka, mindegy, a lényeg az, sokkal szebben szól mint a gyári
, legalábbis az én szobámban, az én dobozomban.
A régivel akkor volt élvezhető a rendszer, ha egy szobával arrébb voltam, mert silány mennyiségű és minőségű mélyet adott, inkább csak rezonált és zörgött közelről
, mint dübörgött. Sztereo bemenetről nem is mertem álmodni, mert akkor még kevesebb jött onnan lentről, habár a kicsik ordítottak. Most, mivel csak laptopról használom (nincs bass redirect, meg plussz bass, se EQ se semmi), szintén csak sztereót kap, de úgy szól, hogy a cd-k jóformán körbetáncolják az asztalom.
-
MNC mint márka? Már ne hari, de elég ratyi! Haver épített MNC márkájú hagszórókból hangfalat mert azt hitte jó márka, pl rá volt írva 400 watt, a 2xx es erősítő kinyírta őket + nyert egy hengfalépítő versenyen(MNC rendezte vagy mi), 6. lett, ez volt pár éve, a mai napig nem kapta meg az ajándékcsomagját, és hiába zargatta őket ezmiatt! *** az MNC! Én láttam ehez tartom magam! De tény h szép hagszóróik vannak!
-
aliaslaci
csendes tag
3600 tuning 2. kör is elkészült.
Kapott egy új potmétert (2003-as évjáratú volt, most 2006-os van benne). A hangerő is egyenletesebb eloszlású, nem csak a feléig lehet feltekerni, hanem valamivel tovább is.
Az új mnc sunflower mély is szebben szól (most érzem először, hogy tényleg üt), és nem zörög mint elődje. Plussz, kapott egy vékony szigetelést a hangszóró mögötti doboz is valamint ahogy fért a kezelő szerves rész is, és minden kis lyuk be lett tömve vattával, a zárások meg kaptak bőven ilyen hézagzáró, tömítő gumis masszát (mély pereme körül, a hátső és első fedlap, huzal vezető lyukak). Most már tényleg egyben van a rendszer. -
Core2duo6600
veterán
válasz
villanyie #825 üzenetére
Hat az probléma, mert én amikor bedugom a kezem, leglejebb kéz meleg lehet
Ha nem akarsz emiatt garizni meg ilyesmi, akkor kapcsold ki a főkapcsolóval, akkor legalább nem fogyaszt.
Persze elösször a távval, mert durván reccsen ha csak a főkapcsolóval kapcsolód ki, azt hittem ott szakad szét a hangfal...
Tuniningot nem csináltam, megvagyok vele elégedve -
sirdond
őstag
Valaki csinált már tuningot 5000essel?
Ahogy néztem elég jól le vannak ragasztva a mélynyomóban a cuccok, szóval azt nem kell, de mennyire tömjem ki vattával?Az egész mélynyomó belsejét? -
villanyie
csendes tag
sziasztok genius 5.1 sw 5000 tulaj vagyok es azt vettem eszre h amikor kikapcsolom a rendszert (taviranyito off) par ora utan ha bedugom a kezem a reflex csobe es az ujamal megerintem a trafot erzem hogy eleg forro, szerintem ugy 50-60 fok korul lehet mert 2-3 masodperc utan rendesen suti az ujam. Ez problema? Persze ha zenet halgatok akor nem forro a trafo mert a levego huti. Kovetkezo kerdesem az hogy milyen tuningot erdemes vegre hajtani a rendszeren ami jobb, szebb erosebb es tisztabb hagzast eredmenyez? A hangkartyam 1 Audigy 2 ZS. Koszi.
-
aliaslaci
csendes tag
válasz
aliaslaci #823 üzenetére
Azoknak akiknek a potméter a hibás a Genius 3600-ban, és nincs kedvük Pestre menni, vagy végigkutatni 1001 zug elektronikai boltot
:
Lehet online rendelni, mármint e-mail-ben kérdeztem hogy vállalnak-e szállítást, és a válasz az volt, hogy utánvétellel, futárral 1620Ft-ért (kicsit sok). Maga a potméter 3120Ft.
office@genius.hu a cím. -
aliaslaci
csendes tag
Ma nekiláttam a régi Genius 3600-osom szétszedésének.
A poti már nekem is rossz, csak egy bizonyos szögben szól a mély, és a többi is össze-vissza. De ami engem a legjobban foglalkoztatott: Mi a csuda zörög még mindig benne? Már megcsináltam rajta az alapnak számító tuningot (kitömve, ki/lekenve, leszigetelve, szivacs mindenhol) (ez vagy 2-3 éve volt), de Rezzzeg, Berrrreg lendületlenül.
És mivel már van utánpótlás (Genius 4000), mindenféle félelem és aggodalom nélkül neki is láttam a bontásnak.
Két dolgot akartam kiszedni belőle: 1 - a "vezérlő modult" 2 - a csatlakozókat hátul
Levettem a hátlapot, kiszedtem a kábeleket a panelekről. Egyedül a főkapcsoló és a trafó közöttit nem lehet szétcsatlakoztatni. Lecsavaroztam előről a kezelő részt (tolni kellett hátulról egy kis kábelt). Megnéztem itt mi a helyzet. Semmi. Innen is lecsatiztam a kábelvégeket, ki velük a ládából.
Ami így lett: Egy doboz, egy hangfal, egy nagy lyuk hátul (=nincs hátlap), és egy kisebb elől.
Hátulra vágtam egy megfelelő falapot, szivacsot ragasztottam rá, és felcsavaroztam. Elől meg kihúztam a hangszóró kábelét. Kivül összekötöttem az erősítőt, a vezérlőt a trafót (mind a hárman a ládán kivül vannak), így elvileg nincs mi rezeghetne a dobozban. DE, tévedtem, valami ugyan úgy csinálja a fesztivált odabent! Szóval nem a hangerőszabályzó, meg a többi kis alkatrész a ludas, hanem valami bent a dobozban, a mély mögött. Nem a szubcső. Jóval fentebb.Szummázva: a tapasztalataim szerint a 3600:
1. a hátul lévő csatlakozók miatt (kimenet/bemenet, főleg a kimenet, ha jól sejtem) zörög
és
2. valami miatt ami a dobozban van, a hangszóró mögött (de ezt még majd kiderítem), a szubcső felett, a kezelő körül, és NEM a kezelő szervek a zajosak (pedig meg voltam győződve róla) -
Marty8
tag
Üdv! van még itt valaki aki ezt megcsinálta??
-
Mielőtt elfelejtem: Ne kérjétek már a mély hangokat! Megértést köszi!
-
KisCobiii
aktív tag
Na mi van emberek, elfogytak a Genius tuningolosok???
-
Aki akarja annak elküldöm mailbe a sub tesztelő hangomat, haverom gyártotta! Röviden: Jóóóóóóó lett! A teló az asztalon elindul tőle! (Nálam)
-
Tudjátok mit hiányolok? HF-5000-es képeket az átalakításról, vagy legalább a belsejéről!
-
JA! Login!7 hónap után!
-
Hali! Na ezt jó tudni!
-
-
mrdan206
tag
Nekem is van egy Genius 5005-ös hangcuccom. Megcsináltam vele amiket irtál. Kicsivel lett csak jobb de azért jobb lett
Elöször még amik kibontottam nekem se szólt jól, mert még akkor nagyon bejáratós. Akkor még a tekerő is kattogott. Mára már kb 3hónapos a cucc, és nagyon állat.
-
koma106
senior tag
No, megtaláltam a magyarországi képviseletet és van terméktámogatásuk is, alkatrészt is forgalmaznak. A potmétert is megkapom náluk (3k - nem olcsó) már csak a cseréhez kérnék tanácsot, ha valaki megnézte már közelebbről, akkor lásson el hasznos tanácsokkal.
Előre is köszönöm
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Kb. 4 éve birtokolok én is egy Génius 5.1-t (3600) és nagyon meg vagyok elégedve vele, de a nagy hangerőszabályozó potméter egyre rosszabb állapotban van. Eddig ritkán tekergettem így nem tűnt fel, hogy ha itt szabályozom a hangerőt akkor néha eldobta, elhagyta a mélynyomót (nem volt mély hang). Ekkor kikapcsolam és jól megtekergettem a potit. Utána hetekig tünetmentes volt. Egy idő után azonban elkezdett recsegni a csavargatás közben, mostanában pedig bizonyos állásokban eldobja a jobb front és rear hangszórókat.
Olyan, mintha kontakthibás lenne a potméter...kontaktspray kicsit használt (már nem recseg), de a hangfalak időszakos kihagyásai egyre gyakoribbak.
Szóval ki kéne cserélnem a hanerőszabályozó potmétert. Szervíz biztos nagyon drága, szóval nekiállnék én...és itt jön a kérdés:
lehet kapni (és ha lehet hol) ilyen potit (Soundwell)? Különös szakértelem nélkül kicserélhető-e?
(a tömítős, vattás tuningot pár éve én is megcsináltam, csak ajánlani tudom
)
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest