Hi!
A mai nap folyamán hoztak hozzám javításra egy 5000-es rendszer sub-ját azzal a hibajelenséggel, h égett szagot produkált és azóta búg. A készülék a tulaj bevallása szerint túl van a garancia időn (a szétszedésük által tuti a gari vesztés amúgy...).
A készüléket szétszedvén azt tapasztaltam, h a sub végfok ic-je (TDA 7294) megégett, a nyákon a 8-as (negatív tápfesz) lábhoz tartozó vezeték elégett, ill. 2 kondi és a hangszóró csatlakozó forrasztási pontjain felhólyagosodott a lakkozás a hőhatás miatt. Illetve van még egy ellenállás is, ami szintén károsodott. Ezen kívül a bekapcsolás pillanatában az állapot jelző led-ek csak felvillannak, a hangerő szabályzó poti azonnal bekapcsol és lehalkítaná a készüléket. Ha jól nézegettem a kapcsolást, akkor annak az ellenállásnak köze van az előfokhoz, így a potihoz is. Szemrevételezéssel ennyit sikerült megállapítanom.
Kérdéseim:
-kapcsolási rajzzal rendelkezik-e a szervízetek (ez jó lenne az ellenálás értékének kiderítése miatt)
-alaktrész beszerzése megoldható-e (amit megvennék tőletek)
-esetleg komplett végfok panel csere
-vagy ezeknek vmi kombinációja
Előre is köszönöm a válaszod! 
Üdv!
"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73